Можете мені скинути ролик про різницю 10 і 11 вінди українською?tornadox: ↑ 17.02.2025 15:08Мінусів не бачив, але в нас є дуже багато людей які не хочуть виходити з зони комфорту, тобто для них мало що змінилося в за останні 10 років. Так і продовжують споживати ру контент. Це при тому що багато укр блогерів які робили контенту на пост СНГ вже переросли і роблять якісний укр контент, тобто навіть можна не вчити англійську мову (але на мою думку це шлях в нікуди)kairo: ↑ 17.02.2025 14:50Дивує кількість мінусів на моєму коментарі про чергового руснявого блогера. Люди, ви що реально навіть в 2025-му році продовжуєте дивитись це лайно?
Останні статті і огляди
Новини
Microsoft припиняє підтримку Intel Core 10-го покоління в Windows 11 24H2
-
Vlaad13
Member
-
Smok
Member
в свій час ніхто не робив для розвитку firefox стільки, як Internet Explorer
тепер цю естафету хоче перейняти вінда для розвитку linux та steamOS
тепер цю естафету хоче перейняти вінда для розвитку linux та steamOS
-
tornadox
Member
Те що ставиться ми в курсі, питання наскільки це оправдано. Ніхто вам не заважає купити собі якийсь 32 бітний пк, але питання що ви будете з ним робити? Чи у вас є власна дармова електростанція?notnbl4: ↑ 17.02.2025 15:32а тем временем линукс ставится на железо любой давности, включая legacy версии для 32 bit
-
uncle_doc
Member
в яблучко! треба відосики давно кидати на замір ігрової продуктивності Win11 проти SteamOSnotnbl4: ↑ 17.02.2025 15:32 а тем временем линукс ставится на железо любой давности, включая legacy версии для 32 bit
-
alexeygalas
Member
Vlaad13
Техноблогінгу англійською просто тонни на ютубі. Я теж з 2014 припинив цей кал дивитись. Бо вони дуже вміло прикидаються адкватними людьми. А мотім одне незручне запитання - і стає все ясно, що там поранення гарматним ядром в голову невиліковне
Техноблогінгу англійською просто тонни на ютубі. Я теж з 2014 припинив цей кал дивитись. Бо вони дуже вміло прикидаються адкватними людьми. А мотім одне незручне запитання - і стає все ясно, що там поранення гарматним ядром в голову невиліковне
-
uncle_doc
Member
нашо електростанція, споживання в десктопі тільки збільшилось з того часуtornadox: ↑ 17.02.2025 15:45Те що ставиться ми в курсі, питання наскільки це оправдано. Ніхто вам не заважає купити собі якийсь 32 бітний пк, але питання що ви будете з ним робити? Чи у вас є власна дармова електростанція?notnbl4: ↑ 17.02.2025 15:32а тем временем линукс ставится на железо любой давности, включая legacy версии для 32 bit
-
tornadox
Member
Ти серйозно не вкурсі, як гуглити, чи тобі як джерело істини підходить російський «хайпожор» з кухні в балаклаві? Я вже на стільки разів переконався, що в їхньому відео-сегменті - сплошний треш, крінж і перекручування фактів. Їхні «технічні гуру» постійно ліплять якісь псевдонаукові теорії, які потім розходяться по "рунетам" як "факти". Найчастіше Михайловічі несуть фігню на кшталт того, що західні розробники — нубарі, а ось їхні «унікальні» Ельбруси та Байкали — топ, хоча на ринку їх ніхто не бачить.
-
block_stupid
Member
Alexsandr
Що ви розумієте під "швидша"? В загальному стані, вона може як залишитись на місці, стати швидкою так і сповільнитись.
Але в купі варіантів використання вона може бути швидшою. Десь був костиль безпеки і працювало повільніше, його пофіксили, оптимізували, чи винесли на інший рівень і при певній роботі вона швидша. В деяких випадках повільніша.
Я наприклад в більшості випадків хейчу, ті хто залізо диряве роблять, а бо оцих всіх хацкерів.
Я б зараз 7-кою не користався б, воно діряве.
А навішати купу патчів безпеки за ці роки, а це необхідно, інакше прийде дядько держслубовець і по сраці надає.
А ще багато користувачі хочуть новий UI, або він потрібен бо він всюди змінюється і нові користувачі не зайдуть легко, а старі і так розберуться.
І бадабум...маємо windows 11 7 SP11-22H2 )))
Що ви розумієте під "швидша"? В загальному стані, вона може як залишитись на місці, стати швидкою так і сповільнитись.
Але в купі варіантів використання вона може бути швидшою. Десь був костиль безпеки і працювало повільніше, його пофіксили, оптимізували, чи винесли на інший рівень і при певній роботі вона швидша. В деяких випадках повільніша.
Я наприклад в більшості випадків хейчу, ті хто залізо диряве роблять, а бо оцих всіх хацкерів.
Я б зараз 7-кою не користався б, воно діряве.
А навішати купу патчів безпеки за ці роки, а це необхідно, інакше прийде дядько держслубовець і по сраці надає.
А ще багато користувачі хочуть новий UI, або він потрібен бо він всюди змінюється і нові користувачі не зайдуть легко, а старі і так розберуться.
І бадабум...маємо windows 11 7 SP11-22H2 )))
-
daesz
Member
Воістину.alexeygalas: ↑ 17.02.2025 15:49 Vlaad13
З 2014 перестав принципово споживати будь-який контент російською. Але у нас на форумі добряче це лайно полюбляють і навіть не в одиничних випадках.
-
kairo
Member
Какаяразніца!daesz: ↑ 17.02.2025 16:20 Але у нас на форумі добряче це лайно полюбляють і навіть не в одиничних випадках.
-
AssayMAS
Member
живых мамок что хоть как-то тянут (в 65W или 120W) 10700К куча - а вот хай енд процов мало, а раз дефицит то и оверпрайс...Capz: ↑ 17.02.2025 12:27Кто может объяснить такое ценообразование?
начиная с 9 поколения интела "К" проц можно хоть в 15W хоть в 150W определить посредством ручной настройки биоса. Да там даже из винды можно управлять потреблением.
Так что "К" проц заведётся везде после непродолжительного танца с бубном, а вод проц без "К" требует вдумчивого выбора мамки ибо в минус или плюс может банально в биосе не настраивается. Ну и "К" проц можно гнать как угодно если охлад позволяет. Да и турбо буст на "К" даёт больше, также у "К" контроллер шины писи более надёжный при разгоне...
Короче "К" проц это типо +20% ФПС опосля час-другой настроек от не "К" проца интела. Вот все и хотят "халяву" - от дефицита цена растёт.
Вот я на и7-3770 когда "покупал" то он 1600-1800грвн, а и7-3770 с "К" тогда до 2400грвн ибо предельный проц в 1155 и +10%ФПС и +20% если суперохлад дорогой.
Відправлено через 4 хвилини 4 секунди:
так откат и распил - ему вот занесли что бы по проповедовал о вяличии = запустил дум - 5 летинюю игру в паре десятков ФПС... когда у хай енд ПК 20летней давности их под сотню... .tornadox: ↑ 17.02.2025 16:00хоча на ринку їх ніхто не бачить.
-
daesz
Member
Час від часу дивився летсплеєра (davidfisher'a) і він наче адекватний, але як вже підмітили - одне не зручне запитання і все зразу стає зрозумілим.kairo: ↑ 17.02.2025 16:28Какаяразніца!daesz: ↑ 17.02.2025 16:20 Але у нас на форумі добряче це лайно полюбляють і навіть не в одиничних випадках.
-
alexeygalas
Member
Ну такі проблеми це були на старіших системах часів Sandy/Ivy Bridge/ Haswell, де вендори типу Zotac дозволяли собі робити куці обрізані біоси, які навіть в K не дадуть багато чого покрутити.AssayMAS: ↑ 17.02.2025 16:31Так что "К" проц заведётся везде после непродолжительного танца с бубном, а вод проц без "К" требует вдумчивого выбора мамки ибо в минус или плюс может банально в биосе не настраивается.
Я от другий день колупаюсь в налаштуваннях Z890 - і там стільки параметрів, що здуріти можна. Раніше інтел був значно простіший ))
І є ще в мене Zotac z68 ITX, на якій немає навіть налаштувань Turbo Boost 2.0 розширених. 4 напруги можна виставити і все. Навтіь якшо туди 3770К вставити.
А про К не К - так, зараз вони з лімітом в 5 Вт працюють і не падають. К лиш говорить про кращий бінінг, він здатен на нижчих вольтажах тягнути такі частоти, які не К і Т вже може і не потягнути. З сучасних цп з того що я читав по форумах - є певні обмеження але загалом якщо взяти nonK на z платі - будуть певні обмеження по офсетах для другорядних вузлів таких як Ring, SA, AVX тощо (і то можливо а можливо і не буде). Але PL1 PL2 і Vcore offset воно дасть виставити. Для B плат - там менше цих регуляторів, але Vcore офсет теж можна правити як і PL1 PL2. головне, щоб було переключення мікрокоду і вимикання Undervolt Protection. Це вже по бажанню вендора.
-
Misanthrop
Member
Тоді нехай 13-те та 14-те покоління прибирають як нестабільні та деградуючіCPU, що відповідають потребам безпеки, надійності та іншим мінімальним системним вимогам.
-
diplo
Junior
Ахаха, как красиво расписали. А по сути, просто нужно как-то заставить людей не откладывать деньги, а постоянно тратить на ненужные им товары и услуги. Когда-то был фильм про запланированное устаревание. Там всё хорошо показано. Чтобы капитализм работал, нужно постоянно покупать. А зачем, если и старое устраивает? Ну вот и придумали.Це CPU, що відповідають потребам безпеки, надійності та іншим мінімальним системним вимогам.
-
alexeygalas
Member
Дивно що вони Rocket Lake залишили в списку, враховуючи що вони теж вразливі до Downfall і їм треба патч ставити, який 40% швидкості проковтне
-
SergiusTheBest
Member
Ну от і чудово: більше людей перейде на Linux.Microsoft припиняє підтримку Intel Core 10-го покоління в Windows 11 24H2
-
alexeygalas
Member
Але з приводу Intel Graphics - тут все справедливо. Справа в тому, що інтеграшки минулих поколінь керуються і працюють тільки з старими апками. А в інтела вже декілька років нова панель керування для графіки. А хто зараз захоче в нові сучасні системи тягти старе Legacy барахло, підтримувати і фікси випускати і всілякі костилі (розробники зрозуміють)? Тому вони чітко вказали, що ви можете завантажити свіжі дженерік драйвери замість оем - але не факт, що воно працюватиме стабільно. І тут наші руки чисті, бо ми попередили.
В мене доречі був такий казус з моїм HP Omen 2020 на AMD Ryzen. Там інтеграшка AMD і дискретка Nvidia. На Nvidia нормально ставиться generic драйвер і все працює. А на інтеграшку, до якої підведена панель лептопа і вона же може перемикатись на Nvidia при викоанні 3D програм - драйвер із сайту HP. В той час як AMD вже мала сучасну панель Adrenaline - я сидів з обрізаним lite ось цим ось
В мене доречі був такий казус з моїм HP Omen 2020 на AMD Ryzen. Там інтеграшка AMD і дискретка Nvidia. На Nvidia нормально ставиться generic драйвер і все працює. А на інтеграшку, до якої підведена панель лептопа і вона же може перемикатись на Nvidia при викоанні 3D програм - драйвер із сайту HP. В той час як AMD вже мала сучасну панель Adrenaline - я сидів з обрізаним lite ось цим ось
- спойлер
-
Gelonyrum
Member
А на НР ви часом звернення пітуна не дивитесь? Какаяразніца же.
-
maksim2020
Member
Десь років зо 2-3 тому був відос про ьосійські процесори. Серед години вставаніяскален промайнула одна фраза, яка є просто квінтесенцією усього їхнього вєлічія:tornadox: ↑ 17.02.2025 16:00 Ти серйозно не вкурсі, як гуглити, чи тобі як джерело істини підходить російський «хайпожор» з кухні в балаклаві? Я вже на стільки разів переконався, що в їхньому відео-сегменті - сплошний треш, крінж і перекручування фактів. Їхні «технічні гуру» постійно ліплять якісь псевдонаукові теорії, які потім розходяться по "рунетам" як "факти". Найчастіше Михайловічі несуть фігню на кшталт того, що західні розробники — нубарі, а ось їхні «унікальні» Ельбруси та Байкали — топ, хоча на ринку їх ніхто не бачить.
От і все. Навіщо взагалі їх дивитися, витрачати час?- где используются отечественньіе процессорьі?
- да нигде.