Як зекономити 10 000 грн на купівлі монітора ASUS та одним з перших в Україні купити новинку з CES 2025?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AFU_power
Member

Повідомлення

Ви так р'яно сперечались за олед, розказали всі його мінуси з текстом, елементами, мерехтінням. Хоча я це пишу з ноутбука з олед екраном та не бачу жодного мінуса, яскравість менше половини. Ну бачив хіба, на китайській консолі Ayaneo Air, там 1080р олед матриця, але проблеми були переважно з мерехтінням, та з лінуксом, який не знав як керувати екраном та виводити його зі сну.
block_stupid
Member

Повідомлення

Nekros
клір тайп та альтернативи, це костилі, а ще на нього байдуже купі програм, які це гнорують
l-m
Member

Повідомлення

Злой Гений: 03.02.2025 16:18 после альтаба 3-5 секунд черный экран
Чорний екран з DSC тільки у Нвідії. Та DSC на цій моделі можна не використовувати, адже є DP 2.1.
block_stupid
Member

Повідомлення

Nekros
і так про різні субпіксельні сітки і я вкурсі, і всі однаково всраті, бо це знову такий особливості OLED.
Є просто базова технологія, і над нею намагаються по різному компенсувати її один косяк - вигоряння.
І ніде не получається і не получиться це вирішити повністю. Тому і йде тестування та виробництво поки що монохромних microled.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

l-m: 03.02.2025 20:48
Чорний екран з DSC тільки у Нвідії. Та DSC на цій моделі можна не використовувати, адже є DP 2.1.
Та його можливо (треба) просто вимкнути у налаштуваннях монітора
VolandInferno
Member

Повідомлення

l-m: 03.02.2025 20:48адже є DP 2.1.
Треба ще й монітор 2.1

Відправлено через 5 хвилин 32 секунди:
block_stupid: 03.02.2025 20:50і так про різні субпіксельні сітки і я вкурсі, і всі однаково всраті, бо це знову такий особливості OLED.
Є просто базова технологія, і над нею намагаються по різному компенсувати її один косяк - вигоряння.
І ніде не получається і не получиться це вирішити повністю. Тому і йде тестування та виробництво поки що монохромних microled.
Зрадна зрада. Так вигорають, що просто горять на місці. Ввімкнув в розетку і згорів.
Всі ваші інсінуації висмоктані з пальця, ви вже по 10 кругу пишете одне й те саме)
Ви просто копія помішаних амдешних фанатиків, які кричать DLSS/RT нінужон!!! Только натів, Хуанг нєгадяй. Тільки у вас замість DLSS/RT - OLED. Ваша боротьба :lol:
І так, ваш чортоподібний IPS також вигоряє.
l-m
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.02.2025 20:59
l-m: 03.02.2025 20:48адже є DP 2.1.
Треба ще й монітор 2.1
:rotate:
Ми в темі про монітор у якого є DP 2.1.
block_stupid
Member

Повідомлення

VolandInferno
і вже яке по рахунку ігнорування написаного раніше, тільки вискубування окремих моментів.
Мабуть і 5-а точка не вигорає зараз?) нефонатик)
l-m
Member

Повідомлення

VolandInferno
З вигоранням ще такий прикол, що навіть коли воно з'являється, то все одно рівномірність кольору краща ніж у абсолютно нових ЖК :)
VolandInferno
Member

Повідомлення

l-m: 03.02.2025 21:05 Ми в темі про монітор у якого є DP 2.1.
Я, тобто, ВК мав на увазі :)
Так, да, я ж тому і чекаю, коли вони 32 модель оновлять. Я готовий суто заради DP 2.1 оновити мон. Чому було одразу 2.1 не поставити, це ж не якась люта новинка, особливо в мон за 1300уе...Трошки пече

Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
block_stupid: 03.02.2025 21:07Мабуть і 5-а точка не вигорає зараз?)
Тільки від вашої необізнаності та ангажованості, а також повного нерозуміння роботи технологій. Ну нічого, може ще розберетесь колись.
block_stupid
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.02.2025 21:11а також повного нерозуміння роботи технологій.
ну-ну)))
rizakrko
Member

Повідомлення

Я використовую його попередника, pg32ucdm, з березня минулого року. Доволі багато годин на день, адже працюю віддалено. Вигорання слідів не помітив, проблеми зі шрифтами видимі хіба якщо дивитися з відстані сантиметрів 10 від монітора.
Стосовно зображення, буде порівняння з моїм попереднім далеко не найгіршим (на свій час) dell u3219q. Так ось, кольори значно кращі - взагалі без обговорення. Дивитися фільми у темряві - аналогічно, жоден ips з його сірою темрявою і поруч не стоїть. За hdr немає чого говорити, адже його на ips не існує в принципі.
Злой Гений
Member

Повідомлення

А есть вообще мониторы что на 360 герц без черных экранов? Тот же МСИ с выключенным все равно таким болеет, пишут на реддите что даже с отключенным ДСЦ

Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
Enjthesilence: 03.02.2025 20:55
Та його можливо (треба) просто вимкнути у налаштуваннях монітора
Без дсц не будет высокой герцовки на 2к-4к и не на всех мониторах его можно выключить)
st17
Junior

Повідомлення

Earanak: 03.02.2025 15:36 У каждого свои предпочтения, я например люблю крупный пиксель, несглаженные шрифты, мой идеал - 27"/1080p, 32"/1440p. Мне эти ваши 4К и за бесплатно не нужны :D
32" 1440р дійсно дуже ок і габаритами, і тим, що не треба 400Вт відеокарту, але ж нема оледів з такими матрицями.

Виходить, що все одно брати 4к, але або 32", або той самий LG C4 42" (умовно, в півтора рази дешевше, але з деякими незручностями) - і якось здається, що комфортніше мати все ж 32". Але ютуб і реддіт забитий щасливими власниками олед ТВ в якості монітору.

От, власне, неясно, що брати, якщо дуже хочеться олед.
cspp
Member

Повідомлення

Не возьму, попугай сядет и нагадит. :lol:
momart
Junior

Повідомлення

rizakrko: 03.02.2025 21:39 Я використовую його попередника, pg32ucdm, з березня минулого року. Доволі багато годин на день, адже працюю віддалено. Вигорання слідів не помітив, проблеми зі шрифтами видимі хіба якщо дивитися з відстані сантиметрів 10 від монітора.
Стосовно зображення, буде порівняння з моїм попереднім далеко не найгіршим (на свій час) dell u3219q. Так ось, кольори значно кращі - взагалі без обговорення. Дивитися фільми у темряві - аналогічно, жоден ips з його сірою темрявою і поруч не стоїть. За hdr немає чого говорити, адже його на ips не існує в принципі.
І в мене такий, користуюсь з вересня. З цікавістю читаю тред, де всі лякають якимсь вигоранням і якимись проблемами зі шрифтами :laugh:
Також перейшов з IPS, єдине за чим трішки сумую, так це за 21:9, все інше - суцільні плюси.
Хоча, поки писав згадав ще про один мінус - VRR flickering з увімкненим G-Sync. Рідко, але іноді дратує, коли FPS сильно просідає. Ну, сподіваюсь з апгрейдом на 5090 проблема зникне :laugh:
Сьогодні, доречі, на нову прошивку 108 обновив його, щось там ще покращили.
Melofon
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.02.2025 15:27
funkwish: 03.02.2025 15:1450 тис = 27", зупиніть планету, я зійду
А в чому проблема? 1100уе за топовий OLED 4к з DP2.1. Чи скільки він, по вашому, має вартувати?
Ка раз столько на сколько они предлагают скидку, тоесть не 50к а 40к максимум, вот сколько он у нас должен стоить ;)
Kashtan
Member

Повідомлення

Є інша модель асуса - pg27u - по хотлайн кілька років тому коштувала понад 4000 доларів , по курсу тих років понад 100000 грн, теж 4к та 27 дюймів діагональ, 144Гц та айпіес із fald на 384 зони.
Я її придбав увосьмеро дешевше навіть з доставкою та розмитненням.
Зараз вона суттєво впала в ціні, близько 600 доларів, а тоді це був кращий ігровий монітор і вартість була теж високою.
Scoffer
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 18:07бо на лінуксі це давно пофіксили
Нічого подібного. Шрифти не пофіксили ні на вінді, ні на лінуксі, ні на макі, ні на чому іншому. Сабпіксельного згладжування під розташування олед діодів не винайшли, можливо тому що виробники цих самих оледів самі ще не визначились як вони фізично діоди тусуватимуть. Рятуватись можна виключно на hi-dpi, а от якраз до нього на лінуксах є питання.

Відправлено через 9 хвилин 50 секунд:
Того на умовні зенбуки з олед і сунуть 4к на 13". Бо інакше ніяк, косо-криво.
IronWithin
Member

Повідомлення

Про вигорання особливо читати весело, та фіг з ним, параноя то наживне, власник, і топ іпс, ва, олед(прямо зараз), тн, зір 0.9 та 1.0, де ви ці проблеми знаходите я чорт його знає, за шрифти на малих моніках з фхд тільки не скажу, ОЛЕД(якщо вам по роботі той іпс не треба) безальтернативний топ, жодна ва, іпс, чи щось інше не дадуть вам тих вражень, особливо якщо увімкнути фільми/ігри в яких є сцени космосу/зірок, мінілед поки ще конкурент і ціни нижче, але олед краще(звісно субʼєктивно, але порівнювати ж є з чим), хто сказав за мікролед то забудьте, це не питання найближчого десятиліття навіть близько.
В усіх телефонах вже років 7+ як оледи, а за вигорання згадали тільки коли монітори та телевізори повиходили, смішно ж!
Ну і HDR це поки або до мініледів, або до топових олед, тут поки що так.

Відправлено через 21 хвилину 1 секунду:
block_stupid: 03.02.2025 21:12
VolandInferno: 03.02.2025 21:11а також повного нерозуміння роботи технологій.
ну-ну)))
Вибачте, але ви дійсно скоріш за все погано розумієте переваги і недоліки олед, чому ви гіпертрофуєте його недоліки, та ні слова не кажете за переваги?
Треба вам іпс то придбайте, навіщо сперечатися за технологію яку обрали всі провідні виробники та обожнюють покупці?
Телефон з олед же скоріш за все маєте і нічого, і не вигорає, і зір вам не саджає мерехтінням
Відповісти