Забавно что на сайте уже есть спецификации и шейдерные терафлопсы они не указывают в отличие от рт и тензорных терафлопсов, хотя для 40 серии они указаны, не потому ли что по обычным терафлопсам 5070 = 4070 и уступает 4070 супер с 36 терафлопсами.
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/gr ... s/compare/
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia уточнила специфікації перших відеокарт Blackwell: від RTX 5070 до RTX 5090
-
kyon
Member
-
Геральт
Member
Так АМД вже випустила цілком ок карти. Що робить пересічний? Бере 4070-12, задорого, яка здується швидко по врам, бо і промені і апскейл з генератором хочуть...сюприз...врами. Під кінець гарантії продає її за півціни (в $) і біжить за наступною 5070. Звісно ж, з cуттєвою доплатою. Отримує свої 10-15% приросту, розуміє що щось не так і вайнить на звинувачує...АМД/інтел. Бо він же лише гвинтик і дійсно нічого зі своєю ігровою залежністю не вдіє. Яка сумна, насправді, історія.Entar: ↑ 30.01.2025 14:42 Для цього потрібно, щоб:
1) АМД/Інтел випустили карту, у якої немає взагалі ніякого гемору/проблем з дровами/неоптимізованості під певні ігри. Я вже мовчу про промені/длсс.
А, промені ж...як я міг забути. Так от, після покупки 5070 чи що ви там плануєте, раджу собі записувати статку по іграх в які граєте на тій 5070: чи є там промені, апскейли/фреймгени, налаштування...що там вам ще потрібно, скільки годин зіграно і т.д. Може виявитись, що вплив променів сильно перебільшений.
Ну а апскейл на актуальній недешевій карті, та ще й в QHD то, мені здається, взагалі зашквар.
Аж цікаво, що буде в тому корпусі жити з 5000. Бо ж тісний корпус і 600ВТ критично
Отут жила 6900..певний час. Згодом переїхала в просторіший
-
Entar
Member
Так то 4070 на 5070 міняти сенсу ніякого немає, тут згоден. А от щодо іншого:Геральт: ↑ 30.01.2025 15:03 Так АМД вже випустила цілком ок карти. Що робить пересічний? Бере 4070-12, задорого, яка здується швидко по врам, бо і промені і апскейл з генератором хочуть
...сюприз...врами. Під кінець гарантії продає її за півціни (в $) і біжить за наступною 5070. Звісно ж, з cуттєвою доплатою. Отримує свої 10-15% приросту, розуміє що щось не так і вайнить на звинувачує...АМД/інтел. Бо він же лише гвинтик і дійсно нічого зі своєю ігровою залежністю не вдіє. Яка сумна, насправді, історія.
Ви згодні що конкурентом 4070 можна вважати Radeon RX 7800 XT ?
1. 4070 коштувала 26500 в тому ж кан юа. 13 місяців тому. Radeon RX 7800 XT - коштувала +-1000 грн стільки ж. Так, в неї більше памяті. Але й споживання в неї значно більше, моя 4070 з невеликим андервольтом і частотою 2790 їсть переважно 130 Вт, рідко 140-150.
2. 16 ГБ пам'яті відносно 12 - звісно плюс, але я в 2к, в їграх в які я граю ніколи ще не стикався з недостачею памяті. По всім тестам, які я бачив в 2024 році, практично немає ігр які б в 2к страждали від недостатку 12 ГБ памяті. Тобто може декілька таких ігор є, але це переважно супер ультра налаштування в самих жрущих-неоптимізованих проєктах.
При цьому та ж "длсс якість" мною використовується як мінімум в ПОЕ2 і в "Фростпанк 2", і дуже сильно покращує там ситуацію.
До того моменту як мені реально знадобяться 16 ГБ я скоріше зміню відеокарту.
3. Звинувачувати в тому що не вистачає коштів на свої хотєлки можна лише себе. І тут 3 варіанти, або поумірити хотєлки (і таки пересунути повзунок "тіні" з ультра на високі, а то й включити длсс якість), або прикласти зусилля для збільшення доходу, або поумірити інші хотєлки , і скажімо менше бухати заради хотєлки на відеокарту.
Тут скоріше не в "ігровій залежності" справа а в апгрейдоманії. "Ігрова залежність" може бути і з іграми для яких достатньо 10річної відеокарти, і з бажанням завжди мати "топ" і дивитися на графіки фпс не корелює.
Мені подобається як вони виглядають. Там де вони є - вмикаю. Відображення в калюжах, та наприклад в форза як машини блищать - вау. Навіть в WoW є промені вже. І в poe2. Так що часу достатньо багато. А щодо статистики часу...Геральт: ↑ 30.01.2025 15:03 А, промені ж...як я міг забути. Так от, після покупки 5070 чи що ви там плануєте, раджу собі записувати статку по іграх в які граєте на тій 5070: чи є там промені, апскейли/фреймгени, налаштування...що там вам ще потрібно, скільки годин зіграно і т.д. Може виявитись, що вплив променів сильно перебільшений.
Ну а апскейл на акутальній недешевій карті, та ще й в QHD то, мені здається, взагалі зашквар.
В мене особисто специфічні смаки, і найбільше часу за 2024 рік мною зіграно в against the storm і oxygen not included. Але при цьому, якщо я граю в ТЕСО, ВОВ, ассасінів чи АННО, я хочу грати на найкращих налаштуваннях, і не бачу проблеми в тому, що поки я граю в менш вибагливі ігри, моя відеокарта "простоює".
Деякі люди от купують джипи, хоча 98% часу переміщаються всередині міста. Якось так.
Отправлено спустя 10 минут 23 секунды:
Корпус і бп купувалися 5 років тому, в кардинально інших умовах і ситуації, без замаху на предтопові відеокарти. Поки що я його дообладнав додатковими кулерами для вдуву і видуву повітря. Коли поставлю 5070 ті/ті супер якщо вийде, подивлюся як воно буде бо температурах, і від цього буде залежати степінь андервольтінгу, потім буде апгрейд на корпус і бп іншого класуГеральт: ↑ 30.01.2025 15:03 Аж цікаво, що буде в тому корпусі жити з 5000. Бо ж тісний корпус і 600ВТ критично
-
Pushkinyan
Junior
250 ват куди не йшло, з андервольтом думаю що взлетить на 200 ватах...
Це вже нормальна карта, а то карти 550 ватт дуже на любителя
Це вже нормальна карта, а то карти 550 ватт дуже на любителя
-
Геральт
Member
Entar
Конкурентом 4070 можна навіть 6800XT вважати
7800й вона програЄ.
1. По цінах в конкретний період не готовий сказати, але не дуже зрозуміло, чому, якщо я знайшов 4070 на кан юа, то не можу пошукати 7800 на телемарті. 7800 також даунвольтиться. Аж такої критичної різниці не буде.
2. Що значить "не стикався"? А що мало бути? Той же індіана "все вправо" в нативі працює норм? Ну і якщо карту лише на покоління лише брати, то ясно, що ті 2-3 нещасні роки вона сяк-так протримається.
5080/5070Ti в той ящик/БЖ не влізе. Лишається тільки 5070. А якщо колхозити, то це можна було робити ще з 7800
В сліпому тесті ви не скажете, де форза на АМД (7000), а де на НВ(4000)
against the storm і oxygen not included - без променів. Найбільше часу фіча "простоює".
4070 не дасть "найкращих" налаштувань. Апскейл, як і генератор - компроміс.
Конкурентом 4070 можна навіть 6800XT вважати
7800й вона програЄ.
1. По цінах в конкретний період не готовий сказати, але не дуже зрозуміло, чому, якщо я знайшов 4070 на кан юа, то не можу пошукати 7800 на телемарті. 7800 також даунвольтиться. Аж такої критичної різниці не буде.
2. Що значить "не стикався"? А що мало бути? Той же індіана "все вправо" в нативі працює норм? Ну і якщо карту лише на покоління лише брати, то ясно, що ті 2-3 нещасні роки вона сяк-так протримається.
- ПоЕ дьяблоїд ізометричний.
5080/5070Ti в той ящик/БЖ не влізе. Лишається тільки 5070. А якщо колхозити, то це можна було робити ще з 7800
В сліпому тесті ви не скажете, де форза на АМД (7000), а де на НВ(4000)
against the storm і oxygen not included - без променів. Найбільше часу фіча "простоює".
4070 не дасть "найкращих" налаштувань. Апскейл, як і генератор - компроміс.
-
Inqizitor2022
Member
Еще просто поразило, что у 5090 количество ROP такое же, как и у 4090, никогда такого не было, чтобы было одинаково.
-
Timedemo
Member
походу 5070 это 4070 супер будет. и то под вопросом.
5080 75 косых.... какойто эпик
5080 75 косых.... какойто эпик
-
daesz
Member
GB204, напевно, пішов у всякі квадри, а за 2 роки на відбраковках від квадр випустять 5070сalexeygalas: ↑ 30.01.2025 10:25 Пропоную обговорити Nvidia уточнила специфікації перших відеокарт Blackwell: від RTX 5070 до RTX 5090
Ну тепер вже точно. 5070 на 205 чіпі тепер не lower middle а upper low tier разом із 5060 ti.
-
Derigan
Junior
Короче все зрозуміло піду я далі грати в лігу легенд і факторку на своїй 1050ти і п;!?"й що там
-
Omaks
Member
А мені дуже би хотілось, щоб китайці добре піднажали в розробках своїх потужних GPU через ці санкції. Так, воно спочатку піде на AI, але й для ігор щось залишиться. Все-таки китайський ринок геймерів куди кращий для виробників, ніж будь-який інший. Китайці ще ті задроти, ще й при грошах. Це реально єдине, що зможе підштовхнути NVIDIA почати випускати нові покоління, а не якісь рефреші. AMD та Intel вже показали, що нічого вони зробити в плані конкуренції в upper-mid сегменті не можуть. А ось китайці, при бажанні та фінансах, за років 5 змогли б доброго підсрачника їм дати.
-
Геральт
Member
7900XTX - 45к по хотлайну.Omaks: ↑ 31.01.2025 09:10 AMD та Intel вже показали, що нічого вони зробити в плані конкуренції в upper-mid сегменті не можуть.
4080 - 50к
5080 - 70к
7800XT - 24k
4070 - 27k
https://tpucdn.com/review/gigabyte-gefo ... 0-1440.png
-
zaqik
Member
Подытоживая: 4070тй была как 3090, 5080 - это 4080 плюс однозначное число процентов производительности за примерно такой же процент жора. Всё страннее и страннее...
-
Omaks
Member
Я не кажу, що в AMD немає схожих карт, я кажу, що вони не можуть нав'язати NVIDIA якусь серйозну конкуренцію. В NVIDIA працюють розумні люди, і якби вони бачили якусь реальну конкуренцію, то не випустили б таке покоління 5070-5080 карт. А китайці, через умовно 5 років, якщо серйозно займуться цим, то реально б заставили їх зашевелитися. Мова про це.Геральт: ↑ 31.01.2025 09:297900XTX - 45к по хотлайну.Omaks: ↑ 31.01.2025 09:10 AMD та Intel вже показали, що нічого вони зробити в плані конкуренції в upper-mid сегменті не можуть.
4080 - 50к
5080 - 70к
7800XT - 24k
4070 - 27k
https://tpucdn.com/review/gigabyte-gefo ... 0-1440.png
Я впевнений, що вже йде активна розробка RTX 60xx. Ось хто зможе сказати, навіть при можливості, навіщо їм випускати умовну RTX 6070 = RTX 5070 + 50-100%, якщо і з +10-20% їх будуть розкуповувати. Така ж ситуація і з RTX 6080...