Останні статті і огляди
Новини
Опубліковано огляди відеокарти GeForce RTX 5090 Founders Edition
-
Nortrom
Member
Как-то эээ...
-
Volodya811
Member
От якби сталося ЧУДО, і Інтел, несподівано, викотила карти на Хе3 з нормальним обсягом пам'яті і по конкурентним цінам
-
momart
Junior
Как за что? За самую мощную и функциональную видеокарту на рынке.senya78: ↑ 23.01.2025 16:55Малося на увазі,що 5090 виглядає тупо розігнаною 4090ma_rch41: ↑ 23.01.2025 16:38
а якшо скажу шо нове то візьмеш карту?
а якшо скажу шо рефреш то не візьмеш чи шо ?
Виникає питання - за що 2000 баксів?
4090 ты никогда до уровня 5090 не разгонишь.
PS. Цена у нас будет от 3к стартовать, за 2000 была бы вообще халява.
-
SoVaR
Member
Там і вангувати не треба, все і так зрозуміло. В молодших картах акцент піде на ті фейкові кадри з мульті ФГ і по великому рахунку все.item2: ↑ 23.01.2025 17:10Це ще непоганий приріст +30% (+33% CU). Вангую, з іншими ситуація буде гіршою
Але от грошики платити за ці карти доведеться не фейкові Так що тим, хто на 4ХХХ серії можна в принципі спокійно пересидіти до 6ХХХ.
От тільки с таким ростом жору, я навіть не уявляю що може бути в 6ХХХ.
Таке в комплекті?
-
feniks_tm
Member
І це з урахуванням того, що критична для 7000 3дшок ніфіга не 95, а 89 ) Тільки я щось не зрозумів якого біса у них різні тестові платформи.
-
VolandInferno
Member
Беру.
-
l-m
Member
для такої відеокарти можна вже й монітор нормальний взяти:
- спойлер
-
feniks_tm
Member
А потім "насолоджуватись" <60FPS в нативі і купувати топ за топом кожного покоління))
Востаннє редагувалось 23.01.2025 17:49 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
-
Earanak
Member
l-m, мне вот например с моим зрением 4К вообще не заходят.
Не вижу разницы с 1440p пока носом не коснусь дисплея.
Только приходится накручивать DPI-Скейлинг ибо на 4К ничерта не вижу и интерфейс в рабочем софте мелкий.
Так еще и есть проги которые просто не работают с этим скейлингом, вообще тлен, типа UVLayout, например.
Вообще есть стойкое и сформированное мнение что я на 1440p буду сидеть пока их не перестанут выпускать
Ну или пока я не сделаю операцию, устраню болезнь глазного дна, отслоение сетчатки и лазерную коррекцию зрения ))
Ну а для заказчиков я рендрю конечно же в 8-12К, они любят зумить до х300% картинки ))
Не вижу разницы с 1440p пока носом не коснусь дисплея.
Только приходится накручивать DPI-Скейлинг ибо на 4К ничерта не вижу и интерфейс в рабочем софте мелкий.
Так еще и есть проги которые просто не работают с этим скейлингом, вообще тлен, типа UVLayout, например.
Вообще есть стойкое и сформированное мнение что я на 1440p буду сидеть пока их не перестанут выпускать
Ну или пока я не сделаю операцию, устраню болезнь глазного дна, отслоение сетчатки и лазерную коррекцию зрения ))
Ну а для заказчиков я рендрю конечно же в 8-12К, они любят зумить до х300% картинки ))
Востаннє редагувалось 23.01.2025 17:53 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
cpu limited, але ти накидуй більше)
-
vsx
Member
Я извиняюсь, а что для вас норм? Вы впервые видите релиз новых продуктов?Earanak: ↑ 23.01.2025 17:06 В остальном, ну не знаю. Может со мной что то не так, даже без этого момента вроде норм же...
+25% мощности, +25% VRAM, +25% TGP, +25% MSRP
Если бы каждый раз цена росла относительно мощности и TGP, видеокарты бы сейчас стоили ~100K$ и потребляли десятки киловатт
-
Enjthesilence
Member
рівень інтелекту можна побачити по твоїм повідомленням))feniks_tm: ↑ 23.01.2025 17:17 All you need to know
(Показники з Forza Horizon 5 в 4K, далеко не найгірші по палаті, див. скрін під спойлером)
Як я і казав, чогось можуть і не досипати. Не досипали фпс
Це просто побачиш когось з білдом Core Ultra 9 285K + 5090 і одразу зрозумієш рівень інтелекту.
По "енергоефективності" якась тотальна дупа вийшла.
-
Earanak
Member
Так я же написал что для меня норм когда +25% мощности и +25% потребления и +25% стоимости и +25% памяти.vsx: ↑ 23.01.2025 17:55Я извиняюсь, а что для вас норм? Вы впервые видите релиз новых продуктов?
Если бы каждый раз цена росла относительно мощности и TGP, видеокарты бы сейчас стоили ~100K$ и потребляли десятки киловатт
Вот взять 9800X3D когда +8% за х2 цены относительно 7800X3D в моменте - это не норм.
Или 285K за х2 цены относительно 13900K за +8% в рендере тоже не норм.
А сколько там потребления - меня пожалуй меньше всего интересует.
Да. Когда отключают свет и я работаю с зарядных станций - это не круто...
Но в обычное время - мне плевать, пусть там хоть 6квт видяха жрет, какое мне до этого дело должно быть ?
Ну поплачет Грета Тунберг где то, ох какая беда... Оплата электричества это наверное последняя статья моих расходов.
Если что я даже не гривневый миллионер ))
Востаннє редагувалось 23.01.2025 18:06 користувачем Earanak, всього редагувалось 5 разів.
-
feniks_tm
Member
Ги-ги, який молодець, "блєснув".Enjthesilence: ↑ 23.01.2025 17:55рівень інтелекту можна побачити по твоїм повідомленням))feniks_tm: ↑ 23.01.2025 17:17 All you need to know
(Показники з Forza Horizon 5 в 4K, далеко не найгірші по палаті, див. скрін під спойлером)
Як я і казав, чогось можуть і не досипати. Не досипали фпс
Це просто побачиш когось з білдом Core Ultra 9 285K + 5090 і одразу зрозумієш рівень інтелекту.
По "енергоефективності" якась тотальна дупа вийшла.
-
l-m
Member
4k+dlls quality (або навіть fsr) дає майже таку саму швидкодію як натив 1440p та при цьому кращу якість (виняток темпоральні артефакти, але вони не настільки часто бувають).feniks_tm: ↑ 23.01.2025 17:48А потім "насолоджуватись" <60FPS в нативі і купувати топ за топом кожного покоління))
Earanak, приймається. Однак у мене теж з зором є проблеми (міопія), й тому мені некомфортно сидіти далеко від монітора, а зблизька 4к значно краще
-
Pathfinder
Member
- Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера
Судячи по системі охолодження ВК, в корпусі буде популярний вертикальний продув, а не горизонтальний.
5090+новий БП+новий корпус+новий кулер на ЦП шоб вертикально продувать. Всі при грошах.
Востаннє редагувалось 23.01.2025 18:01 користувачем Pathfinder, всього редагувалось 1 раз.
-
Enjthesilence
Member
але все ж чудово, що 600вт монстра з такою продуктивністю умістили у 2х слотову карту, це прям добре, інженери попрацювали
-
feniks_tm
Member
Проти самого DLSS особливо нічого не маю (допоки, звісно, воно апскейлить мінімум з ~60% нативної роздільної здатності), а от з MFG точно заживемо так, що радітимемо і 20 фпс нативним в нових проектах))l-m: ↑ 23.01.2025 18:004k+dlls quality (або навіть fsr) дає майже таку саму швидкодію як натив 1440p та при цьому кращу якість (виняток темпоральні артефакти, але вони не настільки часто бувають).feniks_tm: ↑ 23.01.2025 17:48
А потім "насолоджуватись" <60FPS в нативі і купувати топ за топом кожного покоління))
Earanak, приймається. Однак у мене теж з зором є проблеми (міопія), й тому мені некомфортно сидіти далеко від монітора, а зблизька 4к значно краще
Востаннє редагувалось 23.01.2025 18:15 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 3 разів.
-
Геральт
Member
Воно то можна...але ж не вивозить 5річну груl-m: ↑ 23.01.2025 17:47 для такої відеокарти можна вже й монітор нормальний взяти:
- спойлер
А ти всеїдний, так виглядає )Enjthesilence: ↑ 23.01.2025 18:01 але все ж чудово, що 600вт монстра з такою продуктивністю умістили у 2х слотову карту, це прям добре, інженери попрацювали
Так, 600вт це просто офігенно. Інженери великі молодці
-
Volodya811
Member
Через два роки у наступному поколінні Нвідіа уже зможе досягти стабільних 60 ФПС на 4К у Кіберпанку. Тоді буде 3 нм техпроцес і значно більше куда ядер.Геральт: ↑ 23.01.2025 18:05Воно то можна...але ж не вивозить 5річну груl-m: ↑ 23.01.2025 17:47 для такої відеокарти можна вже й монітор нормальний взяти:
- спойлер
А ти всеїдний, так виглядає )Enjthesilence: ↑ 23.01.2025 18:01 але все ж чудово, що 600вт монстра з такою продуктивністю умістили у 2х слотову карту, це прям добре, інженери попрацювали
Так, 600вт це просто офігенно. Інженери великі молодці
Востаннє редагувалось 23.01.2025 18:10 користувачем Volodya811, всього редагувалось 1 раз.