Seagate почала відвантажувати жорсткі диски з технологією HAMR місткістю 36 ТБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ostin
Member

Повідомлення

daesz: 21.01.2025 22:36місяці 2-2.5
Це дуже малий термін. Рекомендую повторити через 2-3 роки. Імовірність якихось втрат буде суттєво більшою. Але з огляду на практику, скоріше за все інфа залишиться навіть через такий термін.
От в термінах 5+ років я б уже не був певен. Але не маю підходящої статистики.
Rex: 22.01.2025 09:19Нічого там не втратиться і через 10 років
Було б бажано підкріпити цю теорію якимись фактами. Виробництво не дає ніяких гарантій на такі терміни. Там дійсно терміни доволі смішні в місяці. Але на практиці воно живе роками. А от щодо десятиліть є великі сумніви. Бо навіть практика показує суттєве зниження швидкісних показників через кілька років.

Я б особисто вважав, що через 10 років інфа втрачена і відносився б до цього відповідно. Навряд чи буде змога перевірити :dontknow:
Alexsandr
Member

Повідомлення

daesz: 21.01.2025 23:38
Зручно було із вашої сторони проігнорувати відео, де тільки про рейд 5 і рейд 10 і говорили :)
Это про видео с серверной системы для дома? Вы игнорите изначальные условия ибо или никак или очень дорого или... Сам рейд собирается софтово с любых практически накопителей. но 4 накопителя это уже сходу 16 линий PCI-e, добавьте 8 линий для рейда системного, итого 24 линии только для накопителей. PCI-E на 14600 всего 20 к примеру. Еще хабы могут быть в материнке, но устройства по этой линии тоже подключаются. Еще раз замены SATA по сути нет, как и замены для HDD.
Grava
Member

Повідомлення

taras_cs: 22.01.2025 01:21Для 4К фільмів великого розміру (60 ГБ і більше) часом недостатньо
Є фільми 70-80-90-100+гб на хдд, ніяких проблем. Мережа 2.5гбіт, теж перекодування але робиться на окремий ссд, тестував і на хдд - все чудово. Можливо якщо кеш перекодування на тому самому диску що і фільм можуть бути проблеми.
Alexsandr
Member

Повідомлення

taras_cs: 22.01.2025 01:21 Можливо, через фрагментацію, в мене швидкість зчитування падає до 50 МБ/с (PLEX при цьому перекодує аудіо доріжку, бо ТВ не підтримує ту, що є) і фільм починає заїдати.
Рятує переніс фільма на SSD.
или из-за нагрузки тем же торентом в фоне или еще чем-то. крупные фалы редко фрагментируются настолько. Да более новые диски я так понимаю куда шустрее все же в линейные скорости.
AlienFighter
Member

Повідомлення

Kanjo: 21.01.2025 16:10
Grava: 21.01.2025 16:00 Kanjo
Обов'язково. Коли ссд стануть вигіднішими.
Ещё позавчера ;)
Позавчора??? Ок, дивимося на ціни
SSD диск Adata XPG Gammix S70 Blade 8TB M.2 PCI Express 4.0 x4 вартість 45 333 грн
HDD диск Seagate Exos X24 7200RPM 512MB 24TB вартість 28 424 грн
pelia
Member

Повідомлення

Smok: 22.01.2025 09:22
Alexsandr: 21.01.2025 22:30
Сколько это в годах если диски загружены непрерывно, днем запись, ночью дедупликация. Сколько добавляется в таком режиме операций записи даже гадать не буду.
Опять же цена? самсунг DWPD имеет весьма приличный. Вроде бы должно хватать, но это почти 6 дисков HDD по цене (и там и там серверные). А 6 дисков это минимум 3 рейда в зеркало или десятка + зеркало/запас. Увы, пока еще финансы имеют власть. Надо будет как-то засечь сколько операций записи производится за месяц или около того.
вірити, що механіка HDD безкінечна і не має ресурсу - це те ж саме що вірити в невбиваємі SSD
Ніхто не говорить що харди вічні, але якщо він здохне, то більше шансів його підняти чим ssd і витягнути дані, ну і у мене вже 14 років майже 24/7 працює 2.5 хард хітачі на 500гб і горя не знає :rotate:
taras_cs
Member

Повідомлення

Grava: 22.01.2025 09:53Є фільми 70-80-90-100+гб на хдд, ніяких проблем. Мережа 2.5гбіт, теж перекодування але робиться на окремий ссд, тестував і на хдд - все чудово. Можливо якщо кеш перекодування на тому самому диску що і фільм можуть бути проблеми.
А що за модель ХДД?
Дякую, перевірю в себе, де там кеш зараз.
Alexsandr: 22.01.2025 10:39крупные фалы редко фрагментируются настолько.
Це залежить від того, як конкретна прога створює файли з торентів. В мене BitComet
Відповісти