Volodya811: ↑
15.01.2025 15:12Серйозно? А Нвідіа та АМД не хочуть зменшити маржу до рівня, який був до 2022 року? (я говорю про рекомендовані ціни).
Так, серйозно. Ти ж перестрибуєш з одного на інше, на одній темі не можеш. Попер далі про ноутбуки, в яких на ринку добіса виробників і навіть незважаючи на фанатичну
фанатів до одного виробника, конкуренція за споживача йде суттєва. А на ринку відеокарт олігопольний ринок (в топ-сегменті монополія), але все ще ринок. Роль покупців у такому рівні цін повністю знецінювати не варто, бо вони якраз відповідають за об'єм попиту цього продукту зовсім не першої необхідності. Просто проходиш мимо і не купуєш, але ж загальний рівень ниття показує, що хоч ціни і кусаються, у світі існує величезна кількість людей, які надумали, що хочуть собі такий девайс, і понесуть за це свої $$$. Зі сльозами чи матами, але понесуть.
От мене не цікавить цінник останньої новинки Феррарі, чи там мільйон, чи 2, і не агритимусь в коментах щодо ціни під новиною про них, бо просто не розглядаю собі це авто до купівлі, лише новину почитаю. Так само мене абсолютно не цікавить 600Вт-на карта для дозвілля, допоки для робочих потреб (тобто тих, що приносять гроші і піднімається питання окупності) не знадобиться. Тож з легкістю переношу новини про ціноутворення топового девайсу, але найцікавіше спостерігати за тими, хто намагається якось в коментах штовхатися щодо вартості найсильнішого девайсу на ринку. Типу, від того, чим більше жовчі на форумі виллєш на хуанга чи лізу, тобі більшу знижку дадуть при купівлі цієї карти
, але ж справді доросла людина розуміла б, що до хуанга воно не долетить, а будеш сам з оточуючими в цій субстанції.
О, поки зайшов у гілку відповідати на комент на першій сторінці, бачу, суперочевидний приклад про Феррарі вже навели трохи раніше.