Лінійка твердотілих накопичувачів Crucial MX500 йде з конвеєра. Вона вийшла сім років тому

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kassatka
Member

Повідомлення

Hotspur: 17.12.2024 22:25 Сата ССД якщо з буфером і досі чудова штука :beer:
Так в умовах частих раптових відключень електроенергії SSD з буфером стають проблемою, здається :puzzle: . А ДБЖ дорого для бомжезбірок з SATA-SSD.
Shtturman
Member

Повідомлення

Ого, тут сата ссд в трендах. 90% вистачить 1-2 nvme нормального об'єму. Треба ще? Є плати в PCIe і можна обмазаться nvme дисками.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou
От скажіть навіщо ЗБЕРІГАТИ фото на 8-ми ссд, якщо для збереження є хдд на високі об'єми, або взагалі хмарні сервіси за смішні гроші? :think:
tornadox
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.12.2024 22:07 Перепис ретроградів можна вважати закінченим. Я ж і кажу поплачте ще за IDE, коли його витіснив сата :facepalm:

tornadox
До чого тут щоденні задачі, коли мова про перспективу? Не вважайте себе розумнішим за інших, я починав працювати з ПК коли хдд ще по MFM підключались і дожив дo nvme ось, і я вам просто кажу, що сата своє вже відживає, як було вже і з мфм, і з іде і так далі, просто у вас досі стадія заперечення. І на кожній стадій є такі люди які розказують яке воно гарне і актуальне :D Звісно сата ще довго буде підтримуватись, але прогрес на місці стояти не буде і виробники не будуть вічно це тягти далі далі, про що вам у статті і написано прямим текстом. Якій наївні їй-богу.
Ваше порівняння з MFM та IDE відразу підказує, що ви намагаєтеся підкреслити свій досвід, але це не зовсім коректно. Час і технології змінюються, і SATA, незважаючи на його вік, все ще лишається актуальним рішенням для багатьох користувачів і підприємств.

Ваш висновок про те, що SATA "своє вже відживає", насправді спростовується кількома фактами. Якщо б справді все було так погано, то чому ми бачимо нові ревізії типу SATA 3.5A? Чому Seagate продовжує випускати жорсткі диски об'ємом 20+ терабайт саме на цьому інтерфейсі? Це свідчить про те, що SATA все ще має свою нішу, і його не планують просто зняти з виробництва найближчим часом.

А щодо ваших міркувань про "перспективу" — я не зовсім зрозумів, чому ви вважаєте, що, коли один виробник покине ринок, це призведе до краху. На ринку завжди з'являються нові компанії, які можуть зайняти нішу іншого виробника. І якщо мова йде про основи, такі як надійність та доступність, SATA продовжує задовольняти ці потреби.

Таким чином, ваші аргументи, на мою думку, не мають під собою ґрунту. Досвід — це чудово, але саме так ви пробуєте виставити себе розумнішим.
Conqistador
Member

Повідомлення

GreenMile
хранить важную информацию на SSD вообще не рекомендуется, желательно на HDD и для надежности лучше несколько меньшего объема, чем один большего
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.12.2024 22:32хдд на 8-16тб
А який інтерфейс цих у жорстких дисків? Навіть якщо вони зовнішні з USB інтерфейсом? Невже PCI-E?
А що мені на роботі ставити в мережеві відеореєстратори? Невже NVMe на 8 ТБ, який коштує як десять IP-камер і NVR в придачу?
І взагалі, якщо SATA для ретроградів, то мабуть і жорсткі диски для ретроградів?
tornadox
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.12.2024 22:38 Kirakishou
От скажіть навіщо ЗБЕРІГАТИ фото на 8-ми ссд, якщо для збереження є хдд на високі об'єми, або взагалі хмарні сервіси за смішні гроші? :think:
Може поділитеся такими сервісами за смішні гроші? Останній раз коли дивився декілька років назад, все було досить дорого якщо потрібно більше 1Тб, а для фото/відео це досить мало. Та і впливові видання такої ж самої думки. Звісно в хмари є свої переваги, але щоб дешевше... ну ок, чекаю.
Геральт
Member

Повідомлення

Shtturman: 17.12.2024 22:36 Ого, тут сата ссд в трендах. 90% вистачить 1-2 nvme нормального об'єму. Треба ще? Є плати в PCIe і можна обмазаться nvme дисками.
Тим самим 90% і САТА вистачить )
30гр, красота
Зображення
GreenMile
Member

Повідомлення

tornadox: 17.12.2024 22:45
GreenMile: 17.12.2024 22:07 Перепис ретроградів можна вважати закінченим. Я ж і кажу поплачте ще за IDE, коли його витіснив сата :facepalm:

tornadox
До чого тут щоденні задачі, коли мова про перспективу? Не вважайте себе розумнішим за інших, я починав працювати з ПК коли хдд ще по MFM підключались і дожив дo nvme ось, і я вам просто кажу, що сата своє вже відживає, як було вже і з мфм, і з іде і так далі, просто у вас досі стадія заперечення. І на кожній стадій є такі люди які розказують яке воно гарне і актуальне :D Звісно сата ще довго буде підтримуватись, але прогрес на місці стояти не буде і виробники не будуть вічно це тягти далі далі, про що вам у статті і написано прямим текстом. Якій наївні їй-богу.
Ваше порівняння з MFM та IDE відразу підказує, що ви намагаєтеся підкреслити свій досвід, але це не зовсім коректно. Час і технології змінюються, і SATA, незважаючи на його вік, все ще лишається актуальним рішенням для багатьох користувачів і підприємств.

Ваш висновок про те, що SATA "своє вже відживає", насправді спростовується кількома фактами. Якщо б справді все було так погано, то чому ми бачимо нові ревізії типу SATA 3.5A? Чому Seagate продовжує випускати жорсткі диски об'ємом 20+ терабайт саме на цьому інтерфейсі? Це свідчить про те, що SATA все ще має свою нішу, і його не планують просто зняти з виробництва найближчим часом.

А щодо ваших міркувань про "перспективу" — я не зовсім зрозумів, чому ви вважаєте, що, коли один виробник покине ринок, це призведе до краху. На ринку завжди з'являються нові компанії, які можуть зайняти нішу іншого виробника. І якщо мова йде про основи, такі як надійність та доступність, SATA продовжує задовольняти ці потреби.

Таким чином, ваші аргументи, на мою думку, не мають під собою ґрунту. Досвід — це чудово, але саме так ви пробуєте виставити себе розумнішим.
Ми говоримо про сата ссд, а не про сата як такий. САТА сам по собі ще буде довго, бо є хдд, які будуть актуальними для збереження даних. Сата ссд - вже не потрібні, бо їх витіснить nmve, які кращі у всьому, абсолютно. Сата ссд гарна тема допоки крім сата не було інтерфейсів. Тому незрозумілий оцей плач за ще такими актуальними сата ссд, які не потрібні, бо вже за царя гороха мамки мають м.2 слоти. У мене і5-6600к був на дешманському асус прайм В250 мав два слоти під м.2, нашо там сата ссд, шоб що?
tornadox
Member

Повідомлення

Kirakishou
там звичайний SATA III, в серверах SAS але там і швидкості вищі.

Саме цікавіше що самий ємнісний HDD та SSD обидва мають SATA інтерфейс.
https://nimbusdata.com/products/exadrive/
https://www.amazon.com/dp/B0CSPCFKR9?ta ... 75-20&th=1
А самий ємнісний NVMe лише 8тб на сьогодні.
https://www.amazon.com/dp/B0D9WT512W?ta ... 6080594-20
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.12.2024 22:38От скажіть навіщо ЗБЕРІГАТИ фото на 8-ми ссд, якщо для збереження є хдд на високі об'єми, або взагалі хмарні сервіси за смішні гроші? :think:
А де я казав щось про вісім SSD? Ви сказали, що SATA інтерфейс це для ретроградів і взагалі не потрібен, але SATA інтерфейс є не тільки на SSD. Я якраз і відстоюю думку, що зберігати великі об’єми зараз вигідно виключно на жорстких дисках і витіснити їх зможуть тільки тоді, коли з’являться такі ж за об’ємом та вартістю твердотілі накопичувачі.
GreenMile
Member

Повідомлення

Kirakishou: 17.12.2024 22:58
GreenMile: 17.12.2024 22:38От скажіть навіщо ЗБЕРІГАТИ фото на 8-ми ссд, якщо для збереження є хдд на високі об'єми, або взагалі хмарні сервіси за смішні гроші? :think:
А де я казав щось про вісім SSD? Ви сказали, що SATA інтерфейс це для ретроградів і взагалі не потрібен, але SATA інтерфейс є не тільки на SSD. Я якраз і відстоюю думку, що зберігати великі об’єми зараз вигідно виключно на жорстких дисках і витіснити їх зможуть тільки тоді, коли з’являться такі ж за об’ємом та вартістю твердотілі накопичувачі.
Ми під якою новиною обговорюємо? Це треба окремо пояснювати? Мда.
Creature4O
Member

Повідомлення

tornadox: 17.12.2024 22:45

tornadox

Окрім того MFM це взагаллі кодування передачі даних для магнітних дисків, а не інтерфейс. :rotate:
Roman_Haleta
Member

Повідомлення

Hotspur: 17.12.2024 16:47
zalizo_org: 17.12.2024 16:10Я особисто не проти цього формату, але він по суті став непотрібним.
ілюзії. немає 8 штук м2 на материнках а 8-10 сата є

Відправлено через 38 секунд:
wigar: 17.12.2024 16:40 Вже мх500 не той, що на початках.
В мене з нових партій на 2тб, прийшлось форматувати, щов він ожив :(
погано :weep: спочатку чудові ССД були. в мене терабайтник перших партій
8 штук М2 що би що? Повісити на них Один ССД? Чи пантануться коментом?
Shtturman
Member

Повідомлення

Заходжу на амазон, фільтрую внутрішні ссд по популярності, одні nvme і невідомі сата. Коли собі купував ссд, то нвме були дешевші.
Сата ссд канає, коли треба його всунути в ноут, де нема нвме або древній комп. Все показує, що сата ссд сильно витіснився нвме і продовжує далі це робити. Тим час овери SATA Stay Strong :D
На хотлайні те саме.
спойлер
Зображення
Kirakishou
Member

Повідомлення

GreenMile: 17.12.2024 23:02Ми під якою новиною обговорюємо? Це треба окремо пояснювати? Мда.
Ви ж наче не перший день на форумі і не знаєте, що дискусія під новиною майже завжди перетікає в іншу тему? Поки будуть жорсткі диски, буде і сата інтерфейс. Поки буде сата інтерфейс, будуть і твердртілі накопичувачі з сата. Все просто. Те, що вони для ретроградів, можете піти розповісти виробникам. Заодно можете попросити виділити мільярди доларів на заміну всього обладнання на всій планеті, яке має інтерфейс сата, але нема нвме. Ну щоб людство не було ретроградами.
tornadox
Member

Повідомлення

Геральт: 17.12.2024 22:52
Shtturman: 17.12.2024 22:36 Ого, тут сата ссд в трендах. 90% вистачить 1-2 nvme нормального об'єму. Треба ще? Є плати в PCIe і можна обмазаться nvme дисками.
Тим самим 90% і САТА вистачить )
30гр, красота
Зображення
в мене 26
Зображення
Shtturman
Member

Повідомлення

tornadox
256+256+1000+240

Тобто в тебе 4 ссд сата можна замінити одним мініатюрним нвме. Якийсь зоопарк з мікроб'ємами. Я думав, тут серйозно в людей, по 6 шт по 4ТБ, потужні об'єми.
Hotspur
Member

Повідомлення

Roman_Haleta: 17.12.2024 23:078 штук М2 що би що?
щоб підключити 8 штук м2 ССД. Не поняв чи що ?
Геральт
Member

Повідомлення

tornadox
То після кілька год забавки. Ну і корпус там, те, се. В будь-якому випадку, NVMe з коробки і в тому ж режимі такі температури тільки сняться. :beer:
спойлер
Постояв трохи, відпочив )
Зображення
Shtturman: 17.12.2024 23:20 Тобто в тебе 4 ссд сата можна замінити одним мініатюрним нвме. Якийсь зоопарк з мікроб'ємами. Я думав, тут серйозно в людей, по 6 шт по 4ТБ, потужні об'єми.
А це перевага САТА. Об'му замало, - докупив. Але старий лишив, а не в смітник А для старого NVMе ніхто PCI плату городити не буде. Диск або в шуфляду, або на OLX задешево або в смітник.
Востаннє редагувалось 17.12.2024 23:31 користувачем Геральт, всього редагувалось 2 разів.
Відповісти