можно бананы и в Украине выращивать, и закрыть границу для иностранных, но сомневаюсь что большинство украинцев сможет покупать их по такой цене. Есть условия и рынок сам решает где что выгоднее чтоб сделать продукцию конкурентоспособной. Когда государство начинает вмешиваться вводя ограничения можно превратиться в северную коррею или совок - все свое но го*ноScoffer: ↑ 09.12.2024 16:07 toto
Нічого нікому не протирічить, навіть навпаки, посилює конкуренцію. Однією з найнеобхіднішех передумов капіталізму є однакові правила гри для всіх учасників процесу, а які однакові правила гри можуть бути між штатами і китйцями? От і програв американський капіталізм китайському. І європейський програв. І інші програють. Поки не знайдеться хтось на заміну китайцям з ще більш упоротими правилами і тоді вже програють китайці.
Останні статті і огляди
Новини
США виділять $3 мільярди на вилучення телекомунікаційного обладнання Huawei
-
toto
Member
-
Scoffer
Member
toto
Маячня. До середини 70х ніякої глобальної економіки і в помині не існувало, але світ жив і при тому жив досить непогано.
Глобальна економіка це економіка бомжів. Рівняння по найгіршим.
Маячня. До середини 70х ніякої глобальної економіки і в помині не існувало, але світ жив і при тому жив досить непогано.
-
toto
Member
ну знаешь в каменном веке тоже люди как то существовали и без всякого вашего производящего хозяйства, природа, красота, но изменения происходят потому что что-то становится лучше чем было раньше. И те кто не меняется выпирают как мамонтыScoffer: ↑ 09.12.2024 16:14 toto
-
Scoffer
Member
toto
Я знаю що що сучасна західна цивілізація це вже четверта-п'ята в писемній історії, дивлячись як рахувати, котра сконає в максимально оперативні терміни від власної тупості. Не всі зміни робляться на краще.
Я знаю що що сучасна західна цивілізація це вже четверта-п'ята в писемній історії, дивлячись як рахувати, котра сконає в максимально оперативні терміни від власної тупості. Не всі зміни робляться на краще.
-
toto
Member
ошибка выжившего. Про разных там племена которые имели только все свое и вымерли лучше не вспоминать? По чьей тупости они вымерли?Scoffer: ↑ 09.12.2024 16:21 toto
-
Scoffer
Member
toto
Більше ніж тих, хто все віддав іншим і тепер сидить думає що він ще комусь потрібен
Більше ніж тих, хто все віддав іншим і тепер сидить думає що він ще комусь потрібен
-
toto
Member
давай тебе еще один пример преимущества глобализации обмена опытом и технологиями - северная и южная корея у северных все свое южные и свое всем и от всех себе, время прошло не много по масштабам существования цивилизации но разница ни лицоScoffer: ↑ 09.12.2024 16:31 toto
-
Scoffer
Member
toto
А давай я тобі інший приклад, штати до 70х. Амерікан дрім і все таке. Погано жили?
Може варто зав'язувати з порівнянням до режимів, котрі заперечують економіку як таку? Ви реально кумарите своїми совками. Там не в імпорті чи експорті проблема.
Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
І прошу зауважити, проблеми штатів в 70х з імпорта і почались. Сидячи на нафтовій діжці, вони вирішили експортнути технології і процес до арабів.
А давай я тобі інший приклад, штати до 70х. Амерікан дрім і все таке. Погано жили?
Може варто зав'язувати з порівнянням до режимів, котрі заперечують економіку як таку? Ви реально кумарите своїми совками. Там не в імпорті чи експорті проблема.
Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
І прошу зауважити, проблеми штатів в 70х з імпорта і почались. Сидячи на нафтовій діжці, вони вирішили експортнути технології і процес до арабів.
-
toto
Member
на уровне 70-го года они бы и остались тогда по типу ирана например а дальше все.Scoffer: ↑ 09.12.2024 16:43 toto
-
Scoffer
Member
toto
Ну да, прогресу ж не було за 200+ років існування штатів на той момент. В 1970х там мабуть було так само як і в 1870х, і в 1770х Таку вже бредятину віщаєш що на вуха не налазить.
Ну да, прогресу ж не було за 200+ років існування штатів на той момент. В 1970х там мабуть було так само як і в 1870х, і в 1770х Таку вже бредятину віщаєш що на вуха не налазить.
-
toto
Member
штаты никогда закрытыми не были всегда шел поток технологий, ресурсов и в них и из них. А ты прям на 70х решил закрыться. почему не с времен колумба закрыться например?Scoffer: ↑ 09.12.2024 16:51 toto
-
Stamb
Member
toto
саме так
штати так нехило піднялися після ww2, а не були закритими
саме так
штати так нехило піднялися після ww2, а не були закритими
-
Scoffer
Member
toto
Тому що в 70х в світі економік сталось дуже багато цікавих подій таких як падіння золотовалютної системи, нафтова криза і угода з китаєм дружити проти совка, котрих не було до того. Це не повний перелік. І ні, штати не експортували технології раніше, тільки вироби. Якби вони експортували технології, то закінчились вже біс знає коли.
Тому що в 70х в світі економік сталось дуже багато цікавих подій таких як падіння золотовалютної системи, нафтова криза і угода з китаєм дружити проти совка, котрих не було до того. Це не повний перелік. І ні, штати не експортували технології раніше, тільки вироби. Якби вони експортували технології, то закінчились вже біс знає коли.
-
toto
Member
ну да конечно, форд в германии еще в 1931м открыл заводScoffer: ↑ 09.12.2024 17:07 toto
-
Scoffer
Member
toto
От тільки нікчемщина в 30х була мекою в світі науки і техніки. Форд там відкрив завод щоб повчитись і накрасти, а не навпаки
От тільки нікчемщина в 30х була мекою в світі науки і техніки. Форд там відкрив завод щоб повчитись і накрасти, а не навпаки
-
toto
Member
ага а еще в том же году в англии был завод, а в 1953м в канаде. Можно еще продолжить и это только по одной компании. не в ту сторону ты повелScoffer: ↑ 09.12.2024 17:16 toto
-
Scoffer
Member
toto
Експортний контроль в штатах впроваджено в 1917му і в кілька ітерацій посилено в майбутньому, аж поки не віддали нафту арабам, заводи китайцям і не створили СОТ ще трішки пізніше. З того часу все пішло не туди.
Експортний контроль в штатах впроваджено в 1917му і в кілька ітерацій посилено в майбутньому, аж поки не віддали нафту арабам, заводи китайцям і не створили СОТ ще трішки пізніше. З того часу все пішло не туди.
-
toto
Member
любой контроль от государства это преграда для бизнеса и коррупция, можно убить любые связи но тогда придется идти по пути изолированных отставших государств, если играть в капитализм и получать от этого выгоду(минусы все равно придется терпеть) то нужно дать его механизмам работатьScoffer: ↑ 09.12.2024 17:33 toto
-
Scoffer
Member
toto
Немає контролю - немає держави. Без контролю тебе замістять китайці, у котрих контроль є.
Мені не зрозуміло що ти взагалі намагаєшся довести. Ти новини пробував читати? Бізнес звалює з заходу раніше небаченими темпами. Як не до китайців, так взагалі до якихось бразильян. Тому що от так от. І єдиний варіант зробити щоб не звалював це лупити цей бізнес поки не дійде.
Немає контролю - немає держави. Без контролю тебе замістять китайці, у котрих контроль є.
Мені не зрозуміло що ти взагалі намагаєшся довести. Ти новини пробував читати? Бізнес звалює з заходу раніше небаченими темпами. Як не до китайців, так взагалі до якихось бразильян. Тому що от так от. І єдиний варіант зробити щоб не звалював це лупити цей бізнес поки не дійде.
-
toto
Member
Я продолжаю опровергать твой тезис о том что нужно закрыться от мира и будет зашибись. Ты немного другими масштабами говоришь. Если бы не было заводов в китае ты бы чтоб купить то устройство с которого пишешь работал бы раза в 3 дольше по причине дороговизны и отстутствия конкурентов, а если бы и Украина закрылась мы бы смсками до сих пор обменивались если бы вообще до такого дораслиScoffer: ↑ 09.12.2024 17:41 toto