Apple оновила «начинку» iMac: відтепер на базі M4 та мінімум 16 ГБ ОЗП

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
dead_rat
Member

Повідомлення

Edelveys
Так, краще.

Як покажете мені ноут окрім Мака щоб не гудів, працював від батареі весь день і не тупив, то з радістю куплю.

Бо взяв дружині Gigabyte Aero з оледом, і7, 64 гб озу… та він навіть у сплячому стані може почати гудіти як скажений не кажучи про роботу.
Scoffer
Member

Повідомлення

Edelveys: 29.10.2024 11:23мак це перероблена ФриБСД
Не FreeBSD, а просто BSD UNIX. І перероблена це дуже сильно сказано. Альтернативна лінія розвитку (і не в усьому краща) в котру натягали декілька компонентів з оригінальної BSD.
Цільносперта фряха це в плейстейшні.
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

dead_rat: 29.10.2024 12:17 Edelveys
Так, краще.

Як покажете мені ноут окрім Мака щоб не гудів, працював від батареі весь день і не тупив, то з радістю куплю.

Бо взяв дружині Gigabyte Aero з оледом, і7, 64 гб озу… та він навіть у сплячому стані може почати гудіти як скажений не кажучи про роботу.
згоден, з пассивним охолодженням та великою батарейкою ноутів не знаю. але для мене в мака проблема в тому що більш-менш нормальна конфігурація для роботи вже десь 2.5-3к і це прошка з непотрібним мені потужним гпу. ну і неможливість апгрейду та якщо наприклад вилітає ссд то я залишаюсь без робочого інструменту(якщо вилетить на наявному ноуті ссд то 1-2 години і я знову можу працювати)
Ghody
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 29.10.2024 13:14
Так, краще.

згоден, з пассивним охолодженням та великою батарейкою ноутів не знаю. але для мене в мака проблема в тому що більш-менш нормальна конфігурація для роботи вже десь 2.5-3к і це прошка з непотрібним мені потужним гпу. ну і неможливість апгрейду та якщо наприклад вилітає ссд то я залишаюсь без робочого інструменту(якщо вилетить на наявному ноуті ссд то 1-2 години і я знову можу працювати)
Ssd можно поменять в нормальной мастерской и проапгрейдить - надо только перепаять чипы. Можно из 256 гиг сделать 2 тера где-то за четверть цены
dead_rat
Member

Повідомлення

rjavyi_pastor: 29.10.2024 13:14
Так, краще.

згоден, з пассивним охолодженням та великою батарейкою ноутів не знаю. але для мене в мака проблема в тому що більш-менш нормальна конфігурація для роботи вже десь 2.5-3к і гце прошка з непотрібним мені потужним гпу. ну і неможливість апгрейду та якщо наприклад вилітає ссд то я залишаюсь без робочого інструменту(якщо вилетить на наявному ноуті ссд то 1-2 години і я знову можу працювати)
2.5-3к?
Ну так і ноут для дружини на вінді став у 2389, тому не бачу різниці.

Виліт ссд то фантазії, набпгато реалістичніше ноут просто розбити, втопити, загубити і тд
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

Ghody: 29.10.2024 13:50 Ssd можно поменять в нормальной мастерской и проапгрейдить - надо только перепаять чипы. Можно из 256 гиг сделать 2 тера где-то за четверть цены
я про це і кажу - для мака потрібна мастерська,пайка і це наврядче зроблять "на вчора". для підтримання моєї роботи - будь який ссд на 512 і пару годин на сетап

Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
dead_rat: 29.10.2024 14:18 2.5-3к?
Ну так і ноут для дружини на вінді став у 2389, тому не бачу різниці.

Виліт ссд то фантазії, набпгато реалістичніше ноут просто розбити, втопити, загубити і тд
ну зараз я працюю на пробуці який обійшовся десь в 1.3к з 64/1Тб, що десь на рівні середнього ейру з 16 оперативки. Наступний якщо не надумаю купувати мак то куплю thinkpad/elitebook за приблизно ті ж гроші
phobosse
Member

Повідомлення

Ghody: 29.10.2024 13:50надо только перепаять чипы
и заодно лишиться гарантии, забыл добавить.
Andyrv
Junior

Повідомлення

Так, краще.

Згоден. Після маків жоден ноут поряд не валявся М чіп дуже виручав під час відключень світла. Можливо з виходом нових процесорів на арм так і на х86 ситуація покращиться, але для цього потрібен час. Само собою що я ігр тут без варіантів, от для роботи мак рулить.
Ghody
Member

Повідомлення

phobosse: 29.10.2024 16:14
Ghody: 29.10.2024 13:50надо только перепаять чипы
и заодно лишиться гарантии, забыл добавить.
у них гарантия обычно год, а в первый год если что и сдохнет, то поменяют, можно первый год обойтись внешним хардом если боишься слететь с гарантии
Відповісти