Останні статті і огляди
Новини
Опубліковано перші результати тестів процесорів AMD Ryzen 9000X3D
-
kairo
Member
Саме такої конкуренції не вистачає на ринку GPU. Тоді б і ціни на відеокарти були би більш адекватними, а не те що зараз. Яка цінова політика буде на 50ту серію Нвідії навіть страшно уявити.
-
Volodya811
Member
Станом на сьогодні, Інтел не вважає це доцільним. У 13-14 поколінні при правильних налаштуваннях пам'яті, 3Д процесори від АМД не мали переваги в іграх. У 15-му поколінні Інтел перевага 3Д процесорів АМД може бути більш помітною, адже Інтел теж перейшов на чіплети, і кеш другого рівня в 3 Мб проти 1 Мб у АМД сильно не змінив ситуацію. Тому, напевно, в наступному поколінні від Інтела будуть щось вирішувати з кешем L4.Inqizitor2022: ↑ 12.10.2024 14:03 Почему Интел не сделает процессоры с кэшем большим?
-
_nevermind
Member
давай еще с Пентиумами сравни чудо FXkawalot: ↑ 12.10.2024 13:34Так в результаті потанцевал фх дійсно розкрився з роками, коли і3\5 здулись, а фх тих же років випуску чудово себе почував, бо мав реальні 8 ядер проти 2\4 та 4\4 інтела_nevermind: ↑ 12.10.2024 13:05 Интелофаны хотя бы не гонят чушь , что через 50 лет раскроется потенциал Раптор лейка,
как годами писали про Амуде FX 8000
i7 4/8 как были лучше чем FX, так и остались
а потом про 1600х-1700х рузены те же мантры про потенциал
и свидетели потенциала кучи каличных ядер - почему-то пересаживались на 3600-5600
и песню сменили , изначально была песня про потенциал кучи каличных ядер ,
а перешли на мантру про потенциал платформы
к чему это всё
от фанатов интела нету мантр про раскрытие потенциала через 5 лет кучи Е ядер
-
Nekros
Junior
Так то так, але як завжди є нюансиLorichic: ↑ 12.10.2024 12:09Это уже в прошлом, для тебя новерно будет секретом, но встройка 7000 райзенов поддерживает декодирование h.264, h.265, AV1 и кодирование первых двух, а в 8000 райзенах AV1 может писать\транслировать, что недоступно для любой интеловской встройки до выхода Core Ultra 200, читай больше информации чтоб не писать глупостейVolodya811: ↑ 12.10.2024 11:39Інтел пропонує комплексне рішення, яке є кращим для більшості випадків. Починаючи від платформи Інтел, яка має менше проблем, ніж у АМД, і закінчуючи вбудованим відео з кодувальнимиками-декодувальниками, яке є кращим на ринку з дуже доброю підтримкою.
-
kawalot
Member
Я порівнював не лише роки випуску, але й ціну. Фх коштували на рівні з і5, навіть трохи дешевше_nevermind: ↑ 12.10.2024 14:15 давай еще с Пентиумами сравни чудо FX
i7 4/8 как были лучше чем FX, так и остались
Так ще зарано Фани амд теж не одразу про потанцевал почали розповідати. Ще років 5 таких обсерів зі сторони інтела і будуть вже фанати інтела розповідати про патанцевал_nevermind: ↑ 12.10.2024 14:15 к чему это всё
от фанатов интела нету мантр про раскрытие потенциала через 5 лет кучи Е ядер
-
daesz
Member
Нюанс полягає в тому, що на скріні немає 8000 серії?Nekros: ↑ 12.10.2024 14:27Так то так, але як завжди є нюансиLorichic: ↑ 12.10.2024 12:09
Это уже в прошлом, для тебя новерно будет секретом, но встройка 7000 райзенов поддерживает декодирование h.264, h.265, AV1 и кодирование первых двух, а в 8000 райзенах AV1 может писать\транслировать, что недоступно для любой интеловской встройки до выхода Core Ultra 200, читай больше информации чтоб не писать глупостей
Снимок экрана 2024-10-12 142542.png
Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
Це ви просто ще не читали мантри від валодьки, рекомендую прогортати вверх, а ще заглянути в декілкьа сусідніх тем по амуде, де містер нефОнат розказує вже який місяць про переваги синього чуда для інтелектуалів (карр) над зеленою "подєлкою" для холопівkawalot: ↑ 12.10.2024 14:29 Так ще зарано Фани амд теж не одразу про потанцевал почали розповідати. Ще років 5 таких обсерів зі сторони інтела і будуть вже фанати інтела розповідати про патанцевал
-
Volodya811
Member
Нюанс полягає в тому, що Вам треба ширше відкрити очі, і не думати, що Ви розумінший за всіх, бо купили АМД.
Медіа-кодер АМД оновлений лише в плані АВ1, який поки масово не використовується. І ще не факт, що він апаратний повністю. АМД полюбляє економити на площі чипів і робити напів-апаратний кодер (тобто, частину роботи кодера перекидати на шейдейри графічного процесора). В результаті - при 100% завантаженні графічного процесора можна "ловити" розсинхрон звука і відео. По цій причині, стрімери не купують карти АМД.
-
Sanьka
Member
Судячи з останніх промашок - полоса коричнева.
-
daesz
Member
Добре що інтел не полюбляє економити на всьому що можна і ми отримуємо що отримали останні 2 покоління проців та покоління відях
Відяхи від інцела не те що стрімери - їх взагалі ніхто не купляє. за винятком 2.5 блохерів, щоб поржати з того нещастя
Відяхи від інцела не те що стрімери - їх взагалі ніхто не купляє. за винятком 2.5 блохерів, щоб поржати з того нещастя
-
Denvys5
Member
А в вас, власне, правильно налаштована пам'ять?Volodya811: ↑ 12.10.2024 14:13У 13-14 поколінні при правильних налаштуваннях пам'яті
-
Sanьka
Member
А навіщо щось доводити тим фанатикам червоним?Vlaad13: ↑ 12.10.2024 12:32та червоним фанатикам ви ніколи і нічого не доведете
Купуйте Інтел, він всього на 5% повільніший минулорічного АМД, і деколи буває бсодить, але ж то Інтел! Надійність, стабільність, оригінальність ...ну ви зрозуміли
-
Bucho
Member
Щось у Вас "діду" занадто рано почалась деменція.Volodya811: ↑ 12.10.2024 13:09 Я вже можна сказати "дід". Перший мій ком був на базі АМД К6-2 350. Потім К6-2+ 450, Дюрон 700, Атлон ХР, Семпрон, Фоном на 4 ядра (не пам'ятаю модель).
Зазвичай перші покупки чогось в житті запам'ятовуються надовго, а Ви вже забуваєте елементарні речі. У 1999 році AMD була першою компанією, котра досягла 1Ггц на Athlon, а 3DNow! з'явилась вперше ще на К6-2. І це було раніше, у 1998 році.
P.S. В мене теж був K6-2. А до нього ще 4 компи, починаючи з 80286...
-
daesz
Member
Sanьka,
> деколи буває бсодить
> стабільність
> деколи буває бсодить
> стабільність
-
Volodya811
Member
Я від ХМР профілів відмовився. У мене - JEDEC DDR4 3200 2*32 Гб. Більше того, я включив gear 2, як рекомендує Інтел.Denvys5: ↑ 12.10.2024 14:54А в вас, власне, правильно налаштована пам'ять?Volodya811: ↑ 12.10.2024 14:13У 13-14 поколінні при правильних налаштуваннях пам'яті
П.С. Скрін дещо застарілий. Тоді у мене була DDR4 4400 2*16 Гб (Мікрон), яку я біосі налаштував згідно технічної документації від Інтела та стандартів JEDEC. Пізніше, я таки купив орігінальну JEDEC 2*32 Гб.
- Вкладення
-
-
Bucho
Member
І Раджу за двері швиденьки випхали.Sanьka: ↑ 12.10.2024 15:11 Доречі а що там з Інтел відяхами? Все вже захлопнулось ((((
А так дихав, так дихав
А як все починалось: "зараз синій слон всім покаже, хто в саванні дядько..."
-
Volodya811
Member
А то я не знав, що у АМД К6-2 350 був 3ДНауBucho: ↑ 12.10.2024 15:05
Щось у Вас "діду" занадто рано почалась деменція.
Зазвичай перші покупки чогось в житті запам'ятовуються надовго, а Ви вже забуваєте елементарні речі. У 1999 році AMD була першою компанією, котра досягла 1Ггц на Athlon, а 3DNow! з'явилась вперше ще на К6-2. І це було раніше, у 1998 році.
P.S. В мене теж був K6-2. А до нього ще 4 компи, починаючи з 80286...
З дохленьким ФПУ, який тоді був у К6, без патча під 3ДНау, думаєте був би високим ФПС у, наприклад, Анріалі? Тоді ФПУ АМД К5/6 зливав Інтелу в два рази. І це було ДУЖЕ відчутно в іграх. У Атлона, навпаки, ФПУ був уже на 30% швидше, ніж у Пентіума 3. Але, Пентіум 3 уже мав SSE.
Я запитав, куди пропала технологія 3ДНау від АМД? Чому в останніх поколіннях АМД її "випилала" і повністю перебігла на аналогічні технології від Інтела SSE та AVX? Чому 3ДНау навіть з ядра Лінукс випилили у 2021 році? Що сталося?
-
n+gibat[]r
Member
Потужный патанцевал, будем копить бабки, но первые ревизии пропустим на случай детских болезней
-
Volodya811
Member
Тут краще запитати, що у АМД з відяхами? Не забувайте, що АМД викупила АТІ, яка реально конкурувала з Нвідіа. Чого був лише вартий прорив АТІ з її картами 9000-ї серії, яка на "коліна" поставила Джефорс 4 Ті і призвела до панічного виходу шлаку від Нвідіа під назвою Джефорс ФХ.Sanьka: ↑ 12.10.2024 15:11 Доречі а що там з Інтел відяхами? Все вже захлопнулось? ((((
А так дихав, так дихав
Тепер АМД довела АТІ до ручки своєю стратегією "компанії вічного другого ешелону". Краще би АТІ викупив хтось інший, ніж АМД. Мали би конкуренцію серед виробників карт.
-
Bucho
Member
Саме туди, куди пропали "технології" IA-64 від Інтелу, після появи x64 від АМД на початку 2000х. Ринок так вирішив.Volodya811: ↑ 12.10.2024 15:16 Я запитав, куди пропала технологія 3ДНау від АМД? Чому в останніх поколіннях АМД її "випилала" і повністю перебігла на аналогічні технології від Інтела SSE та AVX? Чому 3ДНау навіть з ядра Лінукс випилили у 2021 році? Що сталося?
Нагадаю, що в своїй загальносвітовій рекламі в кінці 90х Інтел парила появу SSE на новеньких Pentium3, саме як "прискорювач інтернету"