Samsung зазнає труднощів із запуском напівпровідникового заводу в Техасі

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 15.09.2024 18:071. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
Я не згоден. З природничими науками все в порядку. А умовні погромісти тут в жоден момент часу не відрізнялись якістю освіти, універи просто набирають хайпову тему шоб підзаробити.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.09.2024 18:26
dead_rat: 15.09.2024 18:071. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
Я не згоден. З природничими науками все в порядку. А умовні погромісти тут в жоден момент часу не відрізнялись якістю освіти, універи просто набирають хайпову тему шоб підзаробити.
Сумніваюся. Сам закінчував універ у 2011 по класичніц фізиці.
Без реального застосування все мертве, тоді покоління радянських преподів(були і дуже класні і дуже радянські) відходило і здебільшого люди перехідного віку ~40 працювали на кафедрі бо ніде більше не були потрібні.

Де було програмування чи сонячні панелі було живіше, але все одно :(

А от німецькі випускники по Computer Science прям класні, а Україні іх би з першого дня галери продавали як супер пупер сіньйорів
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Головною особливістю природничих наук є те що там, за дуже коротким переліком виключень, вже все вигадали. Твої знання з фізики не застаріють більше ні за 30, ні за 130 років. А практика... ну скажімо я впевнений що якщо студент робить чіп на 130 нм (таке практикують подекуди в топових вузах), то йому це абсолютно ніяк і нічим не допоможе з розводкою чіпу на 4нм. Між технологіями настільки велика прірва що та практика це як практикуватись капіталити двигло евро 6 на макеті зіс-150.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
Вузів типу мті, коті практикують студентів на актуальному технологічному рівні на базі живих контор-лідерів ринку можна по скільком пальцям перелічити? По трьом? Чотирьом? Ну так, у нас такого на жаль немає. Але немає і у тисяч інших вузів, котрі вважаються з пристойною якістю освіти.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
От по Computer Science я не сперечаюсь. В совку ця єретична наука :D не поважалась, а нам дісталась спадчина яка дісталась. В цьому напрямку треба щось змінювати.

Відправлено через 27 хвилин 41 секунду:
Хоча я не знаю що тут вдіяти можна. Загуглив зарплати викладачів. Нє, ніяким компухтер сайнсом не світить ні в осяжному, ні в неосяжному майбутньому. Ніхто в адекваті не піде викладати на в 10-20 раз менші гроші.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.09.2024 19:30 dead_rat
Головною особливістю природничих наук є те що там, за дуже коротким переліком виключень, вже все вигадали. Твої знання з фізики не застаріють більше ні за 30, ні за 130 років. А практика... ну скажімо я впевнений що якщо студент робить чіп на 130 нм (таке практикують подекуди в топових вузах), то йому це абсолютно ніяк і нічим не допоможе з розводкою чіпу на 4нм. Між технологіями настільки велика прірва що та практика це як практикуватись капіталити двигло евро 6 на макеті зіс-150.

Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
Вузів типу мті, коті практикують студентів на актуальному технологічному рівні на базі живих контор-лідерів ринку можна по скільком пальцям перелічити? По трьом? Чотирьом? Ну так, у нас такого на жаль немає. Але немає і у тисяч інших вузів, котрі вважаються з пристойною якістю освіти.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
От по Computer Science я не сперечаюсь. В совку ця єретична наука :D не поважалась, а нам дісталась спадчина яка дісталась. В цьому напрямку треба щось змінювати.

Відправлено через 27 хвилин 41 секунду:
Хоча я не знаю що тут вдіяти можна. Загуглив зарплати викладачів. Нє, ніяким компухтер сайнсом не світить ні в осяжному, ні в неосяжному майбутньому. Ніхто в адекваті не піде викладати на в 10-20 раз менші гроші.
В нас у вузі була вакуумна товстоплівочна установка з 1960х
Диво інженерії котре три семестри ремонтувалося і один працювало.
Не певен, чищення цього агрегату сильно додало комусь експірієнсу
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Ну чому ж, тримати в чистоті обладнання - гарний і актуальний скіл :D
MqM
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.09.2024 12:58

Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
Бізнесу пофіг за якими правилами грати, відкати так відкати, хабарі так хабарі, це все просто включається в супутні витрати при оцінкі рентабельності. Головна вимога це незмінність правил гри.
Багато побачили інвестицій в країни Південної Америки? Африки? Там є сталі режими, що десятками років не міняються і навіть дешева робоча сила, на додачу бувають і ресурси
NiTr0
Member

Повідомлення

Alexsandr: 14.09.2024 20:53
NiTr0: 14.09.2024 10:28

вообще-то нет. те же кондиционеры у них дно, хуже брендового китая например. холодильники - среднячок, работают хорошо но некоторые экземпляры потрескивают при работе пластиком (подозреваю - где-то лед намерзает и пластик трещит).
Старые кондиционеры Самсунг работают, а вот китайские новые ломаются, температура воздуха снаружи не нравится и т.п. может хороший Китай и будет не хуже, насчёт. Лучше вопрос.
cooper&hunter (которые удешевленные по самое немогу gree) - работают долго и счастливо например, у кое-кого лет 15 уже как.
Alexsandr
Member

Повідомлення

NiTr0: 16.09.2024 08:50
cooper&hunter (которые удешевленные по самое немогу gree) - работают долго и счастливо например, у кое-кого лет 15 уже как.
Возможно зависит от того есть ли с чем сравнить. Самсунг около 0, работает, временами останавливается. Китай около +5, пытается работать, но тепла почти не дает и останавливается с ошибкой что внешний блок замерз. По площади тоже не сравнимо, при одинаковых завяленных цифрах (разница небольшая) самсунг явно мощнее по холожу/теплу.
Scoffer
Member

Повідомлення

MqM
Відкриваєш список країн по прямим іноземним інвестиціям і бачиш там в топі мексику і бразилію, котрі обігнали більшість європів.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ceived_FDI
всяких аргентин з колумбіями теж не обділили. І навіть венесуела з придурошною мадурою отримала інвестицій втричі більше за Україну.
Ще питання?
NiTr0
Member

Повідомлення

Alexsandr: 16.09.2024 09:15
NiTr0: 16.09.2024 08:50
Возможно зависит от того есть ли с чем сравнить. Самсунг около 0, работает, временами останавливается. Китай около +5, пытается работать, но тепла почти не дает и останавливается с ошибкой что внешний блок замерз. По площади тоже не сравнимо, при одинаковых завяленных цифрах (разница небольшая) самсунг явно мощнее по холожу/теплу.
скорее всего просто нехватка фреона в системе, утечки через подбитый радиатор или кривой монтаж...
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

dead_rat: 15.09.2024 18:07 1. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
2. Різниця не така вже і суттєва. Як тільки українці щось можуть запропонувати, то і ціна стає як на Заході. Не вірете - порівняйте іт.
3. Ні, не схожі.
1. Тут більше питання навіть не в якості самої освіти, а саме в бажаючих її отримати і працювати за спеціальністю. Зайшов я на glassdoor, вибрав Німеччину, зарплата офіціанта або бармена в Hard Rock Cafe така ж сама, як і програміста - 5000EUR. Але на офіціанта чи бармена достатньо закінчити 3-місячні курси, а на програміста чи інженера треба вчитися 5 років, і далі все життя вчитися, бо технології йдуть вперед. Будь-яка формальна освіта буде відставати від теперішніх потреб, бо за 5 років багато чого встигає змінитися. А от основи залишаються. Їх у нас нормально викладають. Плюс кожен сам може знайти додаткові матеріали в інтернеті по тій темі, яка його цікавить.
2. Однозначно наше IT якісніше і дешевше, ніж на Заході. Ви ж порахуйте, що там окрім зарплати, роботодавець оплачує пенсійний фонд, медичне страхування, оренду авто, тощо. А у нас просто заплатив якусь суму - і все.
3. В порівнянні з Індією, В'єтнамом, Китаєм, Бразілією, ми дуже схожі з Заходом по культурі. І їм з нами працювати зручніше, ніж зі Сходом.
dead_rat
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 16.09.2024 17:23
dead_rat: 15.09.2024 18:07 1. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
2. Різниця не така вже і суттєва. Як тільки українці щось можуть запропонувати, то і ціна стає як на Заході. Не вірете - порівняйте іт.
3. Ні, не схожі.
1. Тут більше питання навіть не в якості самої освіти, а саме в бажаючих її отримати і працювати за спеціальністю. Зайшов я на glassdoor, вибрав Німеччину, зарплата офіціанта або бармена в Hard Rock Cafe така ж сама, як і програміста - 5000EUR. Але на офіціанта чи бармена достатньо закінчити 3-місячні курси, а на програміста чи інженера треба вчитися 5 років, і далі все життя вчитися, бо технології йдуть вперед. Будь-яка формальна освіта буде відставати від теперішніх потреб, бо за 5 років багато чого встигає змінитися. А от основи залишаються. Їх у нас нормально викладають. Плюс кожен сам може знайти додаткові матеріали в інтернеті по тій темі, яка його цікавить.
2. Однозначно наше IT якісніше і дешевше, ніж на Заході. Ви ж порахуйте, що там окрім зарплати, роботодавець оплачує пенсійний фонд, медичне страхування, оренду авто, тощо. А у нас просто заплатив якусь суму - і все.
3. В порівнянні з Індією, В'єтнамом, Китаєм, Бразілією, ми дуже схожі з Заходом по культурі. І їм з нами працювати зручніше, ніж зі Сходом.
1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.
1б. Щоб офіціянт отримував 5к€ він має надавати багато додаткових послуг :laugh:
2. Ваше іт НЕ якісніше і НЕ дешевше. Це дуже зазнані «фахівці» з величезним его і калічною англійською, зовсім без софт скілів. Наймати людей в непопулярних країнах ЄС чи Мексиці дешевше. Якщо ви не знаєте, сьогодні «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп
3. Так в чому схожість?
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2024 18:06 1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.
1б. Щоб офіціянт отримував 5к€ він має надавати багато додаткових послуг :laugh:
2. Ваше іт НЕ якісніше і НЕ дешевше. Це дуже зазнані «фахівці» з величезним его і калічною англійською, зовсім без софт скілів. Наймати людей в непопулярних країнах ЄС чи Мексиці дешевше. Якщо ви не знаєте, сьогодні «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп
3. Так в чому схожість?
1. Так а звідки у студента буде практика? Він приходить на роботу, і там його вчать. Роботодавець очікує, що студент знає базу, і швидко вчиться. А не що у нього будуть роки практики.
2. Тут ринок вирішує. Якщо «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп і йому платять стільки, значить він на стільки корисний для роботодавця. І виходить, що він якісніший за непопулярні країни ЄС чи Мексику, бо інакше стільки б не платили.
3. Та це заслуговує окремої статті. Давайте зупинимося на тому, що Схід і Захід - дуже різні. А ми знаходимося десь посередині, але ближче до Заходу. Все таки ми Європа, а не Азія.
dead_rat
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 16.09.2024 18:20
dead_rat: 16.09.2024 18:06 1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.
3. Так в чому схожість?
1. Так а звідки у студента буде практика? Він приходить на роботу, і там його вчать. Роботодавець очікує, що студент знає базу, і швидко вчиться. А не що у нього будуть роки практики.
2. Тут ринок вирішує. Якщо «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп і йому платять стільки, значить він на стільки корисний для роботодавця. І виходить, що він якісніший за непопулярні країни ЄС чи Мексику, бо інакше стільки б не платили.
3. Та це заслуговує окремої статті. Давайте зупинимося на тому, що Схід і Захід - дуже різні. А ми знаходимося десь посередині, але ближче до Заходу. Все таки ми Європа, а не Азія.
1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.
2. Тут заслуга наших галєр(і попиту через Корону), що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
3. Почитайте the culture map книжку, я певен що є укр чи рус переклад. Хочаб трошечки дізнаєтеся про культурні особливості різних народів.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2024 18:26 1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.
2. Тут заслуга наших галєр, що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
3. Почитайте the culture map книжку, я певен що є укр чи рус переклад. Хочаб трошечки дізнаєтеся про культурні особливості різних народів.
1. Студентська практика у нас не дуже розповсюджена. Ти йдеш на роботу і там тебе вже вчать. Ще й зарплату платять.
2. Для цього є співбесіда з замовником. Галєри можуть розводити і продавати джуніорів як синьйорів. На жаль, це трапляється.
3. Звісно, що культурні особливості є у кожного народу. Я вам кажу, що українці значно ближче до Західної культури, ніж азіати. А ви мені книжку і що особливості все одно є :rolleyes:
dead_rat
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 16.09.2024 18:36
dead_rat: 16.09.2024 18:26 1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.
2. Тут заслуга наших галєр, що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
1. Студентська практика у нас не дуже розповсюджена. Ти йдеш на роботу і там тебе вже вчать. Ще й зарплату платять.
2. Для цього є співбесіда з замовником. Галєри можуть розводити і продавати джуніорів як синьйорів. На жаль, це трапляється.
3. Звісно, що культурні особливості є у кожного народу. Я вам кажу, що українці значно ближче до Західної культури, ніж азіати. А ви мені книжку і що особливості все одно є :rolleyes:
1. Це тому, що пост-радянська освіта має слабке відношення до майбутньої роботи. Не у всіх так погано з цим ;)
2. На співбесіду піде один гребець, а грести інший, а три будуть рахуватися мертвими душами. Я працював з галерами і як співробітник і як замовник.
3. Вмовили. По досвіду, ми більше схожі на бразильців, мабуть через схожу корупційну культуру :laugh:
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2024 18:42 1. Це тому, що пост-радянська освіта має слабке відношення до майбутньої роботи. Не у всіх так погано з цим ;)
2. На співбесіду піде один гребець, а грести інший, а три будуть рахуватися мертвими душами. Я працював з галерами і як співробітник і як замовник.
3. Вмовили
1. На мою думку, краще навчити людину, що вже прийшла до тебе працювати. Ніж вчити студентів, які потім підуть працювати в інші компанії.
2. Також може бути. Знову ж таки - це ринок. Не подобається, йдете до інших. Наприклад, моя компанія часто працює по fixed price. Оговорили з замовником ціну і термін постачання. А скільки у нас людей і якого вони тайтла - це замовнику все одно. Головне отримати якісний продукт.
dead_rat
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 16.09.2024 18:49 Наприклад, моя компанія часто працює по fixed price. Оговорили з замовником ціну і термін постачання. А скільки у нас людей і якого вони тайтла - це замовнику все одно. Головне отримати якісний продукт.
Оце прямо цікаво.
Бо мені за скоро 15 років у розробці софта не довелося бачити достатньо точних естімейтів на реальних проектах.

Звичайно якщо ми не про щось абсолютно стандартне.
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
Мій роботодавець надає послуги клієнтам, виключно по фіксед прайс. Взагалі безваріантно. Часооцінками займається цілий департамент. Вдалось їм закласти часу більше ніж треба - молодці, не вдалось - щож, такий шлях. :rotate: Все це прораховується в ризиках по проекту. Потім мізки компасувати будуть зі своїми: та коли вже? :D
Але ми не галєри, так, ми самий кривавий з ентерпрайзів. Тут клієнти дуже вредні. І злопам'ятні.

Відправлено через 13 хвилин 57 секунд:
А ще у нас немає отих ваших скрамів, аджайлів і іншого гівна.
Насправді все це включно з почасовими послугами намагались втілити, але клієнти швидко пояснили шо галєр-то багато, і доведеться конкурувати з ними усіма, а з нами працюють майже виключно через високу прогнозованість результатів. Це дещо осадило пил ефективних менеджерів :laugh:
Alligator
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.09.2024 18:42Вмовили. По досвіду, ми більше схожі на бразильців, мабуть через схожу корупційну культуру
Та від індусів теж недалеко, один замовник в аренду "вЭб-вЭрвЭра" по майже мінімальному тарифу всі мізки виносив в питаннями в підтримку хостинга які по хорошому адресовані його програмістам, але той наполягав, що питання вертки та відпрацювання скриптів з їх оптимізацією це "базова безкоштовна підтримка хостингу", а через рік як він пішов новина, що БЕБ проводить в офісі цієї компанії обшуки через підозру у несплаті податків на понад 60 лямів :lol:
Відповісти