Я не згоден. З природничими науками все в порядку. А умовні погромісти тут в жоден момент часу не відрізнялись якістю освіти, універи просто набирають хайпову тему шоб підзаробити.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:071. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
Останні статті і огляди
Новини
Samsung зазнає труднощів із запуском напівпровідникового заводу в Техасі
-
Scoffer
Member
-
dead_rat
Member
Сумніваюся. Сам закінчував універ у 2011 по класичніц фізиці.Scoffer: ↑ 15.09.2024 18:26Я не згоден. З природничими науками все в порядку. А умовні погромісти тут в жоден момент часу не відрізнялись якістю освіти, універи просто набирають хайпову тему шоб підзаробити.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:071. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
Без реального застосування все мертве, тоді покоління радянських преподів(були і дуже класні і дуже радянські) відходило і здебільшого люди перехідного віку ~40 працювали на кафедрі бо ніде більше не були потрібні.
Де було програмування чи сонячні панелі було живіше, але все одно
А от німецькі випускники по Computer Science прям класні, а Україні іх би з першого дня галери продавали як супер пупер сіньйорів
-
Scoffer
Member
dead_rat
Головною особливістю природничих наук є те що там, за дуже коротким переліком виключень, вже все вигадали. Твої знання з фізики не застаріють більше ні за 30, ні за 130 років. А практика... ну скажімо я впевнений що якщо студент робить чіп на 130 нм (таке практикують подекуди в топових вузах), то йому це абсолютно ніяк і нічим не допоможе з розводкою чіпу на 4нм. Між технологіями настільки велика прірва що та практика це як практикуватись капіталити двигло евро 6 на макеті зіс-150.
Відправлено через 4 хвилини 44 секунди:
Вузів типу мті, коті практикують студентів на актуальному технологічному рівні на базі живих контор-лідерів ринку можна по скільком пальцям перелічити? По трьом? Чотирьом? Ну так, у нас такого на жаль немає. Але немає і у тисяч інших вузів, котрі вважаються з пристойною якістю освіти.
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Відправлено через 27 хвилин 41 секунду:
Хоча я не знаю що тут вдіяти можна. Загуглив зарплати викладачів. Нє, ніяким компухтер сайнсом не світить ні в осяжному, ні в неосяжному майбутньому. Ніхто в адекваті не піде викладати на в 10-20 раз менші гроші.
Головною особливістю природничих наук є те що там, за дуже коротким переліком виключень, вже все вигадали. Твої знання з фізики не застаріють більше ні за 30, ні за 130 років. А практика... ну скажімо я впевнений що якщо студент робить чіп на 130 нм (таке практикують подекуди в топових вузах), то йому це абсолютно ніяк і нічим не допоможе з розводкою чіпу на 4нм. Між технологіями настільки велика прірва що та практика це як практикуватись капіталити двигло евро 6 на макеті зіс-150.
Вузів типу мті, коті практикують студентів на актуальному технологічному рівні на базі живих контор-лідерів ринку можна по скільком пальцям перелічити? По трьом? Чотирьом? Ну так, у нас такого на жаль немає. Але немає і у тисяч інших вузів, котрі вважаються з пристойною якістю освіти.
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
От по Computer Science я не сперечаюсь. В совку ця єретична наука не поважалась, а нам дісталась спадчина яка дісталась. В цьому напрямку треба щось змінювати.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:38Computer Science
Хоча я не знаю що тут вдіяти можна. Загуглив зарплати викладачів. Нє, ніяким компухтер сайнсом не світить ні в осяжному, ні в неосяжному майбутньому. Ніхто в адекваті не піде викладати на в 10-20 раз менші гроші.
-
dead_rat
Member
В нас у вузі була вакуумна товстоплівочна установка з 1960хScoffer: ↑ 15.09.2024 19:30 dead_rat
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:От по Computer Science я не сперечаюсь. В совку ця єретична наука не поважалась, а нам дісталась спадчина яка дісталась. В цьому напрямку треба щось змінювати.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:38Computer Science
Диво інженерії котре три семестри ремонтувалося і один працювало.
Не певен, чищення цього агрегату сильно додало комусь експірієнсу
-
Scoffer
Member
dead_rat
Ну чому ж, тримати в чистоті обладнання - гарний і актуальний скіл
Ну чому ж, тримати в чистоті обладнання - гарний і актуальний скіл
-
MqM
Member
Багато побачили інвестицій в країни Південної Америки? Африки? Там є сталі режими, що десятками років не міняються і навіть дешева робоча сила, на додачу бувають і ресурсиScoffer: ↑ 15.09.2024 12:58
Відправлено через 4 хвилини 5 секунд:
Бізнесу пофіг за якими правилами грати, відкати так відкати, хабарі так хабарі, це все просто включається в супутні витрати при оцінкі рентабельності. Головна вимога це незмінність правил гри.
-
NiTr0
Member
cooper&hunter (которые удешевленные по самое немогу gree) - работают долго и счастливо например, у кое-кого лет 15 уже как.Alexsandr: ↑ 14.09.2024 20:53Старые кондиционеры Самсунг работают, а вот китайские новые ломаются, температура воздуха снаружи не нравится и т.п. может хороший Китай и будет не хуже, насчёт. Лучше вопрос.NiTr0: ↑ 14.09.2024 10:28
вообще-то нет. те же кондиционеры у них дно, хуже брендового китая например. холодильники - среднячок, работают хорошо но некоторые экземпляры потрескивают при работе пластиком (подозреваю - где-то лед намерзает и пластик трещит).
-
Alexsandr
Member
Возможно зависит от того есть ли с чем сравнить. Самсунг около 0, работает, временами останавливается. Китай около +5, пытается работать, но тепла почти не дает и останавливается с ошибкой что внешний блок замерз. По площади тоже не сравнимо, при одинаковых завяленных цифрах (разница небольшая) самсунг явно мощнее по холожу/теплу.NiTr0: ↑ 16.09.2024 08:50
cooper&hunter (которые удешевленные по самое немогу gree) - работают долго и счастливо например, у кое-кого лет 15 уже как.
-
Scoffer
Member
MqM
Відкриваєш список країн по прямим іноземним інвестиціям і бачиш там в топі мексику і бразилію, котрі обігнали більшість європів.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ceived_FDI
всяких аргентин з колумбіями теж не обділили. І навіть венесуела з придурошною мадурою отримала інвестицій втричі більше за Україну.
Ще питання?
Відкриваєш список країн по прямим іноземним інвестиціям і бачиш там в топі мексику і бразилію, котрі обігнали більшість європів.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... ceived_FDI
всяких аргентин з колумбіями теж не обділили. І навіть венесуела з придурошною мадурою отримала інвестицій втричі більше за Україну.
Ще питання?
-
NiTr0
Member
скорее всего просто нехватка фреона в системе, утечки через подбитый радиатор или кривой монтаж...Alexsandr: ↑ 16.09.2024 09:15Возможно зависит от того есть ли с чем сравнить. Самсунг около 0, работает, временами останавливается. Китай около +5, пытается работать, но тепла почти не дает и останавливается с ошибкой что внешний блок замерз. По площади тоже не сравнимо, при одинаковых завяленных цифрах (разница небольшая) самсунг явно мощнее по холожу/теплу.NiTr0: ↑ 16.09.2024 08:50
cooper&hunter (которые удешевленные по самое немогу gree) - работают долго и счастливо например, у кое-кого лет 15 уже как.
-
SergiusTheBest
Member
1. Тут більше питання навіть не в якості самої освіти, а саме в бажаючих її отримати і працювати за спеціальністю. Зайшов я на glassdoor, вибрав Німеччину, зарплата офіціанта або бармена в Hard Rock Cafe така ж сама, як і програміста - 5000EUR. Але на офіціанта чи бармена достатньо закінчити 3-місячні курси, а на програміста чи інженера треба вчитися 5 років, і далі все життя вчитися, бо технології йдуть вперед. Будь-яка формальна освіта буде відставати від теперішніх потреб, бо за 5 років багато чого встигає змінитися. А от основи залишаються. Їх у нас нормально викладають. Плюс кожен сам може знайти додаткові матеріали в інтернеті по тій темі, яка його цікавить.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:07 1. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
2. Різниця не така вже і суттєва. Як тільки українці щось можуть запропонувати, то і ціна стає як на Заході. Не вірете - порівняйте іт.
3. Ні, не схожі.
2. Однозначно наше IT якісніше і дешевше, ніж на Заході. Ви ж порахуйте, що там окрім зарплати, роботодавець оплачує пенсійний фонд, медичне страхування, оренду авто, тощо. А у нас просто заплатив якусь суму - і все.
3. В порівнянні з Індією, В'єтнамом, Китаєм, Бразілією, ми дуже схожі з Заходом по культурі. І їм з нами працювати зручніше, ніж зі Сходом.
-
dead_rat
Member
1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.SergiusTheBest: ↑ 16.09.2024 17:231. Тут більше питання навіть не в якості самої освіти, а саме в бажаючих її отримати і працювати за спеціальністю. Зайшов я на glassdoor, вибрав Німеччину, зарплата офіціанта або бармена в Hard Rock Cafe така ж сама, як і програміста - 5000EUR. Але на офіціанта чи бармена достатньо закінчити 3-місячні курси, а на програміста чи інженера треба вчитися 5 років, і далі все життя вчитися, бо технології йдуть вперед. Будь-яка формальна освіта буде відставати від теперішніх потреб, бо за 5 років багато чого встигає змінитися. А от основи залишаються. Їх у нас нормально викладають. Плюс кожен сам може знайти додаткові матеріали в інтернеті по тій темі, яка його цікавить.dead_rat: ↑ 15.09.2024 18:07 1. Ні, вища освіта в Україні конкретно відстала і по якості і по часу.
2. Різниця не така вже і суттєва. Як тільки українці щось можуть запропонувати, то і ціна стає як на Заході. Не вірете - порівняйте іт.
3. Ні, не схожі.
2. Однозначно наше IT якісніше і дешевше, ніж на Заході. Ви ж порахуйте, що там окрім зарплати, роботодавець оплачує пенсійний фонд, медичне страхування, оренду авто, тощо. А у нас просто заплатив якусь суму - і все.
3. В порівнянні з Індією, В'єтнамом, Китаєм, Бразілією, ми дуже схожі з Заходом по культурі. І їм з нами працювати зручніше, ніж зі Сходом.
1б. Щоб офіціянт отримував 5к€ він має надавати багато додаткових послуг
2. Ваше іт НЕ якісніше і НЕ дешевше. Це дуже зазнані «фахівці» з величезним его і калічною англійською, зовсім без софт скілів. Наймати людей в непопулярних країнах ЄС чи Мексиці дешевше. Якщо ви не знаєте, сьогодні «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп
3. Так в чому схожість?
-
SergiusTheBest
Member
1. Так а звідки у студента буде практика? Він приходить на роботу, і там його вчать. Роботодавець очікує, що студент знає базу, і швидко вчиться. А не що у нього будуть роки практики.dead_rat: ↑ 16.09.2024 18:06 1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.
2. Ваше іт НЕ якісніше і НЕ дешевше. Це дуже зазнані «фахівці» з величезним его і калічною англійською, зовсім без софт скілів. Наймати людей в непопулярних країнах ЄС чи Мексиці дешевше. Якщо ви не знаєте, сьогодні «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп
3. Так в чому схожість?
2. Тут ринок вирішує. Якщо «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп і йому платять стільки, значить він на стільки корисний для роботодавця. І виходить, що він якісніший за непопулярні країни ЄС чи Мексику, бо інакше стільки б не платили.
3. Та це заслуговує окремої статті. Давайте зупинимося на тому, що Схід і Захід - дуже різні. А ми знаходимося десь посередині, але ближче до Заходу. Все таки ми Європа, а не Азія.
-
dead_rat
Member
1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.SergiusTheBest: ↑ 16.09.2024 18:201. Так а звідки у студента буде практика? Він приходить на роботу, і там його вчать. Роботодавець очікує, що студент знає базу, і швидко вчиться. А не що у нього будуть роки практики.dead_rat: ↑ 16.09.2024 18:06 1. По реальній спеціальності ви мало що почитаєте, проблема навіть не в тому що наукових статей нема, а в тому що без практики воно мертве. Інша справа, коли студент на практику ходить в реально Інтел, eBay чи ще щось таке.
3. Так в чому схожість?
2. Тут ринок вирішує. Якщо «укро-сіньйор» хоче 7-8к$ зп і йому платять стільки, значить він на стільки корисний для роботодавця. І виходить, що він якісніший за непопулярні країни ЄС чи Мексику, бо інакше стільки б не платили.
3. Та це заслуговує окремої статті. Давайте зупинимося на тому, що Схід і Захід - дуже різні. А ми знаходимося десь посередині, але ближче до Заходу. Все таки ми Європа, а не Азія.
2. Тут заслуга наших галєр(і попиту через Корону), що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
3. Почитайте the culture map книжку, я певен що є укр чи рус переклад. Хочаб трошечки дізнаєтеся про культурні особливості різних народів.
-
SergiusTheBest
Member
1. Студентська практика у нас не дуже розповсюджена. Ти йдеш на роботу і там тебе вже вчать. Ще й зарплату платять.dead_rat: ↑ 16.09.2024 18:26 1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.
2. Тут заслуга наших галєр, що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
3. Почитайте the culture map книжку, я певен що є укр чи рус переклад. Хочаб трошечки дізнаєтеся про культурні особливості різних народів.
2. Для цього є співбесіда з замовником. Галєри можуть розводити і продавати джуніорів як синьйорів. На жаль, це трапляється.
3. Звісно, що культурні особливості є у кожного народу. Я вам кажу, що українці значно ближче до Західної культури, ніж азіати. А ви мені книжку і що особливості все одно є
-
dead_rat
Member
1. Це тому, що пост-радянська освіта має слабке відношення до майбутньої роботи. Не у всіх так погано з цимSergiusTheBest: ↑ 16.09.2024 18:361. Студентська практика у нас не дуже розповсюджена. Ти йдеш на роботу і там тебе вже вчать. Ще й зарплату платять.dead_rat: ↑ 16.09.2024 18:26 1. Бо студенти проходять практику в справжніх фірмах за справжні гроші. Так само як і їх професори, що ходять до нас і теж роблять і пропихують своїх студентів. Їхні студенти по випуску мають хороший досвід.
2. Тут заслуга наших галєр, що прекрасно розводять клієнтів. Хоча західні галери теж роблять це відмінно. Ну і тому наймати українців ми майже перестали.
2. Для цього є співбесіда з замовником. Галєри можуть розводити і продавати джуніорів як синьйорів. На жаль, це трапляється.
3. Звісно, що культурні особливості є у кожного народу. Я вам кажу, що українці значно ближче до Західної культури, ніж азіати. А ви мені книжку і що особливості все одно є
2. На співбесіду піде один гребець, а грести інший, а три будуть рахуватися мертвими душами. Я працював з галерами і як співробітник і як замовник.
3. Вмовили. По досвіду, ми більше схожі на бразильців, мабуть через схожу корупційну культуру
-
SergiusTheBest
Member
1. На мою думку, краще навчити людину, що вже прийшла до тебе працювати. Ніж вчити студентів, які потім підуть працювати в інші компанії.dead_rat: ↑ 16.09.2024 18:42 1. Це тому, що пост-радянська освіта має слабке відношення до майбутньої роботи. Не у всіх так погано з цим
2. На співбесіду піде один гребець, а грести інший, а три будуть рахуватися мертвими душами. Я працював з галерами і як співробітник і як замовник.
3. Вмовили
2. Також може бути. Знову ж таки - це ринок. Не подобається, йдете до інших. Наприклад, моя компанія часто працює по fixed price. Оговорили з замовником ціну і термін постачання. А скільки у нас людей і якого вони тайтла - це замовнику все одно. Головне отримати якісний продукт.
-
dead_rat
Member
Оце прямо цікаво.SergiusTheBest: ↑ 16.09.2024 18:49 Наприклад, моя компанія часто працює по fixed price. Оговорили з замовником ціну і термін постачання. А скільки у нас людей і якого вони тайтла - це замовнику все одно. Головне отримати якісний продукт.
Бо мені за скоро 15 років у розробці софта не довелося бачити достатньо точних естімейтів на реальних проектах.
Звичайно якщо ми не про щось абсолютно стандартне.
-
Scoffer
Member
dead_rat
Мій роботодавець надає послуги клієнтам, виключно по фіксед прайс. Взагалі безваріантно. Часооцінками займається цілий департамент. Вдалось їм закласти часу більше ніж треба - молодці, не вдалось - щож, такий шлях. Все це прораховується в ризиках по проекту. Потім мізки компасувати будуть зі своїми: та коли вже?
Але ми не галєри, так, ми самий кривавий з ентерпрайзів. Тут клієнти дуже вредні. І злопам'ятні.
Відправлено через 13 хвилин 57 секунд:
А ще у нас немає отих ваших скрамів, аджайлів і іншого гівна.
Насправді все це включно з почасовими послугами намагались втілити, але клієнти швидко пояснили шо галєр-то багато, і доведеться конкурувати з ними усіма, а з нами працюють майже виключно через високу прогнозованість результатів. Це дещо осадило пил ефективних менеджерів
Мій роботодавець надає послуги клієнтам, виключно по фіксед прайс. Взагалі безваріантно. Часооцінками займається цілий департамент. Вдалось їм закласти часу більше ніж треба - молодці, не вдалось - щож, такий шлях. Все це прораховується в ризиках по проекту. Потім мізки компасувати будуть зі своїми: та коли вже?
Але ми не галєри, так, ми самий кривавий з ентерпрайзів. Тут клієнти дуже вредні. І злопам'ятні.
Відправлено через 13 хвилин 57 секунд:
А ще у нас немає отих ваших скрамів, аджайлів і іншого гівна.
Насправді все це включно з почасовими послугами намагались втілити, але клієнти швидко пояснили шо галєр-то багато, і доведеться конкурувати з ними усіма, а з нами працюють майже виключно через високу прогнозованість результатів. Це дещо осадило пил ефективних менеджерів
-
Alligator
Member
Та від індусів теж недалеко, один замовник в аренду "вЭб-вЭрвЭра" по майже мінімальному тарифу всі мізки виносив в питаннями в підтримку хостинга які по хорошому адресовані його програмістам, але той наполягав, що питання вертки та відпрацювання скриптів з їх оптимізацією це "базова безкоштовна підтримка хостингу", а через рік як він пішов новина, що БЕБ проводить в офісі цієї компанії обшуки через підозру у несплаті податків на понад 60 лямівdead_rat: ↑ 16.09.2024 18:42Вмовили. По досвіду, ми більше схожі на бразильців, мабуть через схожу корупційну культуру