Огляд та тестування референсної відеокарти AMD Radeon RX 7900 XT. На що здатна топова карта рік по тому?

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kairo
Member

Повідомлення

Hum: 28.11.2023 15:05
kairo
Люди роками на форумах писали, що 4К то маркетинг і "он нам нинужон". Тепер 4К "працює" , а РТ, це приблуда)

Звісно, що РТ треба вимикати, якщо його не тягне картка, я лише відповідав на заяву що 4070ті не тягне 4К РТ Хогвартс, на відмінну від 7900 ХТ.
Проблема в том, что 4070 Ти не тянет рт без длсс выше разрешения фулл хд. Если же включить длсс то настройки разрешения экрана станут фейковыми. Поэтому лучше 4к без рт и длсс чем фулл хд с РТ и без длсс.

Відправлено через 5 хвилин 38 секунд:
Раньше мониторы с 4к были роскошью из премиум сегмента, а сейчас это масс маркет.

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
Покупать карту за 800+ у.е и играть в фулл хд это самоистязание :laugh:
"Если же включить длсс то настройки разрешения экрана станут фейковыми."
Я вам відкрию велику тайну, уся графіка в іграх фейкова, це комп'ютерна симуляція із технологічними читами, які зменшують наванатження на ПК. При цьому саме смішне, що противники "фейкового" DLSS/FSR в більшості своїй яро захищають фейкове не РТ освітлення.

"Раньше мониторы с 4к были роскошью из премиум сегмента, а сейчас это масс маркет."
Primary Display Resolution
1920 x 1080 - 59.01%
3840 x 2160 - 2.59%
Мас маркет :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
daesz: 28.11.2023 15:06
kairo: 28.11.2023 14:56 Ну то якщо так розглядати, то і 4060 тягне 4К, просто налаштування графіки треба понизити :laugh:
Ну якщо для вас 20-25 фпс - це тягне, то звичайно :up:
Я вам написав, що єдина тру 4К картка в цьому поколінні, це 4090. Я не кажу, що 7900 ХТ, це погана картка, але говорити, що це 4К картка, коли вона навіть без РТ не може більше 50 FPS видати в Хогвартс, це :insane:
daesz
Member

Повідомлення

Тримайте в курсі
Зображення
Зображення
kairo
Member

Повідомлення

daesz: 28.11.2023 15:29
Тримайте в курсі
Зображення
Зображення
7900 ХТ Ультра налаштування, без РТ, в 4К - 50.4 FPS:
https://tpucdn.com/review/hogwarts-lega ... 0-2160.png
daesz
Member

Повідомлення

На релізній версії? :gigi:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

daesz: 28.11.2023 11:52
Enjthesilence: 27.11.2023 23:56 Можливо для того щоб включити промені та нормальний апскейл?
Я вже бачу як включили пропені з нормальним апскейлом в 4к хоґвартсі на 12 гб :up:
А до чого тут 4к?)) Зрозуміло все, не продовжуй)
kairo
Member

Повідомлення

daesz: 28.11.2023 15:58 На релізній версії? :gigi:
Переважна більшість гравців проходить ігри на релізі. Картка в 4К без променів не вивезла.
kawalot
Member

Повідомлення

ZSX
На своєму досвіді теж можу сказати, що жодного разу не було чорних, синіх чи сіро-було-малинових екранів при користуванні картою амд. В принципі і з нвідіа не було проблем, окрім відвалу чіпу по закінченню гарантії, але то питання не до драйверів і нвідіа в цілому, а лише до виробника карти. Були ще проблеми з р9 280, але, як виявилось, там проблема була знову ж таки не в карті, а в блокі живлення, який в кінці свого життєвого циклу вирішив трошки піднасрати і згвалтувати мені нерви, щоб залишитись в моїй пам'яті надовго :laugh: В мене досі є рх474 після майнінгу, яку купив на місцевій барахолці з рук, і вона за 5 років після покупки жодного разу не брикалась і досі чудово працює в старому компі. Кожного разу, коли читаю ці скарги на якісь кольорові екрани, то завжди задаюсь питанням як так виходить, що в них є якісь проблеми, а в мене ще жодного разу їх не було, і що я роблю не так.
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2023 15:22 При цьому саме смішне, що противники "фейкового" DLSS/FSR в більшості своїй яро захищають фейкове не РТ освітлення.
RТ - такий самий фейк. Тільки більш ресурсоємкий. І поціновувачам променів прямо про це сказали випуском PT.

Таке от питання: то здеркало чи ні? І те саме в КП2077 при наближенні до дзеркала в квартирі Ві
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 28.11.2023 16:12 користувачем Геральт, всього редагувалось 2 разів.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 28.11.2023 16:07
kairo: 28.11.2023 15:22 При цьому саме смішне, що противники "фейкового" DLSS/FSR в більшості своїй яро захищають фейкове не РТ освітлення.
RТ - такий самий фейк. Тільки більш ресурсоємкий. І поціновувачам променів прямо про це сказали випуском PT.
Уся комп'ютерна графіка, це фейк. Чим вищі налаштування графіки, тим цей фейк більш ресурсоємніший, ось і все.
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2023 16:10 Уся комп'ютерна графіка, це фейк. Чим вищі налаштування графіки, тим цей фейк більш ресурсоємніший, ось і все.
Ну от, з двох фейків хтось вибирає натив без променів, а хтось апскейл з променями. Всі щасливі )
ZSX
Member

Повідомлення

kawalot
Це КАРМА!
Не переймайтесь, просто насолоджуйтесь тим фактом, що вас це оминуло. Як я вже казав, в мене не було безпроблемних AMD виробів, тому я просто почекаю на нові драйвери. Nvida - 2 відвала чипу)) 1060 перший місяць постійно дратувала відвалом драйверу, потім запрацювала нормально.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 28.11.2023 16:14
kairo: 28.11.2023 16:10 Уся комп'ютерна графіка, це фейк. Чим вищі налаштування графіки, тим цей фейк більш ресурсоємніший, ось і все.
Ну от, з двох фейків хтось вибирає натив без променів, а хтось апскейл з променями. Всі щасливі )
Ні, просто в одних є вибір між нативом без променів і нормальним апскейлом з променями, а в інших між нативом без променів, та вбогим фср з сильною просадкою в продуктивності з променями, ось і все, це факт)) А ще через деякий час і натив почне зникати і апскейл стане звичним інструментом в багатьох іграх, до цього все йде, там вже проблеми й почнуться.
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.11.2023 16:51 Ні, просто в одних є вибір між нативом без променів і нормальним апскейлом з променями, а в інших між нативом без променів, та вбогим фср з сильною просадкою в продуктивності з променями, ось і все, це факт)) А ще через деякий час і натив почне зникати і апскейл стане звичним інструментом в багатьох іграх, до цього все йде, там вже проблеми й почнуться.
Натив без променів з гіршими текстурками? Непоганий вибір. :D
Будь-який апскейл порівняно з нативом вбогий, що синій, що зелений, що червоний. Коли карта не тягне гру в нативі потрібно міняти або карту або гру і не мучити очі. Можна ще правда з повзунками пошаманити (але натив не чіпати): тіні там, дистанція, ще там щось.
Якщо ховрашки будуть так надалі запекло топити за апскейл, то може натив і зникне. Коли народ хоче за софт а не хардвару платити, то ж гріх не прислухатись.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 28.11.2023 17:05
Enjthesilence: 28.11.2023 16:51 Ні, просто в одних є вибір між нативом без променів і нормальним апскейлом з променями, а в інших між нативом без променів, та вбогим фср з сильною просадкою в продуктивності з променями, ось і все, це факт)) А ще через деякий час і натив почне зникати і апскейл стане звичним інструментом в багатьох іграх, до цього все йде, там вже проблеми й почнуться.
Будь-який апскейл порівняно з нативом вбогий, що синій, що зелений, що червоний. Коли карта не тягне гру в нативі потрібно міняти або карту або гру і не мучити очі. Можна ще правда з повзунками пошаманити (але натив не чіпати): тіні там, дистанція, ще там щось.
Якщо ховрашки будуть так надалі запекло топити за апскейл, то може натив і зникне. Коли народ хоче за софт а не хардвару платити, то ж гріх не прислухатись.
Хех, ні друже, я маю змогу порівнювати в лоб, в реальному часі так би мовити, длсс і фср і повірте, там різниця "небо і земля". Зрозуміло, що апскейл ніколи не дасть тієї картинки, що натив, але фср настільки артефачніший за длсс, що просто жах, його нереально юзати.
Останні релізи змушують юзати апскейли, без них можуть обійтись тільки топові рішення, це майбутнє. Я дійсно хочу, щоб червоні навчили свої карти в рт та нормальний апскейл і за здорову конкуренцію, але вони не поспішають, чи просто не можуть.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 28.11.2023 17:05
"Коли карта не тягне гру в нативі потрібно міняти або карту або гру і не мучити очі."
Цікава логіка. Типу або купуй 4090 або взагалі не грай в ігри.

"Можна ще правда з повзунками пошаманити (але натив не чіпати): тіні там, дистанція, ще там щось."
А яка же "Коли карта не тягне гру в нативі потрібно міняти або карту або гру і не мучити очі."?

"Коли народ хоче за софт а не хардвару платити, то ж гріх не прислухатись."
Народ взагалі на 3060 сидить. На рахунок софту, залізо без якісного софту, купа металолому.
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 28.11.2023 17:12 Ну я маю змогу порівнювати в лоб в реальному часі так би мовити, длсс і фср і повірте, там різниця "небо і земля". Зрозуміло, що апскейл ніколи не дасть тієї картинки, що натив, але фср настільки артефачніший за длсс, що просто жах, його нереально юзати.
Останні релізи, змушують юзати апскейли, та без них можуть обійтись тільки топові рішення, це майбутнє. Я дійсно хочу, щоб червоні навчили свої карти в рт та нормальний апскейл і за здорову конкуренцію, але вони не поспішають, чи просто не можуть.
То і ви повірте, що жодний останній реліз не змусив юзати апскейл. Мало того, в деяких доводиться в engine.ini лізти, щоб забрати АА, збільшивши тим самим чіткість картинки. Якщо/коли червоні навчать свої карти в РТ то це буде ще одна НВ, особисто мені не потрібна. Хай буде як є: дешевші карти, що не вміють в промені, проте з більш якісною картинкою. Єдина претензія - енерго-ефективність. 4000 в тому плані краща.
kairo
"Не тягне", це менше канонічних 60 кадрів. "Не тягне на ультра", це оте з повзунками.
І є повно невибагливих до заліза забавок. Яка там в вас черга, 5років? З якою грою 2018 в 3060 будуть суттєві проблеми в нативі?
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 28.11.2023 17:20
Enjthesilence: 28.11.2023 17:12 Ну я маю змогу порівнювати в лоб в реальному часі так би мовити, длсс і фср і повірте, там різниця "небо і земля". Зрозуміло, що апскейл ніколи не дасть тієї картинки, що натив, але фср настільки артефачніший за длсс, що просто жах, його нереально юзати.
Останні релізи, змушують юзати апскейли, та без них можуть обійтись тільки топові рішення, це майбутнє. Я дійсно хочу, щоб червоні навчили свої карти в рт та нормальний апскейл і за здорову конкуренцію, але вони не поспішають, чи просто не можуть.
То і ви повірте, що жодний останній реліз не змусив юзати апскейл. Мало того, в деяких доводиться в engine.ini лізти, щоб забрати АА, збільшивши тим самим чіткість картинки. Якщо/коли червоні навчать свої карти в РТ то це буде ще одна НВ, особисто мені не потрібна. Хай буде як є: дешевші карти, що не вміють в промені, проте з більш якісною картинкою. Єдина претензія - енерго-ефективність. 4000 в тому плані краща.
kairo
"Не тягне", це менше канонічних 60 кадрів. "Не тягне на ультра", це оте з повзунками.
І є повно невибагливих до заліза забавок. Яка там в вас черга, 5років? З якою грою 2018 в 3060 будуть суттєві проблеми в нативі?
"То і ви повірте, що жодний останній реліз не змусив юзати апскейл."
Бо FSR видає хє*ову картинку.

""Не тягне", це менше канонічних 60 кадрів. "Не тягне на ультра", це оте з повзунками."
Із таким підходом більшість карт видадуть 60 кадрів в 4К на низьких налаштуваннях))
Enjthesilence
Member

Повідомлення

kairo
Ну з такою логікою можна всі повзунки - ліворуч і дійсно апскейли непотрібні, хех. якщо розмова йде про: виключити рт, зменшити якість тіней і тд. ну тоді дійсно можна і на червоних спокійно сидіти, а з таким підходом до продуктивності/графічні технології ви б взагалі купили собі консоль. а чому саме 2018 рік і 3060?
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 28.11.2023 17:31 Бо FSR видає погану картинку.

Із таким підходом більшість карт видадуть 60 кадрів в 4К на низьких налаштуваннях))
Так і DLSS видасть гіршу за натив картинку. Тому і на НВ так само грав би в нативі.
Бінго! Багато (не більшість) карт погянуть 4к з підкрученими налаштуваннями. Інша справа наскільки там крутити, щоб було комфортно по візуалу. А це дуже індивідуально. Крім того є ігри з "пекельною" оптимізацією, коли зменшення налаштувань практично не впливає на швидкодію.
Enjthesilence: 28.11.2023 17:32 Ну з такою логікою можна всі повзунки - ліворуч і дійсно апскейли непотрібні, хех. якщо розмова йде про: виключити рт, зменшити якість тіней і тд. ну тоді дійсно можна і на червоних спокійно сидіти, а з таким підходом до продуктивності/графічні технології ви б взагалі купили собі консоль. а чому саме 2018 рік і 3060?
Залежить від карти/роздільчої. Можна і з тінями комфортно побігати. Буває і з променями. Але якщо хтось взяв 4к і 3060 під ігри, то хто ж йому лікар. Мило, або повзунки для актуальних ігор. Старі забавки можна і вправо крутити.
kairo
Member

Повідомлення

kairo
По-перше, я не граю ігри із своєї черги в суворій послідовності. По друге:
Assassin's Creed Odyssey
Red Dead Redemption 2
Відповісти