Intel працює над процесорами Arrow Lake Refresh для платформи LGA1851

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.10.2023 15:11І в кіберпанку так само є сценарії, де i5 12xxx вже не вивозить. 13ххх ще більш-менш, але на межі.
Тоже мне нашёл пример - CyberPunk. Все просадки - это недоработка софта, причём тут железо. Включи Doom Eternal, какой там фпс? Людей с прямыми руками, которые могут нормальный софт писать единицы.
Производительность в последних выпущенных играх яркий тому пример.
manbearboar
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 06.10.2023 21:03Все просадки - это недоработка софта
Вы собираетесь монитор такими фразами гипнотизировать?
Кому это предназначено вообще?
Nutbar
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 06.10.2023 21:03 Тоже мне нашёл пример - CyberPunk. Все просадки - это недоработка софта, причём тут железо. Включи Doom Eternal, какой там фпс? Людей с прямыми руками, которые могут нормальный софт писать единицы.
Производительность в последних выпущенных играх яркий тому пример.
Ви пропонуєте до кінця життя грати в Doom Eternal? Нажаль, більшість нових ігор дуже вимогливі до процесора, про причини можна сперечатися, але вже маємо що маємо.
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas: 06.10.2023 17:10Ну а про node js - тут достатньо поставити 2 лептопа на 8ядерних процессорах одного і іншого з одним і тим самим проектом і запустити збірку або Unit Тести. 10 прогонів з 10 лептоп на інтел завершує швидше на 10-15%.
Об'єктивно, якщо ганятись за 10-15% то нодувати треба тоді на десктопах з тими ж процами що і під ігри, буде багато більше процентів. А так то фронтенд на 80 kloc у мене і на інтелах 6-го покоління непогано почувається.

Отправлено спустя 21 минуту 13 секунд:
Nutbar
Якщо в просадках до 60 мається на увазі 1% low, то це ніякий процесор не виправить. Тут справді справа в тому, що напрограмовано, чи в рушії, чи в скрипті грі. Я взагалі маю думку що такий перфоменс якраз у зв'язку з тим, що деви розробляють на сучасних машинах, самі не грають, що програмують, галочку в умовних середніх 60фпс поставили і готово.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.10.2023 22:38Нажаль, більшість нових ігор дуже вимогливі до процесора, про причини можна сперечатися, але вже маємо що маємо.
Продолжай верить в светлое будущее игростроения. :horror:
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Alex646: 06.10.2023 13:35 Так і є. Епоха кремнію закінчується. Геніїв, які б могли придумати нову архітектуру, не видно. Так і живемо...
Квантовi ПК прийдуть - порядок наведуть)))
Sunrise007
Member

Повідомлення

Nutbar: 06.10.2023 14:0313900к лише на 34% швидший за 9900к. Це жалюгідні +8% за покоління.
:lol: лол, в інших тестах 13900к швидше за 10900к/11900к на 200%
saren
Member

Повідомлення

alexeygalas: 06.10.2023 14:14 Nutbar
А ви кожен рік процесори міняєте? ))
были времена... с 2008 по 2013 :weep: :weep: :weep:

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
alexeygalas: 06.10.2023 14:58 Nutbar

Ну тоді не розумію чого вас так зачіпає цих "+8%" ))

Я граю по 4 год в місяць )) ні не просаджується. Мене більше цікавить стабільність в робочому софті. Я міняю раз в DDR.
спойлер
за DDR3 в мене був FX8350 - мороки з ним було достатньо,
за DDR4 зараз 5900X - взяв бо думав щось змінилось в плавності і відзивчивості робочого софту. Нічого не змінилось.
тому DDR5 планую Arrow Lake Core Ultra 7.

Тому ці 8% нерелевантий показник, міняючи платформу раз в DDR

Відправлено через 4 хвилини 43 секунди:
daesz

Ну ви ж розумієте, що 2005 вже пройшов і космічного прориву в архітектурі x86 вже не буде, бо все давно придумано. І ресурс цієї архітектуреи майже вичерпаний.
І тут вже кожен викручується як може. AMD нарощує каші, Intel оптимізує рарощує частоту. І йде гонка - кожен хоче щось показати щороку, щоб нові користувачі, які тільки збирають машину могли обрати свіже а не минулорічне. І їм до лампочки буде 8% чи 7% по відношенню до попередньої лінійки.

Особисто якби я зараз збирав машину з нуля я б так само взяв 14700 а не 13700 чи 12700. І мене би не цікавило 8% чи 12%. Я би взяв актуальне, щоб мати довшу підтримку
лол, я поставил недавно нью вегас с плюшками и 1-й фолач. это на 10700 и 32Гб :gigi:
Volodya811
Member

Повідомлення

unique-neon: 06.10.2023 15:36
alexeygalas: 06.10.2023 15:14h.264 кодують на відеокарті
Мабуть від випадку залежить. Відеокарти більш придатні для лайв стрімів, бо працюють в реальному часі. Однак gpu енкодер дуже великий файл видає при тій же картинці, порівняно з тим що робить софтовий.
gpu енкодер у відеокартах Нвідіа та Інтел значно кращий ніж у відеокамерах та фотоапаратах сучасних (менший розмір файлу при аналогічній якості). Тому, у софтовому кодуванні зараз сенсу немає. Ми не в 2012 році, а в 2023 році. Сталися певні зміни.

Відправлено через 7 хвилин 49 секунд:
alexeygalas: 06.10.2023 15:20 daesz

"Це у амд немає прориву?" - немає бо затики в робочому софті як були так і лишились.

Мене не цікавлять іграшки і архівування, де ви не відчуєте відгук системи, мене цікавить те в чому я працюю конкретно.

спойлер
Зображення
У АМД є затики навіть у іграх до цих пір. Тому і тулять 3Д-кеш, який має їх згладжувати.
unique-neon
Member

Повідомлення

Volodya811: 08.10.2023 10:06gpu енкодер у відеокартах Нвідіа та Інтел значно кращий ніж у відеокамерах та фотоапаратах сучасних (менший розмір файлу при аналогічній якості). Тому, у софтовому кодуванні зараз сенсу немає. Ми не в 2012 році, а в 2023 році. Сталися певні зміни.
В ffmpeg пробував софтовий, і той що на pascal'і стояв. Точну різницю не пригадую, але була більше трьох разів
Volodya811
Member

Повідомлення

unique-neon: 08.10.2023 11:40
Volodya811: 08.10.2023 10:06gpu енкодер у відеокартах Нвідіа та Інтел значно кращий ніж у відеокамерах та фотоапаратах сучасних (менший розмір файлу при аналогічній якості). Тому, у софтовому кодуванні зараз сенсу немає. Ми не в 2012 році, а в 2023 році. Сталися певні зміни.
В ffmpeg пробував софтовий, і той що на pascal'і стояв. Точну різницю не пригадую, але була більше трьох разів
У Нвідіа значно покращили кодер починаючи з Тюрінгів. У Інтела - це серія Арк. Кодер АМД, як був шлаком, то так і залишився. Єдине, це те, що більш-менш нормальний кодер АМД лише для AV1.
Відповісти