Если речь о процессорах, зачем скрин с упором в видеокарту где нет даже 60 фпс? Насколько знаю до сих пор самым распространённым разрешением является FHD, там и разницу между камнями видно
Lorichic: ↑
13.08.2023 15:16
Если речь о процессорах, зачем скрин с упором в видеокарту где нет даже 60 фпс?
Я тобі зразу відповів на це питання.
Але ти звісно щоб переконати самого себе у доцільності апгрейду можеш грати і у розширенні 800*600 (або створювати будь які інші не типові умови коли відяха буде простоювати, а упор буде саме у проц) ))
13.08.2023 16:31
Я вроде написал понятно, FHD, 1920×1080, в стиме самое популярное разрешение, у 61% пользователей на июль 2023
тільки ти забув написати яка середня відеокарта гравців у стімі...
правда ж це не 3090, на яку ти тут графіки приводиш?
13.08.2023 16:31
Чтоб видеокарта не простаивала купи нормальный процессор себе, 3080ти загружена по полной в FHD на Low настройках
маячня. Відяха у тебе завантажена на повну бо нема ліміта по ФПС... а не через крутий проц.
Якщо у тебе і так відяха завантажена на 100% то що тобі дасть покупка найкрутого проца у світі? півтора відсотка у бенчмарках які "на око" ти ніколи не побачиш?
Ще раз: ти приводиш графіки де створені умови щоб вузьким місцем був саме проц, але сам же викладаєш скришот де пляшковим горлом є відяха, а не проц...
Не знаю як з десктопним ринком, але в ноутбучному все досить скрутно для АМД: попередні 2 роки дали новий подих платформі AMD Advantage (Ryzen + Radeon +стандарти з охолодження, якості дисплею та тривалості автономної роботи), яка мала обмежений успіх чере нестачу компонентів та "силіконову засуху". Але у 2023 році я бачу лише один єдиний варіант з AMD Advantage, і це біджетний ASUS TUF A16, всі інші серії переходять на GPU від NVidia (MSI Alpha/Bravo, Zephyrus G14, Lenovo Legion Slim 7, Lenovo Legion Pro, Lenovo Legion), а деякі взагалі відмовляються від процесорів AMD (ASUS: Zephyrus G16, Strix G16, Flow x16, тощо).
Як це логічно пояснити я просто не знаю, адже ноути на AMD, а особливо AMD Advantage, є набагато автономнішими (ледь не в рази) ніж аналоги від Intel, а надзвичайно вдала серія Zephyrus G14 2022 і досі є взірцем збалансованого і надзвичайно продуктивного ультрабука.
Яке FHD в 2023 році? Може ще хтось і в 1024 бігає?
Якщо дивитись на статистику стім, яку любять приводити статисти, то там наймасовіша відеокарта 1650 А максимум що там є в десятці - це 3070. І до цього є сенс апгрейдитись по процесору?)
З іншої сторони, 5600 зараз коштує 100 доларів, тому хто хоче, може переїхати із першого zen на останній для АМ4 за мізер коштів.
Ничего удивительного. АМ5 очень дорогая платформа с ддр5, а ам4 в силу разницы в возрасте между материнскими платами и процессорами может банально не запустится без обновления Биоса, что рядовому пользователю точно не подойдёт. Вдобавок разные версии пси-е и можно легко купить неподходящую плату. В мобильном сегменте АМД мы наблюдаем картину когда процессоры с очень схожей маркировкой основаны на совершенно разных архитектурах т.е попахивает намахаловом покупателя.
Я не думал что ты не в курсе о такой опции как снижение видеонастроек когда не справляется видеокарта, самые популярные в стиме 1650 и чуть отстаёт 3060, играть можно, зависит от жанра, люди играют ведь не только в киберпанк, полно не графонистых игр, и там на первый план выходит связка процессор+память, пример
Это режим твоего раздвоения личности, вначале у тебя проблема из-за лимита фпс, а потом оказывается видеокарта не справляется, ну а процессор конечно не причём
і нахіба ти тоді дивишся на бенчмарки на 3090 і на статистику на стімі?
14.08.2023 11:54
Это режим твоего раздвоения личности, вначале у тебя проблема из-за лимита фпс, а потом оказывается видеокарта не справляется, ну а процессор конечно не причём
що за тупа маніпуляція? Проблеми не у мене,а у тебе. І не залізом, а з розумінням як воно працює. у тебе на скриншоті 266 фпс, це ти називаєш "не справляється"?
Якщо візьмеш 4090 ти отримаєш ще більше фпс на цьому ж проці, а от заміна процесора на більш подужний на фпс майже не вплинуть.
Зразу скажу, що мова йде про сучасні ігри, а не про Супер Маріо, бо зараз знов почнеш маніпулювати.
Статистика стима отображает mainstream игрового железа, 3090 для того чтоб оценить разницу между процессорами, или экстрополяция для того же владельца 3060 как поведёт себя его проц с более мощной видеокартой, не будет ли ботлнека в проц
Mad Dog: ↑
14.08.2023 13:37 Проблеми не у мене,а у тебе. І не залізом, а з розумінням як воно працює
Это ты не понимаешь, ты пишешь 266 фпс потому что снят лимит и проц тут не причём, таких ламеров послушаешь и железо не надо менять, снимай лимиты и играй с высоким фрейрейтом на любом ведре
Пример с 12400, 3080 не догружена, вертикальная синхронизация off