DLSS 3 у Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 призводить до серйозних фризів на процесорах AMD Ryzen 7000

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bombeybox
Member

Повідомлення

Васильович: 25.04.2023 09:31Коли вже ви в ігри грати почнете, а не в "отримання проблем"?
От до чого це написано?
Я якраз і граю зараз виключно у Вітчера, тому знаю про цей трабл більше інших. В моєму сценарії ця проблема прямо впливає на мій геймплей (тому що я звик повністю навантажувати своє залізо і використовувати всі його сучасні функції).
Ostin
Member

Повідомлення

Васильович
для цього є ігрові форуми ;)
Ghody
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 09:28
Ghody: 25.04.2023 08:515900х и 4090. фризов нет. в городе 100+ фпс
просто абстрактний фпс тут ні до чого....
Я кілька разів вже писав, як отримати проблему:
Навантажуєш свою відеокарту на максимум (так, щоб було 99% навантаження відеокарти по моніторингу (робити це треба не в місті, де гра впирається в процесор а відеокарта простоює, а в лісі зранку\ввечері, якщо ми про Відьмака 3), далі, після того як на максимум навантажив відеокарту, вмикаєш dlss 3, далі робиш щось таке, щоб фпс падав, типу кастуєш знаки або перехід в мапу/інвентар і назад в гру = гарантовано отримуєш проблему.
попробовал и не получилось - никаких фризов, правда видюха на максимальных на 80-95% нагружена с андервольтом
bombeybox
Member

Повідомлення

Ghody: 25.04.2023 09:39правда видюха на максимальных на 80-95% нагружена с андервольтом
Для того, щоб підтвердити, що проблеми у вас дійсно немає - потрібне саме 100% навантаження відеокарти.
Для тесту, можете просто увімкнути Nvidia DLDSR (зробити 5к розширення з вашого 1440р в панелі керування Nvidia) і це гарантовано заповнить зайві ресурси відеокарти, або вимкнути DLSS 2, а залишити тільки TAA згладжування (але самого ТАА може не вистачити, 4090 - overkill для 1440р у цій грі, вона у вас практично завжди працює не в повну силу через 5900х, який не здатний підготувати для неї стільки кадрів, скільки вона може відмалювати).
Ghody
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 09:57
Ghody: 25.04.2023 09:39правда видюха на максимальных на 80-95% нагружена с андервольтом
Для того, щоб підтвердити, що проблеми у вас дійсно немає - потрібне саме 100% навантаження відеокарти.
Для тесту, можете просто увімкнути Nvidia DLDSR (зробити 5к розширення з вашого 1440р в панелі керування Nvidia) і це гарантовано заповнить зайві ресурси відеокарти, або вимкнути DLSS 2, а залишити тільки TAA згладжування (але самого ТАА може не вистачити, 4090 - занадто overkill для 1440р у цій грі, вона у вас практично завжди працює не в повну силу через 5900х, який не здатний підготувати для неї стільки кадрів, скільки вона може відмалювати).
с dsr 4 видюха всё-равно на 97% максимум нагружена и никаких фризов
bombeybox
Member

Повідомлення

Ghody: 25.04.2023 10:07с dsr 4 видюха всё-равно на 97% максимум нагружена и никаких фризов
Або ви робите щось не те, або вже я чогось не розумію. 4090 мала б в DSR4 точно просити помилування з усім рейтрейсінгом ввімкненим... (спробуйте, як я вище писав, до цього всього вимкнути DLSS 2, а залишити ТАА і відтворити проблему (покастувати Ігні, позаходити в карту\інвентар) все з ввімкненим DLSS 3 без DLSS 2).
В будь-якому разі — радий за вас :super: На форумах купа людей з АМД- процесорами різних поколінь і 4090 мають цю проблему і не можуть нічого з нею зробити, окрім ручного обмеження навантаження відеокарти (напевно, вони грають в native 4к, тому там відеокарта не простоює).
Васильович
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 09:37От до чого це написано?
Бо:
bombeybox: 25.04.2023 09:37тому що я звик повністю навантажувати своє залізо і використовувати всі його сучасні функції
звучить так, що ти граєш в "залізо", а не у Відьмака :rolleyes:
Особливо ганяєшся за ачівкою "навантажувати своє залізо на 100%".

Не те, щоб я засуджую. Але ж можна трохи вліво повзунки скрутити, якщо деви з оновою налажали.
Пригадую, в Borderlands 3 часто приходилося шаманити з налаштуваннями при виході чергового оновлення, бо деви регулярно щось ламали.

Коротше, моє бачення - заради комфортної гри відмовся від мантри "я звик повністю навантажувати своє залізо", хоча б в таких проблемних випадках.
Ostin: 25.04.2023 09:37для цього є ігрові форуми
Та де там, давно по діскордах унилих геймери сидять :-/
bombeybox
Member

Повідомлення

Васильович: 25.04.2023 10:18Коротше, моє бачення - заради комфортної гри відмовся від мантри "я звик повністю навантажувати своє залізо", хоча б в таких проблемних випадках.
Моя логіка проста - make everything count, я заплатив штуку за відеокарту з DLSS 3 та Ray Tracing не для того, щоб в тих випадках, де це реально необхідні фічі, які до невпізнаваності видозмінюють саму гру і, в ідеалі, повинні покращувати твій ігровий експірієнс - вимикати їх. Без них я можу пограти в щось інше, щось застаріліше. Але Відьмака я вирішив перепройти вперше з 2015 року саме через Next-Gen апдейт, якось так :(
Yuggot
Junior

Повідомлення

На днях сам впервые визуально сравнил GTA 5 и Киберпанк 2077 . Поделка Прожект Ред на фоне ГТА вообще польная лажа (убогая физика, графика как будто из 10 летнего прошлого) . И еще даже мой любимый Clive Barker's Jericho 2007 года порой казался чуток лучше в плане физики.
Васильович
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 10:25Моя логіка проста - make everything count, я заплатив штуку за відеокарту з DLSS 3 та Ray Tracing
Логіка якби вірна, але ж ти повинен розуміти, що по суті - ти тепер бета-тестер DLSS 3 :dontknow:
Paradox1306
Member

Повідомлення

Васильович: 25.04.2023 10:47 Логіка якби вірна, але ж ти повинен розуміти, що по суті - ти тепер бета-тестер DLSS 3 :dontknow:
ага, і які проблеми в длсс3 після релізу були?
Васильович
Member

Повідомлення

Paradox1306: 25.04.2023 10:49ага, і які проблеми в длсс3 після релізу були?
Ти хоча б заголовки тем, в які пишеш, читай :)
Spiryt
Member

Повідомлення

Васильович: 25.04.2023 10:51
Так проблема не с DLSS, а с движком поляков, у которого вечные траблы с процами АМД
Геральт
Member

Повідомлення

Spiryt: 25.04.2023 10:54 Так проблема не с DLSS, а с движком поляков, у которого вечные траблы с процами АМД
Так при вимкн. DLSS 3 таких проблем не має. 11
Paradox1306
Member

Повідомлення

Васильович: 25.04.2023 10:51
читав, написано 3д проци проблемні. якщо була би проблема на стороні длсс то ця проблема би стосувалась всіх процесорів
Spiryt
Member

Повідомлення

Геральт: 25.04.2023 11:00
Spiryt: 25.04.2023 10:54 Так проблема не с DLSS, а с движком поляков, у которого вечные траблы с процами АМД
Так при вимкн. DLSS 3 таких проблем не має. 11
Я понимаю, что у тебя особый пунктик, при виде лучей, или всего что связано с nvidia, но проблема присутствует только в двух играх, которые работают на одном движке. А траблы с процами амд тянутся еще с релизной версии КП, достаточно воспользоваться поиском, что б вєтом убедиться
bombeybox
Member

Повідомлення

Paradox1306: 25.04.2023 11:03написано 3д проци проблемні.
Проблемні всі Райзени, на конкретно цьому рушію гри RedEngine, з конкретною технологією DLSS 3 і за конкретних умов повного навантаження відеокарти.

Тут винними можна робити кого завгодно, і AMD (за те що не зробили свої процесори 100% універсальними, бо на жодному Інтелі такої проблеми немає) і Nvidia (за те що не відтестувала свою DLSS 3 на АМД-процесорах в усіх партнерських іграх і не виправила косяки) і тих хто займався рушієм в CD Projekt (бо тільки в їх іграх чомусь проблема виникла).

Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Spiryt: 25.04.2023 11:05у тебя особый пунктик, при виде лучей

нє, в нього пунктик на X3D процах, від RayTracing та Nvidia згорає інший тіп в кожній темі :laugh:
Paradox1306
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 11:08 Тут винними можна робити кого завгодно, і AMD (за те що не зробили свої процесори універсальними, бо на жодному Інтелі такої проблеми немає) і Nvidia (за те що не відтестувала свою DLSS 3 на АМД-процесорах в усіх партнерських іграх і не виправила косяки) і тих хто займався рушієм в CD Projekt (бо тільки в їх іграх чомусь проблема виникла).
очевидно же що проци, якщо проблема лише з ними. он в інтела різні ядра і таких проблем немає
Spiryt
Member

Повідомлення

bombeybox: 25.04.2023 11:08 Відправлено через 1 хвилину 8 секунд:
Spiryt: 25.04.2023 11:05у тебя особый пунктик, при виде лучей

нє, в нього пунктик на X3D процах, від RayTracing та Nvidia згорає інший тіп в кожній темі :laugh:
я б сказал, что они коллеги, в каждой новости из-зо всех сил пытаются доказать, как им не нужны лучи
Геральт
Member

Повідомлення

Spiryt: 25.04.2023 11:05 Я понимаю, что у тебя особый пунктик, при виде лучей, или всего что связано с nvidia, но проблема присутствует только в двух играх, которые работают на одном движке. А траблы с процами амд тянутся еще с релизной версии КП, достаточно воспользоваться поиском, что б вєтом убедиться
Тобто всі поточні і подальші проблеми в КПК будуть виключно через проци АМД, бо на старті ж так було? Логічно.
Відповісти