Останні статті і огляди
Новини
У новому відео Digital Foundry показані переваги покращеного трасування у Cyberpunk 2077
-
Spiryt
Member
ничего не меняется, адепты красных карт изо всех сил пытаются доказать, как им не надо лучи
-
q1nex
Member
О нет, только не еще больше бликов и отражений
Все, 4090 умерла? А в чем смысл это сейчас выкатывать, если пойти купить более мощную карту вместо 4090 не получится по причине отсутствия оной? Логично было бы выкатить это перед выходом 5000 линейки.
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Все, 4090 умерла? А в чем смысл это сейчас выкатывать, если пойти купить более мощную карту вместо 4090 не получится по причине отсутствия оной? Логично было бы выкатить это перед выходом 5000 линейки.
-
DenisToporkov
Junior
В видео игре обязательно должны просматриваться хорошо все детали. Не должно быть замыливания а так же искусственно созданных теней в которых ничего не видно, да для этого можно использовать фонарик, но в видео игре такая детализация наносит вред вашим глазам.
-
Dilfin
Member
І мені зліва краща.)Геральт: ↑ 11.04.2023 09:07 Показав картинку своїм, які геть не розуміються на технологіях. Вердикт - зліва краща, "чіткіша"Ну і намальоване світло:
- спойлер
![]()
- спойлер
-
Ghody
Member
красивые лучи показывают насколько убогие текстуры в игре.
ну и для технологии надо не только мощная видюха, но и монитор олед или микро лед с как минимум поддержкой hdr 1000
ну и для технологии надо не только мощная видюха, но и монитор олед или микро лед с как минимум поддержкой hdr 1000
-
Kravan
Member
Оооо вот тут реально вижу работу лучей.
Отлично портят детали картинки. В шутане не видно деталей, это же 5?
Но тут я признаю что разница с и без - разительная но криворукая.
Отлично портят детали картинки. В шутане не видно деталей, это же 5?
Но тут я признаю что разница с и без - разительная но криворукая.
-
SmashingCrow
Junior
Интересная математика получается: если на 4090 17 честных кадров, то на 5090 которая, предположим, будет на 50% производительнее - это 25 честных кадров. Продолжая такие вычисления получается, что комфортные и честные 60 кадров в 4к можно получить только на 7090 и только при условии, что прирост производительности от поколения к поколению будет 50%. Что в целом подводит к выводу о том, что до честного рейтрейсинга в 4к ещё лет 6. М-да.
-
Metric
Junior
Или там настолько платит Nvidia для рекламы своего РТ или у Поляков реально проблемы с разработчиками потому что игра спустя несколько лет всё также имеет много багов, можно же добавить новые механики ) добавить норм логику копов ) но нет ) добавим РТ ради чего ?
-
Dremjke
Member
Metric
Вывод только один, киберпанк - такой типичный early access долгострой, на котором разработчики будут зарабатывать по максимуму, как и Хуанг.
Вывод только один, киберпанк - такой типичный early access долгострой, на котором разработчики будут зарабатывать по максимуму, как и Хуанг.
-
anthropocide
Member
ощущение что в лицо фонариком светят. такое не нужно, тем более с трёхкратным падением фпс)
-
Ghody
Member
все кто хотели - уже прошли игру, осталось впихивать фичи для проверки их возможностей. новая игра всё-равно разрабатывается на анрил5, а не их собственном движкеMetric: ↑ 11.04.2023 14:55 Или там настолько платит Nvidia для рекламы своего РТ или у Поляков реально проблемы с разработчиками потому что игра спустя несколько лет всё также имеет много багов, можно же добавить новые механики ) добавить норм логику копов ) но нет ) добавим РТ ради чего ?
-
manbearboar
Member
Вы сейчас не человеческий глаз описываете, а фотоаппарат.Polaroid1962: ↑ 11.04.2023 10:53 Для тих, хто не розуміє, як працює людське око:
Ви або не бачите деталей у темряві, але нормально бачите світліші участки, або навпаки, бачите деталі у темряві, але світло вас сліпить. На фото вам здається, що у кімнатах майже повна темінь.
У человека динамический диапазон намного шире, без стекол будет нормально видно что внутри окон.
HDR изобрели как раз для того чтобы как-то приблизиться к видимому глазами.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
SmashingCrow
Хуанг ещё когда представлял технологию говорил, что потребуется 1000 терафлопсов для нормальной работы.
100Tf уже есть у 4090, осталось немного подождать, пока её три раза удвоят.
-
ronemun
Advanced Member
ви та інші - чого ви причепились до поляків в даній темі? Нвже не очевидно, що дана ігра вже давно використовується в якості новітнього 3д тесту, як колись 3дмарк?Dremjke: ↑ 11.04.2023 15:09 Metric
Можете показати щось краще - хто вам не дає? Нвідії вигідніше саме C2077 через розкрученість і тому що люди можуть самі це пройти, попробувати на ділі і т.п., а не наперед промальовану сцену без ефекту присутності, як у здмарк і т.п. А заодно Нвідія і товар свій рекламує, чого тут дивного, це ж бізнес, що має те і пропонує, вам хто не дає?
-
Polaroid1962
Member
У очей діапазон динамічно регулюється розширенням зрачку, реагує на кількість світла "у кадрі". Він на то й динамічний, що не може одночасно бачити й темряву й яскраве світло. А було б прикольно, якщо одно око розширело зрачок, інше звузило, отримало різні кадри й мозгу їх опрацювало.manbearboar: ↑ 11.04.2023 17:33 Вы сейчас не человеческий глаз описываете, а фотоаппарат.
У человека динамический диапазон намного шире, без стекол будет нормально видно что внутри окон.
HDR изобрели как раз для того чтобы как-то приблизиться к видимому глазами.
Так, рідкокристалічний монітор має значно менший діапазон.
Щодо вікон - ось зворотній ефект.
Авжеж у житті очі налаштовуються під кількість світла, й ви бачите дещо кращу картинку.
Задля того, щоб неосвічені користувачі не плювалися від "китайської камери з засвітами" - треба також налаштувати діапазон у грі. Можливо якось динамічно. Чи лише підтверджує той факт, що картинка з РТ значно реалістичніша.
-
Геральт
Member
Це ефект примітивної камери яка знімала, про що вже писали тут не раз. Одні пропонують апскейл по ютубу оцінювати, інші контрове світло по фотці. І то на сайті оверів, здуріти.Polaroid1962: ↑ 11.04.2023 23:34 Щодо вікон - ось зворотній ефект.
Авжеж у житті очі налаштовуються під кількість світла, й ви бачите дещо кращу картинку.
В мене монік на фоні вікна. Як то буде виглядати на фотці навіть пробувати не хочу. Але знаю як то виглядає вживу. Все, що є за вікном, я бачу. І все, що є перед вікном, я також бачу. Хоч зранку хоч в обід хоч влітку хоч взимку (пд. зх сторона). І це не "дещо краща картинка" а взагалі інша картинка. Практично те саме і з вулиці в кімнату. То ж не просто так люди на вікна тюль вішають, мабуть.
Те, що технологія косячить доведе сама ж НВ, випустивши чергову більш "правильну" версію через якийсь час. І всі поціновувачі "реалістичної картинки" раптом перевзуються/забудуть, яке воно було криве зараз.
-
Геральт
Member
Ось перше ліпше нормальне фото
-
Polaroid1962
Member
У вас перед очима одне джерело світла (вікно), друге джерело світла (монітор, та ще й мабуть не з мінімальною яскравістю) - чим менша різниця у кількості світла - тим менше треба налаштовуватися очам або камері, щоб одночасно були помітні деталі й у вікні, й на моніторі.Геральт: ↑ 12.04.2023 01:37 В мене монік на фоні вікна. Як то буде виглядати на фотці навіть пробувати не хочу. Але знаю як то виглядає вживу. Все, що є за вікном, я бачу. І все, що є перед вікном, я також бачу. Хоч зранку хоч в обід хоч влітку хоч взимку (пд. зх сторона).
На кадрі першому - будівлі у вікні в тіні, тобто промін спочатку віддзеркалився від чогось, що поглинуло значну кількість світла, потім вже віддзеркалився від будівель у вікні й вже потім потрапив у кадр, як й об'єкти у кімнаті, тому їх і видно гарно. Зверніть увагу на диван: він явно не глянцевий, але у тому місці, де на нього потрапляє багато світла - він стає не синє-сірим, а майже повністю білим. А якщо ви бажаєте, щоб там було видно й колір й текстуру - вам доведеться затемнити все інше.Геральт: ↑ 12.04.2023 08:47 Ось перше ліпше нормальне фото
На другому взагалі немає він вікна у кадрі.
-
Геральт
Member
Polaroid1962
Та монітор можу взагалі вимкнути. І лишиться одне джерело світла - вікно. І нічого не поміняється абсолютно. Як було видно обєкти за вікном так і далі видно
А тут будівлі не в тіні?
Та монітор можу взагалі вимкнути. І лишиться одне джерело світла - вікно. І нічого не поміняється абсолютно. Як було видно обєкти за вікном так і далі видно
А тут будівлі не в тіні?
- спойлер
-
Polaroid1962
Member
Ви дивитесь у вікно - ваші очі налаштовуються на кількість світла "у кадрі" - ви бачите об'єкти та деталі.Геральт: ↑ 12.04.2023 10:17 Polaroid1962
А тут будівлі не в тіні?
- спойлер
Вимкнуть на телефоні авто яскравість та поставьте її на 0%. Дивлячись у вікно (бажано вдень, щоб светило сонечко) подивиться на телефон (бажано щоб це був ОЛЕД який вміє дійсно у низьку яскравість) щоб відстань від очей до телефону була хоча б сантиметрів 30. Ви там мало що побачите. А тепер зайдіть у ванну або туалет, не вмикаючи світло - ви вже бачитиме значно більше всього на екрані телефону. Тобто ваші очі так само, як й камера підлаштовуються під освітлення. Ви з цим згодні?
-
waryag
Member
Во-первых, чтобы продавать именно 4090.q1nex: ↑ 11.04.2023 12:23О нет, только не еще больше бликов и отражений
Во-вторых, возможно появление (более) полного чипа - условной 4090ти, а также 4080ти, которая закроет пропасть между 4080 и 4090.