У новому відео Digital Foundry показані переваги покращеного трасування у Cyberpunk 2077

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Spiryt
Member

Повідомлення

ничего не меняется, адепты красных карт изо всех сил пытаются доказать, как им не надо лучи
q1nex
Member

Повідомлення

О нет, только не еще больше бликов и отражений :gigi:
Все, 4090 умерла? А в чем смысл это сейчас выкатывать, если пойти купить более мощную карту вместо 4090 не получится по причине отсутствия оной? Логично было бы выкатить это перед выходом 5000 линейки.
DenisToporkov
Junior

Повідомлення

В видео игре обязательно должны просматриваться хорошо все детали. Не должно быть замыливания а так же искусственно созданных теней в которых ничего не видно, да для этого можно использовать фонарик, но в видео игре такая детализация наносит вред вашим глазам.
Dilfin
Member

Повідомлення

Геральт: 11.04.2023 09:07 Показав картинку своїм, які геть не розуміються на технологіях. Вердикт - зліва краща, "чіткіша"
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Ну і намальоване світло:
спойлер
Зображення
І мені зліва краща.)
Ghody
Member

Повідомлення

красивые лучи показывают насколько убогие текстуры в игре.
ну и для технологии надо не только мощная видюха, но и монитор олед или микро лед с как минимум поддержкой hdr 1000
Kravan
Member

Повідомлення

Оооо вот тут реально вижу работу лучей.

Отлично портят детали картинки. В шутане не видно деталей, это же 5?

Но тут я признаю что разница с и без - разительная но криворукая.
SmashingCrow
Junior

Повідомлення

Интересная математика получается: если на 4090 17 честных кадров, то на 5090 которая, предположим, будет на 50% производительнее - это 25 честных кадров. Продолжая такие вычисления получается, что комфортные и честные 60 кадров в 4к можно получить только на 7090 и только при условии, что прирост производительности от поколения к поколению будет 50%. Что в целом подводит к выводу о том, что до честного рейтрейсинга в 4к ещё лет 6. М-да.
Metric
Junior

Повідомлення

Или там настолько платит Nvidia для рекламы своего РТ или у Поляков реально проблемы с разработчиками потому что игра спустя несколько лет всё также имеет много багов, можно же добавить новые механики ) добавить норм логику копов ) но нет ) добавим РТ ради чего ?
Dremjke
Member

Повідомлення

Metric
Вывод только один, киберпанк - такой типичный early access долгострой, на котором разработчики будут зарабатывать по максимуму, как и Хуанг.
anthropocide
Member

Повідомлення

ощущение что в лицо фонариком светят. такое не нужно, тем более с трёхкратным падением фпс)
Ghody
Member

Повідомлення

Metric: 11.04.2023 14:55 Или там настолько платит Nvidia для рекламы своего РТ или у Поляков реально проблемы с разработчиками потому что игра спустя несколько лет всё также имеет много багов, можно же добавить новые механики ) добавить норм логику копов ) но нет ) добавим РТ ради чего ?
все кто хотели - уже прошли игру, осталось впихивать фичи для проверки их возможностей. новая игра всё-равно разрабатывается на анрил5, а не их собственном движке
manbearboar
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 11.04.2023 10:53 Для тих, хто не розуміє, як працює людське око:
Ви або не бачите деталей у темряві, але нормально бачите світліші участки, або навпаки, бачите деталі у темряві, але світло вас сліпить. На фото вам здається, що у кімнатах майже повна темінь.
Вы сейчас не человеческий глаз описываете, а фотоаппарат.

У человека динамический диапазон намного шире, без стекол будет нормально видно что внутри окон.

HDR изобрели как раз для того чтобы как-то приблизиться к видимому глазами.

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
SmashingCrow
Хуанг ещё когда представлял технологию говорил, что потребуется 1000 терафлопсов для нормальной работы.
100Tf уже есть у 4090, осталось немного подождать, пока её три раза удвоят.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Dremjke: 11.04.2023 15:09 Metric
Вывод только один, киберпанк - такой типичный early access долгострой, на котором разработчики будут зарабатывать по максимуму, как и Хуанг.
ви та інші - чого ви причепились до поляків в даній темі? Нвже не очевидно, що дана ігра вже давно використовується в якості новітнього 3д тесту, як колись 3дмарк?
Можете показати щось краще - хто вам не дає? Нвідії вигідніше саме C2077 через розкрученість і тому що люди можуть самі це пройти, попробувати на ділі і т.п., а не наперед промальовану сцену без ефекту присутності, як у здмарк і т.п. А заодно Нвідія і товар свій рекламує, чого тут дивного, це ж бізнес, що має те і пропонує, вам хто не дає?
Polaroid1962
Member

Повідомлення

manbearboar: 11.04.2023 17:33 Вы сейчас не человеческий глаз описываете, а фотоаппарат.

У человека динамический диапазон намного шире, без стекол будет нормально видно что внутри окон.

HDR изобрели как раз для того чтобы как-то приблизиться к видимому глазами.
У очей діапазон динамічно регулюється розширенням зрачку, реагує на кількість світла "у кадрі". Він на то й динамічний, що не може одночасно бачити й темряву й яскраве світло. А було б прикольно, якщо одно око розширело зрачок, інше звузило, отримало різні кадри й мозгу їх опрацювало.

Так, рідкокристалічний монітор має значно менший діапазон.
Untitled.jpg
Щодо вікон - ось зворотній ефект.

Авжеж у житті очі налаштовуються під кількість світла, й ви бачите дещо кращу картинку.

Задля того, щоб неосвічені користувачі не плювалися від "китайської камери з засвітами" - треба також налаштувати діапазон у грі. Можливо якось динамічно. Чи лише підтверджує той факт, що картинка з РТ значно реалістичніша.
Геральт
Member

Повідомлення

Polaroid1962: 11.04.2023 23:34 Щодо вікон - ось зворотній ефект.
Авжеж у житті очі налаштовуються під кількість світла, й ви бачите дещо кращу картинку.
Це ефект примітивної камери яка знімала, про що вже писали тут не раз. Одні пропонують апскейл по ютубу оцінювати, інші контрове світло по фотці. І то на сайті оверів, здуріти.
В мене монік на фоні вікна. Як то буде виглядати на фотці навіть пробувати не хочу. Але знаю як то виглядає вживу. Все, що є за вікном, я бачу. І все, що є перед вікном, я також бачу. Хоч зранку хоч в обід хоч влітку хоч взимку (пд. зх сторона). І це не "дещо краща картинка" а взагалі інша картинка. Практично те саме і з вулиці в кімнату. То ж не просто так люди на вікна тюль вішають, мабуть.
Те, що технологія косячить доведе сама ж НВ, випустивши чергову більш "правильну" версію через якийсь час. І всі поціновувачі "реалістичної картинки" раптом перевзуються/забудуть, яке воно було криве зараз.
Геральт
Member

Повідомлення

Ось перше ліпше нормальне фото
proxy-image.jpg
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Геральт: 12.04.2023 01:37 В мене монік на фоні вікна. Як то буде виглядати на фотці навіть пробувати не хочу. Але знаю як то виглядає вживу. Все, що є за вікном, я бачу. І все, що є перед вікном, я також бачу. Хоч зранку хоч в обід хоч влітку хоч взимку (пд. зх сторона).
У вас перед очима одне джерело світла (вікно), друге джерело світла (монітор, та ще й мабуть не з мінімальною яскравістю) - чим менша різниця у кількості світла - тим менше треба налаштовуватися очам або камері, щоб одночасно були помітні деталі й у вікні, й на моніторі.
Геральт: 12.04.2023 08:47 Ось перше ліпше нормальне фото
На кадрі першому - будівлі у вікні в тіні, тобто промін спочатку віддзеркалився від чогось, що поглинуло значну кількість світла, потім вже віддзеркалився від будівель у вікні й вже потім потрапив у кадр, як й об'єкти у кімнаті, тому їх і видно гарно. Зверніть увагу на диван: він явно не глянцевий, але у тому місці, де на нього потрапляє багато світла - він стає не синє-сірим, а майже повністю білим. А якщо ви бажаєте, щоб там було видно й колір й текстуру - вам доведеться затемнити все інше.
Untitled.jpg
На другому взагалі немає він вікна у кадрі.
Геральт
Member

Повідомлення

Polaroid1962
Та монітор можу взагалі вимкнути. І лишиться одне джерело світла - вікно. І нічого не поміняється абсолютно. Як було видно обєкти за вікном так і далі видно
А тут будівлі не в тіні?
спойлер
Зображення
Polaroid1962
Member

Повідомлення

Геральт: 12.04.2023 10:17 Polaroid1962
Та монітор можу взагалі вимкнути. І лишиться одне джерело світла - вікно. І нічого не поміняється абсолютно. Як було видно обєкти за вікном так і далі видно
А тут будівлі не в тіні?
спойлер
Зображення
Ви дивитесь у вікно - ваші очі налаштовуються на кількість світла "у кадрі" - ви бачите об'єкти та деталі.

Вимкнуть на телефоні авто яскравість та поставьте її на 0%. Дивлячись у вікно (бажано вдень, щоб светило сонечко) подивиться на телефон (бажано щоб це був ОЛЕД який вміє дійсно у низьку яскравість) щоб відстань від очей до телефону була хоча б сантиметрів 30. Ви там мало що побачите. А тепер зайдіть у ванну або туалет, не вмикаючи світло - ви вже бачитиме значно більше всього на екрані телефону. Тобто ваші очі так само, як й камера підлаштовуються під освітлення. Ви з цим згодні?
waryag
Member

Повідомлення

q1nex: 11.04.2023 12:23О нет, только не еще больше бликов и отражений :gigi:
Все, 4090 умерла? А в чем смысл это сейчас выкатывать, если пойти купить более мощную карту вместо 4090 не получится по причине отсутствия оной? Логично было бы выкатить это перед выходом 5000 линейки.
Во-первых, чтобы продавать именно 4090.
Во-вторых, возможно появление (более) полного чипа - условной 4090ти, а также 4080ти, которая закроет пропасть между 4080 и 4090.
Відповісти