Серверные чипы AMD EPYC (Genoa) получат 12-канальный контроллер DDR5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

ще треба пояснювати чим поганий двоканал 3000MHz CL16 в 2019 році, коли дешман 3600мгц продають за копійки? не вистачає частоти пам'яті — додай ще 2 канали, геніально.
benderOS
Member

Повідомлення

leif: 09.12.2021 14:32 Scoffer
а скільки це буде коштувати юзеру який купує апушку і чи буде готовий він за це заплатити ми опускаємо так? :lol:
По моему юзверь уже никого не колышет, он не думает про цену, заплатит как миленький сколько скажут.
Вопрос надо ставить по другому - «сколько дорогая разводка откусит сверхприбыли по сравнению с дешманом»

Поэтому будет двухканал до самого конца, пока совсем все не перегнется, и нужно будет удваивать ПСП не только частотой.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Я от не розумію чого ти так впираєшся проти 4х каналів. В вартості для кінцевого юзверя воно явно дешевше, а профіт більше. Що тобі ще треба? Наклейку з новою цифрою?
Я розумію чому вендори не ведуться, бо в вартості для кінцевого юзверя воно явно дешевше, але до чого тут ти? :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Scoffer
абсолютно не проти 4-х каналу, якщо він потрібен. я використовую свій комп трохи активніше і в важчих тасках ніж звичайний "95% юзер" і впевнений, що в декстопах псп вистачає навіть зараз, що в іграшках що в софті. поступовий перехід на ддр5 у наступні роки закриває зростаючі вимоги до псп для всіх і це way to go, як і було раніше, еволюція протореними стежками, власне

а залишатись на ддр4, раптово перевівши десктоп на 4-канал це звучить для мене як повний абсурд, а не альтернатива переходу на ддр5
WWQ
Member

Повідомлення

Denvys5: 09.12.2021 14:31Скоро перекат туда?
была мысля перейти на 6канал... но и так все очень быстро работает... я почти ничего не жду в работе, 125-130гб в сек на 2066 мне хватает... и то это все по сути мне надо всего на паре этапов, остальное время сижу на маке и печатаю...
vmsolver
Member

Повідомлення

Каких-либо веских причин увеличивать ширину шины ОЗУ выше 128 бит нет, это недорогое решение и таковым останется в обозримом будущем, просто будут увеличивать частоту интерфейса.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
А звідки ти знаєш вистачає чи ні? Щоб точно дізнатись тобі доведеться допаяти пару каналів)

Відправлено через 9 хвилин 46 секунд:
Не знайшов я тестів 3955wx з двома і чотирма каналами, зато є деякі проти 3950х
https://www.cpu-monkey.com/en/compare_c ... _3950x-932
в Geekbench 5, 64bit (Multi-Core) 10% накинуто, в PassMark CPU Mark всі 20. Я б сказав що це відчутно. При менш агресивних частотах на ріпері.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.12.2021 21:57в Geekbench 5, 64bit (Multi-Core) 10% накинуто,
там базова частота (а це як раз та на якій на штатних лімітах будуть працювати процесори в багатопотоці типу гікбенчу) 3.9ггц vs 3.5ггц, важко сказати щось з таких тестів, якщо чесно, там може бути купа нюансів щодо лімітів, охолодження, налаштувань бусту, тощо
Scoffer: 09.12.2021 21:57А звідки ти знаєш вистачає чи ні?
подивись що дає приріст частоти з 3600мгц до 3800мгц на амд в іграшках\софті, я щось зараз не можу швидко знайти де я дивився, але там приріст з 3200 до 3600 був значний, а от вже 3800 були далеко не принципові відмінності і далеко не всюди, якщо не вчадіти по витисканню останніх пари відсотків як я

Відправлено через 7 хвилин 6 секунд:
а є ж ще асинхронний режим для тих у кого специфічні потреби і не вистчає саме ПСП, але щось таких систем зовсім мало і не тому що людям латенсі не вистачає в асинхроні (там не настільки все погано для робочіх тасків), а тому що мало кому потрібно це псп
Востаннє редагувалось 09.12.2021 22:16 користувачем leif, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Буст на всі ядра в 3955wx і 3950x заявлений однаковий - 4ГГц

Відправлено через 1 хвилину 5 секунд:
leif: 09.12.2021 22:13а от вже 3800 були далеко не принципові
Ну так 3800/3600 = 1,05. Звісно не принципово. От якби було 2 :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.12.2021 22:15Буст на всі ядра в 3955wx і 3950x заявлений однаковий - 4ГГц
ну що ж ти не знаєш як працює 3950х? це маркетингові чатсоти. не пробустить він на штатному ліміті 105вт на 4ггц по всіх ядрах в важких тестах гікбенчу, спробуй

Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Scoffer: 09.12.2021 22:16Ну так 3800/3600 = 1,05. Звісно не принципово.
треба дивитись весь ланцюжок 3200-3466-3600-3800 по кожній софтині, там не так все лінійно і видно що з псп в принципі все норм в реальних тасках починаючи з 3600 за окремими виключенями, звичайно. сорі зараз не зручно шукати, якщо не буде в облом завтра я знайду той тест
Scoffer
Member

Повідомлення

leif
Розгони за межі штатних значень це теж так собі тести. Згадай як 5ГГц 2600К в реальних завданнях зливали 4.7ГГц 2600К.
Проц - набір з асинхроних складових. Не завжди якщо крутити одну педаль стає краще.
Максимально коректним буде лише тест ріпера з відрубанням каналів.
Asmodeus55555
Member

Повідомлення

Что-то аж захотелось такой домой 😂
12 x 4 = скромные 48 будет. Не шибко дорого, но наверное люто. И процессор погнать.... И никакого hbm ждать не надо.

Ушёл в аптеку за губозакатином. :weep:
kawalot
Member

Повідомлення

Scoffer
leif
Хлопці, а не легше просто знайти тести порівняння 4-х і 2-х каналів часів 2011 сокету? Колись, пам'ятаю, були такі тести і приріст між 2 і 4 каналами був доволі відчутний, особливо в робочих завданнях, але і іграшки не були обділені покращенням. Розумію, що тоді ддр3 була, але, гадаю, що приріст у випадку ддр4 буде приблизно таким же, можливо і кращім.
ArmagedoonZergs
Member

Повідомлення

DuckRider: 09.12.2021 13:05
leif: 09.12.2021 12:56 DuckRider
А кому це потрібно і для чого?
Ну да, никому не нужна выше пропускная способность, 640кб хватит всем пока больше не дают
Лучше пукать на форуме не понимая сути происходящего. Шину и колво памяти нарастили кратным увеличением задержек.
Часть которые нивилирует огромная частота ддр5 памяти. А во вторых, серверному софту на них - пофиг.

На декстопе же задержки все еще важны, т.к от них напрямую влияет "юзер экспириенс", т.к задачи с короткой очередью - самые распространенные на локальных машинах.
leif
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.12.2021 22:25Максимально коректним буде лише тест ріпера з відрубанням каналів.
давай просто подивимось на те, що дає зростання псп для 5000 серії кукурудзенів на прикладі якихось тестів типу таких:
https://www.tomshardware.com/features/r ... -ram-guide
DDR4-3200 should unquestionably be the starting point for Ryzen 5000. We recorded a 5.8% performance difference between DDR4-2133 and DDR4-3200, the native frequency supported on Zen 3. Our test results confirmed that DDR4-3600 is still the sweet spot for this generation, though. It delivered 7.2% more performance than DDR4-2133. Compared to DDR4-3200, however, DDR4-3600 was only 1.3% faster.
щось я неправильно запам'ятав, 3600мгц аж на 1.3% відсотки в середньому швидше за 3200мгц, тримайте мене семеро, купую 4-канальну маман, не вистачає псп :laugh:
AndyObserver
Member

Повідомлення

kawalot
Буквально на днях смотрел сравнение, но 2011-3, там уже ddr-4.
Cейчас лень искать, но тытруб в основном показует сравнение в играх...
Вот в играх там мах до 10 % доходило с разными наборами памяти(2х8 vs 4x4) на одинаковой частоте.
так что на глаз незаметно...
Відповісти