MexaHuK_DM: ↑ 18.11.2021 13:54Интересно, для польского рынка есть локализация гнутых мониторов, или тоже на постере написано curved?
Останні статті і огляди
Новини
Игровой монитор MSI Optix MEG381CQR Plus поступил в продажу
-
VovaII
Member
-
Alligator
Member
Очень индивидуально, я меньше 200% масштаба на 27" 4к работать не могу, ярлыли и очень мелкий, при этом на FullHD 14" никакого дискомфорта не ощущаю.idlinnes: ↑ 18.11.2021 18:41да, 4к идеально на 27
Может ниже? Телики давно 120Гц, все новые лыжи и самсунки 4к/120Гц, чуть старее в 4к ставят 60Гц но вот если снизить до 2к то 120Гц так же работает, да и фрисинг с HDR пихают везде, конечно есть отклонения в ту или иную сторону но в среднем по больнице именно так.idlinnes: ↑ 18.11.2021 18:41а при схожих параметрах ~38 дм - ви не знайдете ТЕЛЕВІЗОРІВ з частотою вище 75 герц (можливо я помиляюся). і ціна на якісні моделі буде не набагато нижче. зрозуміло ще цей монітор це збірка маркетингової галіматьї але все ж. чому я постійно повторюю про частоту? у мене поганий зір і після того як перейшов на 144 герци очі почали набагато менше втомлюватися й на 60 герц не можу дивитися.
-
erazel
Member
Так я до того й веду що тут ціна за розмір з назвою МОНІТОР. ТЕЛЕВІЗОР з таким ж розміром і 120 герц екраном буде ну дуже сильно дешевше.idlinnes: ↑ 18.11.2021 18:41
я вже не можу))... перше - яка різниця між телевізором і монітором? ну в цілому ніякої.
Різниція між монітором і телевізором є в нюансах(різні входи, улучшайзери картинку в телевізорі, через що є більша затримка, правда вже давно є можливість все відключити і отримати мінімальний лаг. Також у телевізорів сильніша підсвітка , щоб було краще видно з великої відстані, тому працювати за ним важче, треба яскравість і контраст придушувати) . Але якщо не вдаватися в технодебрі то для ігор чи кіно воно одинакове.
Для роботи ті 144+ герц мало потрбні. як і всілякі ці попугаячі підсвітки. Отже робимо висновок що сабжевий монітор націлений на геймерів. А ігри бавитися на телевезорі нічим не гірше чим на моніторі. То навіщо платити більше?
Ну от якось така у мене логіка .
Отправлено спустя 3 минуты 28 секунд:
Та ні, це ви просто перейшли на монітор не з такою всратою ШИМ . Особисто мені щось 144герци ну мало зайшли. СТоять два монітори поряд - бачу сильну різницю в скролінгу тексту. Розніс по різних робочих місцях - абсолютно не помічаю змін від роботи за різними моніторами. Поки поряд були - все думав як я міг сидіти з таким дьорганим скролінгом тексту. А от коли нема з чим порівнювати в ту ж мить то якось різниця не кидається в очі.idlinnes: ↑ 18.11.2021 18:41 у мене поганий зір і після того як перейшов на 144 герци очі почали набагато менше втомлюватися й на 60 герц не можу дивитися.
Стоп, а ви часом не про CRT монітори? Ну бо по опису підходить. Там 60 герц то таки треш був . Там реально герцовка грала і очі сильно дякували. У моніторах з діодною підсвіткою ж цю роль на себе взяла ШИМ і хоч там мова вже йде про кілогерци(якщо не плутаю) - всеодно очі втомлюються.
-
idlinnes
Member
масштабирование это отдельно. я говорю о плотности пикселей. ну и да - 4к при 200% - это целочисленное масштабирование без размытия (в нашем случае это 2х2 физических пикселя) с высокой плотностью и четкостью. поэтому для 32 нужно уже 5к чтобы при 200% было нормальное изображение. более подробно можно почитать здесь https://tanalin.com/articles/integer-scaling/Alligator: ↑ 19.11.2021 07:11Очень индивидуально, я меньше 200% масштаба на 27" 4к работать не могу, ярлыли и очень мелкий, при этом на FullHD 14" никакого дискомфорта не ощущаю.idlinnes: ↑ 18.11.2021 18:41да, 4к идеально на 27
Может ниже? Телики давно 120Гц.
и нет не ниже. я говорю о телевизорах ниже 40 дм. проверил почти все знакомые мне магазины - все телевизоры ниже 40 дм - частота 60 и пару моделей с 75 герц. и цена немного ниже чем данный монитор.
Відправлено через 8 хвилин 23 секунди:
ще ніхто ніби не жалівся що у аймаків погані матриці з всратою шим)). ну і не лише. у мене кілька ноутів та й на роботі 2 якісні монітори на 60.erazel: ↑ 19.11.2021 10:02 Та ні, це ви просто перейшли на монітор не з такою всратою ШИМ . Особисто мені щось 144герци ну мало зайшли. СТоять два монітори поряд - бачу сильну різницю в скролінгу тексту.
дивився огляди на https://tftcentral.co.uk/ на ті моделі - ніяких проблем з шим в них не було.
а ось після локдауну повернувся на пару днів на роботу, очі просто почали набагато швидше втомлюватися. хоча саме місце мае те саме освітлення (схоже) та й монітори відкалібровані та налаштовані через xrite
ну і так, мій 144 герцовий - то бюджетна модель на VA.
-
Alligator
Member
idlinnes
телевизор с 4к 120Гц и меньше 40"? О_о
Это как раз уже в раздел мониторов перелазить нужно, хотя рассмотрите вариант Samsung QE-43QN90A 43", но что-то мне подсказывает что с небольшого расстояния пиксели будут очень мешать.
Это как раз уже в раздел мониторов перелазить нужно, хотя рассмотрите вариант Samsung QE-43QN90A 43", но что-то мне подсказывает что с небольшого расстояния пиксели будут очень мешать.
-
idlinnes
Member
так а я о чем же)))Alligator: ↑ 19.11.2021 13:22 idlinnes
что нет таких ТЕЛЕВИЗОРОВ.
мне просто выше писали что "можно" найти телевизор диагональю 32-40дм с 100+ герц.
спасибо за самсунг, но у меня филипс 46 (вроде) и я вообще не вижу варианта как к себе на стол впихнуть 43 дюйма. точнее можно но это уже слишком). да и 4к на таком расстоянии это как вы правильно- пиксели будут мешать
вот 32-34 - в самый раз.
-
Alligator
Member
Мысли материальны... Недельку работаю на широкоформатной лыже 34"4к/75 (высота визуально такая же как у меня в офисе на 27" или даже меньше), рядом рабочие места с двумя широкоформатными 34". Теперь я хочу себе MSI Optix MEG381CQR Plus, причем не один, а рабочий стол позволяет аж триAlligator: ↑ 18.11.2021 15:19Он же широкоугольный. datasheeterazel: ↑ 18.11.2021 14:50А на кий ляд вам в офісі 38 дюймів? ви з відстані в метр працюєте за монітором? Нафіга в офісі 175 герц? щоб бачити як рядки плавно промотуються?
Монитор 896.5 x 466.4. (466 это ж высота с подставкой?), плотность пикселя 0.23.
У меня сейчас 27" 613 x 466, плотность пикселя 0.15 + 24". Один такой 38" занимал бы меньше места, при этом даже масштабировать меньше б пришлось.
175Гц и другие примочки согласен перебор, сумма космическая, поэтому взял просто 4к 27" на работу вторым к 24" рабочему и 65" qled самсунг домой для игрулек, но вот именно по диагонали я б с радостью поменял 27"+24" на такой 38" если б работодатель сделал бы это за свой счёт