Слух: гибридные процессоры AMD Van Gogh получат 256-битную шину DDR5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Володимир1985
Member

Повідомлення

Impulse101:
Володимир1985:
В консолях теж APU Zen2 і RDNA 2, як і в даній новині. Різниця в типах пам'яті. При цьому консолі це, порівняно, доступне рішення.
Чому GDDR 6 не може використовуватись в десктопі, як системна і графічна?
Наверное потому что 16 гб GDDR6 это 400 баксов, а 16 гб DDR4 (а в перспективе и DDR5) это 100 баксов. Вопрос из разряда, а почему не положить HBM под крышку. :-/
3060 з 12гб рекомендована ціна для США 329 баксів. 400 баксів за саму пам'ять це перебір, звідки така цифра? (мені консоль обійшлась в 600 баксів, а там не тільки пам'ять) Але навіть якщо і так, то я б краще купив таку пам'ять в десктоп із APU аля XSX, яка би могла з нею працювати, ніж дискретне відео. І сумніваюсь, що ми скоро побачимо DDR 5 за привабливою ціною.
І крім того, ти так чи інакше змушений купляти і DDR і GDDR.

Відправлено через 8 хвилини 27 секунди:
WhiteNigger:Grinnie Jax
ДА НИКТО НЕ БУДЕТ делать встройку мощнее, чем лоу-энд карты. НИКОГДА! Дискретки в разы выгоднее продавать. В советах директоров не меценаты сидят, деньги считать умеют.
Я облазив низку ресурсів (в основному англомовних) і прийшов до висновку, що це найбільш вірогідна причина. :gigi:
Але про НІКОЛИ, я сумніваюсь. З часом прийде до цього. Бо вже зараз в мене на поличці стоїть потужне залізо з габаритами 30см х 15см х 15см, якого навіть не чути, що воно працює :laugh: Навідміну від мого ПК, в якому 6 вентиляторів плюс 2 на відеокарті, і які я давно не міняв :gigi:
zoog
Member

Повідомлення

Impulse101:а почему не положить HBM под крышку.
И правда, почему? 4 тыщи дорожек от чипа развести к контактам не проблема, а 1 тыщу к памяти - уже "позолоти ручку"?

Отправлено спустя 3 минуты 57 секунд:
ДА НИКТО НЕ БУДЕТ делать встройку мощнее, чем лоу-энд карты.
Интересно, почему встройку не использовать для ГПГПУ? В соотв программах полезность самого процессора возросла бы в разы. Или трудно использовать одновременно встройку и основную карту? Эхх, маниловщина.
Salatik
Member

Повідомлення

Если кто-то не в курсе, то уже в 2018 году был процессор с графикой, превосходящей 1050 Ti
Відповісти