Рынок x86-процессоров во втором квартале: затишье перед Ryzen 3000

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Donate
Member

Повідомлення

manbearboar: Вы своим "никто не будет" просто демонстрируете пример неэффективного менеджмента, который не может адекватно соотнести профит и затраты.
А он у нас такой и есть :rolleyes: Особенно там где во главе сидят дяденьки/тётеньки за 40-50+ лет которые не потерпят ничего нового :laugh:
Mockingjay
Member

Повідомлення

Scoffer:Mockingjay
Немає :rotate:
Ніщо не може замінити оракл в високонавантажених корп системах 24/365. В не сильно високонавантажених, і де є можливість запланованих простоїв, можна мс, але він теж 14 з гаком кілобаксів за 2 ядра.
Байки про постгре і муксул розповідати не треба, вони навіть поряд не валялись. Благо мені доводиться обслуговувати увесь зоопарк. Постгре і муксул ставлять в тих системах, від котрих бізнесу ні холодно ні жарко. Або ті, хто в найближчому майбутньому перестануть працювати в ентерпрайзі :laugh:
Та щаз. У меня 4 Atlassian сервера в кластере висят, недавно с MySQL на PostgreSQL, о чем ты. А это, как бы, одна из важнейших структур в компании. Что-то попроще, там тоже надо слазить с MySQL. Где совсем просто на Миранду, где важно на Посгре. Оракл исопльзуют только убогие старперы, либо на древних проектах, где слезать себе дороже. Соре за жизу.

Убогие TFS и прочее мастдайное говно на MSSQL, разумеется. Но даже Астериск у меня на MySQL :laugh:

(компания, где я работаю, производит как аутсорсинговые услуги под ключ, так и предоставляет облачные хранилища, решения и т.д. Серверов, кластеров очень много + часть одного из ЦОДов БТК)
Востаннє редагувалось 15.08.2019 22:26 користувачем Mockingjay, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Mockingjay
Джира для цих ваших хіпстерських програмерів, котрі пишуть нові мережі для лайкання котиків - не ентерпрайз.
Ентарпрайз це шахти, залізниця, літаки, заводи. Там де 24/365, бази в десятки терабайт і бізнес-логіка, котру не може осягнути не те що одна людина, а цілі консалтингові компанії.
Mockingjay
Member

Повідомлення

Джира для цих ваших хіпстерських програмерів - не ентерпрайз.
Ентарпрайз це шахти, залізниця, літаки, заводи. Там де 24/365, бази в десятки терабайт і бізнес-логіка, котру не може осягнути не те що одна людина, а цілі консалтингові компанії.
Ога, ога. Десятки террабайт базы спокойно есть в компаниях на 100-200 человек :facepalm: Без всяих литакив и заводив. Хотя, от фаната Интуля, Майкрософта, и как выясняется, оракла, и не такое можно услышать :lol: (Братан, бытиь фанатом интуля-невидии это уже плохо. Но оракла и МСа - это трагедия для семьи, одумайся. Сходи к психологу, что ли)
Scoffer
Member

Повідомлення

Mockingjay
Десятки терабайт одноманітних гівн з котиками, і десятки терабайт з бізнеслогікою підприємства на 100000 персоналу це дуже різні речі.
Мускул дохне на будь-який чих. Я його можу увалити одним запитом на метровій базі.
Постгре краще, але для його обслуговування треба в 10 раз більше DBA. Овер 80 параметрів, всі впливають на все, і при зміні кожного потрібен перезапуск сервера. Це не про ентерпрайз, там по шапці надають за такі справи.

Відправлено через 2 хвилини 11 секунди:
Астер у нього на мускулі :laugh: А у мене штук 15 забіксів на ньому ж. Тільки вони нафіг не потрібні бізнесу, і коли з ними приколи, то ніхто не страждає. А от коли стоять склади і виробництво, то буде погано всім. Ти судячи з усього ентерпрайз в очі не бачив, і навіть приблизно не розумієш що там відбувається.

Відправлено через 15 хвилини 1 секунду:
Для деяких систем час на обслуговування в принципі не передбачений тому, що це втрата бізнесом купи бабла. Тому там ставлять oracle rac за мільйони зеленими бумажками і ніщо інше. І це я ще в Україні, де по суті немає підприємств масштабом як в франціях-германіях-штатах, в котрих ентерпрайз ще кровавіший.
RAZOR 9280
Member

Повідомлення

Амуда скрупулезно собирает крохи с барского интело-стола :lol: лет через 10 может быть и получится собрать с этих крох какое-то "блюдо" (в виде 30-40% рынка) :laugh: Нужно просто подождать в потанцевальном угаре :laugh:
WWQ
Member

Повідомлення

знаю контору в которую совсем недавно было закуплено 80+ машин (i5 9500+б365+4х2 озу)... я задал вопрос а чего бы не сделать сборки на основе 2200\2400г, в ответ - эти 2200\2400 какие то непонятные ... а вот i5 проверенные временем. :rotate:
WhiteFallen
Member

Повідомлення

WWQ
Угу, и фразы - Амд это интел такой? :rotate:
manbearboar
Member

Повідомлення

Scoffer:От що-що, а це точно не про AMD. Зараз продуктів з посокетними ліцензіями можна перерахувати на двох пальцях.
Достаточно и одного пальца - VMware.
У вторых эпиков производительность на ядро выше, чем у имеющихся зионов.
Grinnie Jax
Member

Повідомлення

WWQ:знаю контору в которую совсем недавно было закуплено 80+ машин (i5 9500+б365+4х2 озу)... я задал вопрос а чего бы не сделать сборки на основе 2200\2400г, в ответ - эти 2200\2400 какие то непонятные ... а вот i5 проверенные временем. :rotate:
Блин, аналогично - у нас закупили i5-9500 + ECS H310 + 8Гб 2133 озу одной планкой. Хотя за те же деньги можно было взять 3400G + B450 + 16Гб (!!) двумя планками :facepalm: :facepalm: на вопрос почему закономерный ответ - ну эта ж Интал, тут надёжна, а эти Амуда горяд пердяд летяд
manbearboar
Member

Повідомлення

Джира для цих ваших хіпстерських програмерів, котрі пишуть нові мережі для лайкання котиків - не ентерпрайз.
И у них у всех теперь оййййййй! горит, потому что нужно один за другим накатывать патчи безопасности, которые просаживают производительность и ломают то, что работало.

АМД даже во времена бульдозеров не была таким днищем в серверах, каким сейчас стал Интел.
Сейчас ты не можешь даже приблизительно прогнозировать производительность своего оборудования в своих задачах.
Завтра может прилететь патч, который срежет 30%-50% и уклоняться от этого могут разве что домохозяйки, но не серьёзный энтерпрайс.
Scoffer
Member

Повідомлення

manbearboar
Вмварь коштує копійки по корпоративним міркам. Зекономити 2 кілобакси щоб влетіти на 200? Та ти гурман. Ще ред хат ентерпрайз лінукс згадай, там теж можна пару сотень баксів зекономити, це якраз другий палень з посокетними ліцензіями :rotate: . У епіків частота 2 з копійками гігагерця, і унтела є варіанти на 4 з копійками. Різницю відчуваєш?
Немає ніяких відчутних просадок на патчах на реальних бізнес-навантаженнях. Тестуємо з кожним виходом патчів. Все в межах похибки вимірювання. Поменше жовтої преси читайте.
Ти хоч раз чув, щоб хтось з великих корпоратів нив, що проци просіли? Щоб ще й на відчутну величину. Та тут би стільки воні піднялось, що :horror: Але чомусь всі мовчать.

Відправлено через 4 хвилини 56 секунди:
Ну не розраховані епіки на корпоратів. Не розраховані і все тут. Вони проєктувались під хмарні хостинги і неменш хмарні обчислення. Теж собі сегмент, стильно-модно-молодіжно. І клієнти не такі неповороткі, можна домовлятись-торгуватись. Але не корпоративно з мільйоними замовленнями. Змиріться з цим.
Mockingjay
Member

Повідомлення

WhiteFallen:WWQ
Угу, и фразы - Амд это интел такой? :rotate:
О, слышал такую фразу от консультанта 5 элемента, когда лэптоп в 2011 выбирал :lol:

Отправлено спустя 3 минуты 17 секунд:
WWQ:знаю контору в которую совсем недавно было закуплено 80+ машин (i5 9500+б365+4х2 озу)... я задал вопрос а чего бы не сделать сборки на основе 2200\2400г, в ответ - эти 2200\2400 какие то непонятные ... а вот i5 проверенные временем. :rotate:
Дядьки старперы и у нас в клиентские машины пытаются заказывать Интелы. Мотивируют, дословно: "у нас много запчастей под Интел". Лолшто :facepalm:
manbearboar
Member

Повідомлення

Scoffer:Ти хоч раз чув, щоб хтось з великих корпоратів нив, що проци просіли?
Так там и Интел не особо есть.
Не все успели польститься на их дешевизну, как раз из тех сооображений, что вы озвучиваете.
Для большого корпоратива сидеть на интелах - это нищебродство.

Пострадал мидл сегмент больше всего.
Scoffer:У епіків частота 2 з копійками гігагерця, і унтела є варіанти на 4 з копійками. Різницю відчуваєш?
Вы где-то застряли в прошлом.
Интелы не могут сильно бустится из-за своего жора. IPC у Zen2 выше. Поэтому ядро на ядро АМД быстрее.
https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-epyc-7402
24 ядра, базовая 2.8
спойлер
Зображення
Быстрее любого односокетного конфига Интел, включая 28 ядерник c рек ценой 10к.

128Мб L3, 128 линий PCIE 4.0, 8 каналов памяти 3200.
спойлер
Зображення
Старший - это 64 ядра без НУМы. Не делайте вид, что не понимаете насколько это мощная вундервафля в задачах вроде БД.
Scoffer
Member

Повідомлення

manbearboar
Ну які односокетні конфіги? Кому вони всрались?
4*Gold 6244 = 32 ядра з бустом 4.3ГГц на всі ядра без AVX.
https://www.intel.com/content/dam/www/p ... update.pdf стр. 11
В реальності теж менше 4.3 не просідає тому, що ніякого AVX в корпсофті і близько немає.
Продуктивність на ядро у пропозицій AMD менша в півтора рази мінімум.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунди:
manbearboar: Старший - это 64 ядра без НУМы. Не делайте вид, что не понимаете насколько это мощная вундервафля в задачах вроде БД.
Абсолютно безпонтова штука для баз даних. Не масштабуються вони на стільки ядер. Зіжрати можуть, але приріст продуктивності може в мінус вийти.
В кожну нову компанію коли приходжу, заставляю тестувати БДшечки на частотних процах. І у людей квадратні очі стають, як же було 72 ядра, стало 32 і запити виконуються швидше, а платити за ліцензії можна в два з копійками рази менше.

Відправлено через 5 хвилини 23 секунди:
Нума, до речі, для СУБД зовсім не проблема. Не ставлять там паралелізм в 100500 ядер на запит. 4-8 максимум.
Нума проблема в десктопах. В перших райзенах. От там проблема, так.
manbearboar
Member

Повідомлення

Scoffer: 4*Gold 6244 = 32 ядра з бустом 4.3ГГц на всі ядра без AVX.
https://www.intel.com/content/dam/www/p ... update.pdf стр. 11
В реальності теж менше 4.3 не просідає тому, що ніякого AVX в корпсофті і близько немає.
Продуктивність на ядро у пропозицій AMD менша в півтора рази мінімум.
Интегратор от бога, лол :facepalm:
Scoffer
Member

Повідомлення

manbearboar
У мене досвід роботи з базами овер 10 років. Я якби шарю що їм треба, і що як працює. Мені за це бабки платять.
А ви тут позбирались теоретики, котрі вигадують собі як би круто було б засунути в СУБД 128 ядер і 256 потоків, дивлячись при цьому чомусь на тести рендерінгу картинок :spy:
Так от, не круто було б, не круто.
manbearboar
Member

Повідомлення

Scoffer
Это всё вылазит когда хочешь сделать какой-нибудь хитрозачёсанный запрос.
На простых вещах даже не будут спорить, что всё так как вы говорите.
Scoffer
Member

Повідомлення

manbearboar
Ні один запит ні одна з існуючих в природі реляційних СУБД ні за які бабки не може ефективно розпаралелити більш ніж на 8 потоків. І то 8 це дуже багато, в реальних реальностях щось біля 4 крутиться. В фінансових програмулинах аля сапів з 1синами - взагалі біля 1 йдуть запити.
І жодна з СУБД окрім ораклу не може ефективно справитись з овер 64 потоків на сервер. Та і з ораклом там по-перше дуже багато приколів виникає, а по-друге така продуктивність на один сервер в українських підприємствах на зараз просто не потрібна. А я зараз в одному з найбільших, мені є з чим порівняти.
NiTr0
Member

Повідомлення

Mockingjay:Это не апгрейд, это замена. Никто не будет выковыривать 1000 процессоров, чтобы заменить их на другие процессоры.
это-то понятно, более того - апгрейд практически невозможен (сокет живет 2 поколения камней и всё).
Mockingjay:Ну и опять-таки. нельзя выкинуть стойку из Интелового кластера, поставитьтуда АМД и надеятся, что она будет работать. Неа, не будет :)
а смотря что за кластер. если виртуализация - да, не будет. если все прочее - будет на ура.
Відповісти