Гостья из прошлого: видеокарта 3dfx Rampage протестирована в играх и 3DMark

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erazel
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Ну і хто там втирав про 25фпс за щастя? :-P

Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
Andrey2005: Возможно. Родители в 96г. купили Р200МГц, S3-4Мб, ОЗУ 32Мб и "огромный" монитор 15". На фирме еще спрашивали - ого, зачем вам такой большой монитор?? :gigi: . Если я не ошибаюсь, то это стоило 1500уе. Купили не для игр а для учебы работы.
Ви б ще 95 рік згадали... просто 95.... до нашої ери. Тоді за рік мінялось більше чим зараз за 10 :-). Я перший ПК купив у 2000 році. І це вже був Р-ІІІ 650Мгц, 128озу, РіваТНТ2. А через пів року вже у більшості народу були популярні Атлони 850Мгц, 256Озу, Жифорси 1/2.
Andrey2005
Member

Повідомлення

erazel:Тоді за рік мінялось більше чим зараз за 10
Так, бо вже через рік вийшов Pentium II з AGP і мій "топовий" ПК без AGP став розбитим коритом без шансів апгрейду :gigi:
Але я на ньому пройшов дуже багато ігор.
Rikko
Member

Повідомлення

MexaHuK_DM
Да согласен с Вами

Отправлено спустя 3 минуты 41 секунду:
erazel
Да дорого тогда железо стояло:-D
Интересно время было и действительно всё шло 7мильными шагами
erazel
Member

Повідомлення

Rikko:MexaHuK_DM
Да дорого тогда железо стояло:-D
А тут є нюанси. Відяха середньо-високого класу до середини 2000-х вартувала 100-200 баксів. Наприклад Жифорс 1ГТС(топова на свій час) коштувала 250 баксів. ЖФ 4200Ті вартував 120 баксів. Інше діло що і зарплатня тоді у нас була меншо. Коротше кажучи відяхи завжди вартували як середньомісячна зарплатня :-).
Але устарівало все ну дуже швидко. Я в 2000 взяв Ріву ТНТ2, а в 2003 вже облизувався на ЖФ5600. Тобто між ними пройшли ЖФ1, ЖФ2, ЖФ3, ЖФ4, і це всього лиш за 3 роки :-). Причому кожне покоління РЕАЛЬНО рвалось вперед відносно попереднього.
Востаннє редагувалось 14.12.2018 14:16 користувачем erazel, всього редагувалось 1 раз.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Оверы дико штормит в припадке ретрожелеза уже вторые сутки подряд :laugh:
mecger
Member

Повідомлення

Помню как в одном компьютерном магазине крутили Turok на 3dfx. Народ собирался и смотрел открыв рты. Красотища.
Rikko
Member

Повідомлення

erazel
Так и доллар был другой) тогда 200$ были как сейчас 400-500$ (не точно так на скидку вскидку сказал)

Отправлено спустя 33 секунды:
А так да вы совершенно правы :beer:
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

erazel:ЖФ 4200Ті вартував 120 баксів
Разве что на закате, при старте цена была 180-200...
mecger
Member

Повідомлення

У отца был комп, но на нём не было звуковухи. И я помню заходил в магазин и интересовался сколько она стоит. Как сейчас помню - 70 бачей. Это был год наверное 97й. Это было реально дорого. Поэтому, я играл без звука и мечтой было иметь 3dfx + звуковуха)
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

Вообще, тут немного подзабыли, что в рознице GeForce2 Ultra стоил 450уев, а GeForce3 хотели сразу начинать с 500, но потом поумерили аппетиты до 350 - и это все в 2001 году :)
erazel
Member

Повідомлення

mecger:У отца был комп, но на нём не было звуковухи. И я помню заходил в магазин и интересовался сколько она стоит. Как сейчас помню - 70 бачей. Это был год наверное 97й. Это было реально дорого. Поэтому, я играл без звука и мечтой было иметь 3dfx + звуковуха)
Ну якщо ви облизувались на якийсь Creative SB Live 5.1 то нічого дивного. Всякі Creative Vibra здається баксів 20 вартували. Ямахи теж відносно недорого.

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Доречі, народ, у мене є збірка всіх журналів Мой Компютер від 1999 року до 2006. Там в кінці є актуальні прайси на кожен тиждень.
Тому якщо хтось захоче написати матеріал по старих цінах і т.д. То можу надати скани за потрібні числа. ну мало лі що там придумається в плані теми для статті. Наприклад порівняння рівня цін і графіки їх падіння в часі :-).
mecger
Member

Повідомлення

erazel:
mecger:У отца был комп, но на нём не было звуковухи. И я помню заходил в магазин и интересовался сколько она стоит. Как сейчас помню - 70 бачей. Это был год наверное 97й. Это было реально дорого. Поэтому, я играл без звука и мечтой было иметь 3dfx + звуковуха)
Ну якщо ви облизувались на якийсь Creative SB Live 5.1 то нічого дивного. Всякі Creative Vibra здається баксів 20 вартували. Ямахи теж відносно недорого.

Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Доречі, народ, у мене є збірка всіх журналів Мой Компютер від 1999 року до 2006. Там в кінці є актуальні прайси на кожен тиждень.
Тому якщо хтось захоче написати матеріал по старих цінах і т.д. То можу надати скани за потрібні числа. ну мало лі що там придумається в плані теми для статті. Наприклад порівняння рівня цін і графіки їх падіння в часі :-).
Ай красота) сам был несколько лет подписчиком МК и МКИ) так по идее и лежит стопка журналов в другом городе) шикарный журнал был.
Andrey2005
Member

Повідомлення

erazel:у мене є збірка всіх журналів Мой Компютер від 1999 року до 2006. Там в кінці є актуальні прайси на кожен тиждень.
А в мене збірка "Домашний ПК" там я читав огляді ігор які не тянув мій ПК :gigi:
mecger
Member

Повідомлення

Andrey2005:
erazel:у мене є збірка всіх журналів Мой Компютер від 1999 року до 2006. Там в кінці є актуальні прайси на кожен тиждень.
А в мене збірка "Домашний ПК" там я читав огляді ігор які не тянув мій ПК :gigi:
Я свои журналы ДПК за лет 5 отнёс в библиотеку. В шкафу уже не было места и домашние на меня косо смотрели. Выкинуть рука не поднялась)
erazel
Member

Повідомлення

А я тримаю всі старі журнали, не віддаю нікуди. Цікаво інколи глянут ̶н̶а̶ ̶щ̶о̶ ̶д̶р̶о̶ч чим цікавився років 10-15 назад. Така ностальгія нападає.
Доречі читаючи розбір польотів по 3Дфх тут одразу пригадав матеріал про нову серію Вудду в МК. Про ті всі неймовірні глибини поглядів(ілюстрували кольоровими олівцями в ряд) і т,д. Тоді це здавалось неймовірними технологіями :-). От блін, чого я памятаю ту картинку про Вуду 5500 і про те що теселяція була вперше впроваджена на Радеоні 7000 серії, і навіть ілюстрацію з тої статті памятаю, а куди дів купюру на 1000 000 доларів не памятаю :D
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

erazel:теселяція була вперше впроваджена на Радеоні 7000 серії
Не в 7000, а в 8500, потому что первая - переименованные обычные Radeon. Старость она такая, да :)
SoVaR
Member

Повідомлення

erazel:про те що теселяція була вперше впроваджена на Радеоні 7000 серії
Может шейдеры? Которые, как выше сказали, появились на 8ХХХй серии и на geforce 3. Теселяция это дх11 и ферми от хуанга...
Qntality
neadekvato nachalnego

Повідомлення

SoVaR:Может шейдеры?
Нет, помимо шейдеров в 8500 появились N-Patches (TruForm), использующие тесселяцию. Разработчики игр не приняли тогда, так как конкурент такое не юзал.
o_O
Member

Повідомлення

PCem має емуляцію Voodoo 1/2 http://pcem-emulator.co.uk/
Вот 3dfx 4500 (из инета)
1800? Пригадую +/- схожі результати на GF2MX (або можливо 2700), на Duron.
Востаннє редагувалось 14.12.2018 17:23 користувачем o_O, всього редагувалось 1 раз.
MexaHuK_DM
Member

Повідомлення

Qntality:
SoVaR:Может шейдеры?
Нет, помимо шейдеров в 8500 появились N-Patches (TruForm), использующие тесселяцию. Разработчики игр не приняли тогда, так как конкурент такое не юзал.
Теперь наоборот - конкурент не юзает лучи, и разработчики не примут)
Відповісти