AMD представила 32-ядерный процессор Naples на базе архитектуры Zen

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
adm0r
Member

Повідомлення

adm0r: Там було три тести, кількість ОЗУ я так і не почув, але вона була однакова.
Хрін там, ви праві, я ні. 512 гіг у АМД, 384 у Інтела. Це фейл.
спойлер
Зображення
Напевно на Інтелі було 12 сокетів 32-гіговими планками; на Naples було 16 сокетів 32-гіговими планками. Забивали всі сокети, щоб не зламати восьмиканальний режим. Не знаю, чи існують планки по 24 гіга? Якщо так, то АМД мало використовувати саме їх.
Крім того, ще видно що АМД вміє не тільни DDR4-2400, а і DDR4-2667.
Востаннє редагувалось 07.03.2017 19:14 користувачем adm0r, всього редагувалось 1 раз.
msi p45
Member

Повідомлення

Интел Давай до свидания ! :gigi:
prosha_evolist
HWBOT OC Team

Повідомлення

где там видосики, где выкидывают ксеоны е5\е7? :gigi: :gigi:
adm0r
Member

Повідомлення

prosha_evolist:где там видосики, где выкидывают ксеоны е5\е7? :gigi: :gigi:
Да фиг там, мы теперь ученые.
Что, если он так и не обойдет 7700К в Watch Dogs 2 в 1080р? Назад в интелофилы перекрашиваться, на манер Maxhope?
Sergey771
Member

Повідомлення

adm0r:Назад в интелофилы перекрашиваться
если честно, то вообще не понимаю - зачем в кого-то краситься :)
adm0r
Member

Повідомлення

Sergey771: если честно, то вообще не понимаю - зачем в кого-то краситься :)
честно -- то же самое. Мозгом прекрасно понимаю глупость фанатства, более того, если кому-то нужен комп, или совет -- с легкостью собираю/советую Интел. Но себе -- вот как был первый комп с AMD K5, так до сих пор и держусь на процах от АМД.
Хотя, конечно, отдаю должное и Интел, принесли много впечатлений в свое время.
Mendocino, который гнался до 450 и унижал Dechutes. Tuallatin, повторивший то же самое. Cedar Mill, который брал 4.8 на воздухе... времена были:)
Sergey771
Member

Повідомлення

adm0r
я отношусь - чуть более философски; если меня устраивает КПД и затраты , то я лучше дам еду голодному, чем сытому :beer:
Renegade1979
Member

Повідомлення

prosha_evolist:где там видосики, где выкидывают ксеоны е5\е7? :gigi: :gigi:
наверное те у кого есть такие зионы, не задаётся вопросом Не знаю, чи існують планки по 24 гіга? бо це надо быть полнейшим нефонатом омды, в жизни не видевшим нормального человеческого зиона с планками регистровой, по 256 Мб каждая, чтобы задаваться такими идиотскими вопросами. А выкидывать их скорее всего не будут до конца срока эксплуатации сервера, даже китайцы не закрыли Тяньше-2, а построили рядом ещё один "Суньвао" на ворованных DEC Alpha. При постройке новья будут задаваться вопросом на чём собрать к примеру Titan, собрали на Оптеронах и Тесла, ибо партнёрка по контракту. А тут ещё молчат насчёт выхода зионов v5, кто-то обязательно закажет парочку Naples. Потом выйдет v5 у которого тоже 32 ядра и 6 каналов на проц, как у Фаи, и ребе Щтеуд обязательно поимеет с сего дела профит-с
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

128ГБ на 12 слотів - якраз 1,5ТБ на проц. Так само і Opteron на кристалі Ryzen в 2 канальному режимі зможе 4 або 6 планок. Це я для тих кому 64 ГБ мало
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

64 канала PCIe знімають для звязки проців. Це ж 64 ГБайт/с мінімум :insane:
Renegade1979
Member

Повідомлення

ronemun:Це ж 64 ГБайт/с мінімум :insane:
це такий собi АМДшний инфiнiтi хайп, 128 лiнiй PCIe як воно в натурi. В Рюзена також "фабрика", навiть частота FSB прикручена до PCIe без страпiв i воно нiяким чином не регулюэться з CPU, мабуть ССХ також пов'язанi лiнками PCIe, ще краще коли побачимо DF (аналог NB) прикручений до Infinity PCIe теж без варiацiй 1:1, а там до контролеру пам'ятi з вiдношенням 1:2. Вендори iнодi обходять це самопальним чiпом множника FSB :) але це треба брати щось на 250 баксiв. Тут про DF та контролер сказано дуже мало https://forums.anandtech.com/threads/ry ... l.2500572/
Scoffer
Member

Повідомлення

Renegade1979:тому така картина - у щтеюда закiнчилися слоти
Так в тому і справа що не закінчились) До закінчились - рівно вдвічі встромити можна ще.
adm0r:Та подивіться ви відео.
Подивився ще раз, оператива різна. "Типової конфігурації" в серверах не існує, не той ринок, кожному щось своє треба для власних завдань і умов.
Tranceliker
Member

Повідомлення

24 планки
Scoffer
Member

Повідомлення

Щось я туплю під вечір.
В будь-якому випадку дуже, дуже дивне порівняння :)
Renegade1979
Member

Повідомлення

Scoffer:Так в тому і справа що не закінчились) До закінчились - рівно вдвічі встромити можна ще
в 8 разiв бiльше - 1,5 ТБ, планок на 256 Гб поки що серiйно не випускають... але вже показали 128 Гб планки, який скоростний режим б-г зна... це двостороння пам'ять i може АМД таке не пiдтримуэ, як поставити планок по 32 Гб вони видають сiньку та мамка потребуэ ClearCMOS :laugh: як кажуть дикi пендоськi пендоси There's always a catch (це про Диявола)
Scoffer
Member

Повідомлення

Renegade1979
То я про 16-гігові писав, але протупив. Ними дійсно 384.
Взагалі, якщо вже на те пішло, то можна взяти E7, і об'єднати QPI свічом до якогось неадекватного розміру системи, штуки 32 сокети наприклад. По тій же оперативі E7 можуть фізично адресувати 64ГБ, в кластері :D А ядер там сумарно буде... 768/1536)))
Renegade1979
Member

Повідомлення

Scoffer E7-8890 v4 3.07 TB на сокет та 85 GB/s, 8 зiонiв на мамку по 24 ядра, 192. Маркетiнгове позицiонування набити дупу IBM з POWER8, АМД мабуть для них не цiкавi, 2 сокета це забавки
Scoffer
Member

Повідомлення

Renegade1979
8 це голих, без нічого, з QPI свічем все обмежується фантазією виробника свіча. Для HP і Huawei це 16, для SGI наче 32, хоча вони ті ще збочинці, може і більше у них є :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Renegade1979:Маркетiнгове позицiонування набити дупу IBM з POWER8
Якщо чесно, то я не знаю навіщо потрібні саме E7. Для mission critical вони все одно не підходять: при падінні ноди падають і запущені на ній процеси, потік команд не перевиконується на іншому процесорі прозоро для ПЗ. По кількості паралельних транзакцій поряд з паверами теж і не валяються. Це хіба що для якихось систем-переростків з х86 годиться, котрі не вміють в горизонтальне масштабування, MS SQL наприклад.
Renegade1979
Member

Повідомлення

Scoffer в АМД нема QPI бо воно буде нагрiвати CPU (не влiзе в 300 Вт бiсова пiчка), тому там беруть замicть цього лiнки PCIe на interconnect :gigi: , якщо пiдключити ще Рюзену, не залишиться лiнкiв на перiферiйне обладнання, буде Квадрат Малевiча 2х2, або чорна дiра, ящик з котом Щрьодiнгера
спойлер
Зображення
, воно щось там рахуватиме, але ми так i не зможемо це побачити, не поламавши конфiга
Scoffer:Якщо чесно, то я не знаю навіщо потрібні саме E7
Intel стверджують що воно в 1,4 рази бистрiше, але мабуть це не прiорiтетна ознака для такого сервера :) POWER8 може 8 потокiв на ядро, це мабуть цiкаво для Big Data але я вважаю Watch Dogs 2 усе там позабива мусорними тредами (майнять зефiр мабуть), фiнальний fps однаково будет вище на 6700К :gigi:
Відповісти