Состоялась премьера видеокарты AMD Radeon R9 290X

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
vikpvv
Member

Повідомлення

Vovchic_jrc:БОльший объем памяти позволяет играть на бОльших разрешениях с меньшими просадками фпс, выкручивать все настройки на максимум.
При умові якщо ці налаштування потяне чіп ,а то можна накрутити так ,що память 3 гіга буде жерти ,і получити слайд шоу.

Добавлено через 2 минуты 4 секунды:
Vovchic_jrc:Отправить бы Вас "расставить все точки над і" в споре Canon vs Nikon. Там профи уже лет 10 не могут решить у кого картинки более четкие.
:D Ні дякую ,мені і тут спорів хватає,хоча я за Кенон :up:
Fetjoy
Member

Повідомлення

Thrillax:vikpvv
Так по тем тестам видно что Нивидиа использует меньше памяти за счет качества картинки :-/
А ви, що експерт з якості картинки в іграх? :facepalm: Бо в тесті всі карти були в однакових умовах.
Правильно vikpvv сказав:
Просто память вигружається швидше і не тримає лишні текстури
Добавлено через 7 минут 13 секунд:
Vovchic_jrc: У фпс нет линейной зависимости от объема памяти. По вашему GT640 4GB выдаст столько же ФПС как и 290х?
Ні, я лише наголошую на тому, що при однакових по продуктивності чіпах, більший у них обєм памяті ніяк не вплине на кінцеву продуктивність. Наприклад 770 2 і 4 Гб, 280х, 7970 приблизно однакові карти, при різному обємі памяті на борту.
Востаннє редагувалось 27.10.2013 02:20 користувачем Fetjoy, всього редагувалось 3 разів.
Thrillax
PC Design fan

Повідомлення

Fetjoy
Почитайте що пише Автор, думаю ви зрозумієте про що я! ;)
VINRARUS
Member

Повідомлення

Fetjoy:Ні, я лише наголошую на тому, що при однакових по продуктивності чіпах, більший у них обєм памяті ніяк не вплине на кінцеву продуктивність.
graph.png
ПС: це майже єдина гра зі змінами яка там була.
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

vikpvv
эт он падает до ~37-38, можешь пригораь и дальше.
ATIRadeon
Member

Повідомлення

VINRARUS:
Fetjoy:Ні, я лише наголошую на тому, що при однакових по продуктивності чіпах, більший у них обєм памяті ніяк не вплине на кінцеву продуктивність.
graph.png
ПС: це майже єдина гра зі змінами яка там була.
Мимо! Там последняя 7770 в разгоне так, что дело не в памяти. Кто не в курсе, когда игре не хватает памяти начинаются жестикие просадки до 10-15 ФПС, то есть производительность падает на 70-80%, а не на 5%. У меня такое было в последнем биошоке. До сих пор не могу поверить что он может жрать больше 2 гигов памяти.
vikpvv
Member

Повідомлення

Darth_Maul_x3:эт он падает до ~37-38
Ну тоді норм
Darth_Maul_x3:можешь пригораь и дальше
Та ну нафік ,це не до мене ,мені зовсім пофік ,що купляти,просто вибираю ,що на даний момент краще і технологічніше ,а на даний момент це нвідіа . ;)
А на рахунок відеопамяті ,скажу одне -все оптимізується драйвером,я ж пройшов якось,причому з комфортом на 650ті з 1 гігом відеопамяті кризу 3 і метро лл,а на 6870 1г фар край 3 і ларку крофт ,причому в налаштуваннях тільки зглажку знижував ,або виключав :-P Хоча по вашим словам в мене мало бути 15 фпс :lol:

Добавлено через 5 минут 32 секунды:
Thrillax:Почитайте що пише Автор, думаю ви зрозумієте про що я!
цитата автора "Вполне возможно, что по прошествии нескольких часов разглядывания и сравнения скриншотов я мог допустить ошибки или банально не заметить мелкие отличия. Поэтому, если вы увидите грубые факты визуальных ошибок, то пишите, пересчитаем штрафные баллы. " В форумі там все автору вказали :D
і "Не стоит утешать себя мыслями, что кто-то из вендоров лучше другого. Обе компании прибегают к уловкам, и не все они предназначены для улучшения производительности своих видеокарт"
Читай все уважно,а не тільки ті фрази що подобаються тобі ,і тоді ти поймеш ,що я мав на увазі ;)

Добавлено через 7 минут 21 секунду:
ATIRadeon:До сих пор не могу поверить что он может жрать больше 2 гигов памяти.
В мене не доходило до 2 гіг ,макс що бачив 1800. :think: Там в ігрі є один бок память тупо не вигружається ,для прикладу побігай по площі і побачиш,як память помаленьку набирається до (в мене ,не знаю як у вас)до 1800 , потім збережись і запусти на тому самому місці де було 1800 буде меньше 1 гіга!
ATIRadeon
Member

Повідомлення

vikpvv:
Darth_Maul_x3:эт он падает до ~37-38
Ну тоді норм
Darth_Maul_x3:можешь пригораь и дальше
Та ну нафік ,це не до мене ,мені зовсім пофік ,що купляти,просто вибираю ,що на даний момент краще і технологічніше ,а на даний момент це нвідіа . ;)
А на рахунок відеопамяті ,скажу одне -все оптимізується драйвером,я ж пройшов якось,причому з комфортом на 650ті з 1 гігом відеопамяті кризу 3 і метро лл,а на 6870 1г фар край 3 і ларку крофт ,причому в налаштуваннях тільки зглажку знижував ,або виключав :-P Хоча по вашим словам в мене мало бути 15 фпс :lol:

Добавлено через 5 минут 32 секунды:
Thrillax:Почитайте що пише Автор, думаю ви зрозумієте про що я!
цитата автора "Вполне возможно, что по прошествии нескольких часов разглядывания и сравнения скриншотов я мог допустить ошибки или банально не заметить мелкие отличия. Поэтому, если вы увидите грубые факты визуальных ошибок, то пишите, пересчитаем штрафные баллы. " В форумі там все автору вказали :D
і "Не стоит утешать себя мыслями, что кто-то из вендоров лучше другого. Обе компании прибегают к уловкам, и не все они предназначены для улучшения производительности своих видеокарт"
Читай все уважно,а не тільки ті фрази що подобаються тобі ,і тоді ти поймеш ,що я мав на увазі ;)

Добавлено через 7 минут 21 секунду:
ATIRadeon:До сих пор не могу поверить что он может жрать больше 2 гигов памяти.
В мене не доходило до 2 гіг ,макс що бачив 1800. :think: Там в ігрі є один бок память тупо не вигружається ,для прикладу побігай по площі і побачиш,як память помаленьку набирається до (в мене ,не знаю як у вас)до 1800 , потім збережись і запусти на тому самому місці де було 1800 буде меньше 1 гіга!
Я так и думал. Тоже замечал что сначала памяти 1 гиг, а потом все растёт и растет и тупо начинало лагать.
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

vikpvv: Та ну нафік ,це не до мене ,мені зовсім пофік ,що купляти,просто вибираю ,що на даний момент краще і технологічніше ,а на даний момент це нвідіа . ;)
Ну а в чем тогда выражается технологичность nV? Тот же техпроцесс, производительность +/- у обоих лагерей. Коли так, то как раз счастья от nV порезаны. В вычислениях, например :shuffle:
Была бы 760 на уровне 7950, тогда взял бы, да поменял шило на мыло. А так - если припрет посмотреть на шизикс снова - 8800gt есть :-P
vikpvv
Member

Повідомлення

Darth_Maul_x3:Ну а в чем тогда выражается технологичность nV? Тот же техпроцесс, производительность +
Всякі нові глобальні освітлення(чи як там правильно :think: ),нові тесселяції ,адаптивні синхронізаціїі,т,д,компанія завжди щось нове видумує,або покращує старе ,а основне плавність картинки :up: Але це на даний момент ,буде в амд ,щось нове,і картинка перестане піддьоргуватись, перейду на них, мав же я 4850-5850 -6870(думав що буде скоріше чим 5850,але амд тут мене розвело :weep: ),а от 7870 не сподобалась зовсім :(
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

vikpvv: В мене не доходило до 2 гіг ,макс що бачив 1800. :think: Там в ігрі є один бок память тупо не вигружається ,для прикладу побігай по площі і побачиш,як память помаленьку набирається до (в мене ,не знаю як у вас)до 1800 , потім збережись і запусти на тому самому місці де було 1800 буде меньше 1 гіга!
Чемпион по невыгрузке памяти - Survarium. После первого боя даже в лобби - 2700-2800 - пфф, лихко. И даже для збт - это ад. Хотя и работает плавно.
p.s. про то, что при незначительной нехватке памяти будет 3 кадра, я нигде не писал. При мощном гпу усадки будут, но совсем маленькие. В любом случае, когда память есть с запасом - хорошо.

Добавлено через 2 минуты 55 секунд:
vikpvv: Всякі нові глобальні освітлення(чи як там правильно :think: ),нові тесселяції
это разрабы приложений делают, а не nV и amd. А адаптивный vsync и у радиков есть.
vikpvv
Member

Повідомлення

Darth_Maul_x3:это разрабы приложений делают
Так але при підтримці $ :D компаній нвідіа ,або амд наприклад http://www.nvidia.ru/object/nvidia-ubis ... 13-ru.html" target="_blank і це дуже класно ,тому що плюшки дістаються нам :up:
А більше відеопамті звісно ж краще ,при умові що налаштування потягне чіп,якщо в мене наприклад макс що я бачив 1800 (налаштування графіки такі ,щоб було не меньше 40фпс),то навіщо мені 4гіга?
Thrillax
PC Design fan

Повідомлення

vikpvv
Эмм, вообще то там Нивидиа явно в пролёте, но ясное дело что автор написал так, ибо начался бы холивар в его сторону! :-P
vikpvv
Member

Повідомлення

Thrillax
Ні якраз там амд пролетіло як фанера над москвою ,автор сам фан амд ,витягував як міг ;)
Thrillax
PC Design fan

Повідомлення

vikpvv
AMD отличилась в: Unigine Heaven – 0.5 балла, Hard Reset – 1 балл, Far Cry III – 0.5 балла.
NVIDIA заработала штрафы в следующих приложениях: Metro 2033 – 1 балл, Aliens vs Predator 3 – 1 балл, Batman: Arkham City – 0.5 балла, The Witcher 2: Assassins of Kings – 0.5 балла.
эмм, я что то упустил? :think:
vikpvv
Member

Повідомлення

Thrillax:эмм, я что то упустил?
Так ,ти просто забув сам подивитись на скріни ,а не читати висновки заангажованого автора :-P
А взагалі то в мене дві карти в одночас на руках були і для себе я висновок зробив ,нвідіа трохи темніша картинка (в мене )але за те чіткіша і насиченіша,в амд навпаки .,я вибрав нвідіа ,а ти вибирай те що тобі подобається :beer: .
Thrillax
PC Design fan

Повідомлення

vikpvv
Я дивився на скріни, там де автор помітив там і є різниця, я якщо чесно після 680ї на 7970 відчув більше комфорту, але різниці в зображенні, майже не побачив... :dontknow:
vikpvv
Member

Повідомлення

Thrillax:я якщо чесно після 680ї на 7970 відчув більше комфорту, але різниці в зображенні, майже не побачив...
Аналогічна ситуація з точністю наоборот :) ,після 7870 на 660ті кайфую від плавності :-P ,а картинка дійсно майже однакова ,крім того що я писав вище ,рівняв маючи карти обох лагерів на руках .Авзагалі як говорять корейці"на вкус и цвет собаки разные"
VINRARUS
Member

Повідомлення

ATIRadeon:Мимо! Там последняя 7770 в разгоне
Якраз пряме попадання! Зображення
Остання 7770 навпаки даунклокнута (в порівнянні з асусоv -2% по GPU і -2% по GDDR5). Тому перевагу 7770 з 2 Гб можна збільшити ще десь на 2-5%.
ATIRadeon:так, что дело не в памяти.
Ну да, а корову якось і не помітили... :lol: (я про гіганську різницю у 6950)
ПС: тобто чим вища продуктивність GPU - тим різниця більша між 1 і 2 Гб в деяких іграх. Шкода що там не було топів 7ї серії з різним об'ємом пам'яті.

Добавлено через 2 минуты 18 секунд:
До речі в мене тільки Firefox може відкусити 1 Гб відеопам'яті над надважкою HTML сторінкою (фотогалерея з Linux телефона через вебсервер по ЮСБ).
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

vikpvv:,після 7870 на 660ті кайфую від плавності
ну дак 660ti шустрее 7870
Відповісти