А вы серьезно считаете, что это норма, когда внедряют ПК во все сферы человеческого быта/досуга, а потом вынуждают менять железку лишь потому, что она просто уже и мултимедийно не тащит, а к ней и ОС потому, что дрова только под новье?! Большинству пользователей плевать с высокой колокольни на ваши лучи поноса в игрульках и какой там ДиректХ торчит...не примеряйте свой весьма ограниченный образ жизни на всех.dimka4996: ↑ 28.06.2021 15:18 Dionys
Не не, он прав, тут вроде все на остриё технологий, все берут свежие процы, а стоит только выйти новости про системные 11ки, так повылазили владельцы сендиков, ивиков, хасвеллов, 775 и дружно расплакались "как же так?", А я согласен, выбрасывать надо все эти тапки, сандали скоро отметят десятилетие, скайлейк 5ти летие. Ну вы серьезно считаете, что современная операционка должна работать на протухших и отпердевших свое системах? Если так, тогда она не должна меняться и не должна развиваться по вашей логике.
Останні статті і огляди
Новини
Windows 11 не поддерживает процессоры старше трех лет
-
movi
Member
-
dimka4996
Member
movi
Кто будет щас пилить дрова на это старьё? Это не выгодно, надо продать новое.
П.С. если взглянуть на мою железку в профиле то сразу очевидно, что я не игрун
Кто будет щас пилить дрова на это старьё? Это не выгодно, надо продать новое.
П.С. если взглянуть на мою железку в профиле то сразу очевидно, что я не игрун
-
tablestikus
Member
Это лет 20 назад еще было хорошо, а сейчас плохо - каждый пилит что то свое и в итоге чего то одного отличного нет как не крутиSergiusTheBest: ↑ 28.06.2021 20:27В цьому ж як раз вся соль: Windows або macOS вам диктують умови, бо вони єдині розробники своєї ОС, а з Linux у вас є вибір - там десятки дистрибутивів конкурують один з одним. Ви навіть можете створити власний.tablestikus: ↑ 28.06.2021 19:51
а чем тогда Unity было?
Отправлено спустя 25 секунд:
И это тоже в дистрах было )
Про Unity нічого не скажу, я з самого початку на Cinnamon, бо він мені найбільше сподобався. Але навіть проблема не в планшетному інтерфейсі, а в тому, що жоден з них не доведений до кінця. Гляньте цікаву статтю, де рахують, скільки ж різних інтерфейсів існує в Windows: https://ntdotdev.wordpress.com/2021/02/ ... indows-10/
Отправлено спустя 37 секунд:
нужно весь софт компилить самому)Scoffer: ↑ 28.06.2021 20:38Це фатальний недолік, а не перевага. Розробники софту теж повинні на 100500 говнодистрибутивах тестувати? Ні, вони просто забивають, і правильно роблять.SergiusTheBest: ↑ 28.06.2021 20:27у вас є вибір - там десятки дистрибутивів конкурують один з одним. Ви навіть можете створити власний.
Отправлено спустя 1 минуту 53 секунды:
А не подскажешь кто именно тебя вынуждает сейчас менять железку и переходить на вин11?movi: ↑ 28.06.2021 21:18А вы серьезно считаете, что это норма, когда внедряют ПК во все сферы человеческого быта/досуга, а потом вынуждают менять железку лишь потому, что она просто уже и мултимедийно не тащит, а к ней и ОС потому, что дрова только под новье?! Большинству пользователей плевать с высокой колокольни на ваши лучи поноса в игрульках и какой там ДиректХ торчит...не примеряйте свой весьма ограниченный образ жизни на всех.dimka4996: ↑ 28.06.2021 15:18 Dionys
Не не, он прав, тут вроде все на остриё технологий, все берут свежие процы, а стоит только выйти новости про системные 11ки, так повылазили владельцы сендиков, ивиков, хасвеллов, 775 и дружно расплакались "как же так?", А я согласен, выбрасывать надо все эти тапки, сандали скоро отметят десятилетие, скайлейк 5ти летие. Ну вы серьезно считаете, что современная операционка должна работать на протухших и отпердевших свое системах? Если так, тогда она не должна меняться и не должна развиваться по вашей логике.
-
sanya555
Member
-
movi
Member
значит считаете за норму...dimka4996: ↑ 28.06.2021 21:31Кто будет щас пилить дрова на это старьё? Это не выгодно, надо продать новое.
-
SergiusTheBest
Member
Залежить від того, що ви на ньому робите. Та й навіщо вам тоді прошарок з Windows, якщо користуєтеся WSL?dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Настолько плохо, что даже не чувствуешь потерю, то чем WSL является все равно не повод идти на десктопный Линукс, а докер можно и на сервере поднять в крайнем случае.
У macOS проблема в закритості. Роби тільки так, як придумав Стів Джобс, і тільки на його залізі. Крок вліво чи вправо неможливий.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Это не странный зверь, это юникс с софтом хотя бы. Который как и Линукс невосприимчив к простым виндовым вирусам. Ну и вылизан хотя бы, а то фрагментация Линукс сообщества меня не радует. Именно поэтому я выбрал macOS в качестве основной везде. Конечно из оригинальных устройств у меня только личный макбук, но на десктопе и на синкпаде жены стоят хакинтоши.
А навіщо звичайним користувачам унікальний софт? Якщо ви професійно користуєтеся фотошопом - то користуйтеся ним, вас 0.001%. Всім іншим треба подивитися ютубчик в інтернеті, послухати музику і роздрукувати текстовий документ.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Только для тех, кто сидит в браузере, максимум. Уникального софта мало, либо есть аналоги, к которым переучиваться, а это потерянное время и деньги.
Вайбер точно такий, як і на Windows. До GIMP треба звикнути (як і до фотошопа). Але він безкоштовний і для домашнього користування його вистачає з головою.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Браузер есть. Месенджеры 50 на 50, телеграм есть, Вайбер коряво работает, бывает не работает вообще, а веб версию они не завезли. Гимп неудобен и не интуитивен, нет фич Фотошопа, включая те что полагаются на ИИ и машинное обучение, видеоредакторов кот наплакал.
76% з першої тисячі ігор в Steam працюють в один клік. Значно більше, ніж під macOS.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Игры в Стиме конечно есть через протон, епик геймс через Вайн, и то не все работает
Одразу видно, що ви не користувалися Linux. Ніяких перевстановлень системи не потрібно. Максимум - це треба почекати з встановленням найновішого ядра. Але навіщо вам працювати бета-тестером? Почекайте, доки все стабілізується. Не женіться за самим останнім ядром.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 но если ты счастливый обладатель нвидии, то скажи привет переустановке системы, либо пердолингу после обновления ядра, когда стоят проприетарные дрова.
Це важко назвати телеметрією в розумінні Windows чи macOS: там збирають статистику тільки при встановленні системи, питають у тебе дозвіл на це, показують, які самі дані будуть відправлені.dimka4996: ↑ 28.06.2021 19:52 Телеметрия внезапно есть в самом популярном среди линуксов десктопном убунту.
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
Windows 7 потрібен тільки SSE. Windows 8 потребує SSE2.ДядяСаша: ↑ 28.06.2021 21:05 Вин 7 была ограничена инструкциями проца sse3, поправьте если ошибаюсь. Соответственно 11, будет идти по этому пути, то есть ограничения будут именно по инструкциям sse4.1 или AVX. Скорей всего AES.
Відправлено через 6 хвилин 49 секунд:
По-перше, існує 3-4 основних дистрибутива, з яких вже ростуть інші дистрибутиви. Достатньо перевірити на них. По-друге, є технології, як snap, flatpack, appimage, що дозволяють робити дистрибутивонезалежні пакунки. І ні, не забивають. Linux зараз на підйомі. Наприклад, весь Приватбанк чи Нова Пошта працюють на Linux.Scoffer: ↑ 28.06.2021 20:38 Це фатальний недолік, а не перевага. Розробники софту теж повинні на 100500 говнодистрибутивах тестувати? Ні, вони просто забивають, і правильно роблять.
-
Scoffer
Member
Десктопний лінукс зараз на приблизно такому ж самому підйомі як і 15 років тому. Навіть процентаж аудиторії не змінивсяSergiusTheBest: ↑ 28.06.2021 23:45Linux зараз на підйомі.
Нічого подібного. В ПБ на лінуксах лише термінали (в тому числі планшети), по суті - браузер. Все що за межами отої їхньої супер-універсальної "програмулини" - на віндах. Та ж бухгалтерія, наприклад.SergiusTheBest: ↑ 28.06.2021 23:45весь Приватбанк чи Нова Пошта працюють на Linux.
Що в НП твориться я точно не знаю, але за випадковим збігом обставин, це одна з тих контор, котрих знатно пошифрувало васями з петями, що було б дуже дивно якби у них лінукса по кругу стояли Щось підозрюється мені, що вінди там не тільки поголовно на робочих станціях, а і на серверах.
Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
В котрих 3-4 офіційних DE, котрі побудовані на парі-трійці різносортних графічних ліб і все це прикрашено парою неменш офіційних віконих менеджерів Заради одного відсотка юзверів.SergiusTheBest: ↑ 28.06.2021 23:45По-перше, існує 3-4 основних дистрибутива
Ага, оце зараз всі справи покидали і пішли переписувати все під GNU.
Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Той же GNOME - навіть не частина GNU Офіційно ОС GNU/Linux графічного інтерфейса не має зовсім. Що, власне, і видно.
-
silenttornado
Member
Але це все питання косметичні, і не сказати що це головна проблема сумісності, хоч якісь баги і вилазять через це, ну не буде жоден лінукс виглядати ідеально, і віндовс - теж. Мак може виглядати більш цілісно, але це має свою ціну. В лінуксі більшою проблемою є якраз сумісність програм поза межами тих основних дистрибутивів, і це торкається в основному закритих програм які можуть мати тільки версію під Ubuntu/Debian, а під інші - ні самому зібрати, ні у Flatpak знайти. І якщо не хочеться робити танці з віртуалками у віртуалці щоб поставити якусь дрібницю - то й залишаєтсья сидіти на Ubuntu/Debian або Win10. А зоопарк DE хоч і росте в ширину а не в якості - але там знову ж чи так багато вартих уваги? Певно штук 6-7 значних, інше - ексклюзиви на котрі розкобникам програм і уваги звертати не треба.Scoffer: ↑ 29.06.2021 00:01 В котрих 3-4 офіційних DE, котрі побудовані на парі-трійці різносортних графічних ліб і все це прикрашено парою неменш офіційних віконих менеджерів .
-
dimka4996
Member
Когда оверы научатся видеть сарказм?movi: ↑ 28.06.2021 23:33значит считаете за норму...dimka4996: ↑ 28.06.2021 21:31Кто будет щас пилить дрова на это старьё? Это не выгодно, надо продать новое.
Отправлено спустя 24 минуты 46 секунд:
SergiusTheBest
Условно допустим, что я виндузятник и я ненавижу ребуты-дуалбутыЗалежить від того, що ви на ньому робите. Та й навіщо вам тоді прошарок з Windows, якщо користуєтеся WSL?
И это одновременно её плюс. Оптимизация максимальная, потому что железа немного и всё это железо известно.У macOS проблема в закритості. Роби тільки так, як придумав Стів Джобс, і тільки на його залізі. Крок вліво чи вправо неможливий.
Большинство, даже вот девушек взять например что-то в Фотошопе та и делают и доля Фотошопа больше чем гимпа, вообще софта адобе. На Линукс проблематично даже фильм с коллажами чисто для семьи смонтировать, не говорю уже про что-то профессиональное, не надо так говорить, будто обычные люди не пользуются фото и видео редакторами.А навіщо звичайним користувачам унікальний софт? Якщо ви професійно користуєтеся фотошопом - то користуйтеся ним, вас 0.001%. Всім іншим треба подивитися ютубчик в інтернеті, послухати музику і роздрукувати текстовий документ.
Я знаю что Вайбер такой же, только вот бы он ещё работал со 100% дистров. Он по воле фазы Луны может не работать, на винде и маке нестабилен, а на системах где две карты и вторая Радеон не стартует, что тут ещё говорить и Линукс. Опять же в сторону гимпа, да он бесплатный и возможностей достаточно, только вот Фотошоп популярнее, ему даже на информатике в школе и шарашах учат, никто гимп не рассматривает.Вайбер точно такий, як і на Windows. До GIMP треба звикнути (як і до фотошопа). Але він безкоштовний і для домашнього користування його вистачає з головою.
Честно, я отсидел на опенсорсе пару лет, даже до сих пор Nas дома на debian трудится. Только вот обновление ядра не я выбираю, это убунту за меня. Она мне сообщает "есть обновления, поставить?" Я ставлю и в итоге она не загружается вообще.Одразу видно, що ви не користувалися Linux. Ніяких перевстановлень системи не потрібно. Максимум - це треба почекати з встановленням найновішого ядра. Але навіщо вам працювати бета-тестером? Почекайте, доки все стабілізується. Не женіться за самим останнім ядром.
В винде можно задать уровень security для телеметрии и отправлять тоже только данные об установке и крешах ос или приложений.Це важко назвати телеметрією в розумінні Windows чи macOS: там збирають статистику тільки при встановленні системи, питають у тебе дозвіл на це, показують, які самі дані будуть відправлені.
-
tablestikus
Member
dimka4996
за то что в убунтах однов время пихали автоустановку обновлений - ее разрабов нужно сжечь на костре
за то что в убунтах однов время пихали автоустановку обновлений - ее разрабов нужно сжечь на костре
-
silenttornado
Member
Доля пиратского фотошопа больше чем гимпа на всех трех платформах - поправил.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 Большинство, даже вот девушек взять например что-то в Фотошопе та и делают и доля Фотошопа больше чем гимпа, вообще софта адобе. На Линукс проблематично даже фильм с коллажами чисто для семьи смонтировать, не говорю уже про что-то профессиональное, не надо так говорить, будто обычные люди не пользуются фото и видео редакторами.
-
dimka4996
Member
silenttornado
Именно
Именно
-
Scoffer
Member
Гімп робили наркомани.
Для лінукса, як власне і для вінд, є пристойний граф редактор кріта. В цілому копіює фотожопу, різниця тільки в тому, що сторонніх фотожопних фільтрів не наставиш. Тобто для про навряд чи підходить, а так, раз на сто років фотку підмалювати - саме воно. Це не проблема. Проблема в офісі. І тут вже опен/лібра ще більше лайно ніж гімп.
Для лінукса, як власне і для вінд, є пристойний граф редактор кріта. В цілому копіює фотожопу, різниця тільки в тому, що сторонніх фотожопних фільтрів не наставиш. Тобто для про навряд чи підходить, а так, раз на сто років фотку підмалювати - саме воно. Це не проблема. Проблема в офісі. І тут вже опен/лібра ще більше лайно ніж гімп.
-
movi
Member
когда отучатся мыслить смайлами.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28Когда оверы научатся видеть сарказм?
-
dimka4996
Member
Не понял этого выпада, но продолжим темуmovi: ↑ 29.06.2021 14:14когда отучатся мыслить смайлами.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28Когда оверы научатся видеть сарказм?
- спойлер
-
SergiusTheBest
Member
15 років тому навіть пристойного браузера не було під Linux, а весь інтерфейс виглядав як привіт з 90-х років, підтримка заліза жахлива. А зараз є весь необхідний софт, ігри, гарний зовнішній вигляд з купою тем та віджетів, працює майже з усім залізом.Scoffer: ↑ 29.06.2021 00:01 Десктопний лінукс зараз на приблизно такому ж самому підйомі як і 15 років тому. Навіть процентаж аудиторії не змінився [quote="SergiusTheBest" post_id=3209265 time=1624913137
В мене інша інформація. Навіть бухгалтерію перевели на Linux з 2013 року. Ось детальна стаття: https://habr.com/ru/post/201814/Scoffer: ↑ 29.06.2021 00:01 Нічого подібного. В ПБ на лінуксах лише термінали (в тому числі планшети), по суті - браузер. Все що за межами отої їхньої супер-універсальної "програмулини" - на віндах. Та ж бухгалтерія, наприклад.
- спойлер
- Основные задачи, которые удалось решить благодаря текущему внедрению:
- cущественная экономия ресурсов при поддержке ОС на рабочих местах сотрудников;
- поддержание программного обеспечения в актуальном состоянии;
- возможность оперативного применения критических обновлений (до 1 часа на всех ПК);
- cбор и анализ статистической информации о парке ПК и периферии;
- создание системы проактивной реакции на сбои (Event Manager).
Отримував посилку, заглянув на їх робоче місце - там крутиться Ubuntu.Scoffer: ↑ 29.06.2021 00:01 Що в НП твориться я точно не знаю, але за випадковим збігом обставин, це одна з тих контор, котрих знатно пошифрувало васями з петями, що було б дуже дивно якби у них лінукса по кругу стояли Щось підозрюється мені, що вінди там не тільки поголовно на робочих станціях, а і на серверах.
Взагалі без проблем: пишеш на Qt, GTK або electron - і абсолютно все одно, який DE.Scoffer: ↑ 29.06.2021 00:01 В котрих 3-4 офіційних DE, котрі побудовані на парі-трійці різносортних графічних ліб і все це прикрашено парою неменш офіційних віконих менеджерів Заради одного відсотка юзверів.
Ага, оце зараз всі справи покидали і пішли переписувати все під GNU.
Відправлено через 8 хвилин 19 секунд:
Вірогідність такого дуже мала. Так само може бути програма, що працює тільки на старій версії Windows чи macOS. Але на Linux у вас є вихід: ви самі можете зібрати flatpak чи docker контейнер з потрібним софтом (для цього не потрібні сирці самого софта). Ну і для новачків краще сидіти на дистрибутиві на основі Debian - він самий популярний.silenttornado: ↑ 29.06.2021 11:46 В лінуксі більшою проблемою є якраз сумісність програм поза межами тих основних дистрибутивів, і це торкається в основному закритих програм які можуть мати тільки версію під Ubuntu/Debian, а під інші - ні самому зібрати, ні у Flatpak знайти.
Відправлено через 29 хвилин 59 секунд:
А я ненавиджу, коли у мене одна ж та сама папка node_modules на Linux видаляється за 0.3 сек, а на Windows за 30 сек з консолі і за 2 хвилини з експлорера.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 Условно допустим, что я виндузятник и я ненавижу ребуты-дуалбуты
Для звичайного користувача є інстаграм, йому не потрібен навіть фотошоп. А останній раз я відкривав відеоредактор, як був студентом. Не знаю, що ви там редагуєте. Ну і всі одразу полюблять Gimp, як тільки потрібно буде платити за фотошоп. Це треба ментально дозріти, щоб відмовитися від краденого софта. Я софт вже не краду і Linux цьому сприяє.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 Большинство, даже вот девушек взять например что-то в Фотошопе та и делают и доля Фотошопа больше чем гимпа, вообще софта адобе. На Линукс проблематично даже фильм с коллажами чисто для семьи смонтировать, не говорю уже про что-то профессиональное, не надо так говорить, будто обычные люди не пользуются фото и видео редакторами.
Звідки у вас інформація, що він не працює? У Viber офіційно є пакунок під Ubuntu, Fedora і AppImage, який незалежний від дистрибутива!!!dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 Я знаю что Вайбер такой же, только вот бы он ещё работал со 100% дистров.
В цьому (чи минулому) році був баг з оновленням бутлоадера. Це скоріш за все він і був. Бо зазвичай тримається 2 останніх ядра, і якщо щось трапилося з новим ядром - в бут меню просто треба вибрати попереднє. В мене жодних проблем з ядрами не було, бо на Debian вони прилітають з деяким запізненням. Наприклад, зараз нове ядро 5.13, а на Debian/Ubuntu/Mint 5.11.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 Честно, я отсидел на опенсорсе пару лет, даже до сих пор Nas дома на debian трудится. Только вот обновление ядра не я выбираю, это убунту за меня. Она мне сообщает "есть обновления, поставить?" Я ставлю и в итоге она не загружается вообще.
Можливо. Я точно знаю, що без інтернету на Windows навіть кнопка пуск тормозить, бо намагається зв'язатися зі своїми серверами. На macOS теж є такий прикол: інформація про запуск будь-якого аплікейшена відсилається на центральний сервер. І в один день цей сервер приліг, і користувачі не могли нічого запустити на своїх комп'ютерах. Тому для macOS від мене велике ніт.dimka4996: ↑ 29.06.2021 12:28 В винде можно задать уровень security для телеметрии и отправлять тоже только данные об установке и крешах ос или приложений.
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
LibreOffice 7.1 досить хороший, взагалі жодних проблем з переходом (на відміну від гімп, до якого треба звикнути після фотошопа). А деякі люди навіть відмовляються від десктопного офісу і користуються хмарним: гуглдоки або офіс365.Scoffer: ↑ 29.06.2021 13:19 Проблема в офісі. І тут вже опен/лібра ще більше лайно ніж гімп.
-
Shadowkiller
Member
- Делать было нечего, дело было вечером
-
SergiusTheBest
Member
Phoronix провів тестування Windows 11 Insider Preview на системі з AMD Ryzen 9 5950X. Поки що вона повільніша за Windows 10: