В ігрових тестах AMD новий процесор Ryzen 9 7950X3D на 6% швидше за Core i9-13900K

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kravan
Member

Повідомлення

bombeybox: 26.02.2023 18:03
MessiaH: 26.02.2023 16:14а в одиночных нормуль
Нічого не нормуль, 60гц для ПК це повільне дно, як можна цього не розуміти? Смертфон в тебе теж досі 60гц? Йди в магазин поклацай pro-шку Айфона чи S-ку Самсунга. Це як пересісти з атмосферного двигуна на БіТурбо, і то і то - авто, але їде зовсім по іншому... Навіть в елементарному скролінгу браузера різниця між 60 і 144 і 180 колосальна, я вже не говорю про улюблені ігри, особливо, коли людина принципово хейтить геймпади і моушнблюр. 60гц смартфони \ ТВ \ монітори - це зараз ультрабюджетний сегмент і цим все сказано.
Тільки не кажи мені, що в тебе 4090, 9-ти річний Інтол і 60гц монітор? :laugh:
Scoffer: 26.02.2023 16:28Поки більшість 144гц моніторів плавлять очі
Ти про що? PWM? Як ці монітори тобі плавлять очі? По тому ж рейтингу RTINGS, IPS матриці від LG якраз чудово піддаються калібруванню і показують одні з найкращих результати (і, так, у всіх них ШИМ зазвичай відсутній, тільки Самсунг з таким досі балується).
А когда не хейтит геймпады и моушн блюр? Все - расстрел?)))
Вы снова выдаёте личные впечатления за обьективную действительность.

А вы в курсе что большинство людей могут и не видеть разницы? И что им делать? Не играть? Обновится потому что так современнее?

Аналогично есть люди которые четко видят разницу.

Аудио и видео восприятие это сугубо субьктивщина которая зависит от такого количества факторов что их устанешь перечислять.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kravan: 26.02.2023 18:49 большинство людей могут и не видеть разницы?
Бачити то одне, а от взяти в руку мишку і більшість якраз таки побачать суттєву різницю, точніше відчують.
everme
Member

Повідомлення

Не, такие люди и вправду существуют, что не видят разницу между 60 и 120 гц. Если бы сам с такими не общался, не поверил бы
Scoffer
Member

Повідомлення

Між "відчути" і "вау-ефект" прірва. Відчувають всі, а от сенсу в цьому всьому бачуть не тільки лише всі. Абсолютну більшість влаштовує стабільні 30Гц, хто б що там собі не вигадував. А якщо є 60, то взагалі прекрасно.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Scoffer
У кожного свій рівень комфорту, але 30 це скоріше схоже на покарання, чим на норму :gigi:
bombeybox
Member

Повідомлення

Kravan: 26.02.2023 18:49А когда не хейтит геймпады и моушн блюр?
Так я сам граю на паді з блюрлом і Чітко відчуваю різницю між 60 і 144гц, ця різниця, по впливу на загальні комфорт та задоволення від гри - переважає будь-яку графічну опцію, типу трасування променів чи ідеально зглаженого 4к, я тобі більше скажу, на швидкісному моніторі навіть просадки по фпс сприймаються не так болісно, як на повільній 60тці, чисто фізика, вже не говорячи про лейтенсі, швидкість матриці і інше.
Ну неможливо людині з очима не бачити різницю в герцовці, просто неможливо. Тобі та ж порада, що і мессії, краще не спорь, а поюзай контент на флагманському смартфоні/хайрефреш моніторі/120гц ТВ.
Kravan
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.02.2023 19:02 Між "відчути" і "вау-ефект" прірва. Відчувають всі, а от сенсу в цьому всьому бачуть не тільки лише всі. Абсолютну більшість влаштовує стабільні 30Гц, хто б що там собі не вигадував. А якщо є 60, то взагалі прекрасно.
Я был в шоке когда увидел что люди с геймпадом в руках не могут отличить 30 от 60 кадров на 60 герц телике с включенным Всинклм О-о. Это даже для меня было интересно.

Причем люди вполне себе много играют, правда только в сингл.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kravan: 26.02.2023 19:05
Scoffer: 26.02.2023 19:02 Між "відчути" і "вау-ефект" прірва. Відчувають всі, а от сенсу в цьому всьому бачуть не тільки лише всі. Абсолютну більшість влаштовує стабільні 30Гц, хто б що там собі не вигадував. А якщо є 60, то взагалі прекрасно.
Я был в шоке когда увидел что люди с геймпадом в руках не могут отличить 30 от 60 кадров на 60 герц телике с включенным Всинклм О-о. Это даже для меня было интересно.

Причем люди вполне себе много играют, правда только в сингл.
Якщо нема з чим порівнювати, то дійсно, можна багато що вважати за норму. Геймпад це все таки трохи окрема тема.
Kravan
Member

Повідомлення

bombeybox: 26.02.2023 19:03
Kravan: 26.02.2023 18:49А когда не хейтит геймпады и моушн блюр?
Так я сам граю на паді з блюрлом і Чітко відчуваю різницю між 60 і 144гц, ця різниця, по впливу на загальні комфорт та задоволення від гри - переважає будь-яку графічну опцію, типу трасування променів чи ідеально зглаженого 4к, я тобі більше скажу, на швидкісному моніторі навіть просадки по фпс сприймаються не так болісно, як на повільній 60тці, чисто фізика, вже не говорячи про лейтенсі, швидкість матриці і інше.
Ну неможливо людині з очима не бачити різницю в герцовці, просто неможливо. Тобі та ж порада, що і мессії, краще не спорь, а поюзай контент на флагманському смартфоні/хайрефреш моніторі/120гц ТВ.
А я и не спорю, я нашел свой свит спот для монитора - 75-100 герц-fps. Дальше я не чувствую разницу. Установлено опытным путем.

Просадки на 75 герц чувствуются никак если есть Фрисинк, там от 40-75 кадров герцовку подстраивается.

Но я знаю человека который прям люто чувствует разницу, и знаю людей кто не ощущает ее вообще. Прям в упор.

Где то читал что это восприятие индивидуально для каждого человека и просто физически не все чувствуют эту разницу.

Другой вопрос что у каждого свой "порог".

При этом я не отрицаю того что 144 Герца это хорошо. Я отрицаю то, что это нужно всем
Scoffer
Member

Повідомлення

Немає ніякох "такої" теми в геймпаді. Ви на ньому що кнопарі повільніше натискаєте чи що? :laugh: Просто більшість так влаштовує.

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Скоріше інпут-лаг на телеках з покращеннями відчувається. Так у нас тут куп любителів телеків з кінськими інпутлагами, котрі можуть з 20Гц трубками посперечатись якби такі існували, зато 120-герцні. :horror:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.02.2023 19:11 Немає ніякох "такої" теми в геймпаді. Ви на ньому що кнопарі повільніше натискаєте чи що? :laugh: Просто більшість так влаштовує.
Справа не в кнопках, а в маніпуляторах - стіках. У них плавний хід і не відчуваєтсья такої суттєвої різниці між умовними 60 і 100+ Гц, як це відбувається з мишкою. На словах насправді важковато описати, що я маю на увазі.
maksim2020
Member

Повідомлення

bombeybox: 26.02.2023 19:03 Ну неможливо людині з очима не бачити різницю в герцовці, просто неможливо. Тобі та ж порада, що і мессії, краще не спорь, а поюзай контент на флагманському смартфоні/хайрефреш моніторі/120гц ТВ.
Ну от, наприклад, у мене 4К 60Гц, і 4090 з увімкненим VSync. У дітей 144Гц - і я НЕ бачу різниці. Взагалі. Жодної. Зір - 100%, грав та граю в усі цікаві для мене ігри. Мене все влаштовує.
Scoffer
Member

Повідомлення

feniks_tm
На стіках як правило начеплені дії, котрі і вимагають плавності. Для того де необхідно оперативно там кнопарів вдосталь.
bombeybox
Member

Повідомлення

Scoffer: 26.02.2023 19:13Скоріше інпут-лаг на телеках з покращеннями відчувається.
Нічо не ясно, в кожному, навіть дешевому телеку, зараз є Режим гри, який вимикає уплавнялки і всілякі покращувачі контрастів, інпутлаг там сиає на рівні такого ж самого 60гц. монітора, а в дорогих 120гц панелей режим гри вмикає також VRR до цього всього, підлаштовує герцовку, а в lg оледах взагалі того інпутлага немає, тому їх 48 модель це вже скільки років підряд топ за свої гроші для ігор? 3?
terminahtor
Member

Повідомлення

Kravan: 26.02.2023 18:49Аудио и видео восприятие это сугубо субьктивщина которая зависит от такого количества факторов что их устанешь перечислять.
Ну давай почнемо, для затравки, хоч з першого десятка факторів.
Kravan
Member

Повідомлення

terminahtor: 26.02.2023 19:24
Kravan: 26.02.2023 18:49Аудио и видео восприятие это сугубо субьктивщина которая зависит от такого количества факторов что их устанешь перечислять.
Ну давай почнемо, для затравки, хоч з першого десятка факторів.
Врождённая или приобретенная реакция каждого конкретного индивидуума, зрение каждого человека, условия потребления контента, сам потребляемый контент (типы игр имеется ввиду), привычка, методы управления в самой игре, устройство с которого играют. Это так на вскидку. Все это влияет.
waryag
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 26.02.2023 15:46И что ты предлагаешь пересесть обратно на 60 Гц и считать что все круто.
Я предлагаю быть реалистом. Даже на оверах, с аудиторией в основном из энтузиастов, куча людей сидит на подобных мониторах (и не только потому, что денег нет).
MessiaH
Member

Повідомлення

everme: 26.02.2023 18:57Не, такие люди и вправду существуют, что не видят разницу между 60 и 120 гц. Если бы сам с такими не общался, не поверил бы
Я не отрицаю что разница она есть, но я брал 4к моник давно и на тот момент не было в продаже с огромными диагоналями и 120гц, хотя кажись была какая-то модель по цену двух моих. Ну хорошо, я допустим на 60гц не могу сказать что мышка у меня не плавно двигается или в браузере дискомфорт. Но есть вообще от боле высокой герцовки комфорт для глаз, меньше усталось и т.п.?
feniks_tm
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.02.2023 21:06 Но есть вообще от боле высокой герцовки комфорт для глаз, меньше усталось и т.п.?
От це вже якраз від фізіологічних особливостей кожної людини залежить, ну і від самого моніка.
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

MessiaH: 26.02.2023 21:06
everme: 26.02.2023 18:57Не, такие люди и вправду существуют, что не видят разницу между 60 и 120 гц. Если бы сам с такими не общался, не поверил бы
Я не отрицаю что разница она есть, но я брал 4к моник давно и на тот момент не было в продаже с огромными диагоналями и 120гц, хотя кажись была какая-то модель по цену двух моих. Ну хорошо, я допустим на 60гц не могу сказать что мышка у меня не плавно двигается или в браузере дискомфорт. Но есть вообще от боле высокой герцовки комфорт для глаз, меньше усталось и т.п.?
Это вы так говорите - пока на 144гц монике или выше, не попользуетесь некоторое время - да хотя бы браузером, потом 60гц будет казаться тормозней вырвиглазной

Все в сравнении
Відповісти