Overclockers.ua відтепер доступний українською!

Обсуждение статей и новостей сайта
Закрито
Автор
Повідомлення
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

Нарешті, давно чекав української мови на цьому сайті. Підпишуся на патреон для підтримки. :beer:

P.S. Взагалі, російська - це рудимент. Потрібна українська (для внутрішнього споживача) та англійська (для міжнародного).
juraso
Junior

Повідомлення

Новина хороша, проте без ложки дьогтю не обійшлося... Чому українська не доступна за замовченням за референсним посиланням? Нехай російська версія буде доступна за ендпойнтом .../ru. Знову присмак другорядності і вторинності по відношенню до мови
IvanCh
Member

Повідомлення

Android
я перевірив мобільну версію сайту.
Кнопки перемекиння мови внизу і тому непомітні. якщо є можливіть спробуйте їх розмітити у шапці.
Kauil
Member

Повідомлення

Правильное нововведение :up: Помалу перехожу от российского языка и суржика на українську, читая сайт на украинском будет больше практики.
Lubon
Member

Повідомлення

Вітаю, це прорив. Бо живемо в Україні, а сайт чужою мовою :mad: І не пишіть на українській, а українською!!!!
Востаннє редагувалось 17.12.2021 17:05 користувачем Lubon, всього редагувалось 1 раз.
SergiusTheBest
Member

Повідомлення

juraso: 17.12.2021 16:52 В новині жодного натяку, що в майбутньому українська версія сайту переїде на референсне посилання а російська на /ru/. І як показує практика все залишиться так як є - українська за принципом другорядності буде розташована там де зараз. І це насправді має ображати будь якого хоч трохи свідомого українця. Хотів би я помилятися ...
Мені також не подобається, коли ru на головній сторінці, а ua в окремому префіксу. Але навіть так зробити вимагає багато роботи і ресурсів. Це - чиясь зарплата, а гроші не беруться просто так з повітря. Я вдячний і за таку версію. І я розумію, що це тягне бюджет в мінус. Тому підписався на патреон.
Android
Bot

Повідомлення

Оххх... :( Поясняю, что касается структуры урлов — подобная практика существует не просто так.
У этого сайта, как и у многих других, которые внедряли украинскую версию, есть определенная структура адресов, которые за 15 лет десятками тысяч проиндескированы гуглом и он знает где что и как с этим работать. Нарушение этой структуры приведет к тому, что сайт перестанет нормально индексироваться, что соответствует самогубству (не говоря уже про внутренние нюансы технической организации). Решение этой проблемы в данном окружении невозможно, более того, компании напротив пытаются ограничить конечного пользователя от каких-то там адресов и прочей ерунды и просто показывает домен (посмотрите, например, адреса фейсбука длиною в километр), как например это делают яблочные браузеры.

Поэтому мы и видим:

liga.net - рус
liga.net/ua - укр

nv.ua - рус
nv.ua/ukr/ - укр

korrespondent.net - рус
ua.korrespondent.net - укр

minfin.com.ua - рус
minfin.com.ua/ua/ - укр

obozrevatel.com - рус
obozrevatel.com/ukr/ - укр

и т.д.

Никто просто не хочет прибить свои ресурсы. Это всё вызвано техническими внешними факторами, на которые невозможно влиять.
Возможно, в будущем ситуация будет меняться, загадывать нереально.

Для этого ресурса главная будет открываться и без префикса.
Android
Bot

Повідомлення

Оскільки тема очікувано скотилася в образи та продовжує туди котитись, на цьому все. Cleared

Дякуємо всім! Патронам окремий респект! :up: Гадаю, розіграємо щось серед вас після свят та як трохи прийдемо до тями після цієї обнови.

Працюємо далі. Незабаром старт виставки CES, де має бути дуже спекотно на новини.
Stay tuned! :kbd:
Закрито