Останні статті і огляди
Новини
Nvidia не цікавлять огляди 8‑гігабайтної GeForce RTX 5060 Ti
-
Capz
Member
Индиана внезапно играется на кастомных настройках low-medium плюс DLSS в full hd на древней RTX 2060 6GB.
Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
это лишь ваше нежелание мириться с реальностью и оценивать продукт согласно его реальных возможностей. Имеешь 8 ГБ видеопамяти? - будь добр крути ползунки влево и включай DLSS.
NVIDIA почти монополист и на моей памяти часто грешила выпуском карт с памятью впритык. Но что мешает AMD сделать 9060 (ХТ) с 12/16 памяти?
Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
это лишь ваше нежелание мириться с реальностью и оценивать продукт согласно его реальных возможностей. Имеешь 8 ГБ видеопамяти? - будь добр крути ползунки влево и включай DLSS.
NVIDIA почти монополист и на моей памяти часто грешила выпуском карт с памятью впритык. Но что мешает AMD сделать 9060 (ХТ) с 12/16 памяти?
-
Васильович
Member
От реально, таке враження, що останні роки якийсь дефіцит цифр для нормальних назв модельного рядуillyha: ↑ 16.04.2025 11:14Не надо было огород городить с двумя картами под одним названием.

-
GreenMile
Member
Я вважаю, що 4060ті/5060ті на 8Гб не має існувати саме через ФГ/МФГ, але, назвіть з тої купи ігор хоча б 3 штуки тих, де воно не вистачає для карти лоу сегменту?123456: ↑ 16.04.2025 11:35 Купа іграм уже давно не хватає 8 гб....в фхд.Там сидять іменно дураки і барани(зажерлись і втратили почуття реальності іменно так Інтел і втратив ринок зі своїми 4 ядрами і 2% прогрессу), які в ігри не іграють.Недогавгомеджери.В мене 5 ігор не могло робити на 8гб...тому що шла утечка врам той же Палворд....15 мінут і фпс на 20....Коли на 3060 з 12 гб врам хоть сутки іграй.Люба неоптимізована ігра і 5060 іде просто в унітаз з 15 фпс і статерамми в пику з Єверест.5060 мусор для кс2 на лоу в 720р і крапка запас на майбутнє цілих 0 днів.
Palword в 4к споживає менше 7 Гб врам, в ФХД 4+, куди в ФХД у вас там "утікало" більше 8 я навіть не знаю. Хіба що як було в Д4, яка і 20Гб забивала, допоки не пофіксили, так шо тепер, всім картам тепер по 32?

От я зараз граю на 12Гб карті в ФХД, там де ігри тягнуть 8+ врами там такі налаштування, які вже і 4070ті заледве тягне на ультрах/максималках, про **6ті карти я промовчу просто.
В цілому, логічно було б 5060 - 8Гб, 5060Ті - 12Гб, 5070 і старше - від 16Гб. І ця новина показує, що нвідія почала щось підозрювати

-
vmsolver
Member
Объем памяти у видеокарт зависит от полосы, если полосу увеличить, то GPU сможет получать больше данных в течении кадра, а значит он должен быть мощнее и объем можно увеличить. Помним, что VRAM нужна чтобы размещать данные для рендера и сопутствующую информацию, но это в идеале, в реальности должен быть запас, то есть для рендера можно использовать только часть памяти, предположим 2/3 должно идти на рендер, а 1/3 для других нужд (в реале всё сложнее, но берём простую модель). То есть запас должен быть примерно 1.5, он зависит только от чипов памяти: от их объема и скорости шины. В целом, этот коэффициент что-то вроде относительного отверстия у объективов фотоаппаратов.
Вот многие помнят GTX 1060 6GB, у неё запас объема 1.88, это много, но была и 1060 3 ГБ, у которой запас 1.067, думаю, многие помнят эту карту, вопрос объема памяти стоял для неё остро для ресурсоёмких игр, что не удивительно для такого уровня запаса.
Для 5060, 128 бит шины и 28 ГГц 8 ГБ маловато, метрика трафика данных на кадр даёт оценку 1.5 * 128 * 28 / (8 * 60) = 11.2 ГБ, ближайшие это 12 ГБ.
4060 8GB: 17 ГГц, будет 1.5 * 128 * 17 / (8 * 60) = 6.8 ГБ, у неё 8 ГБ и особых проблем с памятью у неё не было.
4060ти 8ГБ: 18 ГГц, примерно оптимальный объем = 1.5 * 128 * 18 / (8 * 60) = 7.2 ГБ
То есть у карт с 2 ГБ чипами GDDR6(x), а всё сводится именно к чипам памяти, разрядность шины ничего не меняет в этих выводах, так вот у 4000 линейки особых проблем с памятью не было, редкие исключения рукожоконсолепортов общую картину не меняют.
Но с GDDR7 уже другая история, 8 ГБ при 28 ГГц это мало, тут нужны 3 ГБ чипы, у которых запас для 28 ГГц будет 1.61 (1.5 для 30 ГГц).
Вот многие помнят GTX 1060 6GB, у неё запас объема 1.88, это много, но была и 1060 3 ГБ, у которой запас 1.067, думаю, многие помнят эту карту, вопрос объема памяти стоял для неё остро для ресурсоёмких игр, что не удивительно для такого уровня запаса.
Для 5060, 128 бит шины и 28 ГГц 8 ГБ маловато, метрика трафика данных на кадр даёт оценку 1.5 * 128 * 28 / (8 * 60) = 11.2 ГБ, ближайшие это 12 ГБ.
4060 8GB: 17 ГГц, будет 1.5 * 128 * 17 / (8 * 60) = 6.8 ГБ, у неё 8 ГБ и особых проблем с памятью у неё не было.
4060ти 8ГБ: 18 ГГц, примерно оптимальный объем = 1.5 * 128 * 18 / (8 * 60) = 7.2 ГБ
То есть у карт с 2 ГБ чипами GDDR6(x), а всё сводится именно к чипам памяти, разрядность шины ничего не меняет в этих выводах, так вот у 4000 линейки особых проблем с памятью не было, редкие исключения рукожоконсолепортов общую картину не меняют.
Но с GDDR7 уже другая история, 8 ГБ при 28 ГГц это мало, тут нужны 3 ГБ чипы, у которых запас для 28 ГГц будет 1.61 (1.5 для 30 ГГц).
-
Bukakanga
Member
здесь есть нюанс. Нюанс этот - производительность самого видеочипа. Зачастую кристалл вполне способен справиться с выкруткой всего вправо на приличном уровне, но его ограничивает размер видеобуфера. Иными словами - количество памяти на видеокарте должно некоторым образом соответствовать производительности чипа. А нВидиа (да и АМД, чоуштам) зарезают потенциал, не давая достаточно памяти. Причем обрезая производительность в самом массовом и ходовом начальном сегменте.Capz: ↑ 16.04.2025 12:05 Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
-
GreenMile
Member
Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?Bukakanga: ↑ 16.04.2025 12:28здесь есть нюанс. Нюанс этот - производительность самого видеочипа. Зачастую кристалл вполне способен справиться с выкруткой всего вправо на приличном уровне, но его ограничивает размер видеобуфера. Иными словами - количество памяти на видеокарте должно некоторым образом соответствовать производительности чипа. А нВидиа (да и АМД, чоуштам) зарезают потенциал, не давая достаточно памяти. Причем обрезая производительность в самом массовом и ходовом начальном сегменте.Capz: ↑ 16.04.2025 12:05 Поэтому претензии к 8 ГБ на картах фактически начального игрового уровня (300 баксов — плюс минус минимум за новую карточку сейчас),
-
123456
Member
Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
-
GreenMile
Member
Трохи простіше будьте з вислдовлюваннями, ок?123456: ↑ 16.04.2025 12:36 Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
Логіка видліеного просто залізна - треба більше пам'яті через кривих ігроробів, ок, ви ж розумієте, що коли мінімум врами стане приміром 16, ане 8, то кривим ігроробам її так само стане мало, бо вони розслабляться і заб'ють взагалі на будть-яку оптимізацію? Он уже при виході ігор "мі розробляли її з урахуванням апскейлерів"

Індіана - лайно в цьому плані, так. І шо далі, давайте рівнятись на лайно, щоб його ставало все більше?

-
Bukakanga
Member
фактически, почти весь начальный уровень с 8 Гб. 4060, 4060ти, РХ7600, восьмигиговая 3060, та же 3070 в восьмигиговом исполнении. Разве только 3050 не выиграет ничего от добавления пары гигабайт. Акцентирую внимание на том, что чуть больший объем памяти не даст качественного скачка и фулл-хд карта не начнет магическим образом выдавать 60+фпс в 2к. Но сможет везде и всюду гонять на ультрах-все-вправо без проблем в своем целевом фулл-хд.GreenMile: ↑ 16.04.2025 12:33Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?Bukakanga: ↑ 16.04.2025 12:28
здесь есть нюанс. Нюанс этот - производительность самого видеочипа. Зачастую кристалл вполне способен справиться с выкруткой всего вправо на приличном уровне, но его ограничивает размер видеобуфера. Иными словами - количество памяти на видеокарте должно некоторым образом соответствовать производительности чипа. А нВидиа (да и АМД, чоуштам) зарезают потенциал, не давая достаточно памяти. Причем обрезая производительность в самом массовом и ходовом начальном сегменте.
-
erkins007
Member
Где тоже будет 8гб. Логика у радеонщиков огонь.Bukakanga: ↑ 16.04.2025 11:25тот случай, когда надо подождать релиза радеонов 9060Timedemo: ↑ 16.04.2025 11:24
ну вот приходит сегодня к решению средний покупатель покупки нового пк, а что ему купить другого за 400 баксов? если он хочет именно нвидию, и новое.
-
Entar
Member
Я не розумію цієї істерики.
Є купа ігр які в 2К споживають менше 8 ГБ на самих-самих ультрах. Ігр де 8ГБ не вистачає ВЗАГАЛІ - одиниці. І це ще треба в них грати. Я коли з включеним моніторингом грав на своїй 4070, споживання відеопамяті майже ніколи не досягало 8 ГБ. І це в тому числі одні з самих популярних ігр.
В більшості навіть тих ігор, в яких на ультрах не вистачає 8 ГБ, на налаштуваннях на яких воно не буде упиратися в чіп 5060/ti - воно буде вимагати менше 8 ГБ.
Так, "про запас" не вийде. Так, деякі ігри (одиниці) - буде в принципі нормально не пограти.
Але казати що ця карта лише для "доти і КС"? В мене в сім'ї другий ПК має 1660s, нагадаю це 6ГБ. І на ньому чудово грається в ТЕСО, WOW, і при дещо оптимізованих налаштуваннях в Diablo 4 і POE 2 - так, не на ультрах, але грається, з отриманням задоволення від процесу.
Є купа ігр які в 2К споживають менше 8 ГБ на самих-самих ультрах. Ігр де 8ГБ не вистачає ВЗАГАЛІ - одиниці. І це ще треба в них грати. Я коли з включеним моніторингом грав на своїй 4070, споживання відеопамяті майже ніколи не досягало 8 ГБ. І це в тому числі одні з самих популярних ігр.
В більшості навіть тих ігор, в яких на ультрах не вистачає 8 ГБ, на налаштуваннях на яких воно не буде упиратися в чіп 5060/ti - воно буде вимагати менше 8 ГБ.
Так, "про запас" не вийде. Так, деякі ігри (одиниці) - буде в принципі нормально не пограти.
Але казати що ця карта лише для "доти і КС"? В мене в сім'ї другий ПК має 1660s, нагадаю це 6ГБ. І на ньому чудово грається в ТЕСО, WOW, і при дещо оптимізованих налаштуваннях в Diablo 4 і POE 2 - так, не на ультрах, але грається, з отриманням задоволення від процесу.
Востаннє редагувалось 16.04.2025 13:09 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
Bukakanga
Member
там все-таки будет 16-гиговая версия 9060хт. Восьмигиговая, естественно, выглядит крайне сомнительно
-
erkins007
Member
Так и тут есть 16гб версия 5060ти. Вот прям один в один ситуация. Поэтому и говорю что логика радеонщиков в данном вопросе отсутствуетBukakanga: ↑ 16.04.2025 13:04там все-таки будет 16-гиговая версия 9060хт. Восьмигиговая, естественно, выглядит крайне сомнительно
-
Extra
Member
Слухайте, ну ви ж самі кажете оцими патчами, що ця ваша гра - Palword - люте глючне лайно, що перебуває у глибокій ̶д̶у̶п̶і̶ альфі, але звинувачуєте у цьому чомусь відеокарту. Де логіка?123456: ↑ 16.04.2025 12:36 Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
Неоптимізоване software може "вбити" будь-яке hardware, і тому, незважаючи ні на що, залишиться лайняним неоптимізованим software.
-
Bukakanga
Member
логика тут в том, чтобы подождать цены на 16-гиговую 9060 и уже после этого делать осознанный выбор.erkins007: ↑ 16.04.2025 13:08Так и тут есть 16гб версия 5060ти. Вот прям один в один ситуация. Поэтому и говорю что логика радеонщиков в данном вопросе отсутствуетBukakanga: ↑ 16.04.2025 13:04
там все-таки будет 16-гиговая версия 9060хт. Восьмигиговая, естественно, выглядит крайне сомнительно
-
123456
Member
Нажаль в стими нема біля PEGI позначки - що ігра неоптимізовиний калл.Коли воно буде там тоді і поговоримо.А що до врам у тих в кого воно з запасом - все пройде гладко...тому що буде зазор на такий нюанс.І фпс як мінімум не буде дропатись до 10...тому нехватає якоїсь сцяної тупої ПАмЯТі і тільки її.Не чіпа не шини а тупо якогось чіпка за 20 баксів.
Востаннє редагувалось 16.04.2025 13:28 користувачем 123456, всього редагувалось 1 раз.
-
Bukakanga
Member
ну, тут штука в том, что производителей неоптимизированных игрушек - сотни и тысячи, а производителей видеокарт - всего три штуки. И убедить трех чипмейкеров (по факту - двух) выпускать карты с достаточным количеством памяти - проще, чем настучать по пальцам линейкой десяткам тысяч быдлокодеров, которые рассчитывают на "если что - включат длсс/фср/хесс".Extra: ↑ 16.04.2025 13:09Слухайте, ну ви ж самі кажете оцими патчами, що ця ваша гра - Palword - люте глючне лайно, що перебуває у глибокій ̶д̶у̶п̶і̶ альфі, але звинувачуєте у цьому чомусь відеокарту. Де логіка?123456: ↑ 16.04.2025 12:36 Я бачу тут клоуни ше ті.Споживає в нього Палворд 7гб...так це уже в тебе після 191 патча...а на момент вихода 7.4 в зразу біля першого табору...і дальше шла утечка до 4 фпс.. після бистрого телепорта ігра тримала всі текстури зі всіх мість де ти був....Індіана таке саме лайно...було на момент виходу....Купи карту і чекай 101 патч поки все оптимізують...і тоді іграй зі своїми 8 гб ..О Боже....більше врам і потрібні для кривих ігор шоб перекривати утечки...Через місяць мені вже та гра ...не буде потрібна...
Неоптимізоване software може "вбити" будь-яке hardware, і тому, незважаючи ні на що, залишиться лайняним неоптимізованим software.
-
KimRomik
Member
це те що я і кажуAlligator: ↑ 16.04.2025 11:43Все прекрасно вони розуміють. 5060 Ti на 12 Гб це був би ідеальний баланс який задовольняє користувача та він буде користуватися картою довго та щасливо.KimRomik: ↑ 16.04.2025 10:58 різниця дуже велика
більше текстурів, променів тощо = більше навантаження на ГПУ
це ну просто не її рівень, бо 16 гб повинні мати вже 5070 та вище, а 5060 ті нехай буде на 12 гб
Нвідія стріляє собі в ногу
5060 Ti на 8Гб має упор у vRAM в той час коли GPU ще міг би задіяти більше пам'яті, а 5060 Ti на 16Гб буде не вивозити по GPU - користувач бачить, що є проблема незбалансованості і з відчуттям, що можно ж краще почне швидше обирати наступну карту... де наступить на ті ж самі граблі![]()

причому 5060 говорить само собою, бо маркетинговий відділ Нвідії проаналізував (можливо з застосуванням ШІ), що лохів виявляється більше в бюджетному та міддл сегменті
от якби їх було більше в хай сегменті, то ми б бачили 5090 в варіантах тільки на 6 та 20 гб

-
GreenMile
Member
Все назване окрім 3070 і 4060ті, про яку я зазначиав одразу, не отримає бонусів від пам'яті, бо ніфіга не потягне в притомному ФПС.Bukakanga: ↑ 16.04.2025 12:57фактически, почти весь начальный уровень с 8 Гб. 4060, 4060ти, РХ7600, восьмигиговая 3060, та же 3070 в восьмигиговом исполнении. Разве только 3050 не выиграет ничего от добавления пары гигабайт. Акцентирую внимание на том, что чуть больший объем памяти не даст качественного скачка и фулл-хд карта не начнет магическим образом выдавать 60+фпс в 2к. Но сможет везде и всюду гонять на ультрах-все-вправо без проблем в своем целевом фулл-хд.GreenMile: ↑ 16.04.2025 12:33 Звідки оце "зачастую" взялось? Назвіть карти яким ГПУ дозволяв суттєво більше, ніж є пам'яті, окрім 4060ті 8Гб?
В том то і суть, що НЕ зможе, уже зараз 4070ті не всюди може в ФХД ганяти на ультрах (натів), а ви про якісь карти, яким до неї як до неба рачки

-
Inqizitor2022
Member
Сейчас минимально 5070ти видяха, какие 5060 вообще?