Давно, но сабж используется только как повод, чтобы поныть, тут никакие аргументы не будут работать ))Enjthesilence: ↑ 06.04.2025 15:27 в якому році радеон відмовився від 32 біт? 2017?
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia повністю відкрила вихідний код PhysX та Flow
-
vmsolver
Member
-
Геральт
Member
От вам ще забавка, де тим PhysX і не пахло

- спойлер

-
Enjthesilence
Member
я не розумію, що цими прикладами ти хочеш сказати? що у ас шадоус в 2025 році фізика краща за 32бітний фізикс 2008 року? Ну круто, так, перемога) той факт, що 32 бітку не юзають вже більше 10 років це звичайно нецікаво, тут мозок потрібен трохи зрозуміти чому)) Так дуже шкода, що не пройти бетмена, хоча ні, пройти можливо так само як на радеонахГеральт: ↑ 06.04.2025 15:45 От вам ще забавка, де тим PhysX і не пахло![]()
Коротше, в нових забавках ніякого апаратного PhysX нема, бо куртка чумадани вже давно не носить. А в старих забавках отой 32бітний, підтримку якого куртка з карт випиляв. Будете тепер як Аті-мени, на проці фізику в батманах крутити. Тільки врахуйте, що на CPU не всі ефекти можуть бути задіяні. Бо топовий проц 2025 не вивезе важкі ефекти технології 2008
- спойлер
![]()

-
KimRomik
Member
Коротше, я з усього зрозумів тільки одне - Нвідія нас лишила можливості обробляти фізику за рахунок ГПУ. Правильно?
-
Enjthesilence
Member
Тільки в старих іграх, де використовувався 32бітний фізикс. Стосується виключно блеквел 5000 серіїKimRomik: ↑ 06.04.2025 16:11 Коротше, я з усього зрозумів тільки одне - Нвідія нас лишила можливості обробляти фізику за рахунок ГПУ. Правильно?
-
erkins007
Member
Хехе, фанты радеона больше 15 лет твердили что физикс это гoвно и ненужен. Играли и играют с отключеным физиком везде, но как только нвидиа отрубила 32 битную версию(при этом 64 как работал так и работает) так сразу эта технология стала мастхев.Геральт: ↑ 06.04.2025 15:02А як дихав, як дихав ©
В шедовс очень и очень красивая графика - мир так вообще один из лучших. Увы помимо графики и стелса за ниндзю игра хуже во всем той же цусимы от сюжета до геймплея.Enjthesilence: ↑ 06.04.2025 15:15ахах, це лайно зливає рдр2 майже в кожній категорії, якій вже 8 років))
На такую вот графику да нормальный геймплей и дизайн цусимы это было бы 10/10.
Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
Потому что даже стандартные эффекты физики современных движков куда лучше.Геральт: ↑ 06.04.2025 15:45Коротше, в нових забавках ніякого апаратного PhysX нема, бо куртка чумадани вже давно не носить.
Не говоря уже о эффектах, которые используют трассировку.
-
Enjthesilence
Member
я не кажу, що шедоус - "некрасіва" я лише сказав, що в багатьох аспектах вона програє рдр 2, якій вже багато рочків і частиною візуала також, не кажучи вже про всілякі деталі в рд2, яких в принципі в індустрії все ще нема і сам факт того що зараз порівнюють графіку з рдр2 накидує їй балів. а опенворлди у юбіків завжди були гарними, пустими, дубовими, але гарними так. я граю в першу чергу через геймплей і сюжет, також дуже люблю саундизайн, а гарний опенворлд - це вже приємний бонусerkins007: ↑ 06.04.2025 17:20Хехе, фанты радеона больше 15 лет твердили что физикс это гoвно и ненужен. Играли и играют с отключеным физиком везде, но как только нвидиа отрубила 32 битную версию(при этом 64 как работал так и работает) так сразу эта технология стала мастхев.Геральт: ↑ 06.04.2025 15:02А як дихав, як дихав ©
В шедовс очень и очень красивая графика - мир так вообще один из лучших. Увы помимо графики и стелса за ниндзю игра хуже во всем той же цусимы от сюжета до геймплея.Enjthesilence: ↑ 06.04.2025 15:15ахах, це лайно зливає рдр2 майже в кожній категорії, якій вже 8 років))
На такую вот графику да нормальный геймплей и дизайн цусимы это было бы 10/10.
Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:Потому что даже стандартные эффекты физики современных движков куда лучше.Геральт: ↑ 06.04.2025 15:45Коротше, в нових забавках ніякого апаратного PhysX нема, бо куртка чумадани вже давно не носить.
Не говоря уже о эффектах, которые используют трассировку.
-
Геральт
Member
Не знаю як там решта фанатів, а я постійно виступаю проти пропрієтарщини. Софтварно, з можливістю відлючити - на здров'я.erkins007: ↑ 06.04.2025 17:20Хехе, фанты радеона больше 15 лет твердили что физикс это гoвно и ненужен. Играли и играют с отключеным физиком везде, но как только нвидиа отрубила 32 битную версию(при этом 64 как работал так и работает) так сразу эта технология стала мастхев.Геральт: ↑ 06.04.2025 15:02А як дихав, як дихав ©
А в якій це грі 64бітний хардварний, можна приклади?

І як це сучасні рушій без того PhysX справляютсья? Нам же фанати куртки розказували про "безальтернативне майбутнє з PhysX". Так само як і про трасування, до речі.Потому что даже стандартные эффекты физики современных движков куда лучше.
-
Enjthesilence
Member
так в чому проблема ретресийнга? вимкни собі і все, ніяких проблем, як ти робив і з фізіксом 15 років назад) і апаратний ретрейсинг вже у більшій кількості ігор за апартний фізікс.Геральт: ↑ 06.04.2025 17:30Не знаю як там решта фанатів, а я постійно виступаю проти пропрієтарщини. Софтварно, з можливістю відлючити - на здров'я.erkins007: ↑ 06.04.2025 17:20
Хехе, фанты радеона больше 15 лет твердили что физикс это гoвно и ненужен. Играли и играют с отключеным физиком везде, но как только нвидиа отрубила 32 битную версию(при этом 64 как работал так и работает) так сразу эта технология стала мастхев.
А в якій це грі 64бітний хардварний, можна приклади?![]()
І як це сучасні рушій без того PhysX справляютсья? Нам же фанати куртки розказували про "безальтернативне майбутнє з PhysX". Так само як і про трасування, до речі.Потому что даже стандартные эффекты физики современных движков куда лучше.
а з більш сучасних дуже багато ігор використовують фізикс: кб77, контрол, метро ексодус, там список великий, фізікс - це не тільки апаратна фізика)
відмовились від 32 біт у 2025, це ще довго протримались, насправді, на відміну від конкурентів. кому прям неймовірно кортить пограти в бетмана чи мірорс едж з 32біт на блеквелі може взяти собі за 3 гривні затичку 3050 і вона буде опрацьовувати там фізику, чи дочекатись модів через відкритий код, але це нікому абсолютно нецікаво, крім декількох користувачів радеонів на оверклокерсі бо всі чудово розуміють, що таке 32біт у 2025 році

коли нвідія відмовилась від нішевого сьогодні 32бітного фізіксу на блеквелі - це пропріетаршіна, жах. коли мова заходить за фср4 з закритим кодом, починаються соплі за нову архітектуру)) це вже не пропріетарщина, не інструмент продажу нових гпу, а так еволюція, нова архітектура - це інше)
-
Scoffer
Member
Доволі фігово справляються. Не можуть осилити фізику як в бетмені 10-річної давнини.Геральт: ↑ 06.04.2025 17:30І як це сучасні рушій без того PhysX справляютсья?
-
shtainman
Junior
Цікаве відео про фізікс, чому воно працює, так як працює і що воно таке.
-
lamer
Member
Пройде час і теж саму буде з рейтрейсом. Можете скринити.
-
kairo
Member
Геральт і PhysX. Some things never change... 

-
Shvlr
Member
Питання для тих, хто в цьому розумiє
То є SDK самого фipiксу, чи то для встроювання в своi проекти.
Ну i чи можливо його взагалi зiбрати, чи там код рiвня
Функцiя_рiдина_пищ_пищ( Секретний регiстр нВ карти 1, Секретний регiстр 2, перехiд в зашифрований бiнарний блоб, ключ вiд розшифровки десь в глибинах драйверу)
Тобто з цього взагалi можливо щось злiпити, типу враперу на OpenCL?
То є SDK самого фipiксу, чи то для встроювання в своi проекти.
Ну i чи можливо його взагалi зiбрати, чи там код рiвня
Функцiя_рiдина_пищ_пищ( Секретний регiстр нВ карти 1, Секретний регiстр 2, перехiд в зашифрований бiнарний блоб, ключ вiд розшифровки десь в глибинах драйверу)
Тобто з цього взагалi можливо щось злiпити, типу враперу на OpenCL?
-
Voozy
Member
Насколько я понял "фантик" в OpenCL сделать достаточно геморно и вряд ли этим будут заниматься ради 40 игр (максимум дюжина из них - стоящие)
Я себе специально gt 1030 купил новую для 32битного PhysX. Чисто ради Бетмена, Mirror's Edge и малоизвестного/давно забытого Cryostasis от наших киевлян.
Аркам Сити без физикс -
Я себе специально gt 1030 купил новую для 32битного PhysX. Чисто ради Бетмена, Mirror's Edge и малоизвестного/давно забытого Cryostasis от наших киевлян.
Аркам Сити без физикс -

-
Геральт
Member
Нічого в тому батмані нема, в що б не могли сучасні рушії.
- спойлер
-
Voozy
Member
Ок? Но я хочу Бетмена пройти со всеми свистелками.
З.Ы:
нашел тред в реддите, где чел протестил игры 32 bit с 4090 соло, 4090 с физикс на проце, 4090+1030, 4090+3050.
Как видите - даже вс*атая 1030 коллосально разгружает 4090 и в 3050 для physx нету смысла.
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... omparison/
-
Reinmar
Member
Геральт
До чого ці відео? Приклади рівня "Порш 911 1963 року відстій, бо зараз за 8 секунд люба тойота розгоняється". Ні Порш 1963 шедевр, і ефекти в Бетмені шедевр. Вище люди тому його постійно і згадують, бо бачили їх і хочуть перепроходити тільки з ними, нові ігри тут ні до чого
До чого ці відео? Приклади рівня "Порш 911 1963 року відстій, бо зараз за 8 секунд люба тойота розгоняється". Ні Порш 1963 шедевр, і ефекти в Бетмені шедевр. Вище люди тому його постійно і згадують, бо бачили їх і хочуть перепроходити тільки з ними, нові ігри тут ні до чого

-
Shvlr
Member
Я в 20хх году гонял на гибридном Физиксе Радеон6950+ ГТ8600 в МетроVoozy: ↑ 06.04.2025 20:13 4090+1030
В период его расцвета, сами производители считали, что ГТС250 - за глаза.
EVGA GeForce GTX 275 CO-OP PhysX Edition – жест отчаяния или удачная находка?

PS. Возможно меряли в 4К, и аппетиты подросли.
Как на Редите заметили, 750 составляет 1/60 от 4090, но при этом разгружает ее на 25 процентов.
Like, if a 4090 on its own is about 76% of the performance of a 4090 + 750ti, simplistically, that suggests the 4090 is using 24% of its available computing resources for PhysX calculations, and that offloading it to a 750ti frees up the 4090 to be entirely dedicated to rendering. But that doesn't add up at all, because a 750ti is not even close to 24% of a 4090. By FP32 performance, it's about 1/60th of a 4090.
So evidently, the PhysX calculations don't actually take a lot of compute, but there's something about them that dramatically impedes and slows down the system when it's being run on the same GPU that's also handling rendering.
Видимо "такой" код.
-
Voozy
Member
Shvlr
насколько я понял из поисков решения проблемы - покупать карту старше Кеплера для PhysX - не стоит. Должна быть поддержка последних драйверов. И то, Кеплер - последнее поколение в списке драйверов, могут дропнуть скоро, теоретически.
ЗЫ:
Если кто-то захочет пройти Batman: Arkham City с PhysX - игра автоматом ставит старую версию PhysX и не крашится при запуске. (по крайней мере в стиме). Лечится удалением старых версий, установкой "свежей" (2019) и замена файла старой версии PhysX на новую с переименованием под старую в папке redist. не знаю - может быть кому-то поможет.
Алсо, AC:Black Flag - PhysX только на Low, иначе - статтеры. Мафия 2 Классик вылетает с физиксом.
насколько я понял из поисков решения проблемы - покупать карту старше Кеплера для PhysX - не стоит. Должна быть поддержка последних драйверов. И то, Кеплер - последнее поколение в списке драйверов, могут дропнуть скоро, теоретически.
ЗЫ:
Если кто-то захочет пройти Batman: Arkham City с PhysX - игра автоматом ставит старую версию PhysX и не крашится при запуске. (по крайней мере в стиме). Лечится удалением старых версий, установкой "свежей" (2019) и замена файла старой версии PhysX на новую с переименованием под старую в папке redist. не знаю - может быть кому-то поможет.
Алсо, AC:Black Flag - PhysX только на Low, иначе - статтеры. Мафия 2 Классик вылетает с физиксом.
Востаннє редагувалось 06.04.2025 21:06 користувачем Voozy, всього редагувалось 5 разів.