Останні статті і огляди
Новини
Samsung теж готується підняти ціни на мікросхеми пам’яті DRAM і NAND
-
alexeygalas
Member
daesz
Так, ми вже з тобою колись то обговорювали. Це в ігрову консоль. То я вирішив одразу взяти першийинакопичувач на 2тб. Поставив його в чіпсетний слот - і вогнем горіло. Переставив на перед під брусок - в температури стали нормальні. То туди більше нічого не суватиму. Поставлю ще один сата на 2тб, він не сильно навантажуватиме хаб і туди кину старі ігри, які не вибагливі до швидкості читання. Мілкоту усіляку. А ОС і щось важче лежить на nvme
Так, ми вже з тобою колись то обговорювали. Це в ігрову консоль. То я вирішив одразу взяти першийинакопичувач на 2тб. Поставив його в чіпсетний слот - і вогнем горіло. Переставив на перед під брусок - в температури стали нормальні. То туди більше нічого не суватиму. Поставлю ще один сата на 2тб, він не сильно навантажуватиме хаб і туди кину старі ігри, які не вибагливі до швидкості читання. Мілкоту усіляку. А ОС і щось важче лежить на nvme
-
vmsolver
Member
Даже 50 компаний на рынке это означает, что их доход будет в среднем 1/50 рынка, то есть это не большие конторы, у которых рано или поздно перестанет хватать денег на R&D и некоторые начнут закрываться, так по цепочке пока не останется 2-5 штук, вот так твоя теория потерпела фиаско.Scoffer: ↑ 04.04.2025 16:58Немає ніякої різниці між 1, 2 чи 5. Їх має бути критична маса і жодним менше. Як правило лік має йти на десятки, а краще щось ближче до сотні
Мне кажется, ты хочешь бороться со следствием, а не с причиной. Каким образом большая компания начинает влиять на уровне государства (или как ты сформулировал)? Может там надо что-то поменять, а не кидаться монополиями то тут, то там. Вредно не монопольное положение, а злоупотребление им.
-
daesz
Member
alexeygalas
в мене, нажаль, уже ціла колекція тих ссд - 2 саташні (500гб MLC під старі ігри та один з бекапів даних та 2ТВ для роботи) і ще 3 НВМЕ (системний + ігри (температури мені на ньому також не дуже подобаються) + 1 так і стоїть в упаковці без діла, очікує на рейзер)
Мене єдине що бентежить - чи можна виставити різні режими роботи для різних рейзорів у одній системі. Мені для ВК потрібно щоб був РСІЕ4.0 (рейзер ADT-Link M33JK-BK-PCIE4.0), а під НВМЕ думав взяти РСІЕ3.0 (бо кіоксія на 2ТВ рсіе3.0, а ігри на 980про рсіе4.0, але переплачувати за рсіе4.0 рейзер для ссд не дуже охота, тим більше що бусту в іграх не буде ніякого). Чи якщо, для прикладу, виставити режим роботи РСІЕ4.0 - чи буде нормально при цьому функціонувати РСІЕ3.0 рейзер.
в мене, нажаль, уже ціла колекція тих ссд - 2 саташні (500гб MLC під старі ігри та один з бекапів даних та 2ТВ для роботи) і ще 3 НВМЕ (системний + ігри (температури мені на ньому також не дуже подобаються) + 1 так і стоїть в упаковці без діла, очікує на рейзер)

Мене єдине що бентежить - чи можна виставити різні режими роботи для різних рейзорів у одній системі. Мені для ВК потрібно щоб був РСІЕ4.0 (рейзер ADT-Link M33JK-BK-PCIE4.0), а під НВМЕ думав взяти РСІЕ3.0 (бо кіоксія на 2ТВ рсіе3.0, а ігри на 980про рсіе4.0, але переплачувати за рсіе4.0 рейзер для ссд не дуже охота, тим більше що бусту в іграх не буде ніякого). Чи якщо, для прикладу, виставити режим роботи РСІЕ4.0 - чи буде нормально при цьому функціонувати РСІЕ3.0 рейзер.
-
Scoffer
Member
vmsolver
От шо ти мелеш? Які такі невеликі контори з 1/50 планетарного ринку??? Це не просто велика, це здоровена контора, котрій жиріти вже далі дозволяти ніяк не можна. Коли контор стане 50, ринок повернеться в нормальний свій конкурентний стан аля бурні 80ті. Хтось закрився? Ну нічого, значить самого жирного поділити, і так до другого пришестя.
Отакий от неідеальний ринок, ага, який є, і його треба підтримувати в такому цікавому стані за будь-яку ціну інакше все зламається.
Боротись з причиною - маячня повна, бо зараз ми там виявимо що єдиним методом виявиться націоналізація і планові п'ятирічки з усіма відповідними наслідками.
От шо ти мелеш? Які такі невеликі контори з 1/50 планетарного ринку??? Це не просто велика, це здоровена контора, котрій жиріти вже далі дозволяти ніяк не можна. Коли контор стане 50, ринок повернеться в нормальний свій конкурентний стан аля бурні 80ті. Хтось закрився? Ну нічого, значить самого жирного поділити, і так до другого пришестя.
Отакий от неідеальний ринок, ага, який є, і його треба підтримувати в такому цікавому стані за будь-яку ціну інакше все зламається.
Боротись з причиною - маячня повна, бо зараз ми там виявимо що єдиним методом виявиться націоналізація і планові п'ятирічки з усіма відповідними наслідками.
-
alexeygalas
Member
daesz
Усілякі Kingspec і transcend пороздавав. Лишився 980 на 500гб і a-data якась 3.0 на 128. Ну таке, завжди назбирується купа усього. В мене така ситуація з mini itx корпусами і кулерами. Потрібно розпродати.
Усілякі Kingspec і transcend пороздавав. Лишився 980 на 500гб і a-data якась 3.0 на 128. Ну таке, завжди назбирується купа усього. В мене така ситуація з mini itx корпусами і кулерами. Потрібно розпродати.
-
vmsolver
Member
С чего это "значит"? Другими словами надо топить тех кто преуспел? Насколько близко ты подошел к "к каждому по способностям, к каждому по потребностям"?Scoffer: ↑ 04.04.2025 20:40Хтось закрився? Ну нічого, значить самого жирного поділити
И да, вангую, при таких делах прогресс как попрёт...

Ты придумал ерунду, которая не бьётся с реальностью и, к тому же, не борется с проблемой (увеличение влияния, как я понял), а только со следствием, причём самым глупым образом - давайте их убьём, чтобы они не могли влиять.
Відправлено через 3 хвилини 8 секунд:
Не вижу причинно следственной цепочки, ограничивать влияние путём уничтожения это что-то за гранью разумного. Я так понимаю, даже попыток подумать в правильную сторону не было, это же надо перекраивать много чего сложившегося в государстве и полит.системе, ну да, проще убить прогрессScoffer: ↑ 04.04.2025 20:40Боротись з причиною - маячня повна, бо зараз ми там виявимо що єдиним методом виявиться націоналізація і планові п'ятирічки з усіма відповідними наслідками.

-
maxud_b
Member
Можна ж не рубати з плеча. Зробити r&d поза компаніями і запровадити прогресивну шкалу податку з якого фінансується дослідження а патенти спільні і фіксовану кількість фірм. Якщо в тебе до 5% ринку - податок
0, якщо 30% - то 90%. Багато? Діли компанію на 6 і плати меньше, прогорів - вилитів з бізнесу і велика компанія може поділитися щоб платити меньше... є стимул і можливість розвиватися, сильніший виживає і передає кращі надбання наступникам
-
Scoffer
Member
Так, саме це і треба робити. Неважливі причини чому хто досяг того чого досяг, неважливі мотиви. Важливо те що жирна контора самим своїм існуванням заважає виникненню конкуренції тому що маючи більше ресурсів має більше можливостей абсолютно законними методами всіх задушити. Це не йде на користь розвитку приблизно ніколи.vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:07Другими словами надо топить тех кто преуспел?
Маячня. Концепція антимонополізму виникла і вперше застосована в самих що не є капіталістичних штатах як реакція на те що інакше порішати на практиці не вийшло.vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:07к каждому по способностям, к каждому по потребностям
Так давай в студію "правильні варіанти".vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:07Я так понимаю, даже попыток подумать в правильную сторону не было
-
vmsolver
Member
Или вместо очередного "отнять и поделить" не подумать зачем всё это и как оно решает основную проблему. Я понимаю, что отнимать и делить это проще, но по какой причине предприниматель, успешно организовавший бизнес-процессы, должен вдруг делить компанию на шесть? Просто чтобы цена на товары не была сильно высокой?maxud_b: ↑ 04.04.2025 22:17 Можна ж не рубати з плеча. Зробити r&d поза компаніями і запровадити прогресивну шкалу податку з якого фінансується дослідження а патенти спільні і фіксовану кількість фірм. Якщо в тебе до 5% ринку - податок
0, якщо 30% - то 90%. Багато? Діли компанію на 6 і плати меньше, прогорів - вилитів з бізнесу і велика компанія може поділитися щоб платити меньше... є стимул і можливість розвиватися, сильніший виживає і передає кращі надбання наступникам
Компании делят когда они злоупотребляют монопольным положением, а не просто потому, что кому-то захотелось.
Совместный R&D это уже коммунизм или ещё нет? Кто-то работал и получал результат, а потом очередные шариковы приходят и объявляют это совместным?
Может, всё таки, надо вернуться к первоначальной постановке вопроса и подумать о причинах, а не о следствиях?
Відправлено через 5 хвилин 1 секунду:
Так вот и бороться надо с "законными методами", а не с большими конторами, мелкие конторы не смогут в прогресс на поздних этапах, не потянут.Scoffer: ↑ 04.04.2025 22:35Так, саме це і треба робити. Неважливі причини чому хто досяг того чого досяг, неважливі мотиви. Важливо те що жирна контора самим своїм існуванням заважає виникненню конкуренції тому що маючи більше ресурсів має більше можливостей абсолютно законними методами всіх задушити. Це не йде на користь розвитку приблизно ніколи.vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:07Другими словами надо топить тех кто преуспел?
Ты не понял сути тамScoffer: ↑ 04.04.2025 22:35 Маячня. Концепція антимонополізму виникла і вперше застосована в самих що не є капіталістичних штатах як реакція на те що інакше порішати на практиці не вийшло.
То есть, ты придумал бред, я сейчас должен всё бросить и решить все проблемы мира?Scoffer: ↑ 04.04.2025 22:35Так давай в студію "правильні варіанти".vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:07Я так понимаю, даже попыток подумать в правильную сторону не было

Давай ты, вместо написания бреда, сам подумаешь.
-
Scoffer
Member
vmsolver
Та ні, це до тебе ніяк не доходить що жирна контора душить конкурентів ресурсами. Просто з того факту що вона жирна і має ресурси для цієї забави. І нічого з цим зробити як розполовинити на менш жирних варіантів немає. Ну або держ монополія, ще краще, ага
Та ні, це до тебе ніяк не доходить що жирна контора душить конкурентів ресурсами. Просто з того факту що вона жирна і має ресурси для цієї забави. І нічого з цим зробити як розполовинити на менш жирних варіантів немає. Ну або держ монополія, ще краще, ага

-
Edelveys
Member
Производители смартфонов, а бьіли б только апле и допустим сони хрін бьі вьі видели дешовьіе смартьі. И ценьі бьі пошли вверх... Да китайцьі мешают, предоставляя на любой вкус и цветTiufin: ↑ 04.04.2025 19:28І багато ви знаєте у світі провідних галузей, де є десятки чи навіть сотні компаній?Scoffer: ↑ 04.04.2025 16:58 Melofon
Немає ніякої різниці між 1, 2 чи 5. Їх має бути критична маса і жодним менше. Як правило лік має йти на десятки, а краще щось ближче до сотні.![]()
Чи, якщо опуститися нижче - на рівень якоїсь держави - багато там є галузей із десятками чи сотнями конкурентів? )
-
vmsolver
Member
Это до тебя не доходит, что надо решать проблему, а не следствия.Scoffer: ↑ 04.04.2025 22:49Та ні, це до тебе ніяк не доходить що жирна контора душить конкурентів ресурсами.
-
Scoffer
Member
vmsolver
Проблема в тому що контора заробляє забагато, будемо оббирати? І хто тут за комунізм віщає?
Проблема в тому що контора заробляє забагато, будемо оббирати? І хто тут за комунізм віщає?

-
Tiufin
Member
І що, хоча б десяток набереться компаній?Edelveys: ↑ 04.04.2025 22:54Производители смартфонов, а бьіли б только апле и допустим сони хрін бьі вьі видели дешовьіе смартьі. И ценьі бьі пошли вверх... Да китайцьі мешают, предоставляя на любой вкус и цветTiufin: ↑ 04.04.2025 19:28
І багато ви знаєте у світі провідних галузей, де є десятки чи навіть сотні компаній?![]()
Чи, якщо опуститися нижче - на рівень якоїсь держави - багато там є галузей із десятками чи сотнями конкурентів? )
До речі, якщо казати про еру сенсорних смартфонів, яку почала епл, то тоді спочатку було лише 2 компанії - епл та самсунг. І ніхто їх не дербанив задля боротьби із монополією.
Ps: до речі, виробників комплектуючих для цих самих смартфонів різних компаній, ще менше.
Pps: у вас літери ы немає на клавіатурі чи чого ви її так дивно пишете? )
-
vmsolver
Member
Scoffer
Да что с тобой сегодня, дважды два всё никак не сложишь, проблема не в заработке, а поведении, вот за плохое поведение и надо наказывать, в том числе и огромными штрафами, раз вопрос денег тебя так беспокоит.
Ты не понимаешь, что 50 контор будут производить, к примеру, видеокарты, хуже и дороже чем сейчас две (с половиной), и вот это "гениальное" решение ты предлагаешь. Я понимаю, что пятница, но надо же знать меру
Да что с тобой сегодня, дважды два всё никак не сложишь, проблема не в заработке, а поведении, вот за плохое поведение и надо наказывать, в том числе и огромными штрафами, раз вопрос денег тебя так беспокоит.
Ты не понимаешь, что 50 контор будут производить, к примеру, видеокарты, хуже и дороже чем сейчас две (с половиной), и вот это "гениальное" решение ты предлагаешь. Я понимаю, что пятница, но надо же знать меру

-
Scoffer
Member
vmsolver
А я тобі ще раз кажу що поведінка диктується можливостями. Кількість альтруїстів серед бізнесів максимально наближується до нуля. І от треба зробити так щоб у цих самих бізнесів не те що бажання не було, а не було фізичної можливості задавити конкурента. І варіантів як це реалізувати, на жаль, не дуже багато і один гірше за інший. З трьох реалістичних: держ монополія, зовнішні тарифи і поділ бізнесу останній виглядає найменш упоротим хоч як не подивись. Перші два в природі теж зустрічаються з усіма відомими наслідками, а саме повна стагнація аж до неспроможності щось виробляти від слова зовсім, чого не можна сказати про поділ. Ще ні один поділ не призвів до стагнації якоїсь індустрії.
А я тобі ще раз кажу що поведінка диктується можливостями. Кількість альтруїстів серед бізнесів максимально наближується до нуля. І от треба зробити так щоб у цих самих бізнесів не те що бажання не було, а не було фізичної можливості задавити конкурента. І варіантів як це реалізувати, на жаль, не дуже багато і один гірше за інший. З трьох реалістичних: держ монополія, зовнішні тарифи і поділ бізнесу останній виглядає найменш упоротим хоч як не подивись. Перші два в природі теж зустрічаються з усіма відомими наслідками, а саме повна стагнація аж до неспроможності щось виробляти від слова зовсім, чого не можна сказати про поділ. Ще ні один поділ не призвів до стагнації якоїсь індустрії.
-
vmsolver
Member
Оторвать хрен, чтобы даже не думали!Scoffer: ↑ 04.04.2025 23:38І от треба зробити так щоб у цих самих бізнесів не те що бажання не було, а не було фізичної можливості задавити конкурента

Антимонопольщики именно тем и должны заниматься, что если злоупотребляют своим жирным положением уже исходя из ситуации решать, оштрафовать, разделить компанию или ещё как это решить. А просто тупое разделение самого жирного это путь в картам по 1000 долларов за лоу енд, потому что никто не будет тратить много на R&D, это приведёт к куче одинаковых карт и из-за малой доли рынка эти карты будут дорогие, так как все расходы оплачивают потребители, просто теперь вместо условных трёх контор со своими расходами, потребителям надо оплачивать 50 расходов одинаковых контор, вывод - цены вверх, прогресс в нуль.
-
maxud_b
Member
Де ви побачили про "отнять и поделить"? Хочеш свій дослідницький відділ - будь-ласка. Ліцензія на рік 50% доходу плюс від 5 до 30% на загальний дослідницький вілділ в залежності від частки ринку... а ліцензія загального відділу символічна бо ти вже вклав частку в розробку.vmsolver: ↑ 04.04.2025 22:43 ..."отнять и поделить" ..
успешно организовавший бизнес-процессы, должен вдруг делить компанию на шесть?
Просто чтобы цена на товары не была сильно высокой?
Совместный R&D это уже коммунизм или ещё нет?
Патентні тролі зараз стають причиною гальмування розвитку як і ціна досліджень.
Ділити компанію будуть самі керівники щоб отримати оптимізацію податків і отримання більшого прибутку. А щодо комунізму в дослідженні, то існують же інститути профільних досліджень, як той же МІТ чи Берклі Там це називається грантами, а результат спільний для тих хто заплатив ща дослідження.
-
Scoffer
Member
vmsolver
Це не так працює. Одна жирна контора замість r&d витрачатиме гроші на преферантисток і потужні медикаменти для менеджменту бо а чом би і ні, все одно зжерете продукцію за скільки поставлять. 50 контор будуть вимушені вкладати гроші саме в інженерією, а не в супутні розходи, незалежно від хотілок менеджменту. Це видно хоча б по машинам: коли виробників було 100500 в тих же штатах, то машина там коштувала кількамісячну зарплатню, а не кількарічну. А як трапився картель з великої трійки, так все, лафа закінчилась.
Це не так працює. Одна жирна контора замість r&d витрачатиме гроші на преферантисток і потужні медикаменти для менеджменту бо а чом би і ні, все одно зжерете продукцію за скільки поставлять. 50 контор будуть вимушені вкладати гроші саме в інженерією, а не в супутні розходи, незалежно від хотілок менеджменту. Це видно хоча б по машинам: коли виробників було 100500 в тих же штатах, то машина там коштувала кількамісячну зарплатню, а не кількарічну. А як трапився картель з великої трійки, так все, лафа закінчилась.
Востаннє редагувалось 05.04.2025 00:01 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
-
AntonyKandaurov
Member
Ну добре ж було коли в умовних 2011-2017 інтел годував риночок 4/4 і5 й 4/8 і7 чайною ложечкою по 5% в рік, а за 6/12 треба викинути купу долярів. Коли те саме робить нвідія, засипає грошима все і всіх - вони мовчки жеруть свої 3 фейкові кадри з 4х бо "блаблабла, вони в рнд вкинули купу грошей".