Для вас ні риба, ні мясо. Для мене багатофункціональний пристрій, який може більше, ніж консолька.alexeygalas: ↑ 03.04.2025 08:44Ну так і я про це - ні риба ні м'ясоAlex646: ↑ 03.04.2025 08:41Повноцінний пк це той, де можна зробити ще щось, крім ігрульок і мультимедійних задач.
Останні статті і огляди
Новини
Оголошено рекомендовану ціну Nintendo Switch 2. На консолі вийдуть Cyberpunk 2077, Elden Ring та інші ААА-ігри
-
Alex646
Member
-
alexeygalas
Member
Документи в Microsoft Word форматуєте на ньому? Чи може друковані плати проєктуєте на ньому? Виглядає приблизно як на тесті на вагітність в doom гратиAlex646: ↑ 03.04.2025 08:54Для вас ні риба, ні мясо. Для мене багатофункціональний пристрій, який може більше, ніж консолька.
-
Alex646
Member
То хоч банально пдфку чи ворд документ з інета відкрити і почитати. Світч таке уміє?alexeygalas: ↑ 03.04.2025 09:02Документи в Microsoft Word форматуєте на ньому? Чи може друковані плати проєктуєте на ньому? Виглядає приблизно як на тесті на вагітність в doom гратиAlex646: ↑ 03.04.2025 08:54Для вас ні риба, ні мясо. Для мене багатофункціональний пристрій, який може більше, ніж консолька.
-
alexeygalas
Member
Телефон уміє. І рухів треба зробити менше ніж на деку. Хоча і в свіча є веб браузер - але він там більше для авторизації на сервісахAlex646: ↑ 03.04.2025 09:38Світч таке уміє?
Востаннє редагувалось 03.04.2025 09:40 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
Tetronga
Member
Alex646: ↑ 03.04.2025 09:38То хоч банально пдфку чи ворд документ з інета відкрити і почитати. Світч таке уміє?alexeygalas: ↑ 03.04.2025 09:02
Документи в Microsoft Word форматуєте на ньому? Чи може друковані плати проєктуєте на ньому? Виглядає приблизно як на тесті на вагітність в doom грати

-
Alex646
Member
Якщо налаштувати, то рухів там мінімум. З тела відкривати ворд таке собі.alexeygalas: ↑ 03.04.2025 09:40Телефон уміє. І рухів треба зробити менше ніж на деку.Alex646: ↑ 03.04.2025 09:38Світч таке уміє?
Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Саме тому стімдек і позиціонується як повноцінний пк, з якого ти можеш зробити що хочеш при потребі. Тоді як свіщ це консоль і тільки.Tetronga: ↑ 03.04.2025 09:40Alex646: ↑ 03.04.2025 09:38
То хоч банально пдфку чи ворд документ з інета відкрити і почитати. Світч таке уміє?![]()
![]()
Просити від ігрової консолі такі речі, коли в тебе навколо 100500 ноутбуків планшетів чи смартфонів це вже просто спроба ну хоч якось той ваш вбогий свіч на місце поставити, бо в усьому іншому він ліпше конкурентів
-
Nehrk
Member
Надо будет предзаказ сделать 

-
alexeygalas
Member
Якому на горло всією підошвою наступив Thermal і Power Limit?Alex646: ↑ 03.04.2025 09:43позиціонується як повноцінний пк
https://store.steampowered.com/steamdeck/
Перечитав всі пункти. Навіть Steam не позиціонує його як повноцінний пк ))
Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Я колись теж такою фігнею займався )) Намагався з одноплатника на базі OpenWRT зробити Роутер і NAS в одній коробці. В результаті ні роутера ні наса нормального не вийшло. Зібрав окремий NAS і купив нормальний роутер. Кожен має виконувати свою задачу, в якій він найсильніший.Alex646: ↑ 03.04.2025 09:43Якщо налаштувати, то рухів там мінімум. З тела відкривати ворд таке собі.
Deck і їм подібні MSI Claw, Legion Go, Rog Ally намагаються сісти однією сракою на 2 табуретки - бути і портативкою і лептопом з igpu. В результаті ні одне ні друге нормально не виходить

-
starinfo
Member
віію цікава, корява, коса, не сучасна, але в цілому прикольнаalexeygalas: ↑ 03.04.2025 07:25 Омг. Один тезис краще іншого )) Не знаю навіть з ранку все це прокоментувати.
Як звжди, свіч сіли обговорювати ті, в кого не те що Wii навіть Nintendo DS не було. А всі пізнання про портативки обмежуються калічним стімдеком, який нічого з того, що дає switch, дати не може.
А в switch 2 джойкони не від'єднуються вважаєте?Nekros: ↑ 02.04.2025 22:37тими відьєднуючимися джоями
Якщо вважаєш себе повноцінним пк - мусиш видавати повноцінні fps. Якщо вважаєшся портативкою - мусиш показувати час гри. А дек і йому подібні - ні риба ні м'ясоAlex646: ↑ 02.04.2025 22:29Ну, стімдек все-таки повноцінний пк
1й сич цікавий тіки до момент ігр з сімейної бібліотеки, ото танців, гольфа і всякого такого, як на мене це найкраще саме для цього
потім починається що? звісно, цікаве все то цікаве до моменту що ми ж про піратство балакаєм, бо куплять ігри по 90 євро з картриджем? ну я не знаю
так, потім картридж можно перепродати, на що дьоргаються всі плойчики і сичі 1го покоління, але цим треба займатись, витрачати час, в цілому ціни щось взагалі не торт
тому коли кажуть сич. це в 90% мабуть прошита кефіром ото піратська тема і не більше
ще дуже смішно дивитись як банять всі продажі саме прошитих на торгових площадках)
вважать стім дек гівном, а сич прям богоподібною портативкою я не знаю, можно поспорити
зазвичай можно сказати що дек більший і типу не такий комфортніший, але як на мене ціни на ігри набато приємніші, а автоність досить непогана(але це тіки дек, ото все лайняне на віндовсі мертве)
а по новій соснолі, ви впевнені що воно з екраном в 1080 і отим старим залізом буде нормально працювать?
чи це буде апскейл з добре що 480р і картошкою 1го свіча?
окремо посміявся про можливість подоїти хомяків двічі, дякую що не випустили одразу олед версію бо нащо? все-рівно ж куплять
доречі по поводу портативок, ще ж є яка-небуть пс-віта, вона як, погано портативиться?) чи таке не можно порівнювати з богоподібним сичем?)
Востаннє редагувалось 03.04.2025 10:05 користувачем starinfo, всього редагувалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Мені якраз не подобається, що вони її збільшили. Вона і так то дуже здорова була. Краще б лишили той OLED 720p, що був. І жер би він не багато і на новому залізі ще довше би трималась батарея.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:59а по новій соснолі, ви впевнені що воно з екраном в 1080 і отим старим залізом буде нормально працювать?
окремо посміявся про можливість подоїти хомяків двічі, дякую що не випустили одразу олед версію бо нащо? все-рівно ж куплять
-
starinfo
Member
на мій погляд тут дуууууже багато спірних моментів)alexeygalas: ↑ 03.04.2025 10:03Мені якраз не подобається, що вони її збільшили. Вона і так то дуже здорова була. Краще б лишили той OLED 720p, що був. І жер би він не багато і на новому залізі ще довше би трималась батарея.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:59а по новій соснолі, ви впевнені що воно з екраном в 1080 і отим старим залізом буде нормально працювать?
але ж там свій шлях)
і як дійсно тут було написано, це ж окрема каста, вона купить будь-яке лайно і попросить ще з лопати, тому магії не буде
-
alexeygalas
Member
Саме так і використовував свого часу Wii. Збирались компанією, пивко піца і товкли одне одного по голові молотками, guitar Hero, бокс, Маріо карт на 4х з вімоутами вставленими в маленькі автомобільні рулі. Оце був фан. Нікому більше цей експірієнс не вдалось повторити. Тому вважаю, що nintendo не варто намагатись міряти відьмаком. Відьмак нехай лишається на Playstation. А якщо він і з*явився на свічі - то і в 480р він згодиться, хто дуже хоче мати з собою в польоті відьмака. Але основна ніша нінки - це саме паті ігри. І перенести їх на портативку - це вбити двох зайців одним пострілом. Ось, про що свіч. Але всі лізуть її порівнювати із PS4 і Xbox One.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:591й сич цікавий тіки до момент ігр з сімейної бібліотеки, ото танців, гольфа і всякого такого, як на мене це найкраще саме для цього
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
І я куплю )) Бо з Wii було весело. І я хочу знову це відчути. А для відьмаків у мене є нормальний ПК із потужною відеокартою. А вам бажаю на міліметр розширити свої обрії і мати більше поваги до іншихstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:07і як дійсно тут було написано, це ж окрема каста, вона купить будь-яке лайно і попросить ще з лопати, тому магії не буде
-
starinfo
Member
та я ж наче з повагою)alexeygalas: ↑ 03.04.2025 10:12Саме так і використовував свого часу Wii. Збирались компанією, пивко піца і товкли одне одного по голові молотками, guitar Hero, бокс, Маріо карт на 4х з вімоутами вставленими в маленькі автомобільні рулі. Оце був фан. Нікому більше цей експірієнс не вдалось повторити. Тому вважаю, що nintendo не варто намагатись міряти відьмаком. Відьмак нехай лишається на Playstation. А якщо він і з*явився на свічі - то і в 480р він згодиться, хто дуже хоче мати з собою в польоті відьмака. Але основна ніша нінки - це саме паті ігри. І перенести їх на портативку - це вбити двох зайців одним пострілом. Ось, про що свіч. Але всі лізуть її порівнювати із PS4 і Xbox One.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:591й сич цікавий тіки до момент ігр з сімейної бібліотеки, ото танців, гольфа і всякого такого, як на мене це найкраще саме для цього
так, але ж все-рівно будуть порівнюватись) бо на диво це обидві портативки
і тут правильно сказать що одна для паті ігр, інша для звичайних ігр і стандартного досвіду
але казати що сич це божественна портативка і тіки на неї дьоргать і що воно там найкраще це спірний момент, воно вузьконаправлене і треба щоб тобі саме це і було потрібно що там є, нульова універсальність)
ще критичний фактор це ціна, вона як на мене завищена)(13-14к соснолька, 3 -3ю5к прошивка і вже майже ціна дека стає)
сич влізає як і стім дек вліза в рюкзак, це перевірено, автономність.. ну незнаю зараз ціни на павер на 45 ват не такі космічні, якщо буде рюкзак закинуть павер не тяжко, тим наче більшість його і так носить, наприклад, для телефону тому таке
ще ж і зарядка у того ж дека звичайна, а сич про шлях самурая з конченим живленням, там трохи якщо не помиляюсь воно специфічне по БП, чи інший вольтаж
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:І я куплю )) Бо з Wii було весело. І я хочу знову це відчути. А вам бажаю на міліметр розширити свої обрії і мати більше поваги до іншихstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:07і як дійсно тут було написано, це ж окрема каста, вона купить будь-яке лайно і попросить ще з лопати, тому магії не буде
а розширення обріїв не цікавить, нема актуальної потреби в портативках
і як я і писав, сич це попригати ото на декілька разів, в 90% особисто для мене цікавіший дек
віію була цікава в далекі часи, але тоді воно космічно коштувало і не було розповсюджено в нашій країні
а вам згадати старий експіріенс не знаю чи вийде, бо наче двічі в одну річку не ввійти)
Востаннє редагувалось 03.04.2025 10:23 користувачем starinfo, всього редагувалось 1 раз.
-
Grava
Member
Набагато приємніші вони там, де є регіональні ціни. Тому в нас багато хейтерів нінки та поціновувачів стім дека. Бо просто дешевше.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:59але як на мене ціни на ігри набато приємніші,
Ну а купляти/продавати картриджі - не така вже велика проблема. В свій час пройшов всі екзи, витративши на більшість лише вартість доставки, а на деяких навіть заробив

А що віта? У неї продажів за весь час виробництва (7+ років) меньше ніж свіча за перший рік.ще ж є яка-небуть пс-віта
Взагалі навіщо порівнювати свіч та дек? Якщо можно використовувати обидва

Востаннє редагувалось 03.04.2025 10:24 користувачем Grava, всього редагувалось 1 раз.
-
alexeygalas
Member
Саме тому дек - не портативка. Невеликі розміри - це ще не портативність. Ну і обплутатись павербанками на сидінні в поїзді поряд з іншими людьми - таке собіstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:19ну незнаю зараз ціни на павер на 45 ват не такі космічні, якщо буде рюкзак закинуть павер не тяжко
-
starinfo
Member
все відносно, нова ревізія оледовська в дека файна по оптимізаціїalexeygalas: ↑ 03.04.2025 10:22Саме тому дек - не портативка. Невеликі розміри - це ще не портативність. Ну і обплутатись павербанками на сидінні в поїзді поряд з іншими людьми - таке собіstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:19ну незнаю зараз ціни на павер на 45 ват не такі космічні, якщо буде рюкзак закинуть павер не тяжко
якщо ще й самостійно пообмежувать + гратись в такі самі картопляні прості ігри як на сичі то автономності вистачить за очі
Відправлено через 22 секунди:
малась на увазі портативна портативність)Grava: ↑ 03.04.2025 10:20Набагато приємніші вони там, де є регіональні ціни. Тому в нас багато хейтерів нінки та поціновувачів стім дека. Бо просто дешевше.starinfo: ↑ 03.04.2025 09:59але як на мене ціни на ігри набато приємніші,
Ну а купляти/продавати картриджі - не така вже велика проблема. В свій час пройшов всі екзи, витративши на більшість лише вартість доставки, а на деяких навіть заробив
А що віта? У неї продажів за весь час виробництва (7+ років) меньше ніж свіча за перший рік.ще ж є яка-небуть пс-віта
Взагалі навіщо порівнювати свіч та дек? Якщо можно використовувати обидва![]()
-
alexeygalas
Member
USB C with Power Delivery. Просто там є вимоги по мін потужності і усілякі телефонні 5V 1A не годяться звичайно. А нормальна 65W USB C зарядка з повним діапазоном 5-20в чудово заряджаєstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:19а сич про шлях самурая з конченим живленням, там трохи якщо не помиляюсь воно специфічне по БП, чи інший вольтаж
-
starinfo
Member
чомусь тіки сичеводи кажуть що портативка тіки сич і все)alexeygalas: ↑ 03.04.2025 10:22Саме тому дек - не портативка. Невеликі розміри - це ще не портативність. Ну і обплутатись павербанками на сидінні в поїзді поряд з іншими людьми - таке собіstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:19ну незнаю зараз ціни на павер на 45 ват не такі космічні, якщо буде рюкзак закинуть павер не тяжко
незрозуміло чому, але такий шлях)
мабуть треба собі доводить, не знаю
і якщо так прям придератись то портативка це лайт, яка втрачає майже всі бонуси нормального сича, але буде саме портативна портативка)
а повноцінний це вже таке, більше як гібрид
Востаннє редагувалось 03.04.2025 10:34 користувачем starinfo, всього редагувалось 1 раз.
-
man1242
Member
судя из того что видел на презентации то киберпанки будут с длсс в режиме перфоманс 240р растянутое на 1080р экранчик
сомневаюсь что ppi 270 перекроет все прелести 

-
alexeygalas
Member
Просто в мене була Sony PSP Slim, Nintendo 3DS і я собі чудово уявляю, що таке портативка. І нічого доводити не потрібно )) Скоріше деководи, як тільки бачать десь новину про нінтендо свіч, бігом летять щоб всім разом плюнути nintendo на спину заявками типуstarinfo: ↑ 03.04.2025 10:29чомусь тіки сичеводи кажуть що портативка тіки сич і все)
незрозуміло чому, але такий шлях)
мабуть треба собі доводить, не знаю
- "От наш стімдек теж портативка!!"
- "А він може 5-6 год гри?"
- "Еммм... А зате у нас кіберпанк запускається! Буеее

Приблизно такий рівень дискусій. І виглядає це смішно ))