TSMC планує запуск виробництва 1,6 нм в Аризоні

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

leif: 30.03.2025 12:48
Scoffer: 30.03.2025 12:45А значить КР в осяжному майбутньому остаточно і безваріантно перетвориться на провінцію КНР.
ти мав би пам'ятати мою думку з цього приводу. я вважав і вважаю, що цьому розвитку подій немає альтернатив вже досить тривалий час. і процес прискорюється, як бачимо.
З урахування як spacex активно продає свої акції, а їх скуповує Китай взагалі не здивуюсь, якщо Китай швидше викупить акції TSMC в США чим захопить Тайвань :rotate:
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
Ні, я ніколи не наполягав на силовому захопленні острова. Я навпаки казав що скоріше куплять.
Якщо ти про суперечку щодо автовозів в сусідній темі, то я там про невірне планування вже на рівні концепції. Не буде ніяких автовозів за будь-якого варіанту розвитку подій.
Але це все не відміняє того факту що керівництво КР робить явно невірну ставку на те що штати їх захищатимуть. Ага, зараз, захистять, доженуть і ще раз захистять. Скоріше громадянську війну всередині влуштують щоб технології материку не дістались, і то більш ймовірно.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Alligator: 30.03.2025 13:30
leif: 30.03.2025 12:48
ти мав би пам'ятати мою думку з цього приводу. я вважав і вважаю, що цьому розвитку подій немає альтернатив вже досить тривалий час. і процес прискорюється, як бачимо.
З урахування як spacex активно продає свої акції, а їх скуповує Китай взагалі не здивуюсь, якщо Китай швидше викупить акції TSMC в США чим захопить Тайвань :rotate:
Так і буде
Китай скупить акціїї ТSМС та посадить свою владу через вибори, Америка скаже що ТСМС тепер за Китай і забере в них заводи в Америці на користь Інтуля чи АМД чи Нвідіїї - то все їх корпи

Відправлено через 3 хвилини 10 секунд:
Scoffer: 30.03.2025 13:32 Vlaad13
Ні, я ніколи не наполягав на силовому захопленні острова. Я навпаки казав що скоріше куплять.
Якщо ти про суперечку щодо автовозів в сусідній темі, то я там про невірне планування вже на рівні концепції. Не буде ніяких автовозів за будь-якого варіанту розвитку подій.
Але це все не відміняє того факту що керівництво КР робить явно невірну ставку на те що штати їх захищатимуть. Ага, зараз, захистять, доженуть і ще раз захистять. Скоріше громадянську війну всередині влуштують щоб технології материку не дістались, і то більш ймовірно.
шо за автовози я безпоняття :laugh:
ніякої громадянської війни в сша вже не буде - 90% усіх корпорацій і керівних посад у уряді під контролем Республіканців
у них далі вибори Венса на президента
далі чисто країна під владою республіканців і там вже звісно ніяких виборів
взагалі відносно чесні вибори на данний момент присутні тільки в країнах європпи - і це довольно таки рідке явище
більше ніде в світі виборів немає як такових
Востаннє редагувалось 30.03.2025 13:42 користувачем Vlaad13, всього редагувалось 1 раз.
SergN
Member

Повідомлення

Стільки геополітиків на кожному кроці...
А так, попередні стимули відповідного "чіпового" закону дали змогу компанії зайти туди, зараз це створює базу, що їх обіцянки щось зробити через Х років сприймуть серйозно, і одночасно це дасть змогу компанії нормально працювати в цей час. А там "або ішак..."(с).
dead_rat
Member

Повідомлення

Vlaad13: 30.03.2025 13:40 ніякої громадянської війни в сша вже не буде - 90% усіх корпорацій і керівних посад у уряді під контролем Республіканців
Хто тобі сказав, що в разі замісу республіканці не можуть воювати між собою?
Vlaad13
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.03.2025 13:42
Vlaad13: 30.03.2025 13:40 ніякої громадянської війни в сша вже не буде - 90% усіх корпорацій і керівних посад у уряді під контролем Республіканців
Хто тобі сказав, що в разі замісу республіканці не можуть воювати між собою?
ну ця вірогідність звісно є - але дуже наближена до 0
яка була вірогідність громадянскої війни у німеччині 1939 року? :D
в них є кріпка партія, лідер, цілі і шляхи їх досягнення
їм є чим зайнятись - їм явно не до громадянської війни
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13: 30.03.2025 13:40ніякої громадянської війни в сша вже не буде
Не в сшп. На Тайвані щоб знищити інфраструктуру щоб клятим комунякам не дісталось (ц)
СШП то окрема тема, я думаю там намічається щось значно цікавіше за якусь збройну заворушку між реднеками. :rotate:
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Думаю власникам TSMC вже показали реальний стан справ - і вони відразу знайшли 165 млрд. на заводи в США, і це без програми підтримки від уряду, все свої.
Судячи як перейшов контроль над ключовими портами Панамського каналу, так само може перейти контроль над заводами TSMC в потрібні руки - або через передачу акцій, або спеціальним законом під час війни з Китаєм. А зразок всім вже представили - угода про надра, Канада, Гренландія.
Тож видно стан справ дійсно невтішний - Китай чекає війни в Європі (чи навпаки) і після цього почнеться.
За ці 3 роки вже навіть сліпий побачив що захід насправді нічого не має - навіть Червоне море від саморобних ракет захистити не можуть, боєприпаси швидко закінчились, виробництва немає. А головне - дрони, повітряні і морські. Шт. інтелект помножить це в тисячу раз - дешево і потужно, і це тепер можуть всі.
Тож єдиний варіант - домовлятись про спільну владу над світом, гібридну.
Scoffer
Member

Повідомлення

ronemun
Та хто їх слухатиме. Недавно хтось (директор рейнметалу? не пам'ятаю точно) проговорився що на всю Європу ОДИН діючий завод з вибухівки і той в Поляндії ще совкового типу. Мається на увазі з повним циклом от і до. Інші всі то "викруткова збірка". Ситуація в штатах не на багато краще. Захід дожився до того що без китайців тупо не може продукувати свою зброю і боєприпаси. І неважливо наскільки вона більш класна якщо її немає в кількості.
Востаннє редагувалось 30.03.2025 14:49 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.03.2025 14:34
Vlaad13: 30.03.2025 13:40ніякої громадянської війни в сша вже не буде
Не в сшп. На Тайвані щоб знищити інфраструктуру щоб клятим комунякам не дісталось (ц)
СШП то окрема тема, я думаю там намічається щось значно цікавіше за якусь збройну заворушку між реднеками. :rotate:
1. Уряд Тайваню кожного року все більше підтримує Китай. (Як і звичайні люди)
2. В США вже все закінчилось, буде поступове відчуження від влади деяких демократів і далі все.
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.03.2025 13:24
VladimirV: 30.03.2025 12:51 А там вже й Трумпа викинуть
:lol: :lol: :lol:
Ні, дід вийде лише уперед ногами і головне питання чи будуть після нього вибори(ставлю, що ні)
Та дід щось так активно робить Америку великою, що існує вірогідність, що уперед ногами його винесуть раніше 28 року. Не даремно в нього і Януковича був один й той самий політтехнолог.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Tiufin: 30.03.2025 14:50
Ні, дід вийде лише уперед ногами і головне питання чи будуть після нього вибори(ставлю, що ні)
Та дід щось так активно робить Америку великою, що існує вірогідність, що уперед ногами його винесуть раніше 28 року. Не даремно в нього і Януковича був один й той самий політтехнолог.
Які ж у нас наївні люди на форумі :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13
1. Я в курсі. Але каталізатором тут можуть бути саме штати, котрі підбурюватимуть незгодних. Все як завжди чужими руками.
2. Маговці готові на все щоб підісрати КНР. На все чужими руками і чужими життями звісно.
Тобто це буде завезена ззовні штука, а не через внутрішні вподобання.

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Я тому і кажу що загравання зі штатами Тайваню може обійтись дуже дорого. Це так собі союзничок.
Tiufin
Member

Повідомлення

Vlaad13: 30.03.2025 13:28
Scoffer: 30.03.2025 13:18 leif
А я тобі кажу що китайцям чхати на домовленості якщо їх вони не влаштують. Якби той Шанхай аж занадто сильно муляв очі, то його б вже ліквідували. На перший день вводиться мільон поліції, на другий населення евакуюється на Тибет, на третій завозиться нові 20 мільйонів щирих китайців бо хто їх там один від одного відрізнить і влаштовується голосування щодо ліквідації автономного району :laugh: Але ж ні, там навіть протести не так вже й активно давляться, за китайськими мірками взагалі повний розслабон.
ти незовсім адекватно мислиш
Все що потрібно Китаю це просто зачекати, на тайвані все більше набирає сили прокитайська партія - бо в неї необмежене спонсування, останні місяці Китай вже нічого не каже про захоплення тайваню і більше не проводить військові навчання бо зрозумів що силою захват непотрібний
до того Китай просто засипає грошима свою літографію що рано чи пізно принесе результат
все що потрібно Піднебесній це просто працювати в тому ж напрямку і чекати - це як раз те що вони вміють
думаю ще максимум 20 років і Тайвань повністю перейде до Китаю через звичайну політику - ніяких силових акцій не буде

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:
Наступні вибори ще думаю будуть (і чому б їм не будти у них зараз космічна перевага) - виберуть звичайно Венса
а вже потім виборів звісно не буде
1. Ви якось визначтесь вже- "рядові громадяни нічого не вирішують, окрім вибору сосисок у супермаркеті" чи "вибори можуть змінити владу на Тайвані та в США"

2. Про яку космічну перевагу трампістів ви кажете? Трамп переміг із результатом 55/45%. Це зовсім не космічна перевага. Ну а зараз, всього за пару місяців, його підтримка вже впала до приблизно 45%. А усіляки скандали із чатіками, які всім продемонстрували рівень компетентності та адекватності цих довбнів - ще знизять цю підтримку

Відправлено через 9 хвилин 20 секунд:
Vlaad13: 30.03.2025 14:52
Tiufin: 30.03.2025 14:50
Які ж у нас наївні люди на форумі :lol:
Та куди нам до вас- геніїв-геостратегів :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
Існує далеко не нульовий шанс що виборів в штатах або більше не буде, або вони перетворяться на типово олігархічну забаву прибизно як в оркостані.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 30.03.2025 15:12 Tiufin
Існує далеко не нульовий шанс що виборів в штатах або більше не буде, або вони перетворяться на типово олігархічну забаву прибизно як в оркостані.
Ну це виглядає зараз як очевидний варіант розвитку подій, бо трампісти демонструють жагу до повної влади (до того ж, вони зараз на піку своєї влади і тому здається, що так буде завжди). Але на всіляке дійство виникає противодія. І коли невдоволення дозріє, почнуться якісь події проти трампістів - маятник знов качнеться в інший бік
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 30.03.2025 15:29 почнуться якісь події проти трампістів - маятник знов качнеться в інший бік
Хто там в нас з іншого боку? Лгбтку+? Їх не багато і вони не вміють вирішувати проблеми силою
Vlaad13
Member

Повідомлення

Tiufin: 30.03.2025 15:07
Vlaad13: 30.03.2025 13:28
ти незовсім адекватно мислиш
Все що потрібно Китаю це просто зачекати, на тайвані все більше набирає сили прокитайська партія - бо в неї необмежене спонсування, останні місяці Китай вже нічого не каже про захоплення тайваню і більше не проводить військові навчання бо зрозумів що силою захват непотрібний
до того Китай просто засипає грошима свою літографію що рано чи пізно принесе результат
все що потрібно Піднебесній це просто працювати в тому ж напрямку і чекати - це як раз те що вони вміють
думаю ще максимум 20 років і Тайвань повністю перейде до Китаю через звичайну політику - ніяких силових акцій не буде

Відправлено через 3 хвилини 28 секунд:

Наступні вибори ще думаю будуть (і чому б їм не будти у них зараз космічна перевага) - виберуть звичайно Венса
а вже потім виборів звісно не буде
1. Ви якось визначтесь вже- "рядові громадяни нічого не вирішують, окрім вибору сосисок у супермаркеті" чи "вибори можуть змінити владу на Тайвані та в США"
У виборах участь людей це лише зовнішня ширма, я так розумію що термін - вибори, ви досить дивно сприймаєте.
Про США ви би краще дізналися як працює виборна система і від чого вона залежить, як там йде підрахунок голосів. Бо із того що ви тут пишете я розумію ви взагалі не в темі
Китай поступово скуповує керівництво Тайваню і по ходу діла трохи витрачає і на суспільне бо так легше. Але це не принциповий чи обов'язковий момент бо десь 70 % людей без різниці яка партія чи влада ними керує

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
dead_rat: 30.03.2025 15:39
Tiufin: 30.03.2025 15:29 почнуться якісь події проти трампістів - маятник знов качнеться в інший бік
Хто там в нас з іншого боку? Лгбтку+? Їх не багато і вони не вміють вирішувати проблеми силою
Усі лесбухи та геї як зберуться - та як скинуть Трампа :lol: Вже уявляю як це буде виглядати :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 52 секунди:
Scoffer: 30.03.2025 15:12 Tiufin
Та ще останній разочок під Венса думаю проведуть :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Vlaad13: 30.03.2025 15:48Та ще останній разочок під Венса думаю проведуть
трамп відкидує копита до завершення терміну -> венс автоматом стає президентом -> профіт
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 30.03.2025 15:39
Походу, цю тему із лгбт так розкручували, що всі дійсно повірили, що їх не 5-10%, а половина населення. От і ви пишете, що із боку противників трампа (яких біля половини населення США) - лише лгбт :)
Думаю, це доволі спрощенний погляд на ситуацію.
Зараз прихильники трампа очікують, що він позбавиться трансгендерних та мігрантських перегибів, які робили демократи, і вони заживуть. Але коли з'ясується, що трапмівськи перегиби (усі ці тарифні війни, зовнішня агресія, масові звільнення, інфляція, тощо) зробили життя ще гірше, то тоді знайдеться кому протестувати та кому очолювати протести.

Відправлено через 2 хвилини 20 секунд:
Vlaad13: 30.03.2025 15:48 Та ще останній разочок під Венса думаю проведуть :D
Ну от ви і суперечите самі собі - якщо вибори ВЖЕ нічого не вирішують, то нащо їх відміняти? ;)
Про США ви би краще дізналися як працює виборна система і від чого вона залежить, як там йде підрахунок голосів. Бо із того що ви тут пишете я розумію ви взагалі не в темі
Та я ж кажу - куда мені до вас, великого знавця світової політики :)
Відповісти