Чим товща - тим менше вібрує і резонує від вентиляторів. Хоча того ж ефекту можна добитись і при меншій вазі, підсилюючи конструкцію ребрами жорсткості.
Останні статті і огляди
Новини
Fractal Design випустила корпус North XL RC для плат із роз'ємами на звороті
-
DevDM
Member
-
kairo
Member
В мене дешманський корпус Кугар за 1000 грн не вібрував та не резовував. Тут важливіше, які корпусні вентилі стоять та які СО процесору та відеокарти.DevDM: ↑ 21.03.2025 11:44 Чим товща - тим менше вібрує і резонує від вентиляторів. Хоча того ж ефекту можна добитись і при меншій вазі, підсилюючи конструкцію ребрами жорсткості.
-
DevDM
Member
Які і яка кількість. Бо три вентиля поряд вже може привести до резонансу на деяких обертах. Актуально для водянок та корпусів на три вентилятори спереду/збоку/зверху/знизу. Зупинивши один з трьох і резонансу нема.kairo: ↑ 21.03.2025 11:50 В мене дешманський корпус Кугар за 1000 грн не вібрував та не резовував. Тут важливіше, які корпусні вентилі стоять та які СО процесору та відеокарти.
-
kairo
Member
В попередньому Кугарі в мене було сумарно 8 кульків: 2 корпусних, 2 на ЦП, 3 на ВК, 1 БЖ. Зараз корпус Фрактал: 4 корпусних, 2 кульки СВО ЦП, 3 ВК, 1 БЖ. Тобто 10 кулерів.DevDM: ↑ 21.03.2025 12:08Які і яка кількість. Бо три вентиля поряд вже може привести до резонансу на деяких обертах. Актуально для водянок та корпусів на три вентилятори спереду/збоку/зверху/знизу. Зупинивши один з трьох і резонансу нема.kairo: ↑ 21.03.2025 11:50 В мене дешманський корпус Кугар за 1000 грн не вібрував та не резовував. Тут важливіше, які корпусні вентилі стоять та які СО процесору та відеокарти.
-
DevDM
Member
Поряд, а не по всьому корпусіkairo: ↑ 21.03.2025 12:40 В попередньому Кугарі в мене було сумарно 8 кульків: 2 корпусних, 2 на ЦП, 3 на ВК, 1 БЖ. Зараз корпус Фрактал: 4 корпусних, 2 кульки СВО ЦП, 3 ВК, 1 БЖ. Тобто 10 кулерів.

-
kairo
Member
В мене три 120мм Фрактал вентиля в ряд на морді. Не входять в резонанс навіть на 100%. Я думаю це більше від самих вентилів залежить ніж від корпусу.DevDM: ↑ 21.03.2025 13:08Поряд, а не по всьому корпусіkairo: ↑ 21.03.2025 12:40 В попередньому Кугарі в мене було сумарно 8 кульків: 2 корпусних, 2 на ЦП, 3 на ВК, 1 БЖ. Зараз корпус Фрактал: 4 корпусних, 2 кульки СВО ЦП, 3 ВК, 1 БЖ. Тобто 10 кулерів.В мене зараз теж шість корпусних, два на кулері ЦП, три на відеокарті, один на БЖ. От тільки поряд три на морді і вони входять в резонанс з пульсуючим гулом на 740+-5 обертах. Налаштував криву, з перескоком цих обертів і забув про резонанс. Для тесту від'єднував кожен з трьох вентиляторів і теж допомагало, з двома нема резонансу.
- спойлер
-
Sanьka
Member
Не вібрує, не прогинається, монолітне.kairo: ↑ 21.03.2025 10:16Навіщо корпусу ПК стінки товщиною 1.2 мм, краще шрапнель тримає?))
1.2 то я привів до прикладу що таке топ.
А так то 0.7-1 це топово, але Фрактал не дотягує навіть до 0.7.

Скажем так, люди у яких в руках були нормальні корпуса з норм металу, не задають подібні питання, бо пощупавши норм корпус одразу розумієш як воно повинно бути.
Десь так, але від розміру залежить.horvard: ↑ 21.03.2025 10:15Солідарний з вами, розглядаючи корпус для оріентиру треба дивитися одразу на вагу, що менше 10кг. - то все фольга,
Наприклад вага мого майже 24кг. Отам метал, скло і тп )))
З і. Щодо корпусів ЛіЛі, то те що зараз і те чим колись була ЛіЛі це небо і земля. Раніше славились шикарною шліфовкою, оригінальним , аскетичним дизайном, і звісно фулл алюмінієм
Зараз, це просто китаєць якістю вище дна.
Забери лейбу ЛіЛі , від китайця типу Асус, Вінга тощо не відрізниш.
Все таки про якісні корпуса то більше до Фантекс, КМ, Біквайт.
-
Yuriy_5070ti
Junior
Взяв be quiet! Pure Base 500. Не китайщина і не оверпрайс. Якісний добротний корпус в нейтральному стилі.den888: ↑ 20.03.2025 22:48 mult
зараз взагалі нормального корпуса не знайти, або якесь одоробло, або якісь свистоперділки з підсвіткою.
Ну і тенденція: зараз фрактал дефайн р7 міні, метал десь 0,5-0,6мм, до цього фрактал арк міді р2, 0,6мм, ще раніше якийсь чіфтек (це вже десь кінець 2000) 0,8мм... а зараз 0,4-0,5мм пальцем гнеться тьфу ... економія.
-
mult
Member
Yuriy_5070ti
Нормальний корпус, мені не підійшов бо на верх не можна поставити 360 воду.
Але я поставив на свій процесор для експерименту башню noctua nh-u14s і воно вроді як нормально працює.
То водянка тепер лежить без діла.
З таким то то тоже міг би взяти цей корпус
Але я поставив на свій процесор для експерименту башню noctua nh-u14s і воно вроді як нормально працює.
З таким то то тоже міг би взяти цей корпус

-
Yuriy_5070ti
Junior
Теж не водянка, а башта)mult: ↑ 21.03.2025 15:09 Yuriy_5070ti
З таким то то тоже міг би взяти цей корпус![]()