Гібридні процесори AMD Medusa Point продовжать використовувати вбудовану графіку RDNA 3.5

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
vltk
Member

Повідомлення

Если удвоят производительность асика NPU до 100 в новой медузе, то это скомпенсирует не додачу RDNA 4.
Nouriel
Member

Повідомлення

alexeygalas
а коли амд рдна випустила, а інтел лишався на старій графіці то шось стибки не хвилювали
Yalg
Member

Повідомлення

Conqistador: 20.03.2025 10:40 они не могут на новой архитектуре делать новое железо или специально ограничивают возможности встройки чтоб их ущербные бюджетные дискретки не ущемлять
Они могут хоть 9070xt впихнуть в проц в качестве встройки, - производительность от этого не сильно вырастет так как упор в первую очередь идёт в псп.
Например встройка в ryzen 7840 изначально обещалась в 3000мгц, а вышла 2700 так как от 3000 толку оказалось 0, на тот момент тупо не было достаточно быстрой памяти ддр5 чтобы раскрыть даже на такой частоте.

Сейчас - есть, но баланс охлад-прожорливость-цена быстрой памяти таков что проще сразу брать ноут с rtx 4060 8gb и не иметь себе мозг.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nouriel
Та знаю. Це я так, почав вивчати поточну ситуацію з igpu, бо задумався замінити свій товстезний важезний лептоп на щось якісніше без dGPU, щоб більше тримала батарея. Бо як не крути - на малому SFF компі з потужною відеокартою більше шансів комфортно пограти ніж на самому жирному лептопі з RTX 4090. Тому і задумався взяти лептоп, який би міг виконувати роботу Mid/Upper-MID рівня складності. Тому вивчаю зараз питання igpu. Поки зупинився на Surface Laptop 7 Business на Lunar Lake і HP Omnibook на Ryzen AI pro max ))
Nouriel
Member

Повідомлення

alexeygalas
ну можете почекати ноути з процесорами Strix Halo там iGPU Radeon 8060S який по продуктивності біля 4070 ноутбучної
Capz
Member

Повідомлення

Nouriel: 21.03.2025 11:10 alexeygalas
ну можете почекати ноути з процесорами Strix Halo там iGPU Radeon 8060S який по продуктивності біля 4070 ноутбучної
Если быть точным, то на уровне 4070 mobile, которая придушена до 65-75 Вт.
В тестах notebookcheck, ноуты с нормальной 4060 (100вт +), существенно опережают 8060s.
..The integrated Radeon 8060S is the fastest x86-iGPU by far and is neck and neck with the GeForce RTX 4070 Laptop when running at TGP levels between 65-75 Watts. ..

https://www.notebookcheck.net/Asus-ROG- ... 266.0.html

Вообще эти новые Ryzen AI Max безусловно крутые продукты. Но если смотреть исключительно под игры, то дешевле будет взять какой то качественный ноут с 4060/4070.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Capz
Для гри в мене є нормальний настільний 10L системничок. Я якраз хочу хороший час від батареї і якщо випаде момент - погамати у щось старе на gzdoom чи buildgdx чи eduke32. Як виявилось це старе лахмоття в 4к тащить не те що встройка 265K а й навіть встройка мого ноута на Ryzen 7 4800H з Vega. Тож встройка Lunar Lake Arc 140V навіть не відчує навантаження ))
спойлер
20250320_113007.jpg
Але сам surface laptop 7 business по якості дуже класно зібраний. 2кг і аж 20 годин ютуба
А порівняно з моїм поточним лептопом прибавка тут і говорити немає про що )) https://browser.geekbench.com/v6/cpu/co ... e=11076709
Відповісти