Слова(і офк словосполучення) «фінансова криза», «цілком пристойна», «не лідер ринку», «не пощастило», «кращі маркетологи конкурента» якось не бʼються зі словами «найкращі карти».waryag: ↑ 20.03.2025 06:45Можемо і згадати.IronWithin: ↑ 20.03.2025 04:05 Можемо згадати конкурентів цих «найкращих» карт, і виявиться що не дуже вони якби «найкращі»
Після короткої домінації над 7970 на старті пічки 670/680 швидко здулись, а потім стали тиквами.
Далі в АМД просадка через фінансову кризу. І хоча компанія стабілізувалась і випустила цілком пристойну 480, трапився майнінг-бум. На якому, очевидно заробив більше лідер ринку і пішов у відрив.
Найбільше не пощастило 6000-й серії, яка була краще за конкурентів, але тут вже зіграло маркетингове і фінансове домінування нвідіа.
А ось що я памʼятаю тисячна серія дала найбільший стрибок продуктивності і всі побігли оновлюватись(як в бюджет 1060, так і в топ 1080/1080ті), дивитись на fury x зі штатною водою було просто боляче, 20хх серія - новий длсс, промені, і знов амд і без нових фіч і не конкурент ігрової швидкодії, 30хх серія - сильно апнута швидкодія, тепер вже не соромно грати з апскейлом і трасуванням, 3080 за 700 баксів, у амд до середини існування 30хх серії навіть фср не було(наскільки я памʼятаю, чи то в моїх іграх не було), в рекламі використовували фіделіті кас

40хх серія ставить крапку на ринковій долі амд. Наскільки я памʼятаю навіть по енергоефективності амд пасе(хотів сказати корів

Коротко резюмуємо 4хх-5хх слабкі, 6ххх гарячі пічки без технологій , з 7ххх серії тільки 7800хт гарна, але слабка для мене щоб оновлюватись, чекаємо далі «найкращих» карт.