Процесор AMD Ryzen AI Max+ 395 утричі швидший за GeForce RTX 5080 у ШІ DeepSeek R1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.03.2025 14:03По тих цінниках які будуть жадати за ноутбуки із 395+ каменем - мабуть простіше буде купити 5090.
Ага, і тягати її з дому в офіс/коворкінг. Де ноут, а де робоча станція?
Порівняння з боку АМД видається максимально тупим, а інакше - а з ким їм порівнювати? В ноутах вони, поки що, єдині здатні видати подібний продукт(це не оцінка самого продукту, просто констатація).
sagifire
Member

Повідомлення

vmsolver: 18.03.2025 14:25
waryag: 18.03.2025 13:55 Одним из преимуществ "игровых" видеокарт нвидиа уже которое десятилетие является КУДА в рабочих задачах. Уже с 4000й серии непрофильное использование карт стало настолько распространенным, что топовые модели получили экспортные ограничения. А в 5000й серии даже официально проговаривается заточенность под ИИ.
Ещё одна манипуляция :facepalm: Инструмент выбирают под задачу, если задача требует 80 ГБ VRAM, а для тестов выбирают видеокарту с 16 ГБ буфером, то это только для того, чтобы показать неграмотность своего выбора, в этом и заключается манипуляция новости, неграмотность выбора железа под задачу представляют как фейл игровой карты Nvidia. При этом не показывая абсолютную производительность своего процессора в этом режиме, потому она выражена относительно неэффективного режима использования решения конкурента. Это тупо не красиво для всех, кто хоть не много понимает что происходит.

Те кто хотят крутить LLM-ку на своём железе собирают риги из нескольких видеокарт, получая хорошую производительность, а не занимаются ерундой с АМД процессорами.

Собственно, мы видим как работают манипулятивные статьи, фанатики ведутся с религиозной фанатичностью :rotate:

Відправлено через 47 секунд:
sagifire: 18.03.2025 13:31Мені здається ви втратили лінію дискусії
Это вы её не поняли.
Гаразд, я тоді просто відзеркалю вашу логіку щоб показати наскільки вона абсурдна.
Для вас було б нормальне порівняння у тесті риги з пачкою топових відях NVidia із встройкою ноутбучного процесора із висновком що залізо NVidia топ а АМД гівно ? :rotate:
Denvys5
Member

Повідомлення

lewerlin: 18.03.2025 14:27а інакше - а з ким їм порівнювати? В ноутах вони, поки що, єдині здатні видати подібний продукт(це не оцінка самого продукту, просто констатація).
Яблуко :gigi:
Конфігурації з 128гб як раз стартують з х2-х3 цінником від опцій з сабжем
block_stupid
Member

Повідомлення

Ostin
Ми тестимо фуру і бачимо шо тягне 20 тон. І жере 30 літрів на 100-ку.
І седан, який тягне 300кг, і жере 5 літрів на 100-ку.

Мені для моїх задач, достатньо седана і я візьму тягать груз седана, бо ефективніше і дешевше.
Але тут ще вияснилось, що седан тоже може тягнути 20 тон і більше і все за ті ж 5 літрів. а не 30.
Для моїх задач, думаю вибір очевидний. Але це все у вакуумі.
бо якщо брати систему, з таким райзеном і кількістю пам'яті, пристрій може обійтись як сама система на 5080, тільки на 5080, я ще можу не тільки "20 тон грузу тягати", а і вигравати в гонках) та ще багато чого іншого.

Але якщо система з райзеном в районі 1400 (наприклад всякі портативки з купою пам'яті). А не всякі Ануси про хеймер, за х5 прайс.
І мені треба локальна ллм а граю ріжко і для ігр тієї продуктивності ок і + в інших задачах. То система яка коштує всяка менше ніж 5080, яка сама по собі кірпіч.
А якщо збирати систему на 5080, а оціню вже вартість тичасової оренди, або SaaS якийсь, по грошам і як часто юзаю. То може я куплю і систему на райзені для простих задача.
І працюватиму на орендованій системі яка себе окупить, і буде продуктивніше в сотні раз за 5080)))
Ostin
Member

Повідомлення

block_stupid: 18.03.2025 15:11тут ще вияснилось, що седан тоже може
Все чудово, але навіщо тоді вантажівки, якщо седан "тоже може"?
vmsolver
Member

Повідомлення

Всем кто поверил в манимуляцию, я критично воспринимаю информацию с этой новости, а вы верите, что значит вы в этом не понимаете. Остаётся только добавить:
Ефект амнезії Гелл-Манна — це когнітивне упередження, яке описує схильність людей критично оцінювати повідомлення ЗМІ в тій сфері, про яку вони добре обізнані, але продовжують довіряти повідомленням в інших сферах, незважаючи на те, що визнають подібні потенційні неточності.
sagifire: 18.03.2025 15:00Гаразд, я тоді просто відзеркалю вашу логіку щоб показати наскільки вона абсурдна.
Вы только лишь показали, что способны множество раз находить не верное решение или выбирать не верный инструмент для решения задачи не осознавая этого. Пример из новости похож на примерно следующее: а давайте устроим соревнование по плаванию, пригласим для этого чемпиона по плаванию, позовём СМИ, а перед заплывом привяжем к рукам чемпиона 10 кг гантелю. Вопросы:
1) Покажет ли чемпион по плаванию свои возможности?
2) Смысл подобного соревнования?
Вот в новости подобное соревнование было проведено, соперник чемпиона всего в три раза от него отстал на коротких забегах, а на длинном начал существенно опережать. Спасибо, очень полезное соревнование, очень содержательно.
sagifire: 18.03.2025 15:00Для вас було б нормальне порівняння
С матричными считалками в других процессорах.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

block_stupid: 18.03.2025 15:11 Ostin

Мені для моїх задач, достатньо седана і я візьму тягать груз седана, бо ефективніше і дешевше.
Але тут ще вияснилось, що седан тоже може тягнути 20 тон і більше і все за ті ж 5 літрів. а не 30.
бо якщо брати систему, з таким райзеном і кількістю пам'яті, пристрій може обійтись як сама система на 5080, тільки на 5080, я ще можу не тільки "20 тон грузу тягати", а і вигравати в гонках) та ще багато чого іншого.

Але якщо система з райзеном в районі 1400 (наприклад всякі портативки з купою пам'яті). А не всякі Ануси про хеймер, за х5 прайс.
І мені треба локальна ллм а граю ріжко і для ігр тієї продуктивності ок і + в інших задачах. То система яка коштує всяка менше ніж 5080, яка сама по собі кірпіч.
А якщо збирати систему на 5080, а оціню вже вартість тичасової оренди, або SaaS якийсь, по грошам і як часто юзаю. То може я куплю і систему на райзені для простих задача.
І працюватиму на орендованій системі яка себе окупить, і буде продуктивніше в сотні раз за 5080)))
Що я прочитав, ахтунг. Так беруть 5080 в ігри погратись, першочергово. Звичайно, якщо мова йде про «працювати» треба брати залізо для цього. Ти ж на орендованій системі в цяцькі не пограєш, от в чому питання. Короче, порівняння максимально дивне. Типу 5080 - декстопна карта для ігор, яка бонусом може щось в ші, порівнюють з процесором, який спеціально розроблений під ці задачі. Я десь помиляюсь? підкажіть
lewerlin
Member

Повідомлення

Denvys5: 18.03.2025 15:03Яблуко :gigi:
Конфігурації з 128гб як раз стартують з х2-х3 цінником від опцій з сабжем
Закрита екосистема. Взагалі не конкуренти ніяк. Яблуко працює лише з яблуком(залізо і ОС). І в них немає ГПУ такого рівня. Їх попугаї - попугаї всього комплексу, а не гола продуктивність заліза.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 18.03.2025 15:34
block_stupid: 18.03.2025 15:11 Ostin

Що я прочитав, ахтунг. Так беруть 5080 в ігри погратись, першочергово. Звичайно, якщо мова йде про «працювати» треба брати залізо для цього. Ти ж на орендованій системі в цяцькі не пограєш, от в чому питання. Короче, порівняння максимально дивне. Типу 5080 - декстопна карта для ігор, яка бонусом може щось в ші, порівнюють з процесором, який спеціально розроблений під ці задачі. Я десь помиляюсь? підкажіть
Та такий же 16 котловий проц як і попередники, просто тензорні ядра в нього впихнули і поставили iGpu якій можна виділити купу рами щоб і погратися можна було і з ШІ побавитись. Купляєш 395+, ставишь до нього 128ГБ рами, виділяєш в бівісі 96гб під врам і кайфуєш із цим ноутбучним сферичним коником монстром в коворкінгу.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.03.2025 15:49
Enjthesilence: 18.03.2025 15:34
Та такий же 16 котловий проц як і попередники, просто тензорні ядра в нього впихнули і поставили iGpu якій можна виділити купу рами щоб і погратися можна було і з ШІ побавитись. Купляєш 395+, ставишь до нього 128ГБ рами, виділяєш в бівісі 96гб під врам і кайфуєш із цим ноутбучнимсферичним коником монстром в коворкінгу.
Тю, так а в чому доцільність порівняння з ртх5080 в якої 16 ГБ а не 96гб врам? Я так розумію це основна фішка цього камінця? А якщо умовно можливо було б 5080 докинути таким чином враму, результат був би схожий?
Востаннє редагувалось 18.03.2025 15:52 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

lewerlin: 18.03.2025 14:27
AntonyKandaurov: 18.03.2025 14:03По тих цінниках які будуть жадати за ноутбуки із 395+ каменем - мабуть простіше буде купити 5090.
Порівняння з боку АМД видається максимально тупим, а інакше - а з ким їм порівнювати? В ноутах вони, поки що, єдині здатні видати подібний продукт(це не оцінка самого продукту, просто констатація).
Нє, ну якщо стоїть задача показати яблучникам в коворкінгу who is boss of the gym хто тут татусь то в принципі окєй.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Enjthesilence: 18.03.2025 15:50
AntonyKandaurov: 18.03.2025 15:49

Та такий же 16 котловий проц як і попередники, просто тензорні ядра в нього впихнули і поставили iGpu якій можна виділити купу рами щоб і погратися можна було і з ШІ побавитись. Купляєш 395+, ставишь до нього 128ГБ рами, виділяєш в бівісі 96гб під врам і кайфуєш із цим ноутбучнимсферичним коником монстром в коворкінгу.
Тю, так а в чому доцільність порівняння з ртх5080 в якої 16 ГБ а не 96гб врам? Я так розумію це основна фішка цього камінця?
Про що я і написав трошки вище, в 5080 32гб не припаяєш а тут яке поле для експериментів, аби ж тільки асус або рейзер 16 гб ддр5 не припаяв :laugh:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.03.2025 15:53
lewerlin: 18.03.2025 14:27
Нє, ну якщо стоїть задача показати яблучникам в коворкінгу who is boss of the gym хто тут татусь то в принципі окєй.

Відправлено через 2 хвилини 14 секунд:
Enjthesilence: 18.03.2025 15:50

Тю, так а в чому доцільність порівняння з ртх5080 в якої 16 ГБ а не 96гб врам? Я так розумію це основна фішка цього камінця?
Про що я і написав трошки вище, в 5080 32гб не припаяєш а тут яке поле для експериментів, аби ж тільки асус або рейзер 16 гб ддр5 не припаяв :laugh:
Все, второпав. Дякую
Denvys5
Member

Повідомлення

lewerlin
Яблуко так само підходе аби крутити ллмку, як і сабж
Там і перформанс порівняний буде (в мак ультра має бути навіть швидше, бо більше пзп)
Відповісти