Останні статті і огляди
Новини
Super Flower випускає 2800-ватний БЖ Leadex Platinum з чотирма роз'ємами 12V-2x6
-
neo89skynet
Member
Потужно! 

-
yariksom
Member
бляхамуха, я думав, що мій 850 на виріст 

-
Tetronga
Member
На пару поколінь запас, потім міняти доведеться на 4 квт
-
Phos4
Member
Gelonyrum
Хм я думав там все на серверному обладнанні працює.
Хм я думав там все на серверному обладнанні працює.
-
Melofon
Member
Хороший бп, но почему не Титаниум?
, бо этот как будто не топ а предтоп.

-
divinity
Member
добре, що уточнив, що свою, а то ми вже почали переживати за тебе

-
Timedemo
Member
смысла нету. врядли он будет 90 процентов времени работать на минимальной нагрузке.Melofon: ↑ 16.03.2025 18:58 Хороший бп, но почему не Титаниум?, бо этот как будто не топ а предтоп.
-
Cirax
Member
Плохо искал.Kashtan: ↑ 16.03.2025 16:51Я не зміг нагуглити розетки більш ніж 16а без заземлення. Скиньте будь ласка посилання. 3-фазне живлення з 380В то зрозуміло.gregory_amd: ↑ 16.03.2025 13:48
странная формулировка. какую розетку себе соберешь (с какой проводкой в доме) и какими брейкерами на щитке сколько с розетки и получишь. у меня все рейтед на 35 ампер, так как у меня на обоих этажах водогрейки 7-киловаттные, иначе никак
Держи:
https://stroysklad.com.ua/rozet-vikluch ... HiEZysr5yf
Контакт заземления можешь не подключать.
А есть ещё такая:
https://rozetka.com.ua/ua/electro-pc143 ... teristics/
Запас по росту блоков питания прям грандиозный.
-
BVI
Member
В увеличении кпд блоков питания смысл есть всегда, тем более при 2800Вт.Timedemo: ↑ 16.03.2025 19:36смысла нету. врядли он будет 90 процентов времени работать на минимальной нагрузке.Melofon: ↑ 16.03.2025 18:58 Хороший бп, но почему не Титаниум?, бо этот как будто не топ а предтоп.
Титан-96%,Платина-94%, Золото-92%, Бронза-88% и это при нагрузке 50%. При 20% и 100% нагрузках кпд падает примерно на 2% соответсвенно. Так вот, при нагрузке 2500 Вт для данного БП и КПД 92% потери составят примерно 200 Вт – это нагрев. И это тепло нужно отвести... Если что-то я посчитал не точно – поправьте, но смысл все таки в Титане есть. Кроме потребления ЭЭ и шума - нагрев считаю главной проблемой ну и как всегда цена(для меня)

-
dead_rat
Member
BVI
Ти забуваєш, що коли внутрі корпуса виділиться 2500 ват, то це буде потужніше за духовку
Ти забуваєш, що коли внутрі корпуса виділиться 2500 ват, то це буде потужніше за духовку

-
BVI
Member
Я нічого не забув. А ось ви плутаєте споживану потужність (навантаження – відеокарта, процесор тощо) з потужністю розсіювання, яке я вказав 200 Вт. Тому ще раз для вас, при споживанні навантаженням 2500 Вт та ккд 92% в блоці живлення будуть втрати (розсіється тепла приблизно) 200 Вт.dead_rat: ↑ 16.03.2025 21:43 BVI
Ти забуваєш, що коли внутрі корпуса виділиться 2500 ват, то це буде потужніше за духовку![]()
-
dead_rat
Member
А 2500 куди дінуться?BVI: ↑ 16.03.2025 22:15Я нічого не забув. А ось ви плутаєте споживану потужність (навантаження – відеокарта, процесор тощо) з потужністю розсіювання, яке я вказав 200 Вт. Тому ще раз для вас, при споживанні навантаженням 2500 Вт та ккд 92% в блоці живлення будуть втрати (розсіється тепла приблизно) 200 Вт.dead_rat: ↑ 16.03.2025 21:43 BVI
Ти забуваєш, що коли внутрі корпуса виділиться 2500 ват, то це буде потужніше за духовку![]()
Вони ж так само розсіяться у корпусі.
То чи буде внутрі 2600(титан) чи 2700 ват… вже не принципово, це армагедець без промислової СРО
-
AntonyKandaurov
Member
І ще 2500 зверху від тих залізяк які ви заживили? Чи блок живлення в одній кімнаті а споживачі як в пивних крамницях - за гермодверима під кондиціонером?BVI: ↑ 16.03.2025 22:15Я нічого не забув. А ось ви плутаєте споживану потужність (навантаження – відеокарта, процесор тощо) з потужністю розсіювання, яке я вказав 200 Вт. Тому ще раз для вас, при споживанні навантаженням 2500 Вт та ккд 92% в блоці живлення будуть втрати (розсіється тепла приблизно) 200 Вт.dead_rat: ↑ 16.03.2025 21:43 BVI

-
BVI
Member
Ще раз. 2500 Вт потребує залізо ПК (наприклад CPU, VC, RAM, ROM тощо) або щось інше – лампи, наприклад. Але ККД блоку живлення не 100%, а тільки 92% - це означає, що споживання з розетки буде більше, ніж ваше корисне навантаження, якому необхідно 2500Вт. І ці, приблизно, 200 Вт електроенергії (втрати у вигляді тепла) підуть на перетворення 220 В змінної напруги у 12В, 5В, 3.3В постійної напруги. Намагаюся писати простою зрозумілою мовою.dead_rat: ↑ 16.03.2025 22:18А 2500 куди дінуться?BVI: ↑ 16.03.2025 22:15
Я нічого не забув. А ось ви плутаєте споживану потужність (навантаження – відеокарта, процесор тощо) з потужністю розсіювання, яке я вказав 200 Вт. Тому ще раз для вас, при споживанні навантаженням 2500 Вт та ккд 92% в блоці живлення будуть втрати (розсіється тепла приблизно) 200 Вт.
То чи буде внутрі 2600(титан) чи 2700 ват… вже не принципово, це армагедець без промислової СРО
-
dead_rat
Member
Ну, так. Я те саме кажу.BVI: ↑ 16.03.2025 22:54Ще раз. 2500 Вт потребує залізо ПК (наприклад CPU, VC, RAM, ROM тощо) або щось інше – лампи, наприклад. Але ККД блоку живлення не 100%, а тільки 92% - це означає, що споживання з розетки буде більше, ніж ваше корисне навантаження, якому необхідно 2500Вт. І ці, приблизно, 200 Вт електроенергії (втрати у вигляді тепла) підуть на перетворення 220 В змінної напруги у 12В, 5В, 3.3В постійної напруги. Намагаюся писати простою зрозумілою мовою.dead_rat: ↑ 16.03.2025 22:18
А 2500 куди дінуться?
В блоці виділиться 200 ват, ще 2500 внутрі системніка. В сумі 2700.
Від того що блок буде супер пупер і втрати стануть 100 ват замість 200 - нічого особливо не зміниться, буде 2600 ват в системніку.
Як відвести 2500+ ват з системника?!
-
Hotspur
Member
Це для 6090 чи 5090 Ti ? 

-
Afit
Member
Ну если процессор адекватный, потребляет ватт до 150 в пике, то впринципе даже у твоего неплохого по качеству БП остаётся необходимый минимальный запас, для нормальной работы
-
den888
Member
А як же розетки під електро пічки? 300+ вольтKashtan: ↑ 16.03.2025 12:55 З розетки можна отримати 16 ампер 220 вольт - 3520 ватт. Тобто є ще куди рости. Хоча зараз нібито 230 вольт стандарт.
А ще є стандарт титаніум та діамант . Є куди рости.

-
BVI
Member
dead_rat, ви не написали з якого корпусу, а я подумав з корпусу блоку живлення. А з системника відвести тепло це простіше простого, як і раніше...
У мене зустрічне питання - як знаходитися в приміщенні, поряд із системником, всередині якого включена праска потужністю хоча б 2кВт і намагатися охолодити її? І тут настає момент коли треба згадати про причинно-наслідковий зв'язок. А хто перший почав? А ще виникає більш глобальне питання, хто перший із виробників електроніки почне дзвонити в рейки і заявить - вистачить грати в енергоефективність у такому вигляді, як вона зараз є. Необхідно підвищувати продуктивність ЦП, ВК за рахунок ефективності технологій та архітектури, а не за рахунок підвищення потужності блоків живлення.
Чому б не запровадити у вигляді закону обмеження споживання ВК, ЦП для побутових ПК. І це буде справді конкуренція технологій. Наприклад - 200Вт і не Ватт більше. А зробити новий блок живлення на наступні 3800, 4800Вт, 5800Вт, це не проблема. Як колишній ЧПУшник скажу, що приводи у верстатах із ЧПУ ще у 80-х роках минулого століття вимірювалися сотнями ампер. І не з чуток знаю як вони стріляють.

Чому б не запровадити у вигляді закону обмеження споживання ВК, ЦП для побутових ПК. І це буде справді конкуренція технологій. Наприклад - 200Вт і не Ватт більше. А зробити новий блок живлення на наступні 3800, 4800Вт, 5800Вт, це не проблема. Як колишній ЧПУшник скажу, що приводи у верстатах із ЧПУ ще у 80-х роках минулого століття вимірювалися сотнями ампер. І не з чуток знаю як вони стріляють.