Урізана GeForce RTX 5080 побувала в тестовій лабораторії Gamers Nexus

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
GreenMile
Member

Повідомлення

VladimirV: 02.03.2025 16:53 GreenMile
Та я випадково тегнув. Навіть уразі не напів-лівацького. Типу там умовного комтрейдингу +- рівня. Де дешевше розетки умовно на 5%. Все питання в тому, що Нвідіа закликає звертатися до виробників карт, а не до магазинів де цей типу брак придбаний. Юридично наче це різні речі?
Покажіть саму офіційну заяву, я гляну шо саме там написано, до кого звертатись. Бо робити якісь ЮРИДИЧНІ висновки по новинним сайтам у вільному перекладі - сорі, це навіть не смішно.
Vader
Member

Повідомлення

VladimirV
В чем проблема,если у вас такая карта попала, обратиться напрямую в msi Украина например,или Асус?Я думаю объяснят минимум,что да как.
Ghody
Member

Повідомлення

Earanak: 02.03.2025 15:38 Я даже и не надеялся что это будет беспроблемная серия :D
Earanak: 07.01.2025 08:39С чем же на этот раз налажают ?
-> Ранний Микрон у 2080Ti.
-> POSCAP/MLCC кондёры под чипом у 3090.
-> Отличный новый коннектор питания у 4090.
-> Кастрированные чипы по ROP-ам :super:
Новый коннектор появился в 30й серии и не было с ним проблем 2 года до появления 4090
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ghody: 02.03.2025 16:59
Earanak: 02.03.2025 15:38 Я даже и не надеялся что это будет беспроблемная серия :D

Новый коннектор появился в 30й серии и не было с ним проблем 2 года до появления 4090
та й це не конектор не нвідії і навіть амд його юзали, але то інше не кажи йому
Earanak
Member

Повідомлення

Ghody: 02.03.2025 16:59 Новый коннектор появился в 30й серии и не было с ним проблем 2 года до появления 4090
Ну разумеется я имел ввиду 16-ти пиновый 12VHPWR а не тот 12-Пин который у 3090Ti.
У 4090 там 16-Пинов а у 3090Ti 12-Пинов.
И если не ошибаюсь первый по спекам на 600вт рассчитан а второй на 450вт. Но это не точно.
Востаннє редагувалось 02.03.2025 17:19 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
VladimirV
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2025 16:55
VladimirV: 02.03.2025 16:53 GreenMile
Та я випадково тегнув. Навіть уразі не напів-лівацького. Типу там умовного комтрейдингу +- рівня. Де дешевше розетки умовно на 5%. Все питання в тому, що Нвідіа закликає звертатися до виробників карт, а не до магазинів де цей типу брак придбаний. Юридично наче це різні речі?
Покажіть саму офіційну заяву, я гляну шо саме там написано, до кого звертатись. Бо робити якісь ЮРИДИЧНІ висновки по новинним сайтам у вільному перекладі - сорі, це навіть не смішно.
А навіщо мені воно? Всі ці ресурси ссилаються на інтервью якость менеджера Нвідії, де він саме так сказав. В мене то проблеми теж цієї немає очевидно бо немає карти :lol: . Але цікаво як воно буде в наших реаліях.
We have identified a rare issue affecting less than 0.5% (half a percent) of GeForce RTX 5090 / 5090D, RTX 5080, and 5070 Ti GPUs which have one fewer ROP than specified. The average graphical performance impact is 4%, with no impact on AI and Compute workloads. Affected consumers can contact the board manufacturer for a replacement. The production anomaly has been corrected.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Vader: 02.03.2025 16:51 VladimirV
В том то и дело,что 99 процентов этого брака,на словах и на почте у Стивена :lol: А в глаза эти карты почти ни кто не видел,и сказать у кого они и какой Вендор,история умалчивает.. :lol: Хотя тут есть пара,явных сторонников доказать обратное,но блин,ни как не получается..нет доказательств,кроме как основываясь на своих фантазиях.
тіп, ти прийшов в коментарі до новини, де тобі показують фаундерс 5080 в якому не вистачає ропів. ти ж кричав що навіть у блогерів немає таких карток, так ось тобі - на, дивись. тепер ти поїхав задньою що тобі треба саме с форума.
від балабола чую, як то кажуть.
Skiff93
Member

Повідомлення

Tyler: 02.03.2025 15:30 Висновок простий - нвідія буде все більше класти нам на голову і підвищувати ціну, поки ми це хаваємо. Так, конкурент ледь дихає, але фінальне слово завжди за споживачем, який валютою голосує за продукт. Хуанг покушать приніс, не обляпайтесь
Ніхто не перестане хавати. Навіть люди, які в темі гребуть ці карти. К що про біомасу всяких нормісів говорити, які новини про залізо не читають.
Nvidia ще 10 років може ходити по великому собі в штани і не втратить і 1% ринку.
Цікаво коли цей переломний момент стався, AMD ніби ніколи сильно не лажала.
Ну після провалу Фуфіксів урізали бюджети на розробку відюх і були три покоління рефрешів, але з новими топами все ж таки і зниженням цін.
До Maxwell у Nvidia всі поклоніння карт були не краще актуальних "червоних", а то й гірше. Тільки Fermi згадати - epic fail.
GreenMile
Member

Повідомлення

VladimirV: 02.03.2025 17:17
GreenMile: 02.03.2025 16:55 Покажіть саму офіційну заяву, я гляну шо саме там написано, до кого звертатись. Бо робити якісь ЮРИДИЧНІ висновки по новинним сайтам у вільному перекладі - сорі, це навіть не смішно.
А навіщо мені воно?
Бо ви на це посилаєтесь, подаєте як аргумент і робите певні висновки на основі нього.
We have identified a rare issue affecting less than 0.5% (half a percent) of GeForce RTX 5090 / 5090D, RTX 5080, and 5070 Ti GPUs which have one fewer ROP than specified. The average graphical performance impact is 4%, with no impact on AI and Compute workloads. Affected consumers can contact the board manufacturer for a replacement. The production anomaly has been corrected.
Ну от, тобто звертайтесь до вендора, я звертався колись до МСІ, нормально працює. Чому він не сказав "до магазинів де купляли" - не знаю, можливо, тому що у всіх різне законодавство і Нвідія як така на магазин "рога і копита" в Україні натиснути не може, а он на вендора - може, який буде зобов'язаний прийняти і обміняти.
Але в будь-якому разі, у нас є Закон про захист прав споживачів, а саме ч. 9 ст. 15: "Під час розгляду вимог споживача про відшкодування збитків, завданих недостовірною або неповною інформацією про продукцію чи недобросовісною рекламою, необхідно виходити з припущення, що у споживача немає спеціальних знань про властивості та характеристики продукції, яку він придбаває."
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Skiff93
Fermi
480 - пічка з обрізаним гпу але молодші були нормальні.
580 - вже доведений фермі до тями, 550ті взагалі бестбай але прогари в картах в фурмарці бо не було захисту по струму в чіпі.
oversteve
Member

Повідомлення

Ghody: 02.03.2025 16:59 Новый коннектор появился в 30й серии и не было с ним проблем 2 года до появления 4090
у 3090 були, просто всім було пофіг, бо роз'єм був тільки у ФЕ, яких було відносно небагато порівняно з іншими :dontknow:
_Andrik_
Member

Повідомлення

Earanak: 07.01.2025 08:39С чем же на этот раз налажают ?
-> Ранний Микрон у 2080Ti.
-> POSCAP/MLCC кондёры под чипом у 3090.
-> Отличный новый коннектор питания у 4090.
Легендарна GTX 970 3,5gb :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

VladimirV
тут навіть якщо й станеться подібне - ніхто не признається ;)

Vader
нє, ну у мсі топовий гарантійний сервіс жи, всі ж знають, які тут справді можуть бути питання :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vader: 02.03.2025 16:46 daesz
Ну так покажи жалобу с форума на обрезанный ропс..

Отправлено спустя 42 секунды:
pelia
Дай Стивена почту,я тоже напишу,что у меня ропс порезан :lol:
спойлер
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 02.03.2025 18:11 нє, ну у мсі топовий гарантійний сервіс жи, всі ж знають, які тут справді можуть бути питання :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
І шо не так з МСІ? Ось для прикладу, чуваку замінили биту (натурально поламану) 4080 :dontknow:
Шо там "всі знають"?
спойлер
Screenshot 2025-03-02 181758.png
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2025 18:20 І шо не так з МСІ?
Знайдуть мільйон причин сказати "механічна поломка по причині юзверя" або "не гарантійний випадок".
waryag
Member

Повідомлення

VladimirV: 02.03.2025 16:48Єдине питання, як нвідіа взагалі пропустила через відділ тех. контролю таку карту?
Оптимізація від (д)ефективних манагерів. Якусь ланку контролю призначили зайвою і скоротили, і ось.
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 02.03.2025 18:23
GreenMile: 02.03.2025 18:20 І шо не так з МСІ?
Знайдуть мільйон причин сказати "механічна поломка по причині юзверя" або "не гарантійний випадок".
Ну он вище контр-приклад, при чому, там натурально механічна поломка - розчавлена карта :dontknow:
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile
я забув, що черіпікінг у вашому випадку аплікабл до всіх крім вас, перепрошую, питань більше немає, мсі найкращий сервіс :up:
GreenMile
Member

Повідомлення

daesz: 02.03.2025 18:34 GreenMile
я забув, що черіпікінг у вашому випадку аплікабл до всіх крім вас, перепрошую, питань більше немає, мсі найкращий сервіс :up:
А, ну так, аргументи в стилі "всім відомо" - це ж дуже достовірні дані і зовсім інше? :popcorn:
daesz
Member

Повідомлення

GreenMile: 02.03.2025 18:35
daesz: 02.03.2025 18:34 GreenMile
А, ну так, аргументи в стилі "всім відомо" - це ж дуже достовірні дані і зовсім інше? :popcorn:
https://www.google.com/search?q=msi+awf ... nt=gws-wiz

Якщо напалягаєте ;)
Зараз вгадаю - той один випадок з клозетки переважає всі інші, бо черіпікінг до ваших стейтментів не аплікабл :lol:
В любому випадку - останній мій коментар стосовно цього питання, марна трата часу сперечатись із тим, хто хоче заперечити очевидний факт.
Востаннє редагувалось 02.03.2025 18:44 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти