Останні статті і огляди
Новини
Samsung незабаром випустить NVMe-накопичувачі 9100 PRO з інтерфейсом PCIe 5.0 x4
-
Олег963
Member
Ssd Samsung 990 Pro 4TB можна взяти за 300$ і тут якби цей кому обє"м , а кому дорогий пісі5 і 2TB, особисто вибір очевидний
4.

-
Ray2000gt
Advanced Member
Гарний жарт.Геральт: ↑ 25.02.2025 14:20Все, що має хоч якусь цінність.Nekros: ↑ 25.02.2025 13:49 О господи, навіщо тобі HDD у 2025 році? Що ти там будеш хранити?
-
Dr_Werdenhoff
Member
"Споживана потужність зчитування/запису 9,0/8,2 Вт" - ComputerBase
Тож, радіатор треба доволі масивний. Ба більше, стандартний приблизно як у 990Pro:

Вистачати не буде, особливо зважаючи на те, у яких умовах ССД можуть бути на материнках - під відеокартою, загальним радіатором "на все" тощо.
Я на 990Pro поставив оце:

Вище 55°C не бачив. Теоретично на 9100 буде десь ~60°С
Тож, радіатор треба доволі масивний. Ба більше, стандартний приблизно як у 990Pro:

Вистачати не буде, особливо зважаючи на те, у яких умовах ССД можуть бути на материнках - під відеокартою, загальним радіатором "на все" тощо.
Я на 990Pro поставив оце:

Вище 55°C не бачив. Теоретично на 9100 буде десь ~60°С
-
Inqizitor2022
Member
NVMe-накопичувачі Samsung 9100 PRO будуть запропоновані у версіях об'ємом 8 ТБ.
Да ладно?! Они реально не шутят и сделают такой диск? Только почему скорость до х4 снизили вместо х8 хотя-бы?
Но в целом можно будет рядом с 990 про поставить этот 9100 про.
Хотя почему цена на $100 больше, чем 990 про?
Да ладно?! Они реально не шутят и сделают такой диск? Только почему скорость до х4 снизили вместо х8 хотя-бы?
Но в целом можно будет рядом с 990 про поставить этот 9100 про.
Хотя почему цена на $100 больше, чем 990 про?
-
Dr_Werdenhoff
Member
Inqizitor2022
Стандартные 4 линии PCIe для слота М.2.
Какую скорость? Скорость чего? Почему снизили?почему скорость до х4 снизили вместо х8 хотя-бы?
Стандартные 4 линии PCIe для слота М.2.
Можэ потому што он быстрее в два раза, не?почему цена на $100 больше, чем 990 про?
-
dead_rat
Member
Посмішили, дядьку.Dr_Werdenhoff: ↑ 25.02.2025 21:05 Можэ потому што он быстрее в два раза, не?
Шина в переході 4.0 на 5.0 звичайно подвоїла швидкість, але реальні можливості ссд це не подвоїть і близько.
-
Dr_Werdenhoff
Member
dead_rat
То вже деталі.)) Тести звісно згодом все покажуть. А поки що спираємось на Заявлені виробником лінійні швидкості, і вони в два рази більші, подобається це комусь чи ні.
То вже деталі.)) Тести звісно згодом все покажуть. А поки що спираємось на Заявлені виробником лінійні швидкості, і вони в два рази більші, подобається це комусь чи ні.

-
dead_rat
Member
Ставлю пиво, що це на 0.1 секунди поки читаємо з ддр кешуDr_Werdenhoff: ↑ 25.02.2025 22:32 dead_rat
То вже деталі.)) Тести звісно згодом все покажуть. А поки що спираємось на Заявлені виробником лінійні швидкості, і вони в два рази більші, подобається це комусь чи ні.![]()
-
Nuclear World
Member
Не знаю почему все так захаяли хдд, как по мне для хранения инфы исключительно только хдд, бекапы исключительно только хдд, торренты и файлопомойки тоже исключительно только хдд. А вот игры, то исключительно только ссд.
Думал себе под торренты взять отдельный ссд гиг на 500, чисто чтобы убивать, но потом так подумал, а нафига. Проще воткнуть ноутбучный 1тб, он почти бесшумный, компактный и идеальный вариант под торренты и всякую незначительную файлопомойку.
Думал себе под торренты взять отдельный ссд гиг на 500, чисто чтобы убивать, но потом так подумал, а нафига. Проще воткнуть ноутбучный 1тб, он почти бесшумный, компактный и идеальный вариант под торренты и всякую незначительную файлопомойку.
-
unique-neon
Member
Та я і не в одній грі не бачив змін при перекиданні hdd-ssd
-
capacitor440
Member
Що за пам'ять будуть юзати цікаво. Поки що планую 990про 4тб десь по акції вхопити
-
dead_rat
Member
Це жарт, правда? Ну скажіть що жарт.unique-neon: ↑ 26.02.2025 00:08 Та я і не в одній грі не бачив змін при перекиданні hdd-ssd
Бо швидкість завантаження ігр відрізняється в рази.
Навіть заміна дешевого сата-ссд на Самс 990 прискорила завантаження Відьмака дуже відчутно.
-
Евгений King
Member
MessiaH перелогінся, тебе впізналиunique-neon: ↑ 26.02.2025 00:08 Та я і не в одній грі не бачив змін при перекиданні hdd-ssd

-
yurius_r
Member
Коли вже будуть pci-e5 x1/x2 контролери/накопичувачі?
-
unique-neon
Member
Таки не жарт, не кажу що всюди, але було ігор, де практичної різниці в швидкості завантажень не було.dead_rat: ↑ 26.02.2025 01:03Це жарт, правда? Ну скажіть що жарт.
Я тоді взяв pcie 4.0 диск, і почав порівнювати з pcie 3.0. Там було без різниці. Я тоді і hdd порівняв, раз така п'янка.
-
xIIImaL
Member
Сталкер новый попробуй запусти на хдд . До завтра может быть получитсяunique-neon: ↑ 26.02.2025 08:54Таки не жарт, не кажу що всюди, але було ігор, де практичної різниці в швидкості завантажень не було.dead_rat: ↑ 26.02.2025 01:03Це жарт, правда? Ну скажіть що жарт.
Я тоді взяв pcie 4.0 диск, і почав порівнювати з pcie 3.0. Там було без різниці. Я тоді і hdd порівняв, раз така п'янка.
-
unique-neon
Member
xIIImaL
От і запускай сталкер, я не фанат, на ньому світ клином не зійшовся
-
dead_rat
Member
Так а що ти запускав тоді?unique-neon: ↑ 26.02.2025 10:17 xIIImaL
-
unique-neon
Member
dead_rat
Rdr 2, arkhem knight, ще щось, вже не згадаю.
Так розумію там було без рандомного читання, і поцесор займався більше розпаковкою, ніж читанням.
Rdr 2, arkhem knight, ще щось, вже не згадаю.
Так розумію там було без рандомного читання, і поцесор займався більше розпаковкою, ніж читанням.
-
yan1x
Member
Добавлю немного. Во всех компах, с 2015 точно, стоят только ссд. А вот для хранения NAS. Считаю такую конфигурацию лучшей, шума под ухом нет, обьем большой, надежность вышеNuclear World: ↑ 25.02.2025 23:25 Не знаю почему все так захаяли хдд, как по мне для хранения инфы исключительно только хдд, бекапы исключительно только хдд, торренты и файлопомойки тоже исключительно только хдд. А вот игры, то исключительно только ссд.