Останні статті і огляди
Новини
Nvidia визнала, що урізаний GPU можна зустріти і в разі GeForce RTX 5080
-
unique-neon
Member
Alexsandr
Відключають на заводі. Усе НВ знає. Просто ставлення таке. Уже давно.
Відключають на заводі. Усе НВ знає. Просто ставлення таке. Уже давно.
-
GreenMile
Member
Це, до речі, здоровий підхід нормальної людини, коли споживача цікавлять лише споживчі якості, а не як вони там влаштовані всередині, так відбувається у будь-якій галузі. 99% відсотків людей з цього форуму, які знають де скільки ропів, шейдерів у відяхах, які конденсатори стоять у БЖ і так далі - так само не знають які поршневі кільця встановлені у нових авто, які передаточні числа в КПП і головній парі, якого типу маслонасос і так далі. Більшість зараз навіть не знає, який саме тип автомату встановлений в авто, автомат та й автомат. На двигун ще піди знайди зараз графік зовнішніх ходових характеристик, при тому, що 99% споживачів навіть не знають, що це таке. Але це якось не заважає купляти авто і їздити на ньому, бо споживачу цікаво скільки жере, як пре і скільки можна в багажник покласти, а конструктивні особливості цікавлять лише 1% людей яким це просто цікаво.Vlaad13: ↑ 25.02.2025 12:31я думаю що людей які дивляться такі новини і заходять на профільні сайти менше 1%shnok: ↑ 25.02.2025 12:17
це чому? ви думаєте що люди з достатком вище середнього більш тупіші за середньостатистичних людей? чи не читають новини, боюсь вас засмутити, так думають більш недалекоглядні люди
всі мої друзі із фірм знають тільки Асус і все, 90% навіть не знає що є процессори Інтел чи АМД, деякі просто знають що у компі є проц та відяха, деякі навіть цього не знають![]()
а ви думаєте що вони якось взнають про якісь чіпи в якихось картах
продавани можливо знають але покупцям вони ніколи росказувати не будуть - тому так ніхто ці карти скоріше за все не поверне, і не тому що ці люди тупі
просто вони не цікавляться темою заліза ось і все - тупий тут тільки ти
Так само і з ПК, є люди, яким на це глибоко наплювати, їм треба щоб тягнуло сталкер 2 і КС:ГО, інше їх не цікавить і вони не хочуть витрачати на це свій час.
Я он десь 3 місяці вивчав тему перед тим як ПК оновити, але мені то просто цікаво як інженеру, адекватні люди стільки часу витрачати не будуть, максимум попросять накидати готову збірку на розсуд інших.
-
Bukakanga
Member
так-то оно так, но этим "адекватам" надо еще иметь у кого спросить. И в качестве советчика и выступает тот самый один процент копающих тему и следящих за индустрией.GreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 адекватні люди стільки часу витрачати не будуть, максимум попросять накидати готову збірку на розсуд інших.
-
SPEC1AL1ST
Member
И тут не знаете... КС2, КС:ГО уже не существуетGreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 КС:ГО

-
AntonyKandaurov
Member
Alexsandr
Звісно вимкнули, просто злили вендорам чіпи для китайського ринку а ті навіть не перевіряючи нашльопали їх на друковані плати та й ділов. Може одну з тисячі під'єднали- глянули що норм, значить вся партія норм.
Звісно вимкнули, просто злили вендорам чіпи для китайського ринку а ті навіть не перевіряючи нашльопали їх на друковані плати та й ділов. Може одну з тисячі під'єднали- глянули що норм, значить вся партія норм.
Востаннє редагувалось 25.02.2025 14:41 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 1 раз.
-
Vlaad13
Member
я згоден що це нормальноGreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00Це, до речі, здоровий підхід нормальної людини, коли споживача цікавлять лише споживчі якості, а не як вони там влаштовані всередині, так відбувається у будь-якій галузі. 99% відсотків людей з цього форуму, які знають де скільки ропів, шейдерів у відяхах, які конденсатори стоять у БЖ і так далі - так само не знають які поршневі кільця встановлені у нових авто, які передаточні числа в КПП і головній парі, якого типу маслонасос і так далі. Більшість зараз навіть не знає, який саме тип автомату встановлений в авто, автомат та й автомат. На двигун ще піди знайди зараз графік зовнішніх ходових характеристик, при тому, що 99% споживачів навіть не знають, що це таке. Але це якось не заважає купляти авто і їздити на ньому, бо споживачу цікаво скільки жере, як пре і скільки можна в багажник покласти, а конструктивні особливості цікавлять лише 1% людей яким це просто цікаво.Vlaad13: ↑ 25.02.2025 12:31
я думаю що людей які дивляться такі новини і заходять на профільні сайти менше 1%
всі мої друзі із фірм знають тільки Асус і все, 90% навіть не знає що є процессори Інтел чи АМД, деякі просто знають що у компі є проц та відяха, деякі навіть цього не знають![]()
а ви думаєте що вони якось взнають про якісь чіпи в якихось картах
продавани можливо знають але покупцям вони ніколи росказувати не будуть - тому так ніхто ці карти скоріше за все не поверне, і не тому що ці люди тупі
просто вони не цікавляться темою заліза ось і все - тупий тут тільки ти
Так само і з ПК, є люди, яким на це глибоко наплювати, їм треба щоб тягнуло сталкер 2 і КС:ГО, інше їх не цікавить і вони не хочуть витрачати на це свій час.
Я он десь 3 місяці вивчав тему перед тим як ПК оновити, але мені то просто цікаво як інженеру, адекватні люди стільки часу витрачати не будуть, максимум попросять накидати готову збірку на розсуд інших.
ще хочу докинути - що це ще я жінок невраховував
які теж можуть піти купляти компьютер(чи ноутбук) хоча вони в них не розбираються зовсім, і коли я працював у магазині і прийшла жінка купувати ігровий компьютер сину на подарунок то вона хотіла Апл чи Самсунг

я їй як міг пояснив що таких фірм у персоналці немає та з великим трудом вмовив її купити все від Асус (тому що там був красивий тестовий стенд з їх продукцією вона мені повірила що ця фірма норм)
а тут пан пише що такі люди щось можуть почути про якісь чіпи - сміх та й годі

-
AntonyKandaurov
Member
Vlaad13
На це і розрахунок що переважна більшість за сяючими промінчиками і 240 милогенераторних кадрів не побачить що там десь щось не вистачає.
Так скоро і будуть писати характеристики карти вживаючи терміни "до ххххх куда ядер" , "до ххх ROP" та "до ххх терафлапсів" бо скільки насправді - сюрприз. А ті ваші гпу-з то від грішного, перший дзвіночок вже є - хот-спота немає в ртх50 бо не треба вам того знати. Скоро буде і з іншим так.
На це і розрахунок що переважна більшість за сяючими промінчиками і 240 милогенераторних кадрів не побачить що там десь щось не вистачає.
Так скоро і будуть писати характеристики карти вживаючи терміни "до ххххх куда ядер" , "до ххх ROP" та "до ххх терафлапсів" бо скільки насправді - сюрприз. А ті ваші гпу-з то від грішного, перший дзвіночок вже є - хот-спота немає в ртх50 бо не треба вам того знати. Скоро буде і з іншим так.

Востаннє редагувалось 25.02.2025 14:45 користувачем AntonyKandaurov, всього редагувалось 2 разів.
-
GreenMile
Member
Нащо? Вони куплять готову збірку або те що їм порадить консультант в магазині. Ви коли одяг купляєте, то вас цікавить розмір, щоб виглядало якісно і щоб на вас виглядало гарно. Яка там стрічка всередині, як заоверлочено, по якому лекалу вирізано - вам пофігу. І ви не питаєте про це людей, які слідкують за індустрієюBukakanga: ↑ 25.02.2025 14:27так-то оно так, но этим "адекватам" надо еще иметь у кого спросить. И в качестве советчика и выступает тот самый один процент копающих тему и следящих за индустрией.GreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 адекватні люди стільки часу витрачати не будуть, максимум попросять накидати готову збірку на розсуд інших.

Відправлено через 48 секунд:
Це дуже важливе зауваження, прямо все з ніг на голову міняє, агаSPEC1AL1ST: ↑ 25.02.2025 14:32И тут не знаете... КС2, КС:ГО уже не существуетGreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 КС:ГО![]()

-
dead_rat
Member
Я на 99% згоден. Покупцю не важливо, що за чіп чи двіжок у продукті.GreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 99% споживачів навіть не знають, що це таке.
Але.
Якщо в документі написано що двіжок має бути 2.0л, а виробник вирішив що юзвері не відрізнять і поставив 1.6л, то це обман.
-
GreenMile
Member
Так в авто вже давно обман, в моїй машині в ТТХ написано, що двигун 1,6, а насправді там 1591 кубик, 9 кубиків вкрали, падлюкиdead_rat: ↑ 25.02.2025 15:07Я на 99% згоден. Покупцю не важливо, що за чіп чи двіжок у продукті.GreenMile: ↑ 25.02.2025 14:00 99% споживачів навіть не знають, що це таке.
Але.
Якщо в документі написано що двіжок має бути 2.0л, а виробник вирішив що юзвері не відрізнять і поставив 1.6л, то це обман.

-
Hells Angels
Member
просто людині лінь ото все перевіряти і дивитись.shnok: ↑ 25.02.2025 12:17це чому?
попхають то все у готові рішення ПК які мають свою цільову аудиторію, все зібрано, налаштовано та готове для роботи та ігор. Гарантія 38міс аля Артлайн і всьо.
-
AntonyKandaurov
Member
GreenMile
Нє, ну приклад нормальный. Я думаю ви не дуже були б раді коли замість 2.0 виявився б 1.6. Обидва їдуть але ж мало б бути більше. А те що в куб см вони не спавпадають то це давно не новина.
Нє, ну приклад нормальный. Я думаю ви не дуже були б раді коли замість 2.0 виявився б 1.6. Обидва їдуть але ж мало б бути більше. А те що в куб см вони не спавпадають то це давно не новина.
-
dead_rat
Member
GreenMile
Падажді, ти ж то теж в спєкє прочитав чи сам міряв скільки точно тих кубіків? Ну і враження що Вася купив те саме авто, але в нього всі кубікі на місці, а тобі 11% недосипали?
Падажді, ти ж то теж в спєкє прочитав чи сам міряв скільки точно тих кубіків? Ну і враження що Вася купив те саме авто, але в нього всі кубікі на місці, а тобі 11% недосипали?
-
GreenMile
Member
В специфікації на двигун і в техпаспорті автомобіля написаний реальний об'єм двигуна в кубічних сантиметрах. При цьому для споживачів завжди "округляли" це значення.dead_rat: ↑ 25.02.2025 15:22 GreenMile
-
dead_rat
Member
Ну от, а які б в тебе були почуття, якби ти при капремонті двіжка дізнався, що там зовсім не те, що вказано у техпаспорті?GreenMile: ↑ 25.02.2025 15:38В специфікації на двигун і в техпаспорті автомобіля написаний реальний об'єм двигуна в кубічних сантиметрах. При цьому для споживачів завжди "округляли" це значення.dead_rat: ↑ 25.02.2025 15:22 GreenMile
-
GreenMile
Member
Звісно я був би не в захваті, але в переводі на "віхяхову мову" 1,6 замість 2,0 - це як купили ви 5080, а там чип від 5070тіAntonyKandaurov: ↑ 25.02.2025 15:21 GreenMile

-
dead_rat
Member
Так десь так і є. 8 ропів це і буде 5080 урізана майже до 5070 ті. Так би мовити 1.8л замість 2.0л.GreenMile: ↑ 25.02.2025 15:43Звісно я був би не в захваті, але в переводі на "віхяхову мову" 1,6 замість 2,0 - це як купили ви 5080, а там чип від 5070тіAntonyKandaurov: ↑ 25.02.2025 15:21 GreenMile
Нє, ну приклад нормальный. Я думаю ви не дуже були б раді коли замість 2.0 виявився б 1.6. Обидва їдуть але ж мало б бути більше. А те що в куб см вони не спавпадають то це давно не новина.![]()
Не критично, але ж осадочок є, бо за ту різницю прилічно грошей доплачено
-
GreenMile
Member
Якби я доїздив до капремонту - мені було б абсолютно пофігу на цеdead_rat: ↑ 25.02.2025 15:42Ну от, а які б в тебе були почуття, якби ти при капремонті двіжка дізнався, що там зовсім не те, що вказано у техпаспорті?GreenMile: ↑ 25.02.2025 15:38 В специфікації на двигун і в техпаспорті автомобіля написаний реальний об'єм двигуна в кубічних сантиметрах. При цьому для споживачів завжди "округляли" це значення.

Але ми трохи заоффтопили, звісно, якщо в офіційних спєках (а не просто рекламних заманухах) одне, а в реальності інше - то це привід для того, щоб вздрючити виробника.
Хоча тут цікаве питання, наприклад, частоти не нормуються, тому вендори можуть там випускати оверклочені з заводу версії, а от шо заважає їм написати в спеку, що в цій карті менше ропів, типу - бачили очі, що брали?

-
AntonyKandaurov
Member
GreenMile
Як недописали що 970 мала неповноцінні 4гб, як Хуанг казав що 1080 це топ паскалів і 1080ті випускати не будуть. Як купівля карти без рт це бєзуміє але паралельно випускається гтх16 серія. Як те що 4080 12гб але там вже ніхто не зазначає що вона й менш потужна та інші цікаві факти.
Як недописали що 970 мала неповноцінні 4гб, як Хуанг казав що 1080 це топ паскалів і 1080ті випускати не будуть. Як купівля карти без рт це бєзуміє але паралельно випускається гтх16 серія. Як те що 4080 12гб але там вже ніхто не зазначає що вона й менш потужна та інші цікаві факти.
-
Олег963
Member
Пукнули но зрозуміли шо обісрались но визнали що воняє.!