AMD проти Intel: підсумки останнього кварталу на ринку x86-процесорів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
VRoman
Member

Повідомлення

Интел всё ещё есть чего терять. Корпоративчик с многолетними контрактами это вам не розничный Mindfactory
Timedemo
Member

Повідомлення

LordTornado: 15.02.2025 15:26
firestarter256: 15.02.2025 13:38 у АМД нит ничего для офисов, типа соплерна и пня, а уровня N100-200 нет и подавно. Да и сейчас пошли машинки на уровне теминала работь, А тут у АМД беда печаль, хотя идея в Атлоном 200г была хороша но нестали её развивать
Прямо сейчас можно купить Райзен 3600 за 3000 грн, который просто унизит i3 13100F за ту же цену... А если нужна встройка, то 3400G всего на 300 грн дороже...
проблемо в том, что это не офисный процессор.

Відправлено через 4 хвилини 31 секунду:
Idfos: 15.02.2025 17:14
LordTornado: 15.02.2025 15:26
Прямо сейчас можно купить Райзен 3600 за 3000 грн
есть 5600 за те же деньги..
вижу уже округленные глаза закупщика в офис компов, которому говорят, купите еще видеокарты вашим девочкам для работы в экселе.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Offtopic: нарешті доїхав останній компонент нової робочої станції - плата. Аж з Німеччини :insane:
спойлер
IMG_20250215_203829_782.jpg
Приймаю привітання / хейт ))
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

alexeygalas: 15.02.2025 20:40Приймаю привітання / хейт ))
А в яких же це задачах 265K краще за 9900X?
Earanak
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko, например в Corona/V-Ray/Maxwell/Cycles/Cinebench, в софтверном рендринге на 10-15% (в зависимости от рендер-движка).
Может еще где то где нужна вычислительная мощ многопотока :dontknow: Ну контроллер памяти вроде как у Интела поинтереснее.
В остальном не знаю... Quick Sync кодировка, iGPU ? Может еще че-нить специфичное :think: А может вообще NPU-Модуль ?
У АМД ведь и свои преимущества есть, ну там AVX512, к примеру.
Лично для меня тут аксиома эскобара ))
Востаннє редагувалось 15.02.2025 21:02 користувачем Earanak, всього редагувалось 2 разів.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 15.02.2025 20:51А в яких же це задачах 265K краще за 9900X?
А я десь стверджував що він краще? )) він краще за 9700х, який вже наздогнав його по ціні.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Earanak
Наскільки я пам'ятаю йому не для софтверного рендеренгу.
Earanak
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko, так я несколько моментов перечислил, не только рендринг. Мне то откуда знать. Я лишь предположил.
Вдруг там вообще человеку нужен NPU модуль для разработки софтин каких то (ну например) у AMD такого у 9900X вообще нету.
Востаннє редагувалось 15.02.2025 21:03 користувачем Earanak, всього редагувалось 1 раз.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Earanak
Я тому в нього запитав: просто хотів знати точно.
alexeygalas: 15.02.2025 20:59який вже наздогнав його по ціні
Це в якій країні? Я на hotline такого не бачу.
Mantikor
Junior

Повідомлення

LordTornado: 15.02.2025 15:26 Прямо сейчас можно купить Райзен 3600 за 3000 грн, который просто унизит i3 13100F за ту же цену... А если нужна встройка, то 3400G всего на 300 грн дороже...
В офіси треба з інтегрованим відео. В останній закупці яку я бачив були процесори 12100.
В тендері було вказано щось типу такого: процесор в межах останніх двох поколінь, 4 ядра з частотою 3+ГГц, інтегроване відео, штатний кулер.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

Earanak: 15.02.2025 21:00NPU модуль для разработки софтин каких то (ну например) у AMD такого у 9900X вообще нету
Ось тут щось наміряли стосовно ONNX та OpenVINO:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 15.02.2025 21:03Я на hotline такого не бачу.
Ну на exe.ua знижка почалась бачу. Вчора ще на нього був цінник 18. І я свій місяць тому брав за 18. :-/

Машина для роботи в Adobe Camera RAW і трошки Photoshop. 5900х який є зараз по кількості потоків - оверкіл для цієї роботи. Під час редагування інтенсивно використовується 3-4 потоки. І всі наявні під час експорту але однаково не не повну силу. Тому тут і 245к можливо би підійшов. Але я про це подумав, коли вже пройшло 14 днів після покупки. А вагон ядер на двох чіплетах - переплатити за танк і їздити на ньому за хлібом.
А ще хотів швидшу рам бо при переповненні vram юзається shared vram з озу, і чим вона швидша тим краще.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

До сих пір 13 TOPS. Ох Intel і смішно зараз виглядають. Чого вони взагалі чекають? Коли буде 40+?
Востаннє редагувалось 15.02.2025 21:32 користувачем Nikolay Yeryomenko, всього редагувалось 1 раз.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko: 15.02.2025 21:16Чого до сих пір не 40+?
Ніби як в arrow рефреш обіцяють npu 40+ вставити.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

alexeygalas: 15.02.2025 21:14Машина для роботи в Adobe Camera RAW і трошки Photoshop.
Зрозуміло, згадав щось таке вже було.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Я не експерт в софті з npu але хіба дискретка з тензорними блоками не краще це виконує? Мені здається npu блок вигідний в лептопах без дискретки з упором в роботу від батареї. Але це мої припущення. Можливо це не так.
Nikolay Yeryomenko
Member

Повідомлення

alexeygalas
Суть NPU бути на рівні достатньому для комфортної роботи та дешевше за всякі 3060, 4060 (Ti). Яких повинно вистачати, як рекомендують.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Nikolay Yeryomenko
Makes sense :)
AssayMAS
Member

Повідомлення

bigmonstr666: 15.02.2025 12:36всі брали на інтелах
у интела существенно больше бесплатного готового корпоративного ПО чем у АМД
LordTornado: 15.02.2025 15:26 Райзен 3600 за 3000 грн, который просто унизит i3 13100F за ту же цену...
а вот если надо 100штук райзенов то будут проблемы с наличием и количеством "брака" = не одинаковости процессоров, а с наличием товара у интела никаких проблем нет и процы более одинаковые от партии к партии... но то вкусовщина. Просто разные стратегии продвижения на рынке. И в теплопакете 65Ватт Интел себя порой лучше показывает АМД... а 65Ватт это матеря самого низкого = дешевого класса... И считать надо за комплект или цену за 1 штука попугая в нужном ПО... или цену у комплекта за 1 ФПС...
Так что для расрытия проца за 3000 надо мать(что умеет и в современные и в 3 поколение) за 4000-5000 и охлад башню за 1500 (ватт на 120-140 что бы тихо). не каждая мать за 2000грвн на A520 чипсете влёт 3 поколение потянет - тем более с видео встроенным - вот по этому и цена низкая на морально устаревший проц.
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Earanak: 15.02.2025 21:00 Вдруг там вообще человеку нужен NPU модуль для разработки софтин каких то
Яких софтин? ці npu в процесорах (а вони вже є в них певний час) ніким наразі не використовуються. ніхто не пише код під npu (в мобілках, amd i intel процах), все на gpu або cpu. жодна з локальних llm, які існують, не використовує npu
Відповісти