Я ось дивуюсь, що у комплекті перехідника немає
![laugh :laugh:](./images/smilies/laugh.gif)
- спойлер
проти фізики не попреш - якщо там перекос по струму, то банально опір сильно менше в тих жилах де струм більше, із-за чого саме це я не знаю, треба міряти опір і дивитися, але ж тоді не вийде вірусного відоса з високими температурамиAntonyKandaurov: ↑ 11.02.2025 15:10 oversteve
Ви вважаєте що у дербауєра поганий кабель?
А асюс лохрох тор це дешевий галімий БЖ?)
Чи невже на фоксконі погано зпаяли 2 жили плюсів і земель контакту?)
Чи то може сам стандарт рідке гівно і не розраховане на 600вт?)
зараз всі ці жили запаралелені на обидвох кінцях зразу на вході, а ви пропонуєте сильно ускладнити і бж, і відяхи, і відповідно ще більше підвищите їх цінуblock_stupid: ↑ 11.02.2025 16:22 oversteve
Підвищення опору та падіння напруги, відповідно і ріст струму, або його граничні межі, но кожному з "контактів" мали здетектити GPU та/або PSU, просигналізувати одне одному для діагностики, та вимкнутись аварійно.
Але принаймні GPU та PSU можуть за ті гроші мати реалізацію перевірки кожного контакту на напругу хоча б і порівнювати з іншими.
Для мене тоді питання, для чого там аж 4 контакти (я то доку почитав).
Замість тих 4-х всратих сенсорних контактів, зробили б якийсь usb/uart/rs щоб між собою 2 пристрої спілкувались і відрубались коли потрібно.
За прикладами давно ходити не треба, гібридні інвертори та bms для аккумів.
Я диву дають як така шляпа проходить різні сертифікації. Я вважаю тут 100% корупція. Бо якби я нонейм захотів проти ті сертифікації з виробом в 10 раз кращим, то не пройшов би. Зате три шкури здерли б.
Відправлено через 5 хвилин 35 секунд:
А це спихання на користувачів, це звісно прикольно.
Може це інженери роз'єму мали враховувати? Якщо користувач може вставити не вірно роз'єм, то він його так і вставить.
І зробити так щоб роз'єм взагалі не працює, коли його вставиш не вірно. Варіантів вирішеня цього купа, також цифрових переважно. І тоді навіть з цим роз'ємом це можна втілювати.
Задіяти ті 4 контакти для спілування між собою PSU та GPU, + незалежний моніторинг контактів і аварійне вимкнення PSU.
так коли записують подібні відео можливо треба певеріти в якому саме вузлі опір більший - чи то справа в неякісних пінах, ци погано обжали, чи можливо є проблеми з пайкою, можливо взагалі в цьому випадку корсар з бж налажав і десь проблеми з дорогами, бо там на стороні бж температури виросли швидшеVladimirV: ↑ 11.02.2025 16:38 oversteve
Ну так логічно що опір різний, бо U=12V=I1R1=I2R2=~I6R6 для всіх 1-6 паралельних проводів. І якби логічно що це перехідний опір в роз'ємах, бо інших там немає.
Але ж, виходить так, що потрібно це якость контролювати і робити якийсь захист від браку/невірного підключення. Бо от його невистачає.
Ага і заплатив за нього додатково так, як за системний блок живлення, ідеально.) Вам в маркетологи, Вас візьмуть.)big_bang: ↑ 11.02.2025 14:43 думаю, що колись, буде спеціальний бж для відеокарти)
типу, купив карту, а в коробці бж одразу лежить додатковий. підключив його в панельку (там де відепорти) і маєш собі спокій)))
типу як блочки до моніторів, короче виносні.
цікава ідея ?
це якщо робити для людей. а ховрашкам і так підійдеblock_stupid: ↑ 11.02.2025 16:22Підвищення опору та падіння напруги, відповідно і ріст струму, або його граничні межі, но кожному з "контактів" мали здетектити GPU та/або PSU, просигналізувати одне одному для діагностики, та вимкнутись аварійно.
Але принаймні GPU та PSU можуть за ті гроші мати реалізацію перевірки кожного контакту на напругу хоча б і порівнювати з іншими.
Для мене тоді питання, для чого там аж 4 контакти (я то доку почитав).
Замість тих 4-х всратих сенсорних контактів, зробили б якийсь usb/uart/rs щоб між собою 2 пристрої спілкувались і відрубались коли потрібно.
За прикладами давно ходити не треба, гібридні інвертори та bms для аккумів.
мене здивувало, що він не розібрався в якому саме місці проблема конкретно в його випадку, треба було всього лиш виміряти опір, а так я х з в чому саме у нього проблемаAntonyKandaurov: ↑ 11.02.2025 16:32 oversteve
Тобто вас не здивувало що дербауєр підкинув свій БЖ, свій, явно не зроблений кривими руками, дріт до своєї пресс 5090 і він в нього шпарив 150 градусів з боку БЖ і 90 з боку 5090? Це точно проблема в поганому опорі БЖ або пресс 5090 яка має бути вилизана щоб не дай боже не опідливитися на огляді десь у блогерів?
Чи може всеж таки 12V2x6 не розрахований на 570Вт жору і 450 для нього червона межа?
В мене в хаті різний струм на різних групах автоматів. Мабуть в дротах "опір сильно менше"oversteve: ↑ 11.02.2025 16:26 проти фізики не попреш - якщо там перекос по струму, то банально опір сильно менше в тих жилах де струм більше, із-за чого саме це я не знаю, треба міряти опір і дивитися, але ж тоді не вийде вірусного відоса з високими температурами![]()
А чого не пишеш які чудоі провода зробила Нвідіа ? Де аплодисменти ? Як завжди покупець винен ?oversteve: ↑ 11.02.2025 16:50мене здивувало, що він не розібрався в якому саме місці проблема конкретно в його випадку
Нвідія дуже чудовий розєм придумала, дешевий, один замість чотирьох розємів, ну просто чудовий, на балансі між життям і полум'ям, а як згорить то плюс в копілочку.)Hotspur: ↑ 11.02.2025 16:54А чого не пишеш які чудоі провода зробила Нвідіа ? Де аплодисменти ? Як завжди покупець винен ?oversteve: ↑ 11.02.2025 16:50мене здивувало, що він не розібрався в якому саме місці проблема конкретно в його випадку![]()
Про звичайний 8-пін, я не згадував.oversteve: ↑ 11.02.2025 16:45зараз всі ці жили запаралелені на обидвох кінцях зразу на вході, а ви пропонуєте сильно ускладнити і бж, і відяхи, і відповідно ще більше підвищите їх ціну
і бмс троха не так працюють, вони перевіряють напруги на послідовно, а не паралельно з'єднаних елементах
та й на роз'ємі тільки 2 контакти задіяні для визначення потужності
ну і власне звичайний 8-пін також може поплавити, якщо наприклад 1 з 2 недокінця вставити, бо працювати воно буде і ніякого захисту від рукожопів там взагалі немає
якщо ви про перехідники, то вона їх не виготовляє, а замовляє у 3х компаній, але вона дійсно винна, що не проконтролювала їх якістьHotspur: ↑ 11.02.2025 16:54А чого не пишеш які чудоі провода зробила Нвідіа ? Де аплодисменти ? Як завжди покупець винен ?oversteve: ↑ 11.02.2025 16:50мене здивувало, що він не розібрався в якому саме місці проблема конкретно в його випадку![]()
як ви їх збираєтесь перевіряти окремо не розділивши на окремі "канали" кожний зі своєю схемотехнікою?block_stupid: ↑ 11.02.2025 17:01Про звичайний 8-пін, я не згадував.oversteve: ↑ 11.02.2025 16:45зараз всі ці жили запаралелені на обидвох кінцях зразу на вході, а ви пропонуєте сильно ускладнити і бж, і відяхи, і відповідно ще більше підвищите їх ціну
і бмс троха не так працюють, вони перевіряють напруги на послідовно, а не паралельно з'єднаних елементах
та й на роз'ємі тільки 2 контакти задіяні для визначення потужності
ну і власне звичайний 8-пін також може поплавити, якщо наприклад 1 з 2 недокінця вставити, бо працювати воно буде і ніякого захисту від рукожопів там взагалі немає
Ніщо не заважає перевіряти паралельні контакти окремо.
аууу. там сама відеокарта горить. які перехідники ?oversteve: ↑ 11.02.2025 17:04якщо ви про перехідники, то вона їх не виготовляє
не можна. там защілка є а тут її немаєoversteve: ↑ 11.02.2025 17:04 що його так само можна недопхати і отримати ті самі проблеми
где то я уже это слышал...ах да.., когда стали плавиться коннекторы на ртх4090, то тоже резко стали смотреть в сторону косоруких юзеров, то ли пайки, то ли еще чего то... да да, я и забыл,во всем виноват лошпекус, спавший под магазином 2 суток, в надежде взять первым видяху и потом ее спалить из-за своей "криворукости".oversteve: ↑ 11.02.2025 15:06там не просто так такий перекос по струму, то треба щоб суттєво опір відрізнявся - поганий обжим, погана пайка на відясі або в бж, треба брати мікро-омметер і перевірятиGelonyrum: ↑ 11.02.2025 14:27 А в релізній версії валять 22 ампери на один з проводів та гріють конектор до 150 градусів)![]()
- спойлер
![]()
плавиться те місце, яке менше всього розраховане на перевищення струму - роз'єм на стороні відяхи або на стороні бж, іноді ізоляція на проводахHotspur: ↑ 11.02.2025 17:06 аууу. там сама відеокарта горить. які перехідники ?
тоді що це таке?Hotspur: ↑ 11.02.2025 17:08 не можна. там защілка є а тут її немає
Ну так и теперь условный 7600F и 4070 будут потреблять 260ваттmakumazan84: ↑ 11.02.2025 14:37 Інтел, АМД та Нвідіа на серйозі розказують, що технічний прогрес виглядає саме так: відяхи-флагмани з термопакетами 350+Вт та проци з 200+Вт.![]()
Свого часу 5 років сидів на 2500К + GeForce 970 GTX, вся система з хардами, ССД, тощо тягнула не більше 230Вт. Здається, чіпмейкери повернули не туди)
якщо у вас в хаті опір на кожній гілці різний, то воно і не дивно, що різний струм, що саме вас тут бентежить?Геральт: ↑ 11.02.2025 16:54 В мене в хаті різний струм на різних групах автоматів. Мабуть в дротах "опір сильно менше"![]()
Питання чудове, вже почав відповідати. Але тут треба пару сторінок із скрінами робити. Зрозуміло що додаткова обв'язка повина бути. В такому то пристрої за кілобакси.oversteve: ↑ 11.02.2025 17:04 як ви їх збираєтесь перевіряти окремо не розділивши на окремі "канали" кожний зі своєю схемотехнікою?
Знову таки я не розумію навіщо говорити про 8-пін якщо його ніхто не використовує для згаданих відюх і погорільців немає. (давні нюанси я не згадую, стюардеса вже закопана).8-пін я згадав лиш тому, що його так само можна недопхати і отримати ті самі проблеми