bombeybox: ↑
06.02.2025 16:21
А з молодшими картами ніколи не було проблем. Я свою 4070Ті теж купив в Києві через 6 днів після офіційного релізу, так само по msrp вендора + податок.
Проблема саме в 4090, її тепер всі хочуть, особливо після провальної з усіх сторін 5080, але наявність відсутня.
А хтось цим "всім" обіцяв що вона буде в масово вироблятися і постачатися після виходу 5000 серії? Я спостерігав що і 4080 с стало досить мало і тільки у сіровозів вона тепер є.
Карти попереднього покоління перестали виробляти, з появою нового.
Nuclear World: ↑
06.02.2025 16:03
"Сейчас главной причиной сбоев считается нестабильная работа интерфейса PCI Express 5.0. В частности, ещё одно подтверждение этой теории пришло от наших коллег из Club386. Они получили для тестирования систему на базе AMD Ryzen 7 9800X3D и GeForce RTX 5080. Изначально компьютер работал исправно, но уже при втором запуске их встретил чёрный экран. Принудительное переключение слота расширения в режим PCIe 4.0, как отмечают коллеги, зачастую решает проблему.
В настоящее время трудно сказать, как эта проблема могла пройти мимо специалистов Nvidia. Сам чипмейкер никак не комментирует эту ситуацию, но налицо признаки поспешного релиза и проблем с контролем качества. Будем надеяться, что «зелёные» вместе с партнёрами не будут тянуть с исправлением вышеупомянутых проблем."
за эти бабки ещё могут быть проблемы в "плохом контроле качества" ?? Кто там радовался покупке 5080 за 1700 евро?))
Мы живём сейчас в такое неадекватное время, что в принципе нужно ждать несколько месяцев после выхода чего то нового, даже помимо изменения цен в более адекватное состояние, так ещё, чтобы не быть бета тестером за огромные бабки...
я радів, звістно я розумів ризик купівлі на старті (спойлер: все працює чудово, навіть після перезагрузки компа). Але ризик того що якщо не купити одразу то на найближчі пів року можна вже и не розраховувати купити нову карту, був значно більший (одразу випереджу питання: ні чекати я не міг, карта була потрібна макс до 5.02.2025)
Треба було брати 4090 за 65000 був шанс але ця модель трошки не влазила в мій "міні" пк, такий та типу 5080 візьму, ага з такими цінами і всяким дефіцитом, багами, до літа якось потерплю .
Тож робимо висновок що ціна на відеокарти занижена і для того аби покрити всі витрати на додаткове тестування і виявлення всіх недоліків треба ще підняти ціну. Десь не менше ніж 3000 долярів за 6090 буде нормально.
Тож робимо висновок що ціна на відеокарти занижена і для того аби покрити всі витрати на додаткове тестування і виявлення всіх недоліків треба ще підняти ціну. Десь не менше ніж 3000 долярів за 6090 буде нормально.
спойлер
сарказм
3к буде коштувати 6070, бо куртка скаже, що 6070 буде рівною 5090
Дивно що всі статті про проблему 5000ї серіі на амд платформі з 5,0 псіекспрес. і ніхто не розглядає варіант, що проблема в платформі. вже 5 днів 24/7 працює 5080, і ніодного глюку чи збою немає.
Hotspur: ↑
06.02.2025 23:13 або знати що в mrsp вже є податки і +20% до неї це фантазії бариг і людей які в житті нічого не рахували
Якщо ми говоримо про mrsp в $, то ні. Якщо в Європі, то так. У нас ціни = мрсп в Європі - це в нормі. А те що вище суттєво - це оверпрайс і привід почекати.
Timedemo: ↑
06.02.2025 22:11
Дивно що всі статті про проблему 5000ї серіі на амд платформі з 5,0 псіекспрес. і ніхто не розглядає варіант, що проблема в платформі. вже 5 днів 24/7 працює 5080, і ніодного глюку чи збою немає.
Кто-то нарушает чуть-чуть стандарты и/или работает с повышенным напряжением? В принципе с накопителями на АМД вроде бы проблем нет? Лень искать есть ли такие же проблемы на интеле. Еще неделька другая и узнаем - чип на видеокарте не держит нагрузку по PCI-e или материнки. В любом случае Нвидиа должны были тестировать на АМД.