Останні статті і огляди
Новини
Від власників GeForce RTX 5090 та RTX 5090D надходять скарги на проблеми в роботі нових відеокарт
-
verdelot
Junior
Однозначно одне: інвестиції Пета Гелсінгера з Інтела в НВідіа найближчим часом навряд чи окупляться...
-
Rhizone
Member
Enjthesilence
Супер
У Геймрока в цьому поколінні вже немає ніяких нюансів з вентиляторами? Працюють тихо, не гудять?
Супер
У Геймрока в цьому поколінні вже немає ніяких нюансів з вентиляторами? Працюють тихо, не гудять?
-
Enjthesilence
Member
точно не гудять, та й через те що карта холодна, вони працюють на досить малих обертах. хоча для цікавості треба буде потестити як вони на максимальних обертах працюють, такий рівень охолодження для такої карти надмірний.Rhizone: ↑ 03.02.2025 17:27 Enjthesilence
Супер
-
Eduard1980
Member
IronWithin: ↑ 03.02.2025 16:21 О ні, тільки не не треба викликати Hotspur знову, я ще рівень пайки не підтягнув, та фізику не вивчив
А ще він експерт у звуці, вакинації і, мабуть, купі інших, не менш цікавих речей))
Цікаво, якшо позничити її як 4090 буде все норм?відеокарта просто не визначається в системі
-
MetalistForever
Member
Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
-
VolandInferno
Member
Атвєчаєш на пацана?MetalistForever: ↑ 03.02.2025 18:35Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
Відправлено через 32 секунди:
Enjthesilence
Вітаю з апгрейдом:)
-
Nirtu
Junior
А +415 це до якого значення?Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 17:17Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.dead_rat: ↑ 03.02.2025 17:04 Уявляю як це читає наш камрад, що заказав карту з Данії.
Тримаю кулачки, що працюватиме(чесно, мені буде прикро, якщо будуть проблеми. Я не злорадісний)
Я просто через gpu tweak пробував гнати, там по ядру дійшов до 3.2, а по пам'яті +1.5к (можна більше , не має таких лімітів як автобернері), все ніби добре працювало але десь через годинку новий спайдермен вилитів, після того як знизив розгін до стандартного ОС від рог, то за 4 години вильотів не було
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
+415 це до якого значення?Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 17:17Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.dead_rat: ↑ 03.02.2025 17:04 Уявляю як це читає наш камрад, що заказав карту з Данії.
Тримаю кулачки, що працюватиме(чесно, мені буде прикро, якщо будуть проблеми. Я не злорадісний)
Я просто через gpu tweak пробував гнати, там по ядру дійшов до 3.2, а по пам'яті +1.5к (можна більше , не має таких лімітів як автобернері), все ніби добре працювало але десь через годинку новий спайдермен вилитів, після того як знизив розгін до стандартного ОС від рог, то за 4 години вильотів не було
-
MetalistForever
Member
По любому будет волна сгоревших разъемов и проводов с RTX 5090 , в течении первых пол года ,можешь скринить и через пол года напишешьVolandInferno: ↑ 03.02.2025 18:39Атвєчаєш на пацана?MetalistForever: ↑ 03.02.2025 18:35Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
Відправлено через 32 секунди:
Enjthesilence
Вітаю з апгрейдом:)
- Вкладення
-
-
Востаннє редагувалось 03.02.2025 18:53 користувачем MetalistForever, всього редагувалось 1 раз.
-
Nirtu
Junior
До речі тдп мабуть єдина річ де курта збрехав в приємну сторону, на 5080 навіть при оверклокінгу максимально скільки бачив це 340, що даже близько не дотягує до заявлених 450MetalistForever: ↑ 03.02.2025 18:35 Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
-
VolandInferno
Member
MetalistForever
Ну і? Попередні випадки горіння роз'ємів не були пов'язані з великим навантаженням, а з тим, що рукі криві. Це по перше.
По друге - це досить синтетичні умови, 5090 можна вкласти в пікові 450ват без суттєвої втрати продуктивності, і це з урахуванням того, що питання андервольту ще толком не досліджене.
Ну і? Попередні випадки горіння роз'ємів не були пов'язані з великим навантаженням, а з тим, що рукі криві. Це по перше.
По друге - це досить синтетичні умови, 5090 можна вкласти в пікові 450ват без суттєвої втрати продуктивності, і це з урахуванням того, що питання андервольту ще толком не досліджене.
-
Enjthesilence
Member
+2000 пам'ять все ще дає пару фпс відносно +1000, але це в іграх де 150+ фпс тільки можливо побачити. по ядру це приблизно 3 240 - 3300 MHz виходить. я в ханті тестую залізяки, вона дуже добре знаходить нестабільність і там гарне навантаження, як на гпу так і на цп. я буду використовувати з андервольтом, просто +2000 пам'ять, 69 паверліміт і +430 по ядру. Фпс продуктивніший за сток, в деяких іграх можливо на 1% менше, але це при 250W проти 320W. (350 я ще не бачив в іграх)Nirtu: ↑ 03.02.2025 18:47А +415 це до якого значення?Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 17:17
Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:+415 це до якого значення?Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 17:17
Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.
-
Nirtu
Junior
Дякую за інформацію, спробую тоді також на таких значеннях поганяти в других проектах, все таки спайдермен2 ще свіжа і не сильно хвалиться оптимізацієюEnjthesilence: ↑ 03.02.2025 18:53+2000 пам'ять все ще дає пару фпс відносно +1000, але це в іграх де 150+ фпс тільки можливо побачити. це десь 3 240 - 3300 MHz по ядру виходить. я в ханті тестую залізяки, вона дуже добре знаходить нестабільність і там гарне навантаження, як на гпу так і на цп.Nirtu: ↑ 03.02.2025 18:47
А +415 це до якого значення?
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
+415 це до якого значення?
-
Royalfree
Member
Enjthesilence, Палит юзаешь? Доверяешь Палиту? Ну, снимаю шляпу. За отвагу.
-
Enjthesilence
Member
Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.Royalfree: ↑ 03.02.2025 19:24 Enjthesilence, Палит юзаешь? Доверяешь Палиту? Ну, снимаю шляпу. За отвагу.
офтоп Що там Вінс Зампелла врятує наступний бф?
-
firestarter256
Member
Royalfree
А что не так с Иполитом? Я его с 900-й серии юзаю (т е 970, 1070,2080 и сейчас 4090) и ничего не погорело
А что не так с Иполитом? Я его с 900-й серии юзаю (т е 970, 1070,2080 и сейчас 4090) и ничего не погорело
-
Royalfree
Member
MSI делает неплохие видеокарты. Я бы даже сказал - очень неплохие.Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 19:28 Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
С картами ASUS лично у меня проблем никогда не было, но народ действительно жаловался на писк дросселей. Но, насколько я знаю, проблема с дросселями у АСУСа встречается в линейках бюджетного сегмента.
А вот Palit я не юзал, но слышал массу негатива в его сторону. Хотя, может быть я слишком критичен по отношению к нему.
P.S. Но, я, в основном, юзал красные карты. (Нет, не упоротый фанат.) И это всегда был Sapphire.
-
Guest003
Member
Це якась інша планета. Про МСІ чую тільки погане, та і сам зловив відвал чипа на карті від мсі. А от що неймовірно погане у мсі, так це саппорт і гарантія.Royalfree: ↑ 03.02.2025 19:40MSI делает неплохие видеокарты. Я бы даже сказал - очень неплохие.Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 19:28 Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
С картами ASUS лично у меня проблем никогда не было, но народ действительно жаловался на писк дросселей. Но, насколько я знаю, проблема с дросселями у АСУСа встречается в линейках бюджетного сегмента.
А вот Palit я не юзал, но слышал массу негатива в его сторону. Хотя, может быть я слишком критичен по отношению к нему.
P.S. Но, я, в основном, юзал красные карты. (Нет, не упоротый фанат.) И это всегда был Sapphire.
-
Enjthesilence
Member
Мені здається, що прям відвертого мотлоху серед основних aib нема. Корпус-гробік, кривий разгон, не вставив до кінця 12VHPWR, не підпер 3кг карту, яка має сег як вRoyalfree: ↑ 03.02.2025 19:40MSI делает неплохие видеокарты. Я бы даже сказал - очень неплохие.Enjthesilence: ↑ 03.02.2025 19:28 Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
тонучого титаніка, це основні проблеми. Звичайно ще є відвертий брак, але такі проблеми має покрити гарантія.
Навіть Астрал свістить дроселями)
-
Nekros
Member
У rtx3000 лінійці у паліт була погана схема живлення та наче скаржилися на гул вертушек. У 4000 лінійці вони все виправили, завезли гарні єлементи. По шуму, вмене 4070ti gamerock midnight kaleidoscope, ніяких нарікань. Значно тихіше ніж мої попередні gtx1070 гігабайт та gtx1080 auros extremeRoyalfree: ↑ 03.02.2025 19:40
-
yurius_r
Member
Якщо правда що розповів Der8auer то всі покупці - альфатестери. З його інфо виробники карт отримали живі чіпи за декілька днів, до цього розробляли плати та охолодження лише по документації. На тести було до тижня. Тож якість там під питанням
- спойлер