Від власників GeForce RTX 5090 та RTX 5090D надходять скарги на проблеми в роботі нових відеокарт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
verdelot
Junior

Повідомлення

Однозначно одне: інвестиції Пета Гелсінгера з Інтела в НВідіа найближчим часом навряд чи окупляться...
Rhizone
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Супер :up:
У Геймрока в цьому поколінні вже немає ніяких нюансів з вентиляторами? Працюють тихо, не гудять? :)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Rhizone: 03.02.2025 17:27 Enjthesilence
Супер :up:
У Геймрока в цьому поколінні вже немає ніяких нюансів з вентиляторами? Працюють тихо, не гудять? :)
точно не гудять, та й через те що карта холодна, вони працюють на досить малих обертах. хоча для цікавості треба буде потестити як вони на максимальних обертах працюють, такий рівень охолодження для такої карти надмірний.
Eduard1980
Member

Повідомлення

IronWithin: 03.02.2025 16:21 О ні, тільки не не треба викликати Hotspur знову, я ще рівень пайки не підтягнув, та фізику не вивчив

:lol:
А ще він експерт у звуці, вакинації і, мабуть, купі інших, не менш цікавих речей))

відеокарта просто не визначається в системі
Цікаво, якшо позничити її як 4090 буде все норм?
MetalistForever
Member

Повідомлення

Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
VolandInferno
Member

Повідомлення

MetalistForever: 03.02.2025 18:35Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
Атвєчаєш на пацана?

Відправлено через 32 секунди:
Enjthesilence
Вітаю з апгрейдом:)
Nirtu
Junior

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 17:17
dead_rat: 03.02.2025 17:04 Уявляю як це читає наш камрад, що заказав карту з Данії.
Тримаю кулачки, що працюватиме(чесно, мені буде прикро, якщо будуть проблеми. Я не злорадісний)
Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.
А +415 це до якого значення?
Я просто через gpu tweak пробував гнати, там по ядру дійшов до 3.2, а по пам'яті +1.5к (можна більше , не має таких лімітів як автобернері), все ніби добре працювало але десь через годинку новий спайдермен вилитів, після того як знизив розгін до стандартного ОС від рог, то за 4 години вильотів не було

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
dead_rat: 03.02.2025 17:04 Уявляю як це читає наш камрад, що заказав карту з Данії.
Тримаю кулачки, що працюватиме(чесно, мені буде прикро, якщо будуть проблеми. Я не злорадісний)
Вітаю, все чудово працює. Поки потестив тільки в 3д марку, там приріст x2, в деяких тестах з ОС майже наздогоняє 4090. Гониться карта файно, +415 по ядру і +2000 пам'ять більше неможливо в афтербьорнері (це десь +10-15% продуктивності дивлячись що тестити) дуже холодна, навіть з ос чіп 63, пам'ять 68-70 максимум, з андервольтом там взагалі все холодне. Єдиний мінус, це шнур 12VHPWR (я використовую комплектний з БЖ), але він впирається у вікно корпусу, тому буду замовляти від бікваєт шнур під 90°.
+415 це до якого значення?
Я просто через gpu tweak пробував гнати, там по ядру дійшов до 3.2, а по пам'яті +1.5к (можна більше , не має таких лімітів як автобернері), все ніби добре працювало але десь через годинку новий спайдермен вилитів, після того як знизив розгін до стандартного ОС від рог, то за 4 години вильотів не було
MetalistForever
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.02.2025 18:39
MetalistForever: 03.02.2025 18:35Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
Атвєчаєш на пацана?

Відправлено через 32 секунди:
Enjthesilence
Вітаю з апгрейдом:)
По любому будет волна сгоревших разъемов и проводов с RTX 5090 , в течении первых пол года ,можешь скринить и через пол года напишешь
Вкладення
Screenshot 2025-02-03 at 18-49-50 ASUS GeForce RTX 5090 Astral OC Review - Astronomical Premium - Power Consumption TechPowerUp.png
Screenshot 2025-02-03 at 18-49-40 ASUS GeForce RTX 5090 Astral OC Review - Astronomical Premium - Power Consumption TechPowerUp.png
Востаннє редагувалось 03.02.2025 18:53 користувачем MetalistForever, всього редагувалось 1 раз.
Nirtu
Junior

Повідомлення

MetalistForever: 03.02.2025 18:35 Скоро будет новая волна проблем с горелым кабелем 12VHPWR (Так как RTX 5090 - батарея еще таа )
До речі тдп мабуть єдина річ де курта збрехав в приємну сторону, на 5080 навіть при оверклокінгу максимально скільки бачив це 340, що даже близько не дотягує до заявлених 450
VolandInferno
Member

Повідомлення

MetalistForever
Ну і? Попередні випадки горіння роз'ємів не були пов'язані з великим навантаженням, а з тим, що рукі криві. Це по перше.
По друге - це досить синтетичні умови, 5090 можна вкласти в пікові 450ват без суттєвої втрати продуктивності, і це з урахуванням того, що питання андервольту ще толком не досліджене.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Nirtu: 03.02.2025 18:47

+2000 пам'ять все ще дає пару фпс відносно +1000, але це в іграх де 150+ фпс тільки можливо побачити. по ядру це приблизно 3 240 - 3300 MHz виходить. я в ханті тестую залізяки, вона дуже добре знаходить нестабільність і там гарне навантаження, як на гпу так і на цп. я буду використовувати з андервольтом, просто +2000 пам'ять, 69 паверліміт і +430 по ядру. Фпс продуктивніший за сток, в деяких іграх можливо на 1% менше, але це при 250W проти 320W. (350 я ще не бачив в іграх)
Nirtu
Junior

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 18:53
Nirtu: 03.02.2025 18:47

+2000 пам'ять все ще дає пару фпс відносно +1000, але це в іграх де 150+ фпс тільки можливо побачити. це десь 3 240 - 3300 MHz по ядру виходить. я в ханті тестую залізяки, вона дуже добре знаходить нестабільність і там гарне навантаження, як на гпу так і на цп.
Дякую за інформацію, спробую тоді також на таких значеннях поганяти в других проектах, все таки спайдермен2 ще свіжа і не сильно хвалиться оптимізацією
Royalfree
Member

Повідомлення

Enjthesilence, Палит юзаешь? Доверяешь Палиту? Ну, снимаю шляпу. За отвагу.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Royalfree: 03.02.2025 19:24 Enjthesilence, Палит юзаешь? Доверяешь Палиту? Ну, снимаю шляпу. За отвагу.
Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
офтоп Що там Вінс Зампелла врятує наступний бф?
firestarter256
Member

Повідомлення

Royalfree
А что не так с Иполитом? Я его с 900-й серии юзаю (т е 970, 1070,2080 и сейчас 4090) и ничего не погорело
Royalfree
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 19:28 Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
MSI делает неплохие видеокарты. Я бы даже сказал - очень неплохие.
С картами ASUS лично у меня проблем никогда не было, но народ действительно жаловался на писк дросселей. Но, насколько я знаю, проблема с дросселями у АСУСа встречается в линейках бюджетного сегмента.
А вот Palit я не юзал, но слышал массу негатива в его сторону. Хотя, может быть я слишком критичен по отношению к нему.
P.S. Но, я, в основном, юзал красные карты. (Нет, не упоротый фанат.) И это всегда был Sapphire.
Guest003
Member

Повідомлення

Royalfree: 03.02.2025 19:40
Enjthesilence: 03.02.2025 19:28 Перша карта від Паліт) Вони оновили геймрок в цьому поколінні, а що це прям відверто погані карти? Наче поки все стабільно і тихо. До цього була мсі 1080 і асус 3080 в асуса дросель співає гарно.
С картами ASUS лично у меня проблем никогда не было, но народ действительно жаловался на писк дросселей. Но, насколько я знаю, проблема с дросселями у АСУСа встречается в линейках бюджетного сегмента.
А вот Palit я не юзал, но слышал массу негатива в его сторону. Хотя, может быть я слишком критичен по отношению к нему.
P.S. Но, я, в основном, юзал красные карты. (Нет, не упоротый фанат.) И это всегда был Sapphire.
Це якась інша планета. Про МСІ чую тільки погане, та і сам зловив відвал чипа на карті від мсі. А от що неймовірно погане у мсі, так це саппорт і гарантія.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Мені здається, що прям відвертого мотлоху серед основних aib нема. Корпус-гробік, кривий разгон, не вставив до кінця 12VHPWR, не підпер 3кг карту, яка має сег як в
тонучого титаніка, це основні проблеми. Звичайно ще є відвертий брак, але такі проблеми має покрити гарантія.
Навіть Астрал свістить дроселями)
Nekros
Member

Повідомлення

У rtx3000 лінійці у паліт була погана схема живлення та наче скаржилися на гул вертушек. У 4000 лінійці вони все виправили, завезли гарні єлементи. По шуму, вмене 4070ti gamerock midnight kaleidoscope, ніяких нарікань. Значно тихіше ніж мої попередні gtx1070 гігабайт та gtx1080 auros extreme
yurius_r
Member

Повідомлення

Якщо правда що розповів Der8auer то всі покупці - альфатестери. З його інфо виробники карт отримали живі чіпи за декілька днів, до цього розробляли плати та охолодження лише по документації. На тести було до тижня. Тож якість там під питанням
спойлер
Відповісти