Як зекономити 10 000 грн на купівлі монітора ASUS та одним з перших в Україні купити новинку з CES 2025?

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
block_stupid
Member

Повідомлення

VolandInferno
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
За 600 зараз взагалі якісного 32'' 4к монітора не купиш, взагалі, ніякого.
А я казав, що є якісь альтернативи? Чи інший текст не читаємо вибираємо тільки те, що зручно?
Я не давав об'єктивну оцінку і про це попередив.
Ви самі їх бачили, чи так в RTINGS сказали?
Коли минулої весни обирав нові монітори собі, предивився купу моніторів, по тиждень катав по різним магазинам. І дякую розетці, що не цурались розпаковувати та підключати свій ноутбук.
Тому так, бачив. IPS значно краще.
наркоманія від потужного спеціаліста.
Наркоманія х2 - те що тригеритесь на цифру, яка не є об'єктивною, а оціночною.
1 раз зтикався в Сталкері на екрані завантаження.
Ну, вітаю, це прибираємо неділки технології, збільшує гарантію, виробники це не компенсують, чи не брехали роками, як і фанатики, що мерехтіння було тільки на перших OLED екранах?
А на які монітори дають більше гарантії? На 5-10?
Та ні на яких, навіть IPS. Бо їх зараз угроблють за допомогою "HDR", де підсвітка починає гріти матрицю 60+ градусів і тій приходить кирдик. Такий час.
Всі ваші писульки більше схожі на заздрісне ниття, типу не куплю, то обісру. Проста патамушта.
Що за агресія? Я Вас чимсь образив, чи зачепив за живе? Можливо здійснили якусь невдалу покупку і тепер самі собі хочете виправдати її?

Відправлено через 3 хвилини 48 секунд:
ASUS ROG SWIFT PG32UCDM OLED 4k 32"
Мабуть таки да, зачепив. Чимсь не влаштувала попередня версія і тепер на мене якась нападка, з метою виправдання самому собі.
Краще до психотерапевта сходити, а не на людей кидатись.
VolandInferno
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 17:47Чимсь не влаштувала попередня версія і тепер на мене якась нападка, з метою виправдання самому собі.
Що? Яка попередня версія?
block_stupid: 03.02.2025 17:47чи не брехали роками, як і фанатики, що мерехтіння було тільки на перших OLED екранах?
Що?

Відправлено через 33 секунди:
block_stupid: 03.02.2025 17:47Тому так, бачив. IPS значно краще.
:lol:

Не бачу сенсу взагалі дискутувати далі.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 17:21
VolandInferno: 03.02.2025 15:27 А в чому проблема? 1100уе за топовий OLED 4к з DP2.1. Чи скільки він, по вашому, має вартувати?
Ну в 2025 навіть з інфляцією. І рахуючи шо OLED це не якась новинка.
То мабуть десь $600.
Це ж звісно персональна думка, без знать про собівартість даного пристрою.
Я беру до уваги що це OLED, а не IPS при 27", де і так не хороша щільність пікселів.
Ну і 4K також років 5 також точно вже не новинка. Як і 240Гц для моніторів.

Так за що тут такі гроші?
За нечіткі шрифти може?
Чи гарантію ТРИ роки? Нє, нє OLED не вигорая, мамай клєнусь.
Чи класична брехня про HDR на всіх типах моніторів (будь яка технологія та виробник)?
Це дозволяє зменшити мерехтіння на 20% у порівнянні з попередніми панелями, забезпечуючи більш рівномірні візуальні ефекти без впливу на затримку введення та частоту оновлення. Функція обмеження частоти оновлення дозволяє зменшити мерехтіння, пропонуючи три попередньо налаштовані режими: High, Mid та Off.
Ой, так мерехтіння ж давнооо немає...)))) мабуть

Тому $600, це максимальна ціна в базарний день.
Але коли купують розсип щебінки на QHD 32" за такі гроші. То і покупці цього монітора знайдуться.
Ніхто не бере олед монітор, щоб працювати з текстом. І так, ти перебільшуєш проблему, щоб дійсно бачити як працюють шрифти на олед (тут важливо додати, що ця проблема ще зі сторони windows, бо на лінуксі це давно пофіксили) треба розглядати це впритул.
А беруть Олед для максимальної швидкодії матриці, це найменший час відгуку з усіх можливих моніторів, через що така річ як гостінг відсутня як явище і звісно кольори (особливо чорний), якщо поставити IPS поруч з Олед, дуже легко сказати, чому люди готови доплатити. Вже існують топ олед-монітори до 1000$ навіть від Асус.
Особисто ти не готовий переплатити за повну відсутність глоу ефекту, гостінгу, за абсолютний чорний колір, коли ти в тремряві не розумієш да закінчується монітор. Я після олед на ips дивитись не хочу.
З плюсів IPS в іграх - це хіба що круто реалізований BFI режим, який непогано справляється з блурінгом, але такі монітори коштують, як оледи, маючи при цьому "вимиті" кольори і підходять хіба що для компететів ігор з дуже вискоим фрейтаймом для людей, яким байдуже на кольоропередачу і свої очі.
Вкладення
555.jpeg
3322.jpeg
4442.jpeg
Востаннє редагувалось 03.02.2025 18:20 користувачем Enjthesilence, всього редагувалось 2 разів.
block_stupid
Member

Повідомлення

VolandInferno: 03.02.2025 18:05
Не бачу сенсу взагалі дискутувати далі.
Що смішного, те що чіткість тексту та інших дрібних елементів краще на IPS ніж на OLED (про що і казав)?
Ну смійтесь перед істинною.
tablestikus
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:14
Що смішного, те що чіткість тексту та інших дрібних елементів краще на IPS ніж на OLED (про що і казав)?
третє покоління оледу досить сильно покращило відображення тексту
VolandInferno
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:14те що чіткість тексту та інших дрібних елементів краще на IPS ніж на OLED
Нонсенс. Особливо про дрібні елементи. Я цього вам не доведу, бо це треба просто бачити вживу, а не на оглядах.
block_stupid
Member

Повідомлення

Enjthesilence
ще зі сторони windows, бо на лінуксі це давно пофіксили
Це звісно чудово, але більшість народу працює на Windows
А беруть Олед для максимальної швидкодії матриці, це найменший час відгуку з усіх можливих моніторів, через що така річ як гостінг відсутня як явище і звісно кольори
З цим і не сперечався.
Щодо кольору порівняно з IPS, не буду також сперечатись з очевидним.
Але і щоб цим кольором насолоджуватись є пачка компромісів, але їх наявність не дає також плюсів для IPS.
Ну і також дивлячись який монітор, діагональ, підсвітка, покриття, зір у людини.
Глянець, чи мат. Освітлення яке в кімнаті, при яких умовах можна насолодитись основними перевагами OLED.
Тому собі катався розглядав різні монітори в т.ч OLED та MicroLED (тут ореоли все псували). OLED мене дуже цікавив.
Мені монітори потрібні були "універсальні".
Не вигораджую й IPS. Найкращою технологією будуть microLED (хоча і там маркетинг пробирається вже, коли серійних виробів немає).
І то буде з компромісами. Бо дійсно найкращим буде, передача зображення одразу в мозок))

Просто не люблю намагання виправдати якусь технологію, якимись міфічними аргументами, коли їй приписують їй на властиве, або заперечують певні факти стосовно самого принципу/основи технології.
Якби я собі обирав монітори тільки для ігр та серіалів, Беззаперечно обрав би мабуть навіть не монітор, а телевізор OLED.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
tablestikus: 03.02.2025 18:16 третє покоління оледу досить сильно покращило відображення тексту
У вас є субпікселі, їх сітка, та розмір (різний у випадку OLED), як не грайся, а окрім більшої в 1.5-2 рази щільності, чіткість тексту не буде кразе ніж в IPS.
Я оперую фізичними величинами, а не суб'єктивними. Бо від них може будь яка людина з будь яким зором, методом порівняння прийти до адекватної/об'єктивної оцінки.

Відправлено через 2 хвилини 6 секунд:
VolandInferno: 03.02.2025 18:21 Нонсенс. Особливо про дрібні елементи. Я цього вам не доведу, бо це треба просто бачити вживу, а не на оглядах.
Нонсенс це знову "забувати" те що Вам писали. Чи навмисно ігнорувати.
Якщо у вас помились з вибором, або поганий зір, або просто Вас влаштовує той монітор, то не треба тут розпинатись, що я помиляюсь.
Повторюю, я катався і порівнював багато моніторів. Тому не треба маніпуляцій, вже втретє.
tablestikus
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:30
tablestikus: 03.02.2025 18:16 третє покоління оледу досить сильно покращило відображення тексту
У вас є субпікселі, їх сітка, та розмір (різний у випадку OLED), як не грайся, а окрім більшої в 1.5-2 рази щільності, чіткість тексту не буде кразе ніж в IPS.
Я оперую фізичними величинами, а не суб'єктивними. Бо від них може будь яка людина з будь яким зором, методом порівняння прийти до адекватної/об'єктивної оцінки.
Я не кажу що воно краще, але вони досить сильно це виправили і можна користуватися без сильних страждань.
VolandInferno
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:30Повторюю, я катався і порівнював багато моніторів.
Є великі сумніви.
Переконуйте себе далі)

Відправлено через 2 хвилини 51 секунду:
block_stupid: 03.02.2025 18:30або заперечують певні факти стосовно самого принципу/основи технології.
Це як раз ви займались маніпуляцією про відображення тексту та дрібних елементів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:25 Enjthesilence
ще зі сторони windows, бо на лінуксі це давно пофіксили
А беруть Олед для максимальної швидкодії матриці, це найменший час відгуку з усіх можливих моніторів, через що така річ як гостінг відсутня як явище і звісно кольори
З цим і не сперечався.
Щодо кольору порівняно з IPS, не буду також сперечатись з очевидним.
Але і щоб цим кольором насолоджуватись є пачка компромісів, але їх наявність не дає також плюсів для IPS.
Ну і також дивлячись який монітор, діагональ, підсвітка, покриття, зір у людини.
Глянець, чи мат. Освітлення яке в кімнаті, при яких умовах можна насолодитись основними перевагами OLED.
Тому собі катався розглядав різні монітори в т.ч OLED та MicroLED (тут ореоли все псували). OLED мене дуже цікавив.
Мені монітори потрібні були "універсальні".
Не вигораджую й IPS. Найкращою технологією будуть microLED (хоча і там маркетинг пробирається вже, коли серійних виробів немає).
І то буде з компромісами. Бо дійсно найкращим буде, передача зображення одразу в мозок))

Просто не люблю намагання виправдати якусь технологію, якимись міфічними аргументами, коли їй приписують їй на властиве, або заперечують певні факти стосовно самого принципу/основи технології.
Якби я собі обирав монітори тільки для ігр та серіалів, Беззаперечно обрав би мабуть навіть не монітор, а телевізор OLED.
так які міфічні аргументи, друже? Олед швидший за Іпс? - Так, навіть найдорожчий іпс не зрівняється з олед. Кольори краще з ОЛЕД? Так, і вони краще за будь якого освітлення, не дивлячись на кут огляду. Текст? Кажу за себе, якби не огляд монітора з 25х зумом на піксель, я би не побачив проблеми, але в мене олед 3го покоління. З кожним роком олед дешевшає і софтверний трабл з текстом у вінді пофіксять, вже зараз за 700 баксів можна взяти один з кращих 2к27 оледів.
для тих хто працює, тут краще буде професійно відкалібрований IPS, особливо якщо мова за людей, які працюють з графікою, зображенням. для мультимедії - тільки олед, все просто. обираючи 1 універасльний, я би взяв олед, тільки тому що відчув різницю.
VolandInferno
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:30Просто не люблю намагання виправдати якусь технологію
І самі ж витягували з пальця надумані мінуси. Дивно що ще про вигоряння не сказали. Чи сказали?
block_stupid
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 18:07 Особисто ти не готовий переплатити за повну відсутність глоу ефекту, гостінгу, за абсолютний чорний колір, коли ти в тремряві не розумієш да закінчується монітор.
Не треба вирішувати за мене. Бо особисто Я не готовий переплачувати за компроміси, які мене будуть постійно дратувати. І технологія OLED ніколи не забезпечить їх відсутність, бо це OLED.
Я після олед на ips дивитись не хочу.
Можливо і я не зміг би. Якщо хто запропонує OLED 6K монітор, хоча б 144Гц та 24-28" з радістю придбав би, орієнтовно за сабжеву ціну може трохи більше.
Я б собі навіть жалюзі автоматизовані поставив би (з двома окремим шарами), щоб затемняти повністю кімнату або частково (для роботи).

Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
VolandInferno: 03.02.2025 18:35Це як раз ви займались маніпуляцією про відображення тексту та дрібних елементів.
Ну якщо в сучасному світі це маніпуляції, і те що Земля кругла, і те що формула води H2O, то ок.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:36
Enjthesilence: 03.02.2025 18:07 Особисто ти не готовий переплатити за повну відсутність глоу ефекту, гостінгу, за абсолютний чорний колір, коли ти в тремряві не розумієш да закінчується монітор.
Не треба вирішувати за мене. Бо особисто Я не готовий переплачувати за компроміси, які мене будуть постійно дратувати. І технологія OLED ніколи не забезпечить їх відсутність, бо це OLED.
Я після олед на ips дивитись не хочу.
Можливо і я не зміг би. Якщо хто запропонує OLED 6K монітор, хоча б 144Гц та 24-28" з радістю придбав би, орієнтовно за сабжеву ціну може трохи більше.
Я б собі навіть жалюзі автоматизовані поставив би (з двома окремим шарами), щоб затемняти повністю кімнату або частково (для роботи).
Так твій єдиний компроміс - це перебільшена проблема шрифтів, хех) ну якщо 6к у 24-28 з 144, це такий специфічний варіант звісно, будеш довго чекати.
block_stupid
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 18:35так які міфічні аргументи, друже?
Про те що оленд не вигорає (це як запилити сірника дивитись як він горить і говорити що він не горить), і про нехтування чіткістю тексту в порівнянні з ips.
І знову про швидкість на колів. Ще раз! Я цього не заперечував і погоджуюсь з цими плюсами.
В когось не вигорає, в когось вигорає. Різна інтенсивність, час використання, різні робочі простори з різною контрастністю.
І я не вихваляю IPS перед OLED.
В одним сценаріях один кращий, інший в інших.

Якщо їх оцінити повністю, то вони обидва погані, можливо щось покращиться тільки з microLED і то у форматі VR-окулярів з надвисокою щільністю пікселів.

Відправлено через 1 хвилину 11 секунд:
Enjthesilence
Ну для Вас перебільшена, для мене критична.
Lekrs
Member

Повідомлення

Я би взяв, якби 5090 йшла в подарунок :rotate:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

block_stupid: 03.02.2025 18:43
Enjthesilence: 03.02.2025 18:35так які міфічні аргументи, друже?
Про те що оленд не вигорає (це як запилити сірника дивитись як він горить і говорити що він не горить), і про нехтування чіткістю тексту в порівнянні з ips.
І знову про швидкість на колів. Ще раз! Я цього не заперечував і погоджуюсь з цими плюсами.
В когось не вигорає, в когось вигорає. Різна інтенсивність, час використання, різні робочі простори з різною контрастністю.
І я не вихваляю IPS перед OLED.
В одним сценаріях один кращий, інший в інших.

Якщо їх оцінити повністю, то вони обидва погані, можливо щось покращиться тільки з microLED і то у форматі VR-окулярів з надвисокою щільністю пікселів.
Так дійсно, "вигорання" - ця проблема має місце бути. Зі свого досвіду - лижа, якій 3 роки не згоріла, хоча працює багато. Монік за 1427 годин роботи, також) З кожним новим поколінням олед в ній покращуються сейв фішки. Якщо не помиляюсь, у хардвейр анбоксінг є тест, де вони 24\7 жарять монітор в ненормальних умовах з макс яскравісттю, не пам'ятаю скільки часу вже, але критичного нічого нема, знову ж таки при нормальній експлуатації його важко спалити.
Тут також можна додати що й ІПС можна нагнути, біти пікселі з часом, сильнішає глоу ефект, це також має місце бути, якщо монітор кошмарити чи просто не пощастить з екземпляром))
Я зрозумів, що для тебе це критично. Якщо ж ти дійсно в магазині прям звернув на це увагу і відчув дискомфорт, правильно зробив що не придбав.
block_stupid
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Там декілька місяців, останнє 9 місців, ще було пару порівнянь моніторів просто через пару років, але їх ніхто не жарив.
І от хто хто але ці хлопці точно користуються три роки одним монітором. Вигорання є, але у його випадку він під час роботи не помічає цього, що також є суб'єктивною оцінко. Такою є як комус при 32" FHD пікселів не видно, а для когось це щебінка.
По IPS зараз багато проблем, я вже згадував, через те що їх починають жарити і матриці помирають тільки так. + Підсвітка є стабільною в часі, тому також треба робити "хаки", вимикати "зональну"/адаптивну підсвітку, і взагалі вимикати "HRD". Інколи навіть яскравість ще додатково зменшувати.
Nekros
Member

Повідомлення

По-перше існують різні типи структур субпікселів. Наприклад у матриць lg rgbw стуркрута та текс вишлядаэ майде так як на квадратных rgb. А ось від самсунг ромбовидна структура пікселя на олед, тому і текст пожований.

block_stupid: 03.02.2025 18:30 Це звісно чудово, але більшість народу працює на Windows
У інтернеті є профілі clear type під матриці одед. Качаєш та насолоджуєшся нормальним текстом.
Блокступід не тупи :lol:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Nekros: 03.02.2025 19:12
По-перше існують різні типи структур субпікселів. Наприклад у матриць lg rgbw стуркрута та текс вишлядаэ майде так як на квадратных rgb. А ось від самсунг ромбовидна структура пікселя на олед, тому і текст пожований.

Відправлено через 3 хвилини 11 секунд:
block_stupid: 03.02.2025 18:30 Enjthesilence

У інтернеті є профілі clear type під матриці одед. Качаєш та насолоджуєшся нормальним текстом.
Блокстцпід нк тупи :lol:
я про таке не знав))) треба перевірити, хоча я кажу ВІДВЕРТО я не бачу жодних проблем з текстом.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 03.02.2025 19:17я про таке не знав)))
Я грався, повернувся до дефолту.
Відповісти