экономные по 1k$ видеокарты не покупаютerkins007: ↑ 30.01.2025 10:33 alexeygalas
Угу, как и 80 карта не знаю для кого. Для энтузиастов 90, для экономных 70ти.
Останні статті і огляди
Новини
Nvidia уточнила специфікації перших відеокарт Blackwell: від RTX 5070 до RTX 5090
-
vsx
Member
-
erkins007
Member
vsx
Для очень экономных есть gt1010
Для очень экономных есть gt1010
-
Zealoth
Member
Уже и майнинг истерии нету, и прироста особого тоже, но это не повод не задрать цены.
-
Inqizitor2022
Member
5070 - хорошая карта хх60 серии за $200
5080 - однозначно хх60 ti
5090 - это хх80
А хх70 мы в линейке не видим. хх90 - тоже.
Забавные манипуляции Куртки.
5080 - однозначно хх60 ti
5090 - это хх80
А хх70 мы в линейке не видим. хх90 - тоже.
Забавные манипуляции Куртки.
-
Leeman
Member
---
-
dimadamage2
Junior
цікаво що у 5080 2 NVENC 9gen + 2 NVENC 6gen , а у 5070 ТІ 2 NVENC 9gen + 1 NVENVC 1 gen ...кільікисть цих video engine впливає на якість струму чи загрузку/фрізи під час стріму?
-
Entar
Member
Хотел то же самое написать, только язык не повернулся карту за 1000 $ (у нас) назвать для экономных)erkins007: ↑ 30.01.2025 10:33 Угу, как и 80 карта не знаю для кого. Для энтузиастов 90, для экономных 70ти.
Да, 5080 вообще странно выглядит на фоне 5070 ти, за +300 баксов такая небольшая разница, зато +60 Вт тепловыделения, от и так немаленьких 300 Вт.
5070 с ее 12 ГБ выглядит вариантом... для тех, кто не готов тратить на карту больше 700$ принципиально ни при каких обстоятельствах.
-
heidfeld
Member
dimadamage2: ↑ 30.01.2025 13:50 цікаво що у 5080 2 NVENC 9gen + 2 NVENC 6gen , а у 5070 ТІ 2 NVENC 9gen + 1 NVENVC 1 gen ...кільікисть цих video engine впливає на якість струму чи загрузку/фрізи під час стріму?
- спойлер
-
Entar
Member
Ви намагаєтеся зробити "покупців" винними в чомусь, що в корні не вірно. В покупців немає варіантів.Геральт: ↑ 30.01.2025 12:35 А я тобі написав, що жадібність куртки - виключно його заслуга і можлива виключно через лемінгів. Компренде?
І оті, хто купував оверпрайснуту 4000 "підняли" ціни на 5000. А покупці 5000 "піднімуть" ціну на 6000. На скільки піднімуть залежить від кількості тих покупців.
Бо для "інших" покупців як були варіанти, так і залишились.
А ті 1,5% з 4090/5090 погоди не роблять абсолютно.
Тому, досить скігліть і го за 5080. 6000 сама себе не придумає
Ова, а тут обсягів нема. І можна випустити 1 єдину 5090 за овердофіга. І нащо їм ті мідли/лоу?
Так якщо хуанг продасть достатньо а піцерія ні, то мабуть щось не сходиться? Може там в покупців клепка трохи присутня?
Якщо мені не подобається піцца по ціні/якості в певній піццерії, я легко знайду іншу, або обійдусь без піцци, інші блюда також можна їсти. Можна взагалі не йти в заклади, якщо навколо немає нічого адекватного по ціні/якості або замовити доставку звідти де воно норм..
Якщо ж ми говоримо про відеокарти, варіантів у покупців інших немає. Або купуй, або понижуй налаштування/грай з нижчим фпс. А життя одне. І ні одна адекватна людина не стане жертвувати своїм задоволенням / комфортом в іллюзії, що її дії (одиночні) якось вплинуть на цінову політику корпорації з трилльонною капіталізацією.
Я, наприклад, не купую телефони епл і самсунг, тому-що мене не влаштовує їхня цінова політика. Але я не маю ніяких іллюзій, що із-за мого рішення вони щось змінять. Просто з моїми потребами і вимогами до телефона, мені вистачає середнього сяомі за 250-300$.
Багатьом (більшості) геймерам вистачає відеокарти за 300-400$, і ноутбучних рішень, вони беруть їх і не паряться. Включають длсс, грають не на ультрах в дуже графонистих іграх, з 60 фпс, і норм.
Меншість готова докидувати ще 300-500-700 $ за можливість грати на ультрах/з більш високим фпс/без длсс або на "якості" замість "балансі".
І от для цієї меншості, ціни дійсно "завищені" (с) так само як вони "завищені" для телефонів/авто/да і всього іншого класу "вище середнього". Хочеш "флагман" - плати в 5 раз більше за "середнячок".
-
starinfo
Member
або розуміння що вийде наступне покоління в якому скажуть що підтримка длсс 5 убде тіки для 6ххх версій і купуйте хлопціEntar: ↑ 30.01.2025 13:59Хотел то же самое написать, только язык не повернулся карту за 1000 $ (у нас) назвать для экономных)erkins007: ↑ 30.01.2025 10:33 Угу, как и 80 карта не знаю для кого. Для энтузиастов 90, для экономных 70ти.
Да, 5080 вообще странно выглядит на фоне 5070 ти, за +300 баксов такая небольшая разница, зато +60 Вт тепловыделения, от и так немаленьких 300 Вт.
5070 с ее 12 ГБ выглядит вариантом... для тех, кто не готов тратить на карту больше 700$ принципиально ни при каких обстоятельствах.
там буде х10 більше фпс)
з одоно фпс з длсс зробить 10 і вже в 5 кадрів можно буде гратись як в 50)
-
Entar
Member
От у мене було таке філософське питання. Що краще - брати Х070 серію і міняти її трохи частіше чи Х070 ti, і міняти трохи рідше.starinfo: ↑ 30.01.2025 14:22 або розуміння що вийде наступне покоління в якому скажуть що підтримка длсс 5 убде тіки для 6ххх версій і купуйте хлопці
там буде х10 більше фпс)
з одоно фпс з длсс зробить 10 і вже в 5 кадрів можно буде гратись як в 50)
Насправді ідеальної відповіді на це питання я не знайшов. І вирішив що буду міняти коли буде залишатися менше року гарантії на наявну картку, бо продавати без гарантії карту якій більше 3 роки буде зовсім погано. Цього разу, якщо все буде добре з можливостями - заміню на 5070 ti чи може на супер якщо вони вийдуть.
Востаннє редагувалось 30.01.2025 14:28 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
Геральт
Member
Entar
- Інтел/АМД
- інтегрована
- коробка
- не ААА
- не ігри
...
Це так, тільки навскидку. Бо отой плач про конкуренцію передбачає наступне:
- АМД/Інтел випускають класну карту - > потенційний покупець НВ її купує -> не купує НВ - > куртка зменшує (?) ціни на карти
той ланцюжок можна прямо зараз скоротити до "не купує НВ - > куртка зменшує (?)"
Частина з варіантів - вище.
До речі, було б цікаво почитати фанатів при зменшенні ціни на 6000 (відносно 5000). Бо за їхньою логікою, це буде наслідок просто епічної заруби з АМД9000
А так виглядає, що в 6000 може не всі, але певні моделі просядуть по ціні.
BTW, в АМД точно-точно не було конкурента 4070 під QHD?
Ем-м, що?варіантів у покупців інших немає.
- Інтел/АМД
- інтегрована
- коробка
- не ААА
- не ігри
...
- АМД/Інтел випускають класну карту - > потенційний покупець НВ її купує -> не купує НВ - > куртка зменшує (?) ціни на карти
той ланцюжок можна прямо зараз скоротити до "не купує НВ - > куртка зменшує (?)"
До речі, було б цікаво почитати фанатів при зменшенні ціни на 6000 (відносно 5000). Бо за їхньою логікою, це буде наслідок просто епічної заруби з АМД9000
Востаннє редагувалось 30.01.2025 14:36 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
-
Entar
Member
Геральт
По статистиці стіма, доречі, у переважної більшості відеокарти рівня 3060/4060 (ti версії також, лептопні, тощо), вистачає 1650/1060 тощо.
Сама потужна в топ 10 - 4070 - 3.30% (разом з супер версією буде 5.5%).
Таким чином бачимо, що середньостатистичним геймерам вистачає карт рівня **60/ti +- .
А от тим, хто хоче і може "ААА, на ультрах, тощо" - і виставляють цінники 700-1300+$ за карту. Тоді як вищеперечисленим достатньо до 500.
Я говорю про те, що власники карт Х070 і вище, це меншість, яка має продукт класу "вище середнього" (хто б що не розповідав про те що є середньою картою, є статистика). І покупці рішень "вище середнього" завжди платять суттєво більше, так світ працює.
Уточню. Варіантів у людей, які хочуть грати в відеоігри, і для яких важливий комфорт (фпс), налаштування графіки, і от це от все.Ем-м, що?
- Інтел/АМД
- інтегрована
- коробка
- не ААА
- не ігри
По статистиці стіма, доречі, у переважної більшості відеокарти рівня 3060/4060 (ti версії також, лептопні, тощо), вистачає 1650/1060 тощо.
Сама потужна в топ 10 - 4070 - 3.30% (разом з супер версією буде 5.5%).
Таким чином бачимо, що середньостатистичним геймерам вистачає карт рівня **60/ti +- .
А от тим, хто хоче і може "ААА, на ультрах, тощо" - і виставляють цінники 700-1300+$ за карту. Тоді як вищеперечисленим достатньо до 500.
Я говорю про те, що власники карт Х070 і вище, це меншість, яка має продукт класу "вище середнього" (хто б що не розповідав про те що є середньою картою, є статистика). І покупці рішень "вище середнього" завжди платять суттєво більше, так світ працює.
-
starinfo
Member
"BTW, в АМД точно-точно не було конкурента 4070?"Геральт: ↑ 30.01.2025 14:27 EntarЕм-м, що?варіантів у покупців інших немає.
- Інтел/АМД
- інтегрована
- коробка
- не ААА
- не ігри
...
на мій погляд була 7900gre, яка по факту була кращою за ті ж гроші
-
Геральт
Member
Entar
Там я проапдейтив трошки, то продублюю. В АМД точно не було конкурента 4070 для "ААА, на ультрах"?
Бо вона десь як моя 6900. А там же ж і 7000 ще є.
Хоча, відповідь знаю, здається: "мені треба карта як НВ тільки не НВ і за півціни"
starinfo
Не треба підказувати
Там я проапдейтив трошки, то продублюю. В АМД точно не було конкурента 4070 для "ААА, на ультрах"?
Хоча, відповідь знаю, здається: "мені треба карта як НВ тільки не НВ і за півціни"
starinfo
Не треба підказувати
-
Entar
Member
Для цього потрібно, щоб:Геральт: ↑ 30.01.2025 14:27 - АМД/Інтел випускають класну карту - > потенційний покупець НВ її купує -> не купує НВ - > куртка зменшує (?) ціни на карти
1) АМД/Інтел випустили карту, у якої немає взагалі ніякого гемору/проблем з дровами/неоптимізованості під певні ігри. Я вже мовчу про промені/длсс.
2) Щоб переважна більшість покупців вступила в змову (що апріорі неможливо) і провернула такий фокус з не купівлею НВ.
Це якась фантастика. Крім того, навіть якби це було можливо, карти інтел і амд банально швидко б розгребли (першу партію) а на наступні була б націнка із-за дефіциту і ця ситуація протрималась би достатньо довго щоб схема не спрацювала.
Крім того, наразі основна виручна у НВ йде не від ігрових ВК. І скоріше всього, буде дуже песимістично. При падінні попиту на них, будуть падати інвестиції в R&D ігрових ВК, і наступні відеокарти вийдуть "не набагато краще", при цьому в їх вартість буде закладено витрати на інвестиції з розрахунку на менший попит.
Он у інтела бачите що з процесорами відбулося?
-
starinfo
Member
в амуде є проблеми, вони дійсно є, вле в кожного свій досвід і я б не виносив це на передній план розглядаючи що в амуде вічно проблеми, а от нвідія прям свята і все в них ідеальноEntar: ↑ 30.01.2025 14:42Для цього потрібно, щоб:Геральт: ↑ 30.01.2025 14:27 - АМД/Інтел випускають класну карту - > потенційний покупець НВ її купує -> не купує НВ - > куртка зменшує (?) ціни на карти
1) АМД/Інтел випустили карту, у якої немає взагалі ніякого гемору/проблем з дровами/неоптимізованості під певні ігри. Я вже мовчу про промені/длсс.
2) Щоб переважна більшість покупців вступила в змову (що апріорі неможливо) і провернула такий фокус з не купівлею НВ.
Це якась фантастика. Крім того, навіть якби це було можливо, карти інтел і амд банально швидко б розгребли (першу партію) а на наступні була б націнка із-за дефіциту і ця ситуація протрималась би достатньо довго щоб схема не спрацювала.
Крім того, наразі основна виручна у НВ йде не від ігрових ВК. І скоріше всього, буде дуже песимістично. При падінні попиту на них, будуть падати інвестиції в R&D ігрових ВК, і наступні відеокарти вийдуть "не набагато краще", при цьому в їх вартість буде закладено витрати на інвестиції з розрахунку на менший попит.
в мене рикса6750хт, з усього що було і залишилось це мені не подобається взаємодія по дісплей порту самої відюхи, воно якесь не торт, тому юзаю хдмі, балого 1 є
проходив багато ігр, якихось проблем не бачив взагалі
дістався мені монік з г-сінк, в мене тоді 1060(6) була і як же було класно коли в рандомний момент часу просто переставало подаватись зображення на монітор через це
просто вжух і монітор ставав чорним, через 2 оновлення драйверів пофіксили, але ідеального ніде нічого нема
-
Entar
Member
Геральт
1. TPD (от в мене невеликий корпус, і бп бронза 600 Вт, для мене це було критично).
2. Відсутність такої широкої підтримки, + чутки про проблеми, про які тут писав дописувач на попередній сторінці.
Відповідь така у тих хто жаліється на світ, і мріє про 5080 за 300 баксів називаючи її мідлом.
Моя відповідь інша - я буду радий прогресу конкурентів Нвідіа, і з задоволенням перейду на їх рішення, якщо/коли вони стануть на тому ж рівні або краще по всіх параметрам. Але я не маю іллюзій щодо свого особистого впливу на те, чи вони зможуть в "технологічний ривок", так само як на цінову політику "Нвідіа".
І я не готовий миритися з якимись "компромісами/більшою вірогідністю гемору" заради економії 150$. Я розумію за що я "переплачую" ці 150$. Так само як розумію за що переплачу за телевізор "самсунг"/"лж" порівняно з "ківі/хісенс".
Якщо я зможу собі дозволити без скрипу оновлюватися регулярно на картку рівні Х070 ti - буду оновлюватися. Якщо не зможу - зроблю перерву в циклі оновлень (пропущу серію), або оновлюся на Х070, в залежності від ситуації. Нити що хтось мені повинен викотити відеокарту вдвічі дешевше і втричі продуктивніше, я не буду.
Конкурент був. Але:Геральт: ↑ 30.01.2025 14:40 Там я проапдейтив трошки, то продублюю. В АМД точно не було конкурента 4070 для "ААА, на ультрах"?
1. TPD (от в мене невеликий корпус, і бп бронза 600 Вт, для мене це було критично).
2. Відсутність такої широкої підтримки, + чутки про проблеми, про які тут писав дописувач на попередній сторінці.
Відповідь така у тих хто жаліється на світ, і мріє про 5080 за 300 баксів називаючи її мідлом.
Моя відповідь інша - я буду радий прогресу конкурентів Нвідіа, і з задоволенням перейду на їх рішення, якщо/коли вони стануть на тому ж рівні або краще по всіх параметрам. Але я не маю іллюзій щодо свого особистого впливу на те, чи вони зможуть в "технологічний ривок", так само як на цінову політику "Нвідіа".
І я не готовий миритися з якимись "компромісами/більшою вірогідністю гемору" заради економії 150$. Я розумію за що я "переплачую" ці 150$. Так само як розумію за що переплачу за телевізор "самсунг"/"лж" порівняно з "ківі/хісенс".
Якщо я зможу собі дозволити без скрипу оновлюватися регулярно на картку рівні Х070 ti - буду оновлюватися. Якщо не зможу - зроблю перерву в циклі оновлень (пропущу серію), або оновлюся на Х070, в залежності від ситуації. Нити що хтось мені повинен викотити відеокарту вдвічі дешевше і втричі продуктивніше, я не буду.
Востаннє редагувалось 30.01.2025 14:51 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
-
starinfo
Member
в загальному я давно згадую НВ як контору ...сів, ще з часів Мірорс едж і отих тряпочок, яких не було на амуде)Entar: ↑ 30.01.2025 14:42Для цього потрібно, щоб:Геральт: ↑ 30.01.2025 14:27 - АМД/Інтел випускають класну карту - > потенційний покупець НВ її купує -> не купує НВ - > куртка зменшує (?) ціни на карти
дякую що фізікс помер