Nvidia визнає проблеми з доступністю GeForce RTX 5090/5080, покупці відеокарт MSI у США отримають їх у лютому

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

leif: 29.01.2025 14:38 Shaolin_Style
Тайвань це міжнародно визнана територія Китаю, повернення його в рідну говєнь це в будь якому випадку питання часу. От тільки я б не поспішав з висновками про наслідки цього процесу і так само не вангував про те як саме це відбудеться і на яких умовах. Можливі різні варіанти.

Скільки вже часу цю мульку про Тайвань тягають отак як ти написав? А віз і нині там.
Китай уже 10 лет как ведет цифровую войну против США, какова вероятность того что при аннексии Хi не монополизирует сами мощности и навяжет условия AMD и Nvidia стать китайскими компаниями? либо просто их пошлет, попытавшись забрать все что успеет.

любой из вариантов, даже если TSMC перестрахуются и откроют 100 заводов по всей Америке ударит по ценам и создаст кризис, так как придется перестраивать цепи поставок и вступать в прямую конкуренцию с китайскими аналогвнетами.
kairo
Member

Повідомлення

По-перше, окупувати Тайвань не так вже й просто, бо це острів, який знаходиться в 160 км від материкового Китаю. По-друге, поки він буде мати стратегічне значення для США, Китай навряд чи наважиться на пряме військове протистояння із Америкою. Про наївні думки, про те, що "дяді сядуть за стіл та все порєшають без війни", кому кому, а українцям точно пора вже забути.
Ararat
Member

Повідомлення

"Якщо щось не подобається, то можете купити аналоги 5080 і 5090 від амд і інтела" - додав кожанка. :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 29.01.2025 15:44
leif: 29.01.2025 14:38 Shaolin_Style
Тайвань це міжнародно визнана територія Китаю, повернення його в рідну говєнь це в будь якому випадку питання часу. От тільки я б не поспішав з висновками про наслідки цього процесу і так само не вангував про те як саме це відбудеться і на яких умовах. Можливі різні варіанти.

Скільки вже часу цю мульку про Тайвань тягають отак як ти написав? А віз і нині там.
Китай уже 10 лет как ведет цифровую войну против США, какова вероятность того что при аннексии Хi не монополизирует сами мощности и навяжет условия AMD и Nvidia стать китайскими компаниями? либо просто их пошлет, попытавшись забрать все что успеет.

любой из вариантов, даже если TSMC перестрахуются и откроют 100 заводов по всей Америке ударит по ценам и создаст кризис, так как придется перестраивать цепи поставок и вступать в прямую конкуренцию с китайскими аналогвнетами.
Якби все було так просто, це все б вже давно відбулось і особливо при слабких демократах і президенті Бідоні — деменційному орлі, який по тихеньку відлітав в астрал.

А що ж заважає і заважало? Китай чекає поки достатньо заводів в штатах набудують? Навіщо це товаріщу Сі? Щоб клятому ворогу легше було?

Ні, ці всі ризики глобальні, вони чудово усвідомлюються, прораховуються та менеджеряться. і проговорююттся між сторонами до тепер. і саме тому не відбулось ані військової операції з боку Китаю (яка в біса анексія, якщо це їхня територія, кажу ж?) ані блокади. І, якщо воювати ще може бути якийсь напряг, то організувати блокаду острову це взагалі як два пальця об асфальт, і шо? І де? Нема.

Тому не знаю, як там в кого, а у мене кришталевої кулі немає, я прогнозів не даю. Вюпідстав трактувати ситуацію з Тайванем як наперед визначену чи прогнозовану я для себе не бачу. Ставки дуже високі, а на селі не тільки товариш Сі крутий хлопець. Подивимось.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

leif: 29.01.2025 19:08
Shaolin_Style: 29.01.2025 15:44

Якби все було так просто, це все б вже давно відбулось і особливо при слабких демократах і президенті Бідоні — деменційному орлі, який по тихеньку відлітав в астрал.

А що ж заважає і заважало? Китай чекає поки достатньо заводів в штатах набудують? Навіщо це товаріщу Сі? Щоб клятому ворогу легше було?

Ні, ці всі ризики глобальні, вони чудово усвідомлюються, прораховуються та менеджеряться. і проговорююттся між сторонами до тепер. і саме тому не відбулось ані військової операції з боку Китаю (яка в біса анексія, якщо це їхня територія, кажу ж?) ані блокади. І, якщо воювати ще може бути якийсь напряг, то організувати блокаду острову це взагалі як два пальця об асфальт, і шо? І де? Нема.

Тому не знаю, як там в кого, а у мене кришталевої кулі немає, я прогнозів не даю. Вюпідстав трактувати ситуацію з Тайванем як наперед визначену чи прогнозовану я для себе не бачу. Ставки дуже високі, а на селі не тільки товариш Сі крутий хлопець. Подивимось.
не буду строить политологию сидя на диване, вы правы будет как будет. Надеюсь что обойдется без специальных военных операций аннексии и войны.
Wonderboy
Member

Повідомлення

Ну ось і 30 січня, обдзвонив кілька великих магазинів з одним і тим-же питанням: 5090 є? Всюди нема і не очікується.
leif
Member

Повідомлення

Wonderboy: 30.01.2025 09:33Ну ось і 30 січня, обдзвонив кілька великих магазинів з одним і тим-же питанням: 5090 є? Всюди нема і не очікується.
який жах!!! що ж тепер робити то?! :weep: :censoured: :banghead:
Wonderboy
Member

Повідомлення

leif: 30.01.2025 10:48який жах!!! що ж тепер робити то?!
Ти цього.... Корвалолу попий, чи чогось подібного. Чи може ти припадочний і потім нічого не пам'ятаєш? А то занадто бурхливо реагуєш на те, чого і так не матимеш.
leif
Member

Повідомлення

Wonderboy: 30.01.2025 11:05реагуєш на те, чого і так не матимеш.
а ти звідки знаєш? зустрінемось в наметовому таборі перед телемартом! :laugh:
Wonderboy
Member

Повідомлення

leif
Так я в телемарт і дзвонив. Зустрінемося хіба що на нулі ;) . Думав у відпустку потішуся, але відпустка накрилася мідним тазом, тому вже можна чекати насичення ринку
leif
Member

Повідомлення

Wonderboy: 30.01.2025 11:13Зустрінемося хіба що на нулі
нє, дякую, це якось без мене. "уж лучше ви к нам"
Wonderboy: 30.01.2025 11:13Думав у відпустку потішуся, але відпустка накрилася мідним тазом, тому вже можна чекати насичення ринку
як раз десь до договорнячка і насититься. тьфу-тьфу-тьфу
MSiAventador
Member

Повідомлення

Тобто отримають у березні і по ціні +$500 березневого ретейла. :laugh:
erkins007
Member

Повідомлення

taras_cs: 29.01.2025 12:39АМД подивилася та теж зробить у наступному поколінні, щоб її ігрові карти мали функціонал професійних
Без куда на котором большинство профсоытв и работает карты АМД в профзадачах никому не нужны.
taras_cs
Member

Повідомлення

erkins007: 30.01.2025 16:37Без куда на котором большинство профсоытв и работает карты АМД в профзадачах никому не нужны.
"The World's Fastest Supercomputer Has AMD Instinct Chips, and Is Once Again From the US"

Треба повідомити відповідний підрозділ АМД - виявляється, їх Instinct ніхто не купує.
erkins007
Member

Повідомлення

taras_cs: 30.01.2025 18:17Треба повідомити відповідний підрозділ АМД - виявляється, їх Instinct ніхто не купує.
Да, ещё сообщите ещё что в вашей реальности у них не 2% профрынка а 98.
Что у них в ИИ программах производительность нормальная.
Ну и других фантазий накиньте.
tablestikus
Member

Повідомлення

В деяких магазах в Україні деякі моделі 5080 вже розібрали :-/
Відповісти