Shaolin_Style: ↑
29.01.2025 15:44
leif: ↑
29.01.2025 14:38
Shaolin_Style
Тайвань це міжнародно визнана територія Китаю, повернення його в рідну говєнь це в будь якому випадку питання часу. От тільки я б не поспішав з висновками про наслідки цього процесу і так само не вангував про те як саме це відбудеться і на яких умовах. Можливі різні варіанти.
Скільки вже часу цю мульку про Тайвань тягають отак як ти написав? А віз і нині там.
Китай уже 10 лет как ведет цифровую войну против США, какова вероятность того что при аннексии Хi не монополизирует сами мощности и навяжет условия AMD и Nvidia стать китайскими компаниями? либо просто их пошлет, попытавшись забрать все что успеет.
любой из вариантов, даже если TSMC перестрахуются и откроют 100 заводов по всей Америке ударит по ценам и создаст кризис, так как придется перестраивать цепи поставок и вступать в прямую конкуренцию с китайскими аналогвнетами.
Якби все було так просто, це все б вже давно відбулось і особливо при слабких демократах і президенті Бідоні — деменційному орлі, який по тихеньку відлітав в астрал.
А що ж заважає і заважало? Китай чекає поки достатньо заводів в штатах набудують? Навіщо це товаріщу Сі? Щоб клятому ворогу легше було?
Ні, ці всі ризики глобальні, вони чудово усвідомлюються, прораховуються та менеджеряться. і проговорююттся між сторонами до тепер. і саме тому не відбулось ані військової операції з боку Китаю (яка в біса анексія, якщо це їхня територія, кажу ж?) ані блокади. І, якщо воювати ще може бути якийсь напряг, то організувати блокаду острову це взагалі як два пальця об асфальт, і шо? І де? Нема.
Тому не знаю, як там в кого, а у мене кришталевої кулі немає, я прогнозів не даю. Вюпідстав трактувати ситуацію з Тайванем як наперед визначену чи прогнозовану я для себе не бачу. Ставки дуже високі, а на селі не тільки товариш Сі крутий хлопець. Подивимось.