Не хочу здатись не таким як всі, але це все схоже на якусь маркетингову хрінь. Може, щоб збити ціни на акції, може щоб вибити якісь пільги для американських компаній. Якось все занадто хайпово через черговий ШІ-помічникmrigi: ↑ 27.01.2025 18:04Результати досить поверхневі як на мене. Я поки що не розумію хайпу.Nekros: ↑ 27.01.2025 17:36Хтось вже користується? Чомусь не логінется, викидує з помилкою
Останні статті і огляди
Новини
Китайський ШІ-помічник від DeepSeek увірвався в топи завантажень на мобільних платформах
-
GhostManka
Junior
-
dead_rat
Member
GhostManka: ↑ 27.01.2025 18:51Не хочу здатись не таким як всі, але це все схоже на якусь маркетингову хрінь. Може, щоб збити ціни на акції, може щоб вибити якісь пільги для американських компаній. Якось все занадто хайпово через черговий ШІ-помічникmrigi: ↑ 27.01.2025 18:04 Результати досить поверхневі як на мене. Я поки що не розумію хайпу.
Ну вийшов ще один АІ чат.
Щодня виходять мінімум 5 АІ тулзовин і один вбивця чату гпт.
І вдруг китайці кажуть: ми розрахуємо АІ не у 32 біти, а у 8. І світ такий ваааау, мі все умрьом, час продавати акції Нвідіа!!!!
-
neonglaу
Member
Звісно. Це ж мовна модель. Вона все розуміє, навіть "мертві мови"Devijack: ↑ 27.01.2025 16:38 Українську розуміє?
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Заболів зуб - на "обнулення" і присилайте наступну мавпу працювати! Кіберпанк! Через 20 років на органи будуть розбирати співробітника, для компенсації "втрат"Scoffer: ↑ 27.01.2025 16:58 dead_rat
Я мабуть вже розповідав цю історію, але коли я останнього разу був у штатах, то у колеги розболівся зуб, і конторі виявилось дешевше відправити його додому і прислати на заміну іншого, ніж ставити пломбу в штатах, що і було зроблено.
До того випадку я не вірив шо там люди тікають від швидких і купують ліки в собачих магазинах, а після знаєш якось і реалістичненько стало.
А ви тут кажете щоб чат жпт ще й підказував які саме. Та вся фармоіндустрія штатів скопититься
-
ArmagedoonZergs
Member
А що ти йому вкидав власне в промт?mrigi: ↑ 27.01.2025 18:04Результати досить поверхневі як на мене. Я поки що не розумію хайпу.Nekros: ↑ 27.01.2025 17:36Хтось вже користується? Чомусь не логінется, викидує з помилкою
Я вкидав маленькі тасочки по коду, паралельн вкидав те саме в Гугл АІ і О1(платний) від ОпенАІ.
То китаєць власне виконував таску, в той час як гугл і гпт - писали якусь хрінь.
І що ще класно - він пише полотно як він власне мислить, тож якщо він пішов кудись не туди - легко поправити промт.
Звісно що обов`язково треба поставити галочку "Ввімкнути R1".
Хайп заслуженний. Ще більший хайп від того що якщо у вас є відповідне залізо - ви можете її скачати і поставити вдома.
Ось чому падають акції всіх компаній і така паніка. Всі швидко зрозуміли що ОпенАІ і нвідія - надуті. Як воно по факту і є.
Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
DeepSeek заявляють що на розробку Р1 було потрачено менше 6млн долларів.mrigi: ↑ 27.01.2025 18:04Результати досить поверхневі як на мене. Я поки що не розумію хайпу.Nekros: ↑ 27.01.2025 17:36Хтось вже користується? Чомусь не логінется, викидує з помилкою
Це менше місячної зпшки якогось топ розробника в ОпенАІ.
І якщо в ОпенАІ за доступ до моделі ти маєш піти лизати пятки Альтману/Microsoft
(Я зараз про комерційний доступ до АПІ, а не про персональну підписку).
то тут ти можеш її просто скачати, поставити в своїй компанії власний сервак(поки що добіса дорогий, але можеш) і поставити її локально.
Невже не зрозуміло звідки хайп? Це те саме якби алгоритми гугла чи тіктока злили в онлайн.
-
mrigi
Member
Ой, досить просто, я закинув запит написати мені стратегію для freqtrade з невеличким списком індикаторів та вимог. Що чатгпт 4o що ця балалайка видали приблизно однакову шляпу. Запустив локально deepseek-r1:8b, так воно взагалі видає якусь безглузду чепушню. Мабуть 671b-f16 буде працювати на рівні сайту, от тільки залишилось десь взяти незламно-потужну молотилку з півтора терабайта пам'ятіArmagedoonZergs: ↑ 27.01.2025 19:55А що ти йому вкидав власне в промт?
Небачу у чому хайп, тому що не бачу прориву на тому що я їй скормлював. У мене відчуття, що китайці зібрали всі "AGI" тести які змогли знайти і вчили модель саме на них. Тому такі хвалебні відгуки у інтернетах. Ну будемо дивитися. Конкуренція це гарно.
-
maksim2020
Member
У контори не знайшлося $800 на стоматологію? Що за ніщеброди?Scoffer: ↑ 27.01.2025 16:58 dead_rat
Я мабуть вже розповідав цю історію, але коли я останнього разу був у штатах, то у колеги розболівся зуб, і конторі виявилось дешевше відправити його додому і прислати на заміну іншого, ніж ставити пломбу в штатах, що і було зроблено.
-
unique-neon
Member
Ну якщо 800, то не сказати би що дорого. Залежить за яку послугу. Я в нас нещодавно на 400 попав. Але то швидше виняток з правил.maksim2020: ↑ 27.01.2025 20:29У контори не знайшлося $800 на стоматологію?
-
VolandInferno
Member
В сортах гумна не розбираюсь.
-
Scoffer
Member
maksim2020
У контори не знайшлось 8к баксів, а не 800.
Насправді суму я не пам'ятаю, давно то було, але мова велась точно про тисячі хоча б з тої причини шо переганяти одного перса з Аризони до України, а іншого в зворотню сторону не кілька сот баксів коштує. І тут мова не про жадібність контори, а про вартість послуги.
Відправлено через 9 хвилин 40 секунд:
На тому правда плюси роботи в цій індустрії завершуються, але то вже зовсім, зовсім інша історія.
Насправді суму я не пам'ятаю, давно то було, але мова велась точно про тисячі хоча б з тої причини шо переганяти одного перса з Аризони до України, а іншого в зворотню сторону не кілька сот баксів коштує. І тут мова не про жадібність контори, а про вартість послуги.
Відправлено через 9 хвилин 40 секунд:
Так це елітний український аероспейс, а шо ви хтіли З іншої сторони багато хто може похвалитись шо мацав ракету, котра потім в космос полетіла? А от я можу. Ну і пуски звісно ж бачив не тільки по телевізору.neonglaу: ↑ 27.01.2025 19:22Заболів зуб - на "обнулення" і присилайте наступну мавпу працювати! Кіберпанк! Через 20 років на органи будуть розбирати співробітника, для компенсації "втрат"
На тому правда плюси роботи в цій індустрії завершуються, але то вже зовсім, зовсім інша історія.
-
aaleksandrenko
Member
Сумніваюсь що стартап 23 року за скромні гроші та такі терміни зробив щось на рівні опен аі. Але той факт що можна зробити щось толкове ще й так швидко за недорого дивує. Поки контори типу Гугл, Майкрософт, амазон купують на мільярди відеокарт для навчання моделей стартап за пару лямів ушатав їх
Може нарешті контори будуть брати не кількістю, а якістю, тому нвідія за день на пів трильйона схудла
З іншої новини: У грудневій дослідницькій статті DeepSeek зазначала, що її V3 була розроблена всього за 2 місяці, використала кластер із 2000 спеціалізованих чипів від Nvidia й обійшлась всього у $6 млн. Для порівняння: для навчання сучасних моделей зазвичай потрібні 16 000+ чипів і лише GPT-4, за словами гендиректора OpenAI Сема Альтмана, обійшлась у понад $100 млн.
Може нарешті контори будуть брати не кількістю, а якістю, тому нвідія за день на пів трильйона схудла
З іншої новини: У грудневій дослідницькій статті DeepSeek зазначала, що її V3 була розроблена всього за 2 місяці, використала кластер із 2000 спеціалізованих чипів від Nvidia й обійшлась всього у $6 млн. Для порівняння: для навчання сучасних моделей зазвичай потрібні 16 000+ чипів і лише GPT-4, за словами гендиректора OpenAI Сема Альтмана, обійшлась у понад $100 млн.
-
neonglaу
Member
Вилікувати зуб - 800 доларів. Сховати труп співробіткика - 300. Вибір очевидний! )))maksim2020: ↑ 27.01.2025 20:29У контори не знайшлося $800 на стоматологію? Що за ніщеброди?Scoffer: ↑ 27.01.2025 16:58 dead_rat
Відправлено через 5 хвилин 15 секунд:
Про DeepSeek
Порівнював запити на політичний аналіз з безкоштовним GPT. У китайців відповідь була більш розширеною і грунтовною, хоча суть однакова була. Але тільки я запитав у DeepSeek, як він оцінює веругідність нападу Китаю на Тайвань - модель перестала відповідати.
В світлі цих подій - можливо можна буде очікувати падіння вартості відеокарт.
-
maksim2020
Member
Контора не вміє в страховки? оО, в натурі ніщеброди.Scoffer: ↑ 27.01.2025 22:08 maksim2020
Нє, ну серйозно - стоматологія в США не така вже й дорога, коли є страховка.
-
Scoffer
Member
maksim2020
Слухай, контора дійсно ніщеброди, як і увесь наш аероспейс, тому я там не затримався. Але питання ж не в ніщебродстві контори, чи не так?
Якщо трапилось шось що не покриває страховка, то все, приїхали. Пломба це доволі проста послуга, а що як якась операція? Так можна і ніколи не розплатитись.
Слухай, контора дійсно ніщеброди, як і увесь наш аероспейс, тому я там не затримався. Але питання ж не в ніщебродстві контори, чи не так?
Якщо трапилось шось що не покриває страховка, то все, приїхали. Пломба це доволі проста послуга, а що як якась операція? Так можна і ніколи не розплатитись.
-
maksim2020
Member
neonglaу
Я попросив локальну Deepseek-r1:70b (та, що на 43 ГБ) покритикувати товаріща Сі. Воно почало звиватися вужом на пательні та видало щось накшталт "у нас в Китаї не можна критикувати політичних лідерів, тому пішов на..уй".
Я попросив локальну Deepseek-r1:70b (та, що на 43 ГБ) покритикувати товаріща Сі. Воно почало звиватися вужом на пательні та видало щось накшталт "у нас в Китаї не можна критикувати політичних лідерів, тому пішов на..уй".
-
Scoffer
Member
maksim2020
Ну так спробуй попросити опен аі покритикувати гомосеків В чому принципова різниця?
Ну так спробуй попросити опен аі покритикувати гомосеків В чому принципова різниця?
-
Enjthesilence
Member
Він може щось розповісти про вінні-пуха?
-
Gelonyrum
Member
Хто встановив, проведіть тест на адекватність, запитайте "скільки років х*йлу", більшість чатів одразу видає скільки років владіміру владіміравічу (не всі правда правильно роки рахують, але це вже нюанс)
Тестував в ChatGPT, Gemini та Claude
Тестував в ChatGPT, Gemini та Claude
-
Melofon
Member
И долго ты думал над сей глупой шуткой?mrigi: ↑ 27.01.2025 17:12 Цікаво як 5090 буде вивозити цю модель.
-
VolandInferno
Member
Я от не знаю для чого ці мовні моделі треба в яка в них функція. Ну от реально. Що б що? Типу просунута гуглилка? Ну от прикладна користь. Мій максимум взаємодії з ними - це попросити розказати анекдот, все. Ну ще послати можу. В моєму рівні цінностей, всі ці мовні моделі десь на одному рівні зі скрєпкою з MS Office)
-
radeon5870
Member
кєтайці нормально башляють за рекламу свого ші-висера?