Volodya811: ↑
26.01.2025 16:23
Тому, що ці, умовні, кілька тисяч доларів - краще вкласти в справу, а не "промарнотратити". І, наприклад, поїздка на відпочинок закордон стає кращою ідеєю за купувлю дорогої відеокарти. Адже, це ємоції та спогади на все життя.
І хоча, зараз часи уже змінилися. Але, повірте, я не на такому дні, щоб, при великому бажанні, не міг собі дозволити купити будь-яку ігрову відеокарту.
Вложить в бизнес чтоб потом с бизнеса точно также всрать бабки на поездку на "моря"?
Не смешите, какие впечатления на всю жизнь.
Я видел пол мира, и лучше бы купил топовую ГПУ (но не 5090 )
AssayMAS: ↑
26.01.2025 19:44в интернет магазине за год продали 10+-шт 4090 и 100+шт 4060 100+шт 3060
это к тому что премиум карты типо 4090 или 5090 возят поштучно под заказ и по предоплате...
Що? Навіщо видавати свої фантазії за правду. В мене гарний товариш в ERC працює. Тільки ERC за 24 рік продали порядка 4500 RTX4090. Це офіційні карти. А про неофіційних сіровозів я взагалі мовчу.
Востаннє редагувалось 26.01.2025 21:11 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 5 разів.
26.01.2025 16:23
Серйозно? У 2000-х - на початку 201Х років у мене був невеликий бізнес. В якому було задіяно в пікові періоди до 14 людей. І в цей момент, я зрозумів, що це таке, коли заходиш у магазин і можеш купити собі все, що завгодно. Без усілякого напрягу. Починаючи від дорогої їжі, і, закінчуючи, дорогою технікою. І, коли ти "усвідомлюєш таку свободу" - одразу пропадає бажання купувати щось дуже дороге. Тому, що ти розумієш, що для тебе це все уже "умовні дрібниці", а не "мрія". Крім того, несподівано з'являється цінність грошей. Тому, що ці, умовні, кілька тисяч доларів - краще вкласти в справу, а не "промарнотратити". І, наприклад, поїздка на відпочинок закордон стає кращою ідеєю за купувлю дорогої відеокарти. Адже, це ємоції та спогади на все життя.
І хоча, зараз часи уже змінилися. Але, повірте, я не на такому дні, щоб, при великому бажанні, не міг собі дозволити купити будь-яку ігрову відеокарту.
Давайте з прикладами, куди вкласти 2-3к у.е., щоб це було перспективно, вигідно і не в трубу?
26.01.2025 16:23Тому, що ці, умовні, кілька тисяч доларів - краще вкласти в справу, а не "промарнотратити". І, наприклад, поїздка на відпочинок закордон стає кращою ідеєю за купівлю дорогої відеокарти. Адже, це ємоції та спогади на все життя.
Тобто просрати 3-4кує за тиждень-два в алкотріпі і обжорстві - це не марнотратство, а купити річ, яка тебе буде радувати рів-півтора-два - це промарнотратити. Ок, чо. Це по перше, а по друге, зазвичай ті люди, що можуть купити собі там вк за 3куе, то й можуть поїхати відпочити, а не обирати щось одне. Не треба всіх по собі судити. І хватить лізти всім у кишеню. Якщо заздриш, заздри мовчки. Це як мінімум, не культурно.
AssayMAS: ↑
26.01.2025 19:44в интернет магазине за год продали 10+-шт 4090 и 100+шт 4060 100+шт 3060
это к тому что премиум карты типо 4090 или 5090 возят поштучно под заказ и по предоплате...
Що? Навіщо видавати свої фантазії за правду. В мене гарний товариш в ERC працює. Тільки ERC за 24 рік продали порядка 4500 RTX4090. Це офіційні карти. А про неофіційних сіровозів я взагалі мовчу.
Востаннє редагувалось 26.01.2025 21:17 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 1 раз.
Не знаю за 4090, но 3090 на старте приехала партия в 50 штук и ушла в первый же день.
На 5090 уже предзаказы и очереди, если вы знаете где они будут прям в наличии лежать, то пожалуйста сообщите мне, буду очень благодарен.
Евгений King: ↑
26.01.2025 21:10Давайте з прикладами, куди вкласти 2-3к у.е., щоб це було перспективно, вигідно і не в трубу?
Тут вопрос насколько вы готовы рисковать. Если без рисков вообще, то это 4-5% годовых в том же USDT. Если же с рисками, то там широкий выбор от палатки шаурмы в парке до игры в рулетку)
MessiaH: ↑
26.01.2025 14:51
Я так понимаю хуанг наверное припас ещё в кармане выход 5090ти, если у чипа порезали количество куда ядер
Полноценные чипы в проф ускорители идут. В настольный сегмент - обрезки. 5090Ти выпустит только если рыночная ситуация потребует или появится конкурент. Так что возможно, но очень маловероятно.
26.01.2025 21:10Давайте з прикладами, куди вкласти 2-3к у.е., щоб це було перспективно, вигідно і не в трубу?
Тут вопрос насколько вы готовы рисковать. Если без рисков вообще, то это 4-5% годовых в том же USDT. Если же с рисками, то там широкий выбор от палатки шаурмы в парке до игры в рулетку)
Слабо віриться, що палатку шаурми вдасться відкрити за 3к
4-5% не покривають навіть інфляцію, а якщо податкова за сраку візьме, то ще й мінусом і проблемами вийде.
Палатку шаверми можна і самому відкрити, та я так по місцю в Києві спостерігаю, виживають одиниці, поряд в парку міні кавову точку розмістили, непогана кава, унікальні пропозиції, смаколики до кави, прожила тільки осінній сезон і закрилась, пивнушка відкрилась недалеко, скільки не прохожу повз, відвідувачів нуль, бо через дорогу інша пивнушка непристойного вигляду і з нульовою санітарією тупо демпінгує цінами, намагались манікюрний салон відкрити - попри гарне розміщення в густонаселеному місці і поряд пара продуктових гіпермаркетів - зайшло в салон за місяць пара людей, бо ніша перенасичена і треба вкидати в рекламу на розкрутку 1к$/міс і то не факт що щось вийде... Поряд відкрився магаз одягу, ціни ок, товар ок, але клієнтів нуль і це можна продовжувати. Треба щось унікальне робити, щоб хоч якось розкрутитись в соцмережах, інакше труба. Вже не прокатить відкрити палатку шавухи, вона має мати дуже унікальне меню, або її треба відкривати або в місці, де тупо нічого з конкуренції нема, або в місці, котре перенасичено людьми і шансів прогоріти нуль (великі ТЦ). Короче, свій бізнес це з@Lупа, на останні гроші він не відкривається, шанси прогоріти дуже високі, інвестувати в таке - то всеодно, що подарувати гроші
Востаннє редагувалось 26.01.2025 22:05 користувачем Евгений King, всього редагувалось 2 разів.
erkins007: ↑
26.01.2025 21:59dead_rat
А какие там затраты то? Б/у гриль, холодильник и микроволновка.все в косарь баксов залезут с запасом.
Оплата за місце, оплата щоб конкуренти не покращили бізнес, якщо не самому стояти то зп працівнику, навіть худо бідно надрукувати вивіску теж треба гроші.