Останні статті і огляди
Новини
Огляд та тестування 13,5″ ноутбука Lenovo ThinkBook 13x G4 IMH на базі процесора Intel Core Ultra 9 185H та графіки Arc
-
Ekz0rcyst
Member
Повністю підтримує позицію пана Scoffer, - 13-14" лептопи те що треба, все інше від лукавого. Тут вам дійсно портативність, в більшості кейсів достатня швидкодія враховуючи специфіку, автономність та ще багато чого. Все що більше 14", важко назвати портативним, - громіздке одоробло яке все ще мале для повноцінного робочого місця і не надто більшою продуктивністю аби виправдати габарити, про автономність краще взагалі не згадувати, 16" MacBook Pro на M1/2/3/4 ще якось з натяжкою влізе в категорію портативного.
-
Alligator
Member
Цікаво дивитись, як люди які не користуються ноутами 13-14" не просто не розуміють їх сенсу, а ще виступають категорично проти.
Так, працювати за ноутом весь робочий час при умові наявності робочого ПК майже завжди недоцільно, я взагалі поки не бачу одночасно дві повноцінні вкладки браузера та декілька консолів на ультраширокому моніторі маю дискомфорт, але у 14 є реально багато переваг, однією з яких є компактність:
- його завжди можно брати з собою
- для нього знайдеться місце на презентаціях, щоб використовувати свій ноут
- на ньому спокійно можно відрегувати документи, таблиці
- немає проблем таскати на вишки та чердаки багатоповерхівок для налаштування обладнання
- 14" вистачає навіть пограти в Доту
- USB Type-C дозволяє користуватись чужими зарядками (але якщо ноут розрядиться в мінус то може не заряжаться поки не підключити рідну навіть якщо на вигляд та по ТТХ схожі)
Так, працювати за ноутом весь робочий час при умові наявності робочого ПК майже завжди недоцільно, я взагалі поки не бачу одночасно дві повноцінні вкладки браузера та декілька консолів на ультраширокому моніторі маю дискомфорт, але у 14 є реально багато переваг, однією з яких є компактність:
- його завжди можно брати з собою
- для нього знайдеться місце на презентаціях, щоб використовувати свій ноут
- на ньому спокійно можно відрегувати документи, таблиці
- немає проблем таскати на вишки та чердаки багатоповерхівок для налаштування обладнання
- 14" вистачає навіть пограти в Доту
- USB Type-C дозволяє користуватись чужими зарядками (але якщо ноут розрядиться в мінус то може не заряжаться поки не підключити рідну навіть якщо на вигляд та по ТТХ схожі)
-
Classique
Member
Все клас окрім навігаційних кнопок. І є ж нормальні у ЛЕНОВО - коли пгап та пгдн одразу над стрілками і все нормального розміру.
Для людей, яким не потреби у реальній потужності проца десяток просто не потрібний. Береться такий ноут + 2-3 монітори і всі потреби закриті. Ну докстанція.
Треба - взяв з собою все робоче середовище звичне одразу !
А під Новий рік один магаз відомий зі знижками продавав v14 на і3.
Для поточний задач - суперова копійчана машинка з можливістью поставити 2.5 накопичувач всередину і до 40 розширити пам'ять . Головним + такої бачу сучасне відеоядро.
З мінусів ЛЕНОВО - незручна система качання дров з сайту.
Для людей, яким не потреби у реальній потужності проца десяток просто не потрібний. Береться такий ноут + 2-3 монітори і всі потреби закриті. Ну докстанція.
Треба - взяв з собою все робоче середовище звичне одразу !
А під Новий рік один магаз відомий зі знижками продавав v14 на і3.
Для поточний задач - суперова копійчана машинка з можливістью поставити 2.5 накопичувач всередину і до 40 розширити пам'ять . Головним + такої бачу сучасне відеоядро.
З мінусів ЛЕНОВО - незручна система качання дров з сайту.
-
Lucik
Junior
Кстати, а я и не включал v-syncFulkrum: ↑ 11.01.2025 00:03а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?Lucik: ↑ 10.01.2025 16:52И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил
Спасибо за идею! Как-то совсем у меня выпала такая опция из поля зрения. Все таки эта игра не шуттер, и каких-то проблем не будет
До троттлстопа не дошел, так как я уже тогда настроился на подставку, которая должна была меня спасти. Что она и сделала
-
ddO
Member
Джентльмени! Потреби в мобільності/ потужності ноутбуків настільки індивідуальні, що сперечатися про їх розміри немає сенсу взагалі. Це як сперечатися про розмір взуття - те що одному "в самий раз" - іншим буде завелике/ замале.
13-14'' формфактор - це листочок А4 + см-два в ширину та довжину. Поміщається в портфель з документами (та і всюди куди поміщається папка із документами).
13-14'' формфактор - це листочок А4 + см-два в ширину та довжину. Поміщається в портфель з документами (та і всюди куди поміщається папка із документами).
-
Alligator
Member
Він до речі в точці видачі був. Два ноути 15.6" чи два з половиною 14" влазятьPolybius: ↑ 10.01.2025 15:30та багато де є, наприкладlucky146: ↑ 10.01.2025 15:15Де купити такий килимок для мишки?
https://hard.rozetka.com.ua/ua/rztk_gmm ... 330384193/
- спойлер
-
clickw0w
Junior
Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.Fulkrum: ↑ 11.01.2025 00:03а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?Lucik: ↑ 10.01.2025 16:52И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил
-
Alligator
Member
i7/9 у H версіях скільки їх знаю кип'ятильники ще ті. І з одного боку я розумію людей які кажуть, що я повинен зарізати частоти, пошаманити параметри енергоспоживання, провести багато тестів на стабільність системи та "налаштувати під себе" тим паче ми ж на сайті overclockers.clickw0w: ↑ 11.01.2025 17:25Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.Fulkrum: ↑ 11.01.2025 00:03 а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
Але з іншого якщо б мені було потрібно пару ядер, та ще з урізаною у майже двічі частотою то я б за майже двічі дешевше купив би ноут на i5. Цікаво, люди які заявляють, що це норма колись заїжджали у сервісний центр з питанням "Чому коробка вище третьої не перемикаються?" отримують відповідь "Це норма, так має бути, а хочешь перемикатись вище - так заміни шестерні, самостійно, в гаражі, без інструментів".
-
clickw0w
Junior
К сожалению, H-серия даже в i5 троттлит. Это просто за гранью.Alligator: ↑ 11.01.2025 20:30i7/9 у H версіях скільки їх знаю кип'ятильники ще ті. І з одного боку я розумію людей які кажуть, що я повинен зарізати частоти, пошаманити параметри енергоспоживання, провести багато тестів на стабільність системи та "налаштувати під себе" тим паче ми ж на сайті overclockers.clickw0w: ↑ 11.01.2025 17:25
Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.
Але з іншого якщо б мені було потрібно пару ядер, та ще з урізаною у майже двічі частотою то я б за майже двічі дешевше купив би ноут на i5. Цікаво, люди які заявляють, що це норма колись заїжджали у сервісний центр з питанням "Чому коробка вище третьої не перемикаються?" отримують відповідь "Це норма, так має бути, а хочешь перемикатись вище - так заміни шестерні, самостійно, в гаражі, без інструментів".
-
dead_rat
Member
Десь 5-6 років працював за 13 дюймами, здебільшого з зовнішнім моніком, іноді ні.mrigi: ↑ 10.01.2025 17:29А якщо захотів попрацювати у готелі чи кафе чи дома на терасі, до якого монітора ті його підключиш? Шо на ньому напрацювати можна? 13 дюймів це якийсь максимально безглуздий розмір.Nikolay Yeryomenko: ↑ 10.01.2025 17:10Такі розміри для робочих ноутбуків (підключив до монітора і все), для ігрових роблять більшу систему охолодження і 15+".
Зараз з 14 дюймами взагалі зручно.
-
Fulkrum
Member
ну у мене робочий 13 серії Uшка.. у робочому софті проблем з ним нуль і тримає довго годин 7-8. Домашній у мене на 5600H АМД і я його Universal Tuning Utility зажимаю по ТДП і дискретну відуху вирубаю у біосі щоб батарея тримала подовше коли кудись довга дорога.. Але "чимось серьйозним" від батареї у мене ніколи не було потреби займатися.clickw0w: ↑ 11.01.2025 17:25 ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.
-
NVo1
Junior
Мені на роботі дали делл пресіжн, він тротлить коли іграшку в стімі тягнеш по гігабіту)) і це я на ньому вирубив те нвідієве лайно ада2000.clickw0w: ↑ 11.01.2025 17:25Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.Fulkrum: ↑ 11.01.2025 00:03
а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
А в браузері просто паше на 80С, це ахуєнний лаптоп. Він стоїть боком на столі в мене і його вихлоп лупить мені в руки тому вони потіють більше
Треба буде спробувать тротлстоп бо це якась срань