Огляд та тестування 13,5″ ноутбука Lenovo ThinkBook 13x G4 IMH на базі процесора Intel Core Ultra 9 185H та графіки Arc

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Повністю підтримує позицію пана Scoffer, - 13-14" лептопи те що треба, все інше від лукавого. Тут вам дійсно портативність, в більшості кейсів достатня швидкодія враховуючи специфіку, автономність та ще багато чого. Все що більше 14", важко назвати портативним, - громіздке одоробло яке все ще мале для повноцінного робочого місця і не надто більшою продуктивністю аби виправдати габарити, про автономність краще взагалі не згадувати, 16" MacBook Pro на M1/2/3/4 ще якось з натяжкою влізе в категорію портативного.
Alligator
Member

Повідомлення

Цікаво дивитись, як люди які не користуються ноутами 13-14" не просто не розуміють їх сенсу, а ще виступають категорично проти.

Так, працювати за ноутом весь робочий час при умові наявності робочого ПК майже завжди недоцільно, я взагалі поки не бачу одночасно дві повноцінні вкладки браузера та декілька консолів на ультраширокому моніторі маю дискомфорт, але у 14 є реально багато переваг, однією з яких є компактність:
- його завжди можно брати з собою
- для нього знайдеться місце на презентаціях, щоб використовувати свій ноут
- на ньому спокійно можно відрегувати документи, таблиці
- немає проблем таскати на вишки та чердаки багатоповерхівок для налаштування обладнання
- 14" вистачає навіть пограти в Доту
- USB Type-C дозволяє користуватись чужими зарядками (але якщо ноут розрядиться в мінус то може не заряжаться поки не підключити рідну навіть якщо на вигляд та по ТТХ схожі)
Classique
Member

Повідомлення

Все клас окрім навігаційних кнопок. І є ж нормальні у ЛЕНОВО - коли пгап та пгдн одразу над стрілками і все нормального розміру.

Для людей, яким не потреби у реальній потужності проца десяток просто не потрібний. Береться такий ноут + 2-3 монітори і всі потреби закриті. Ну докстанція.

Треба - взяв з собою все робоче середовище звичне одразу !

А під Новий рік один магаз відомий зі знижками продавав v14 на і3.

Для поточний задач - суперова копійчана машинка з можливістью поставити 2.5 накопичувач всередину і до 40 розширити пам'ять . Головним + такої бачу сучасне відеоядро.

З мінусів ЛЕНОВО - незручна система качання дров з сайту.
Lucik
Junior

Повідомлення

Fulkrum: 11.01.2025 00:03
Lucik: 10.01.2025 16:52И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил
а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
Кстати, а я и не включал v-sync :gigi:
Спасибо за идею! Как-то совсем у меня выпала такая опция из поля зрения. Все таки эта игра не шуттер, и каких-то проблем не будет :beer:

До троттлстопа не дошел, так как я уже тогда настроился на подставку, которая должна была меня спасти. Что она и сделала :yes:
ddO
Member

Повідомлення

Джентльмени! Потреби в мобільності/ потужності ноутбуків настільки індивідуальні, що сперечатися про їх розміри немає сенсу взагалі. Це як сперечатися про розмір взуття - те що одному "в самий раз" - іншим буде завелике/ замале.
13-14'' формфактор - це листочок А4 + см-два в ширину та довжину. Поміщається в портфель з документами (та і всюди куди поміщається папка із документами).
Alligator
Member

Повідомлення

Polybius: 10.01.2025 15:30
lucky146: 10.01.2025 15:15Де купити такий килимок для мишки?
та багато де є, наприклад
https://hard.rozetka.com.ua/ua/rztk_gmm ... 330384193/
Він до речі в точці видачі був. Два ноути 15.6" чи два з половиною 14" влазять :laugh:
спойлер
Зображення
clickw0w
Junior

Повідомлення

Lucik: 10.01.2025 16:52И проц к моему удивлению, проц в особо графонистых сценах(к примеру, когда очень много эффектов скиллов у обоих игроков юзается) - затротлил
а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.
Alligator
Member

Повідомлення

clickw0w: 11.01.2025 17:25
Fulkrum: 11.01.2025 00:03 а якимось Throttlestop не пробував андервольтнуть проц та залочити частоти на якихось більш адекватних? тіпу щоб більше 3Ггц не бустив проц, бо толку в іграх від цього мало. Ну і плюс v-sync ти ж полюбасу увімкнув щоб гра не генерила 500+ кадрів на секунду?
Вспоминаю мантры фанатов интела про "вставил и забыл, в отличие от амд". Но да, на самом деле треш, ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.
i7/9 у H версіях скільки їх знаю кип'ятильники ще ті. І з одного боку я розумію людей які кажуть, що я повинен зарізати частоти, пошаманити параметри енергоспоживання, провести багато тестів на стабільність системи та "налаштувати під себе" тим паче ми ж на сайті overclockers.
Але з іншого якщо б мені було потрібно пару ядер, та ще з урізаною у майже двічі частотою то я б за майже двічі дешевше купив би ноут на i5. Цікаво, люди які заявляють, що це норма колись заїжджали у сервісний центр з питанням "Чому коробка вище третьої не перемикаються?" отримують відповідь "Це норма, так має бути, а хочешь перемикатись вище - так заміни шестерні, самостійно, в гаражі, без інструментів". :shuffle:
clickw0w
Junior

Повідомлення

Alligator: 11.01.2025 20:30
i7/9 у H версіях скільки їх знаю кип'ятильники ще ті. І з одного боку я розумію людей які кажуть, що я повинен зарізати частоти, пошаманити параметри енергоспоживання, провести багато тестів на стабільність системи та "налаштувати під себе" тим паче ми ж на сайті overclockers.
Але з іншого якщо б мені було потрібно пару ядер, та ще з урізаною у майже двічі частотою то я б за майже двічі дешевше купив би ноут на i5. Цікаво, люди які заявляють, що це норма колись заїжджали у сервісний центр з питанням "Чому коробка вище третьої не перемикаються?" отримують відповідь "Це норма, так має бути, а хочешь перемикатись вище - так заміни шестерні, самостійно, в гаражі, без інструментів". :shuffle:
К сожалению, H-серия даже в i5 троттлит. Это просто за гранью.
dead_rat
Member

Повідомлення

mrigi: 10.01.2025 17:29
Nikolay Yeryomenko: 10.01.2025 17:10Такі розміри для робочих ноутбуків (підключив до монітора і все), для ігрових роблять більшу систему охолодження і 15+".
А якщо захотів попрацювати у готелі чи кафе чи дома на терасі, до якого монітора ті його підключиш? Шо на ньому напрацювати можна? 13 дюймів це якийсь максимально безглуздий розмір.
Десь 5-6 років працював за 13 дюймами, здебільшого з зовнішнім моніком, іноді ні.
Зараз з 14 дюймами взагалі зручно.
Fulkrum
Member

Повідомлення

clickw0w: 11.01.2025 17:25 ноуты на интеле в чём-то серьезном без троттлстопа последние 3 поколения использовать невозможно.
ну у мене робочий 13 серії Uшка.. у робочому софті проблем з ним нуль і тримає довго годин 7-8. Домашній у мене на 5600H АМД і я його Universal Tuning Utility зажимаю по ТДП і дискретну відуху вирубаю у біосі щоб батарея тримала подовше коли кудись довга дорога.. Але "чимось серьйозним" від батареї у мене ніколи не було потреби займатися.
NVo1
Junior

Повідомлення

Мені на роботі дали делл пресіжн, він тротлить коли іграшку в стімі тягнеш по гігабіту)) і це я на ньому вирубив те нвідієве лайно ада2000.
А в браузері просто паше на 80С, це ахуєнний лаптоп. Він стоїть боком на столі в мене і його вихлоп лупить мені в руки тому вони потіють більше :gigi:

Треба буде спробувать тротлстоп бо це якась срань
Відповісти