Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
shinohana
Junior

Повідомлення

Евгений King: 10.01.2025 11:06
shinohana: 10.01.2025 10:16

Навіщо ? Все одно ж не купиш. Та й 5070Ti десктоп та лептоп - різні речі. Не думаю що там буде більше 8Гб відеопам'яті.
Що за бред, чому не куплю? У мене були Legion 5 Pro 5800/3070, Legion 5 Pro 6800/3070ti, зараз пара Slim + звичайна 5 на 4060, бо просто підвернулись за смішні гроші. Якщо 5 Pro оновлений на 5070ti влізе в бюджет 2-2.5к, і не матиме критичних нюансів в перших оглядах, то куплю)
Друге теж бред, типу я цього не бачив і не розумію що хочу купити?
5070ti laptop 12Gb і це офіційно анонсовано. А по продуктивності 5070Ti laptop ~= 5070 desktop, але всього лише 140Вт, мене це цілком влаштовує. Для 2к моніку цілком достатньо пограти у ВСЕ

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
angry_machine: 10.01.2025 10:58
рідка ТОП , то за звичай один два чіпа памяті сухі майже в кожній Легі на резинках , Легіони рідку мажуть теж тільки на 7 9 серію ( ацер наприклад всюди (рідку Червону) використовуе с 2022 року точно навіть на дешевих 6600+3050
Бачив що у Ацер рідкі прокладки, та не зрозуміло які, та й ефективність під питанням.
HT7000 якраз світло рожева, можливо якраз вона там і є, але то не точно
Тобто, замість того, щоб бути як нормальна людина і купити собі комп, ти як останній колхозник сидиш з 2-3 ноутами ?))) :super: Як же це до біса тупо, але ок
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

shinohana
я б не був такий категоричний, бо зараз важливо від куда ти - бо я б залюбки змінів свій сітемний 2700+3060+64озу на якийсь ноут такого рівня в рендері АЕ\Нейронках ,
Бо маю два ноута:
- Легіон 4800+2060+32озу купувався як раз на плавний перехід с "гробарни" , щоб можливо було виїзжати і не профукати роботу. Але він став заміни старого системника дружини - фотошопить\премьерить на ньому.
- Легіон 10300+1650+16озу купував літом 22 щоб ще був девайс для праці при терміновому виїзду з міста (зараз нічого не змінилося, і ноут з бекапами лежить на виході).

Нещодавно повернувся до ідеї зміни пк на ноут - але ціни зовсім біда, бо це брати щось на 4080 - а це вже ціна в 100к+ ...

Ноути беруть зараз або для праці (як у моєму випадку) , або для сучасних ігор в 120фпс (в такому випадку ноут змінюється як телефон - 2-4 рокі і далі він вже дохлий від відвалу\щось горить :laugh: )
ПК звісно "кайфец" крутити , бо це конструктор і техенький девайс, але все від ситуації... :weep:
angry_machine
Member

Повідомлення

shinohana: 10.01.2025 22:36

Що за бред, чому не куплю? У мене були Legion 5 Pro 5800/3070, Legion 5 Pro 6800/3070ti, зараз пара Slim + звичайна 5 на 4060, бо просто підвернулись за смішні гроші. Якщо 5 Pro оновлений на 5070ti влізе в бюджет 2-2.5к, і не матиме критичних нюансів в перших оглядах, то куплю)
5070ti laptop 12Gb і це офіційно анонсовано. А по продуктивності 5070Ti laptop ~= 5070 desktop, але всього лише 140Вт, мене це цілком влаштовує. Для 2к моніку цілком достатньо пограти у ВСЕ

Бачив що у Ацер рідкі прокладки, та не зрозуміло які, та й ефективність під питанням.
Тобто, замість того, щоб бути як нормальна людина і купити собі комп, ти як останній колхозник сидиш з 2-3 ноутами ?))) :super: Як же це до біса тупо, але ок
ПК жре як чорт, зурчно працювати коли світла нема ? ))) а по друге можна і в офіс брати і вільний час доробляти проект, по трете віднести в сусідьню кімнату і грати на 65 ТВ на гейпаді . удачі з ПК ) :rotate:
Евгений King
Member

Повідомлення

Твій ПК від 100Вт PD павербанчи працює? Йди гуляй вальсом колхозник, я тільки но недавно розпродав ПК і збирати знову, поки ситуація по світлу не стабільна, якось не бачу сенсу.
angry_machine
Member

Повідомлення

Евгений King: 11.01.2025 08:04

Твій ПК від 100Вт PD павербанчи працює? Йди гуляй вальсом колхозник, я тільки но недавно розпродав ПК і збирати знову, поки ситуація по світлу не стабільна, якось не бачу сенсу.
100% True solution поки живеш як ВПО, поки війна , поки питання по світлу ноут практичніше. при грі від паверстанції 300ват на годину і 600ват різниця помітна :rotate: в мене був на прикінці 22 та початку 23го 9700к + 3070ti кіловатний Єкофлоу був в шоці ) :rotate:
Евгений King
Member

Повідомлення

angry_machine: 11.01.2025 11:08
Евгений King: 11.01.2025 08:04

100% True solution поки живеш як ВПО, поки війна , поки питання по світлу ноут практичніше. при грі від паверстанції 300ват на годину і 600ват різниця помітна :rotate: в мене був на прикінці 22 та початку 23го 9700к + 3070ti кіловатний Єкофлоу був в шоці ) :rotate:
Недавно розпродав i5 13500/32/4070 і все в корусі NZXT H1, воно було маленьке, за потреби і в рюкзак помістилось би, але один монтіор + ПК жерли зі станції 180-240Вт в посередньому навантаженні, тому станції на 614Вт*г вистачало на 3 години з хвостиком. Зараз ноут Legion 5 Gen 8 (2023), 15.6" QHD IPS 165Hz, Ryzen 7 7735HS, RTX 4060, 16GB DDR5 / 1Tb+1Tb + Монітор жеруть 70-80Вт в максимальному навантаженні ноута, можна і пограти в такому режимі легко і щонайменше 8 годин, а якщо попрацювати, то на всі 16 вистачить з ютубчиком на фоні і ні в чому собі не відмовляючи. У мене скоріше пара павербанків на роутері з ONU розрядяться, аніж станція.
Дешево, сердито, практично і тому ПК йде до біса, взагалі ПК не розглядаю.
AFU_power
Member

Повідомлення

Евгений King: 10.01.2025 09:51 Пропоную обговорити Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion

І знову моделі на Intel виходять першими, а на AMD чекайте панове місяці 3-4 :mad:
Ще й на поки, як розумію, топових моделей на AMD просто навіть не акнонсували
Зато Razer Blade, Acer і Asus ROG вийшли на AMD. Тому вибір поки є.
Евгений King
Member

Повідомлення

AFU_power: 12.01.2025 11:31
Евгений King: 10.01.2025 09:51 Пропоную обговорити Lenovo оновила геймерські ноутбуки Legion Pro і Legion

І знову моделі на Intel виходять першими, а на AMD чекайте панове місяці 3-4 :mad:
Ще й на поки, як розумію, топових моделей на AMD просто навіть не акнонсували
З всього перерахованого хіба Acer вартує уваги оскільки в останніх моделях гарно копіюють Lenovo :gigi: , в Razer та Asus девайси роблять маркетологи, та й ціни на їх продукцію неадекватні
AFU_power
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2025 11:38
AFU_power: 12.01.2025 11:31
З всього перерахованого хіба Acer вартує уваги, в Razer та Asus девайси роблять маркетологи, та й ціни на їх продукцію неадекватні
Та чому, не всі гоняться за високим tgp чи ctdp в ноуті. Ще важливі фактори матеріал корпусу, звук та клава. В легіонів завжди був поганий звук і не було повністю металевих ноутів, а от Razer і Asus обидва такі пропонують, від того ціна вища.
Евгений King
Member

Повідомлення

AFU_power: 12.01.2025 11:40
Евгений King: 12.01.2025 11:38

З всього перерахованого хіба Acer вартує уваги, в Razer та Asus девайси роблять маркетологи, та й ціни на їх продукцію неадекватні
Та чому, не всі гоняться за високим tgp чи ctdp в ноуті. Ще важливі фактори матеріал корпусу, звук та клава. В легіонів завжди був поганий звук і не було повністю металевих ноутів, а от Razer і Asus обидва такі пропонують, від того ціна вища.
Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070 я хочу бачити продуктивність цих коспонентів, на відповідному рівні, але з більшістю моделей Razer та Anus нажаль я побачу лише маркетинговий булшіт, вий вентиляторів, температури під 100ку і продуктивність рівня молодших компонентів, при майже двократній ціні того ж Acer чи Леново. Якщо хочете фулл метал, є Legion 7/9 модельки як Pro так і Slim, у Acer наче теж щось з фулл метал корпусами є, так вони будуть дорожчі, але всерівно все ще дешевше аніж Razer/Anus.
До прикладу навіть LOQ або звичайний Legion 5 вижимають всі соки з заліза, при дуже смішній ціні девайсу, з прийнятними температурами і шумом вентилів, коли у Razer та Asus такі привілеї доступні тільки в старших моделях, де все ж інженери трохи придушили маркетологів і щось там продумали.
AFU_power
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2025 11:46
Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070 я хочу бачити продуктивність цих коспонентів, на відповідному рівні, але з більшістю моделей Razer та Anus нажаль я побачу лише маркетинговий булшіт, вий вентиляторів, температури під 100ку і продуктивність рівня молодших компонентів, при майже двократній ціні того ж Acer чи Леново. Якщо хочете фулл метал, є Legion 7/9 модельки як Pro так і Slim, у Acer теж щось з фулл метал корпусами є, так вони будуть дорожчі, але всерівно все ще дешевше аніж Razer/Anus
Я розумію, що ви фанат легіонів та високопродуктивних мобільних станцій для геймінгу, але я наголошую, що не всі такі. Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070, то я очікую від нього не тільки сирої швидкодії та взльот двох великих турбін з охладу леново. Я ще очікую хороший екран, зручну клавіатуру, приємні матеріали корпусу та строгий дизайн, а не незрозумілі виступи сзаду як Lenovo/Alienware/Acer та ігросральні фінти. Згоден що zephyrus і scar теж не еталон суворого дизайну, але все ще є Blade, ну і ще в натяжку можна приплести HP Omen Transcend. Про гул кулерів взагалі аргумент так собі, щоб отримати повну швидкодію від всіх компонентів, яка є вашим основним аргументом, легіон здатен навіть перекрикнути кулерами Clevo, в яких с заводу завжди погана і гучна fan curve. Враховуючи, що у легіонів слім, а легіонів 5 у всіх звук в ноутбуці тихий та плаский, то це ніяк не додає йому балів. І ще раз нагадую, двократна ціна береться не тільки з продуктивності компонентів, а ще з інтер'єру ноутбука як такого. Я не кажу що легіони погані, але виставляти їх як щось неймовірне і не маюче конкурентів теж не варто, бо це перекатується в банальне фанбойство.
Евгений King
Member

Повідомлення

AFU_power: 12.01.2025 11:54

Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070 я хочу бачити продуктивність цих коспонентів, на відповідному рівні, але з більшістю моделей Razer та Anus нажаль я побачу лише маркетинговий булшіт, вий вентиляторів, температури під 100ку і продуктивність рівня молодших компонентів, при майже двократній ціні того ж Acer чи Леново. Якщо хочете фулл метал, є Legion 7/9 модельки як Pro так і Slim, у Acer теж щось з фулл метал корпусами є, так вони будуть дорожчі, але всерівно все ще дешевше аніж Razer/Anus
Я розумію, що ви фанат легіонів та високопродуктивних мобільних станцій для геймінгу, але я наголошую, що не всі такі. Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070, то я очікую від нього не тільки сирої швидкодії та взльот двох великих турбін з охладу леново. Я ще очікую хороший екран, зручну клавіатуру, приємні матеріали корпусу та строгий дизайн, а не незрозумілі виступи сзаду як Lenovo/Alienware/Acer та ігросральні фінти. Згоден що zephyrus і scar теж не еталон суворого дизайну, але все ще є Blade, ну і ще в натяжку можна приплести HP Omen Transcend. Про гул кулерів взагалі аргумент так собі, щоб отримати повну швидкодію від всіх компонентів, яка є вашим основним аргументом, легіон здатен навіть перекрикнути кулерами Clevo, в яких с заводу завжди погана і гучна fan curve. Враховуючи, що у легіонів слім, а легіонів 5 у всіх звук в ноутбуці тихий та плаский, то це ніяк не додає йому балів. І ще раз нагадую, двократна ціна береться не тільки з продуктивності компонентів, а ще з інтер'єру ноутбука як такого. Я не кажу що легіони погані, але виставляти їх як щось неймовірне і не маюче конкурентів теж не варто, бо це перекатується в банальне фанбойство.
Я вже бачу, що ви не знайомі з Легіонами 2024 року, бо там майже нема виступу позаду.
Стосовно зльоту турбін, то у Slim/Pro 2024 з цим теж все ок, у кастом режимі при 40-45Вт на проц і андервольтом карти 0.9-0.95в і 2700Мгц (приклад для 4060) отримуємо у останньому Аватарі 65-70 градусів, дуже тиху роботу кульків на рівні 1900 обертів - це дуже тихо, навіть тихше за якись середньостатистичний ПК. Якщо переключитись в Max Perfomance то так, буде маленький літачок, але ні на йоту більше FPS не буде, просто проц бустане в 80Вт і кулери почнуть набирати 3600+ обертів.
По звуку мені сказати нічого, для звуку у мене є зовнішня звукова та DT 770Pro або Meze 99 Neo і колонки, але скажу таке, пару раз юзав стандартні динаміки, Legion 5 - дійсно повна шляпа, Legion 5 Slim більш-менш терпимо, Legion 5 Pro задовільнить повністю невибагливого користувача, та мій топ по звуку це HP envy x360, брав дівчині під помалювати, звук Bang & Olufsen - моя повага.
А от з екранами до Slim/Pro як на мене прикопатись нема куди.
Ну то ладно, лишимось при своєму, подобається - купуйте, я ж не проти.
AFU_power
Member

Повідомлення

Евгений King: 12.01.2025 12:09
AFU_power: 12.01.2025 11:54

Я вже бачу, що ви не знайомі з Легіонами 2024 року, бо там майже нема виступу позаду.
Стосовно зльоту турбін, то у Slim/Pro 2024 з цим теж все ок, у кастом режимі при 40-45Вт на проц і андервольтом карти 0.9-0.95в і 2700Мгц (приклад для 4060) отримуємо у останньому Аватарі 65-70 градусів, дуже тиху роботу кульків на рівні 1900 обертів - це дуже тихо, навіть тихше за якись середньостатистичний ПК. Якщо переключитись в Max Perfomance то так, буде маленький літачок, але ні на йоту більше FPS не буде, просто проц бустане в 80Вт і кулери почнуть набирати 3600+ обертів.
По звуку мені сказати нічого, для звуку у мене є зовнішня звукова та DT 770Pro або Meze 99 Neo і колонки, але скажу таке, пару раз юзав стандартні динаміки, Legion 5 - дійсно повна шляпа, Legion 5 Slim більш-менш терпимо, Legion 5 Pro задовільнить повністю невибагливого користувача, та мій топ по звуку це HP envy x360, брав дівчині під помалювати, звук Bang & Olufsen - моя повага.
А от з екранами до Slim/Pro як на мене прикопатись нема куди.
Ну то ладно, лишимось при своєму, подобається - купуйте, я ж не проти.
Правило андервольту застосовується не тільки до легіона знову же, так само як і обмежування профілів заліза. Те саме присутнє в Armory Crate асуса та в Razer Synapse рейзера. Причому, Average юзер займатися андервольтом не стане, тому андервольт тоже не аргумент, а кремнієва лоторея, в когось чудово заандервольтиться легіон, в когось він взагалі не піддасться навіть мінімальному андервольтінгу. Я знайомий з серією легіонів 2024, я навіть один замовив, той що на оледі і чекаю з магазину, а один лежить зі мною поруч в казармі на 4070. В обидвох є виступи. Ну і стосовно зльоту турбін, вони взлітають однаково гучно. Чувак юзер легіона поруч дуже довго його твікав, щоб він був тихий, але я не фанат твікання заліза тижнями, я надаю перевагу, щоб воно працювало максимально тихіше с заводу. Я очікую, що мені мій легіон довго доведеться підганяти, а саме сумне, що це буде зав'язано суто до вінди, в лінуксі це вже не буде актуально, бо там немає потрібного софту. На рахунок гулу принаймі рейзера можу сказати які були, да задушені по тдп всі, причому дуже люто в порівнянні з легіонами, але набагато тихіше і виглядають дорожче. Легіон про по звуку згоден, вони одні адекватні, але сумно що цього не удостоїлись хоча би базові легіони, леново ліпила в майже кожен сінкпад адекватний звук, навіть деякі мають відтюнені профілі долбі конкретно на модель, але обділила дорогі легіони. Ну і по звуку додам, що не всі рейзери цього теж удостоїлись. Деякі мають долбі і звучать чудово. А деякі мають THX, яку викупила рейзер і звучать вони жахливо.
7mindfields
Member

Повідомлення

AFU_power: 12.01.2025 12:20 Правило андервольту застосовується не тільки до легіона знову же, так само як і обмежування профілів заліза. Те саме присутнє в Armory Crate асуса та в Razer Synapse рейзера.
Обидві є найбільшим кенсером сучасного пз, дякую
AFU_power
Member

Повідомлення

7mindfields: 12.01.2025 13:17
AFU_power: 12.01.2025 12:20 Правило андервольту застосовується не тільки до легіона знову же, так само як і обмежування профілів заліза. Те саме присутнє в Armory Crate асуса та в Razer Synapse рейзера.
Будь яка оем утиліта є кенсером сучасного ПЗ, але що поробиш
7mindfields
Member

Повідомлення

AFU_power: 12.01.2025 13:39
7mindfields: 12.01.2025 13:17
Будь яка оем утиліта є кенсером сучасного ПЗ, але що поробиш
Не згоден
angry_machine
Member

Повідомлення

Якщо я купую ноут на умовному 7845/8845HX та 4070/5070 я хочу бачити продуктивність цих коспонентів, на відповідному рівні, але з більшістю моделей Razer та Anus нажаль я побачу лише маркетинговий булшіт, вий вентиляторів, температури під 100ку і продуктивність рівня молодших компонентів, при майже двократній ціні того ж Acer чи Леново. Якщо хочете фулл метал, є Legion 7/9 модельки як Pro так і Slim, у Acer наче теж щось з фулл метал корпусами є, так вони будуть дорожчі, але всерівно все ще дешевше аніж Razer/Anus.
До прикладу навіть LOQ або звичайний Legion 5 вижимають всі соки з заліза, при дуже смішній ціні девайсу, з прийнятними температурами і шумом вентилів, коли у Razer та Asus такі привілеї доступні тільки в старших моделях, де все ж інженери трохи придушили маркетологів і щось там продумали.
Локи слабі по Power consumption , я би віддав перевагу ТУФ в цій ціновій категорії , внових локах ще і два радіка заміість 4 і мало УСБ (
Евгений King
Member

Повідомлення

angry_machine: 13.01.2025 10:13

Локи слабі по Power consumption , я би віддав перевагу ТУФ в цій ціновій категорії , внових локах ще і два радіка заміість 4 і мало УСБ (
Боюсь TUF ще більше Г :-P Ви б ще порадили Gigabyte G5 12500+4060 :rotate:
Lucas55
Member
Звідки: Сверхскопление Ланиакея Местная группа галактик Млечный Путь Солнечная система планета Земля

Повідомлення

Евгений King: 13.01.2025 10:52Боюсь TUF ще більше Г Ви б ще порадили Gigabyte G5 12500+4060
боюсь вас розчарувати, але Gigabyte G5 зроблений на базі Клево (перевірений роками), і він значно краще Туфа :)
Евгений King
Member

Повідомлення

Lucas55: 13.01.2025 11:47
Евгений King: 13.01.2025 10:52Боюсь TUF ще більше Г Ви б ще порадили Gigabyte G5 12500+4060
боюсь вас розчарувати, але Gigabyte G5 зроблений на базі Клево (перевірений роками), і він значно краще Туфа :)
Ох ці свідки богоподобної Клево...
Це вже не та Клево, що була раніше, той самий Gigabyte G5 це просто симулято маленького боїнга, і ладно б якби він тільки шумів, так ні, там і температури повна дупа, при тому, що виділені на CPU/GPU ліміти TDP вкрай малі
Над Клево познущались маркетологи, вийшли тонкі, компактні ноути з ультрапоганим СО :-/
Відповісти